HostingWordpress

Wordpress Sosyal Medya Butonu Ekleme

Wordpress web sitenize sosyal medya butonu eklemek için yapacağınız çalışmalar arasında güncel seçenekler var. Bu süreçleri sık sık kullanabilir ve en azından kendinize göre organize edebilirsiniz. Bugünlerde bazı işletmeler için sosyal medya yapıları çok daha önemli bir ilerleme kat ediyor.

Biz de bu konuda sizlere en azından yapmanız gereken bazı önemli duyuruları yapmış oluyoruz. Kendinizle ilgili beklentileri, dengeleri ve ihtiyaçları buradan çok daha hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz. Wordpress web sitelerine eklenecek olan butonlar, aslında çok daha kolay bir kullanım sağlıyor. Peki ama bunlar nasıl yapılıyor? Gelin birlikte göz atalım. 

Sosyal medya eklentilerinde özellikle dikkat çekici tasarımların peşindeyseniz, burada yer alan seçeneklerin hemen hemen hepsini kolayca görebilir ve incelemeye başlayabilirsiniz. Farklılıklar içerisinde yer alan ve insanlara göre oldukça hızlı bir çalışma sağlayan bu eklentiler, tam bir sosyal medya çalışması ve mantığı yaratıyor. Peki ama nasıl?

Wordpress siteye sosyal medya butonu ekleme yöntemleri

Wordpress Sosyal Medya Butonu Ekleme 1

  • WordPress sosyal medya eklentisi kullanmak
  • Üçüncü parti platform kullanarak
  • Sosyal medya platformundan embed kodu alarak bu işlemi yapmak.

Neden Wordpress sosyal medya butonları eklenir?

Aslında bu sorunun cevabı oldukça basit. Hemen siteleri ziyaret ederek bu konuyla ilgili bilgi alabilirsiniz. Sosyal medya konusunda favori sitelerinizin kesinlikle bir profilinin olduğunu göreceksiniz. Sitenize trafik çekmenin en iyi yollarından birisi de bu sistemler oluyor. Bu yüzden zaman kaybetmeyin ve kendinize göre bir çalışma yapısı ile seçenekleri kullanmaya başlayın.

Problem şu ki, web siteniz ve sosyal medya profiliniz tamamen farklı varlıklar, her ne kadar ikisi içinde aynı içeriği kullansanız da. Bunun anlamı ikisinin de ayrı olarak yönetilmesi gerektiği, bu da daha fazla emek demek. WordPress sosyal medya butonları ekleme için sarf etmeniz gereken çabayı minimuma indirebilirsiniz. Artı olarak bu entegrasyonlar genellikle aşağıdaki faydaları sağlar:

  • Daha fazla trafik. Daha önce belirttiğimiz gibi sosyal medya platformları organik trafik için harika kaynaklardır.
  • Ziyaretçilerinizle etkileşime geçebileceğiniz yeni kanallar. Ne kadar fazla sosyal medya platformunda aktif olursanız, ziyaretçilerinizin en azından birisinde sizi takip etmesi olasıdır.
  • İçeriğinizi ziyaretçilere ulaştırmayı kolaylaştırması. Örneğin WordPress’in Facebook ile entegre ederek tek bir tıklamayla ziyaretçilerinize içeriğinizi ulaştırabilirsiniz, bu da daha fazla izlenme ve tanıtım demek.

Wordpress sosyal medya eklentisi kurulumu

Wordpress Sosyal Medya Butonu Ekleme 2

Wordpress üzerinde sosyal medya butonları eklemenin en kolay yolu eklenti kullanmaktır. Bu size baya bir ilerleme sağlayacaktır. Bu konuda öne çıkan ilk eklenti Social Media Share Buttons eklentisi olacaktır.

Wordpress yazılarınıza paylaşım butonları eklemek adına yapılacak her türlü yeni çalışmayı kendinize göre ön plana çıkarabilirsiniz. Profesyonel olarak oluşan bu eklenti işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bir diğer harika WordPress sosyal medya paylaşım eklentisi ise Blog2Social eklentisidir. Bu araç çoklu platformlarda çapraz içerik paylaşımını destekliyor. Örneğin WordPress’i Instagram ile bağlayabilirsiniz, böylece içeriğiniz her ikisinde de paylaşılır. Bu konuda yapılacak şekilde çalışma oluşturmak istiyorsanız aşağıdaki eklentiyi öneriyoruz. Bu yüzden de farklı bir yapıda inceleme ve organizasyon oluşturmaya başlıyorsunuz.

Eklentiler sayesinde hem paylaşımlarınızı çok daha verimli hale getireceksiniz hem de kendinizle ilgili seçenekleri kullanmış olacaksınız. Detayların, farklı hizmetlerin ve özverilerin tamamını buradan görebilirsiniz. İsteklere yönelik olarak ortaya çıkarılan hizmetleri ve çalışmaları tek bir tıklama ile görebilir ve kolaylıkla incelemeye başlayabilirsiniz. Alanında uzman olarak büyüyen, yenilenen ve organizasyon olarak güncellenen eklentiler için tek bir tıklama yeterli olacaktır. Geç kalmayın ve sizler de bu konuda bir ilerleme yaratmaya başlayın.

Blog2social eklentisi yükleme

Bu eklentiyi yüklemek için yapmanız gereken çok basit. Bu konuyla ilgili olarak en azından süreçlere göre göz atabilirsiniz. Peki ama bu konuda neler yapabiliriz? Gelin göz atalım.

Eklenti ayrıca diğer tür entegrasyonları da destekliyor. Ara sıra eski içerikten tekrar gönderi yapmay üzere ayarlayabilir ve sosyal medya yayınlarını önceden belirleyebilirsiniz. Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr ve Instagram gibi başlıca platformlarla çalışabiliyor. Bu iki eklenti WordPress sosyal medya entegrasyonu sayesinde yapabileceklerinizin harika örnekleri ancak geldikleri yerde daha farklıları mevcut. Şimdilik kolay entegrasyon için bir örnek verelim, WordPress’i Instagram’a bağlama.

Bunu yapabilmek için muhtemelen en iyi WordPress sosyal medya eklentisi olan Blog2Social eklentisi yüklüyoruz:Wordpress Sosyal Medya Butonu Ekleme 3

Eklentiyi etkinleştirdiğinizde admin panelinizde yeni bir Blog2Social sekmesi belirecek. Bu sekmeye tıklayın ve Network seçeneğini seçin. Burada çeşitli sosyal medya ağlarını göreceksiniz.

Bu platformlardan bazıları eklentinin premium sürümüyle çalışıyor ancak Instagram bunlardan birisi değil. Sadece + Profile butonuna tıklayın ve WordPress’i Instagram’a bağlayın:

Wordpress Sosyal Medya Butonu Ekleme 4

Ardından eklenti Instagram hesap bilgilerinizi soracak. Bilgilerinizi girin ve authorize butonuna tıklayın:

Wordpress Sosyal Medya Butonu Ekleme 5

Hesabın size ait olduğunu doğruladıktan sonra Blog2Social > Networks sekmesi altında belirecek:

Wordpress Sosyal Medya Butonu Ekleme 6

Ardından Blog2Social > Posts & Sharing sekmesine gidin, burada sahip olduğunuz WordPress yazılarını göreceksiniz. Eğer Share on Social Media butonuna tıklarsanız, içeriği paylaşabileceğiniz hesapların listesini göreceksiniz. Ayrıca sosyal medya gönderilerinin görünümünü düzenleyebilirsiniz:

 

Wordpress Sosyal Medya Butonu Ekleme 7

Bu noktada Share Now adında açılır bir menü listesi olduğunu fark etmişsinizdir. Eğer eklentinin premium versiyonunu kullanıyorsanız yazıları sadece anında paylaşabilirsiniz. Ancak eklenti öne çıkarılan görsel, bağlantı ve yayın metnini bu ekrandan eklediği için oldukça zaman kazandırıyor.

Tamamladıktan sonra Share butonuna basın, hepsi bu kadar! Şimdi Instagram profilinizde WordPress yazınıza yönlendiren bir gönderi olmalı. Unutmayın, WordPress’den Instagram’a ne zaman içerik paylaşmak isterseniz bu süreci tekrarlamalısınız. Ayrıca birden fazla sosyal medya profilini bağlayarak aynı içeriği istediğiniz kadar platformda paylaşabilirsiniz.

WordPress sosyal medya butonları ekleyebilmek için bu eklentileri kullanabilirsiniz. Şimdilik bunu yapabilmenin bir diğer yöntemine geçelim.

 

 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu