E-Posta

Exchange Mail Nedir? Exchange Mail Kurulumu Nasıl Yapılır?

Exchange mail pek çok konuda karşımıza çıkan bir mail konusudur. Microsoft Exchange Server içerisinde yer alan e-posta hizmetine Exchange mail diyoruz. Microsoft Exchange Server ise mail uygulaması ile beraber takvim, rehber, yapılacaklar listesi ve daha birçok özelliği bir araya getiren bir platformdur. İşletmeler için olan bu platform ancak Windows Server işletim sistemi ile birlikte çalışmaktadır.

Ülkemizde ve dünyada en çok tercih edilen sistemlerden olan Exchange Mail, pek çok özellik sunduğu için kullanıcılara da avantaj sağlıyor. Bu mail yapısı kendine has bir tarzda sunulduğu için kendi içinde de değişken bir yapıda hizmet sunuyor. Dünyada en çok tercih edilen sistemlerden birisi olan Exchange Mail sunduğu özellikler ile kullanıcılara önemli avantajlar sağlamaktadır. Gelen kutusu, giden kutusu, taslaklar, takvimler ve diğer her şey Microsoft Exchange tarafından işlenmektedir ve sunucu da saklanmaktadır. MS Exchange mail sistemini POP3 gibi protokollerden ayıran belli başlı özellikler bulunmaktadır.

Exchange mail’in Pop3’ten farkı nedir?

Exchange Mail Nedir? Exchange Mail Kurulumu Nasıl Yapılır? 1

Birçok işletme için Pop3 mail önemli ölçüde ortaya çıkmaktadır. Pop3 konusunda en büyük özellik mail işlemlerinin sunucuları üzerinde ilerliyor. Mailler de bu sunucu üzerinden alınır ve hesabın açık olduğu tüm cihazlardan indirilir. POP3’ün en büyük sıkıntı ise e-postaların hosting firmasının tek bir sunucusunda saklanmasıdır. Bu sunucu bir şekilde bozulduğunda tüm e-postalar da kaybedilir. Microsoft Exchange ise tü mailleri tek bir veri tabanında merkezi bir hale getirmektedir. Bu sayede mail yönetimi hosting firmasının sunucusunda saklanmaz bunun yerine Exchange sunucularında yer alır. Exchange aynı e-posta yönetiminin yanı sıra yedekleme de yapmaktadır. Bu süreçlerde gerçekten insanların istedikleri bir tarzda içerikler üretiliyor. Bu konuda yedekleme yapısıyla da rahatlıkla bu sistemlerle çalışabilir ve güncel bir yapıda inceleme organize edebilirsiniz.

Exchange avtivesync ve Mapi farkı nedir?

Exchange Mail Nedir? Exchange Mail Kurulumu Nasıl Yapılır? 2

Imap ve Pop3 tarafından geliştirilen yeni yapılar pek çok kişiyi doğrudan etkiliyor. Bu yüzden de süreçlere göre bir ilerleme yapmış ve hepsini de kendine göre kurtarmış oluyoruz. Bu konuda farklı hizmetler sunulduğu için organize edilen seçenekleri de kendi içinde yenilemiş oluyoruz. IMAP ve POP3’ün geliştirilmeye başlanması ile beraber Microsoft da MAPI adını verdiği Messaging API geliştirmesine başladı. MAPI ortaya çıkış fikri ile kullanıcılara bir email’den çok daha fazlasını sunmaya yönelik geliştirildi. MAPI kısaca e-posta istemcileri ve diğer uygulamaların Microsoft Exchange Server ile konuşmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda IMAP gibi yerel mail istemcisine ya da uygulamasına bağlı e-postaların, rehberin, takvimlerin ve diğer bütün özelliklerin senkronize edilmesini sağlamaktadır.

Exchange mail kurulumu nasıl yapılır?

Exchange Mail Nedir? Exchange Mail Kurulumu Nasıl Yapılır? 3

Günümüzde özellikle popüler mail iştemcilerinde exchange mail yapısı kolay bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu yüzden farklı içeriklerin içerisinde en azından mail kurulumu ile ilgili detayları konuşalım istiyoruz.

Günümüzde popüler mail istemcilerinde Exchange Mail kolay bir şekilde kullanılabilmektedir. Ancak hesabını kurulumu bazı kullanıcılar için zor olabilmektedir. Ayrıca kullanılan işletim sistemine göre de kurulum değişiklik göstermektedir. Windows işletim sistemli bilgisayarlarda Outlook üzerinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapmak yeterli olmaktadır. Ancak diğer işletim sistemlerinde ek adımlar gerekmektedir. Bu yüzden de tercihlere göre bir çalışma yapmak lazım. Peki ama bunu nasıl yapacağız? Gelin inceleyelim.

MacOS, Exchange Mail Kurulumu

Exchange Mail Nedir? Exchange Mail Kurulumu Nasıl Yapılır? 4

Özellikle MacOS işletim sistemlerine sahip bilgisayarlar için önemli bir şekilde ilerleyen bu sistem, sistem tercihleri üzerinden de geniş bir yapıda karşımıza çıkmaktadır. Detaylı ve farklı bir yaklaşım ile insanların tercihlerine göre bir ayar yapabilirsiniz. MacOS işletim sistemine sahip bilgisayarlarda Sistem Tercihleri bölümünde yer alan İnternet Hesapları kısmından Mail Exchange kurulumu yapılmaktadır. Buraya girdiğinizde gelen pencerede ilk olarak Exchange’i seçmeniz gerekmektedir. Daha sonra gelen ekranda ise Adınız Soyadınız, e-posta adresiniz ve şifreniz için gerekli bölümler yer almaktadır.

Bu yapılar dahilinde kolayca çalışmalarınızı ilerletebilir ve incelemeye başlayabilirsiniz. Bu süreçlerin hepsini kendi içinde kullanmak için geç kalmayın ve çalışmaları da rahatlıkla ön plana çıkarmaya devam edin. Bu bilgileri doldurup “Devam” butonuna tıkladıktan sonra CNAME kaydınız doğru bir şekilde tanımlandıysa Exchange hesabınızı kullanacak uygulamaları seçerek kurulumu tamamlayabilirsiniz. CNAME kaydının doğru bir şekilde yapılmadığı durumlarda ise isteğe bağlı olan Tanım bölümünü ve doldurulması zorunlu olan Kullanıcı Adı, Şifre ve Sunucu Adresi bölümünü doldurmanız yeterlidir.

Android için Exchange mail kurulumu nedir?

Exchange Mail Nedir? Exchange Mail Kurulumu Nasıl Yapılır? 5

Bunu yapmak için Android işletim sistemi gerekiyor. Mail istemcisine sahip tüm cihazlarda da bu kullanılabiliyor. Bu cihazlarda Ayarlar bölümünden Hesaplar kısmına girerek Exchange ActiveSnyc bölümüne girmeniz gerekmektedir. Daha sonra gelen bölümlere mail adresini ve şifreyi yazdıktan sonra uygulama sizden sunucu adı, kullanıcı adı ve parola gibi gerekli olan Exchange Server bilgilerini istemektedir. Bu bilgileri doldurduktan sonra hesabınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu işlemler de oldukça kolay ön plana çıkarılıyor.

iPhone için exchange mail kurulumu!

Exchange Mail Nedir? Exchange Mail Kurulumu Nasıl Yapılır? 1

iPhone için bu kurulumlar oldukça hızlı ön plana çıkarılıyor. Bu yüzden de sürekli bir değişken ve farklılık organize ediliyor. Bizim önerimiz de tamamen bu süreçleri kendi içinde kullanmanız üzerine olacaktır. Detayların ve farklı yaklaşımların tamamını kendi içinde kullanabilir ve incelemeye başlayabilirsiniz. Geç kalmayın ve bu süreçleri de kolaylıkla incelemeye başlayın. Daha rahat, daha etkili ve hızlı bir yapıda ilerleyen sitemiz, geleneksel bir yapıda ön plana çıkıyor.

Exchange Mail iPhone’un yanı sıra iPad cihazlardan da kullanılabilmektedir. Bunun için Ayarlar uygulaması içinde yer alan Parolalar ve Hesaplar bölümüne girmek gerekmektedir. Buradan Hesap Ekle kısmına girdikten sonra gelen ekrandan Microsoft Exchange seçeneğini seçmek yeterlidir. Gelen sayfada e-posta, parola ve isteğe bağlı Açıklama bölümünü doldurduktan sonra sağ üst kısımda yer alan Sonraki butonuna tıkladıktan sonra kurulum tamamlanmaktadır. Kurulum yapıldıktan sonra iPhone’un mail uygulamasından Exchange Mail hesabına gelen mailler kullanılabilmektedir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu