Wordpress

En İyi 5 WordPress Yorum Eklentisi

Bir WordPress yorum eklentisi kullanarak sitenizdeki yorum alanlarını birçok farklı şekilde özelleştirebilirsiniz. Bunun için listemizdeki eklentiler arasından birisini tercih edebilirsiniz.

Bir site sahibiyseniz, sitenizi birçok farklı şekilde düzenlemek isteyebilirsiniz. Özellikle WordPress site sahipleri bu konuda oldukça şanslılar. Çünkü WordPress, kullanıcılara birçok farklı özellik sunuyor. Bu özellikler sayesinde sitede birçok farklı düzenleme yapabilmeniz mümkün hale geliyor. Ayrıca WordPress’in eklentilerini kullanarak ekstra özelliklere de erişebiliyorsunuz.

Sayısızca eklentinin arasından istediklerinizi seçerek sitenize kurabiliyorsunuz. Sitenizdeki yorum alanını daha iyi yönetip düzenleyebilmek için tercih edebileceğiniz bazı yorum eklentileri de mevcut. Bu eklentiler sayesinde yorum alanını düzenleyerek ziyaretçilerinizi daha fazla yoruma teşvik edebilirsiniz. En iyi yorum eklentileri için yazımızı inceleyebilirsiniz.

WordPress Yorum Eklentileri Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-yorum-eklentisi-wordpress-yorum-alani-ekleme

Bir WordPress yorum eklentisi ne işe yarar diye merak etmeniz oldukça doğal. Listemizden önce bu soruyu sizlere cevaplamak istiyoruz. Web sitenizde kullanıcıların yorum yapabileceği bir alan oluşturabilirsiniz. Kullanıcılar, formu doldurarak sitenizdeki gönderilerin altına yorumlar yapabilirler. WordPress’in varsayılan yorum özelliği mevcut. Ancak tabii ki varsayılan yorum alanında birçok özellik eksik.

WordPress yorum eklentileri sayesinde sitenize bir yorum formu ekleyebilirsiniz. Daha sonra bu eklediğiniz yorum formunu birçok farklı şekilde özelleştirebilirsiniz. Yani aslında yorum eklentileri, WordPress’in varsayılan yorum özelliğinden çok daha fazla seçeneğe sahiptirler. Bu sayede sitenizdeki yorum alanlarını çok daha detaylı bir şekilde yönetebilirsiniz.

Neden Bir Yorum Eklentisi Kullanmalısınız?

Web sitenizde bir WordPress yorum eklentisi kullanmanız birçok açıdan faydalı olacaktır. Eklentiler sayesinde sitenizdeki yorum alanlarını birçok farklı şekilde özelleştirebilirsiniz. Örneğin, bir yorum eklentisi kullanarak sitenizdeki yorum alanlarının görünümünü düzenleyebilirsiniz.

Ayrıca, bazı yorum eklentileri kullanıcıların Twitter gibi sosyal medya hesaplarıyla yorum atabilmelerini sağlar. Bu sayede sitenizdeki yorum alanı çok daha kullanışlı bir hale gelebilir. Tüm bu detaylar sayesinde kullanıcıları sitenizde daha fazla yorum atmaya teşvik edebilir ve sitenizdeki etkileşimi arttırabilirsiniz.

Birbirinden Kullanışlı En İyi 5 WordPress Yorum Eklentisi

Bir yorum eklentisi arıyorsanız, sizler için hazırladığımız listeye göz atmanızı öneriyoruz. Yazımızdaki yorum eklentilerinden birisini seçerek sitenizdeki yorum alanı üzerinde birçok farklı düzenleme yapabilirsiniz. İşte sitenizde tercih edebileceğiniz bazı yorum eklentileri.

WordPress Yorum Alanı Ekleme Eklentileri

Disqus Comment System

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-yorum-eklentisi-disqus-comment-system

WordPress yorum eklentisi denildiğinde akla gelen ilk eklentilerden birisi Disqus Comment System olabilir. En popüler yorum eklentileri arasında gösterilebileceğiniz bu eklentiyi sitenizdeki yorum kısmını özelleştirmek için kullanabilirsiniz.

Oldukça basit bir şekilde kurulabilen bu eklentide anti-spam filtresi gibi özelliklerde mevcut. Böylece spam yorumların önüne geçebilmenizde mümkün hale geliyor. Üstelik kullanıcıların bu eklenti sayesinde Twitter ve Google gibi sosyal medya hesaplarıyla giriş yaparak yorum atabileceklerini de belirtelim.

Jetpack Comments

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-yorum-eklentisi-jetpack-comments

Yorum eklentisi olarak tercih edebileceğiniz bir diğer eklenti Jetpack Comments. Bu eklenti sayesinde WordPress’in varsayılan yorum formunu yeni bir yorum sistemiyle değiştirebilirsiniz. Jetpack Comments, kullanıcıların sitenizde sosyal medya hesaplarıyla giriş yaparak yorum yapabilmelerine de olanak tanır. Kısacası eğer birçok farklı özelliğe sahip bir yorum eklentisi arıyorsanız, bu eklentiyi de inceleyebilirsiniz.

wpDiscuz

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-yorum-eklentisi-wpdiscuz

WordPress yorum eklentisi listemize wpDiscuz ile devam etmek istiyoruz. Oldukça popüler bir eklenti olan wpDiscuz, sunduğu birçok özellikle birlikte sitenizi canlandırmanıza olanak tanır. Çoklu düzen sistemi gibi özelleştirme seçeneklerine sahip olan bu eklenti sayesinde sitenizdeki yorum formunu düzenleyerek kullanıcı etkileşimini arttırabilirsiniz. Bu kısımda son olarak bu eklenti sayesinde de yorum formuna sosyal medya hesaplarıyla giriş yapılabildiğini belirtelim.

Lazy Load for Comments

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-yorum-eklentisi-lazy-load-for-comments

WordPress’in varsayılan yorum kısmını değiştirmek istiyor olabilirsiniz. Ancak bunun için sitenizi fazla yavaşlatmayacak hafif bir eklenti arıyor olabilirsiniz. Bu durumda hafif bir yorum sistemine sahip Lazy Load for Comments eklentisini tercih edebilirsiniz. Üstelik bu eklenti karmaşık konfigürasyon olmadan kolayca kullanılabiliyor. Ayrıca bu eklentinin otomatik çeviri gibi özellikleri desteklediğini belirtelim.

GraphComment

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-yorum-eklentisi-graphcomment

WordPress yorum eklentisi listemizi GraphComment eklentisiyle sonlandırmak istiyoruz. Ücretsiz olarak birçok özelliğe sahip olan bu eklenti oldukça kolay bir şekilde kullanılabiliyor. Bu eklenti sayesinde tüm yorumları WordPress panelinden yönetebilirsiniz.

Mobil uyumlu olan eklentide yorumların otomatik yedeklenmesi gibi özelliklerde mevcut. Kısacası ücretsiz ve birçok farklı özelliğe sahip bir yorum eklentisi arayanların GrapComment eklentisine kesinlikle göz atmalarını öneriyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu