Wordpress

En İyi 5 WordPress Site Taşıma Eklentisi

WordPress site taşıma eklentisinin doğu bir şekilde seçilmesi web sitenizin taşınma işlemini birkaç tuşa tıklamak kadar kolay bir işlem haline getirecektir.

Tercih edebileceğiniz çok sayıda site taşıma eklentisi mevcuttur. Bu yazımızda sizlere, en iyi 5 WordPress site taşıma eklentisi konusundan bahsedeceğiz.

En İyi 5 WordPress Site Taşıma Eklentisi

WordPress’i ilk kez kullanmaya başlayan birçok kullanıcı sitelerini oluştururken genellikle en düşük özelliklere sahip olan hosting hizmetlerini seçmektedir. Fakat siteleri ve trafikleri büyüdükçe farklı bir hosting planı ya da hosting sağlayıcısı tercih etmeleri gerekir.

Diğer bir neden ise web sitenizi geliştirmek için kullanıyor olduğunuz yerel sunucudan sitenizin çevrimiçi olması için canlı bir sunucuya geçmeniz gerekir.

Sitenizi manuel olarak da taşımanız mümkündür fakat bazı ağ yapılandırmalarından anlamıyorsanız sorun yaşayabilirsiniz.

Hadi şimdi WordPress sitenizi en kısa sürede taşımanıza yardımcı olacak WordPress site taşıma eklentilerine bir göz atalım.

En İyi 5 WordPress Site Taşıma Eklentisi

WordPress site taşıma eklentilerine geçmeden önce bütün eklentilerin ücretli olduklarını bilmemlisiniz.

1. BackupBuddy

En İyi 5 WordPress Site Taşıma Eklentisi 1

BackupBuddy, WordPress’in muhteşem bir yedekleme eklentisidir. İhtiyacınıza göre günlük, haftalık ya da aylık otomatik planlı yedekleme yapmanızı sağlar. BackupBuddy yedekleri sitenizin kolaylıkla taşınmasını sağlar.

Ayrıca bu eklenti yedek verileri depolamak için FTP, Dropbox ve Rackspace Cloud gibi bulut depolama araçları da sunar. Bir başka özelliği ise yedek verileriniz e-postanıza direkt olarak gönderiri.

Fakat, BackupBuddy eklentisi ücretsiz değildir. Fiyatı 80 $ ile 199 $ arasında değişen ömür boyu lisansına sahip olmak için yalnızca bir defa ödeme yapmanız gerekir.

BackupBuddy ile web sitenizi taşımak dışında sitenizi kopyalayabilir ya da geri yükleyebilirsiniz. Ayrıca , eklenti size premium destek forumları, yeni güncellemeler ve verileriniz için kullanabileceğiniz 1 GB depo alanı verir.

2. All-In-One WordPress Migration

En İyi 5 WordPress Site Taşıma Eklentisi 2

Şimdiki bahsedeceğimiz WordPress site taşıma eklentisi son derece kolay dosya çıkarma ve içeri aktarma seçeneklerine sahiptir. Sitenizi taşırken hangi verilerin kalacağını seçebilirsiniz. Bu verilere eklentiler, temalar, yorumlar ya da ortam kütüphanenizde yer alan resimler de dahildir.

All in One WP Migration’ın en iyi özelliklerinden bir tanesi sisteme “bypass” işlemi yaparak yeni hostunuza taşınan dosyaların boyutlarını ayarlayabilmenin mümkün olmasıdır. Bu özellik, en çokta paylaşımlı hosting kullanıcıları için kullanışlıdır bunun nedeni ise paylaşımlı hosting planının WordPress’teki varsayılan ayarları ne derece düzenleyebileceğinizi kısıtlamasıdır.

All in One Migration WordPress eklentisi ücretsiz olarak indirilebilir. Fakat, fiyatları 59 $ ile 179 $ arasında değişen premium planlara sahip olabilirsiniz.

Premium paketi size Dropbox ve  OneDrive vb. bulut depolama yöntemleri gibi ek özellikler de sağlar.

3. Duplicator

En İyi 5 WordPress Site Taşıma Eklentisi 3

Duplicator, web de yer alan en popüler WordPress site taşıma eklentilerinden bir tanesidir. WordPress yedeklemeleri ve taşımaları yararlanacağınız hepsi bir arada özellikler sağlar.

Duplicator, bir WordPress web sitesini farklı bir hosting sağlayıcısına taşımanızı sağlar.

Taşıma süreci kolay, güvenilir ve hızlıdır. Duplicator aynı zamanda domainler ve hostlar arasında taşımanın herhangi bir aksama süresinin olmadığını da garanti eder.

Ücretsiz versiyonunu kullanmak yeterli olacakken isteğinize bağlı olarak ücretli sürümünü de yıllık 49 $’a  sahip olabilirsiniz.

Ücretli versiyonu cPanel’e kurucudan doğrudan erişmenize, yedekleme yapmanıza ve Dropbox, Amazon S3, Google Drive gibi bulut depolamalarına erişmenizi sağlar.

4. WP Migrate DB

En İyi 5 WordPress Site Taşıma Eklentisi 4

WP Migrate DB yukarıda bahsettiğimiz diğer eklentilere göre sitenizin taşınması için farklı bir yaklaşımı vardır.

Dosyalarınızı dışarı çıkartmak yerine, web sitenizin SQL dosyası şeklinde bir veritabanını çıkarır. Bu uzantı daha sonra dosyaları farklı bir alan adına ya da hosta aktarmak için kullanılır.

WP Migrate DB URL’leri sitenizin veritabanında otomatik bir şekilde değiştirebilir. Ayrıca ziyaretçi yorumları, spam ve eski içerikler gibi gereksiz verileri silmenizi  sağlar.

WP Migrate DB, üstelik önbellek verisini kapsamlı olarak depolamanıza da izin verir. Bu sayede site taşıma işlemini farklı domainlere ve hostlarla istediğiniz kadar tekrarlayabilirsiniz.

Bu eklenti ücretsiz olarak kullanılabilir ya da ücretli versiyonununa 90 $’a sahip olabilirsiniz. Ücretli versiyonu ayrıca web sitenizi WordPress kontrol paneli ile tek bir tıklamayla taşımanızı sağlar.

5. UpdraftPlus

En İyi 5 WordPress Site Taşıma Eklentisi 5

UdraftPlus, WordPress dosyalarını ve veritabanlarını otomatik bir şekilde yedeklemeniz için size yardımcı olacaktır.

Veritabanınızı Dropbox, Google Drive,SFTP , SCP ve FTP gibi bulut depolama hizmetleriyle senkronize edecektir. Ayrıca web site yedeğinizi eğer posta kutunuzun kapasitesi yeterli ise eposta adresinize göndertebilirsiniz.

Tüm yedek dosyalarınız ZIP formatında sıkıştırarak farklı dosya türleri ile kategorize edecektir. Bu sayede, temalar, eklentiler, veritabanları, resimler gibi geri yüklemek istediğiniz var olan verileri seçmeniz mümkündür.

UpdraftPlus ücretsizdir ancak ücretli planı da bulunmaktadır. Ücretli  planına yıllık 70 $ ile 195 $ arası fiyata sahip olabilirsiniz. Size ücretsiz güncellemeler, destek ve bir yıllık 1 GB’lık ücretsiz depolama alanı verir.

Sonuç

Site taşıma işlemi özellikle de fazla girdisi olan büyük veritabanlarına sahip web siteler için uzun süren bir işlemdir.

Bu nedenle her şeyi dikkatli yapmaya özen gösteriniz. Web sitenizin taşıma işlemine başlamadan önce bir veri yedeği oluşturmayı kesinlikle unutmayınız.

Yukarıda anlattığımız En İyi 5 WordPress Site Taşıma Eklentisi konusunda aklınıza takılan sorularınızın yanıtını alabilmeniz için veya öneride bulunabilmeniz için aşağıda yer alan yorumlar kısmını kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dilerseniz daha önce bloğumuzda paylaştığımız WordPress Tema Kurulumu – 3 Farklı Yöntem İle Yükleme başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu