GENELİnternet

Maillerde CC’leme Nasıl Yapılır? Mail Atarken Birini Nasıl CC’leriz?

Maillerde CC (si si okunur) ekleme nasıl yapılır? Mail yazarken CC nasıl eklenir? Bu konu tam olarak nedir? Gelin bu yazımızda bu konuya ilişkin detaylı bir çalışma yapalım. Bildiğiniz gibi özellikle kurumsal işlerde mailleşmenin önemi çok yüksektir. Bu yüzden de herkes kendine göre bir çalışma sistemi geliştirir ve bu sisteme göre de çok daha hızlı bir yapıda ilerlemiş olunur. Peki bu süreç nasıl karşımıza çıkıyor? İnsanlar bunlarla ilgilenmek adına hangi uygulamaları kullanıyor? Hepsi için bu kılavuz içeriğimiz sizlere yardımcı olacaktır. Hazırsanız başlayalım.

Elektronik posta konusunda yıllardır yapılan çalışmalar var. Daha güvenli iletişim, daha sağlıklı bir mail transferi ve gönderilen maili geri alma gibi. Elektronik mektup olarak dahi telaffuz edilen bu mailler için özellikle yeni bir çalışma mantığı ile hareket eden insanlar, cc nasıl eklenir ya da cc eklemek nedir gibi sorular soruyor. Bu soruların cevabını sizlere en hızlı şekilde vermek istiyoruz.

CC nedir? Maillerdeki CC ne anlama geliyor?

Maillerde CC'leme Nasıl Yapılır? Mail Atarken Birini Nasıl CC'leriz? 1

Bir e-posta’daki CC alanı Carbon Copy anlamına gelirken, BCC alanı Blind Carbon Copy anlamına gelir. Bir e-posta’daki CC alanı, gönderenin birincil e-posta alıcısından başka birine e-posta’nın “karbon kopyasını” göndermesine olanak tanır. E-posta’daki CC alanı, alıcıları iletişim halinde tutmanıza olanak tanır. Örneğin, olası bir müşteriye proje teklifiyle bir e-posta gönderdiğinizi varsayalım. E-posta’nızın bir kopyasını müdürünüze göndermek istersiniz, böylece müdürünüzde bu e-posta döngüsünün içinde kalır. Bu durumda, potansiyel müşterinin e-posta adresini birincil alıcı alanına, yöneticinizin e-posta adresini CC alanına girmeniz gerekir.

CC ne zaman kullanılır?

Maillerde CC'leme Nasıl Yapılır? Mail Atarken Birini Nasıl CC'leriz? 2

Maillerde cc ne zaman kullanılır sorusunun cevabına yönelik bir örneklendirme yapmak istiyoruz.

  • Başka birinin gönderdiğiniz bir e-posta’nın bir kopyasını almasını istiyorsunuz, ancak o kişi birincil alıcılardan biri olmadığı durumlarda, CC kullanabilirsiniz.
  • E-posta alıcılarının, mesajın gönderildiği diğer kişileri tanımasını istediğinizde CC kullanabilirsiniz.

Bu şekilde bir çalışma yaparak kullanımlarınızı sağlamlaştırabilirsiniz. Mail atarken birini CC eklemek istiyorsanız bunun yöntemi aslında basittir. Sadece mobil uygulamadan uygulamaya ya da pcdeki uygulamalardan uygulamaya fark eden bazı değişiklikler oluyor. Bunların da tamamını kendi içinde değerlendirebiliyorsunuz.

Mail atarken birini nasıl cc eklersiniz?

Maillerde CC'leme Nasıl Yapılır? Mail Atarken Birini Nasıl CC'leriz? 3

Mail atarken birini nasıl cc’leriz diye soruyorsanız bunun cevabı çok basit. Burada ana konu mail gönderdiğiniz kişinin adresini girdiğiniz bölümü iyi kullanmanız. Örneğin Gmail üzerinden mail atıyorsanız, mail atacağınız kişinin adresini girdiğiniz yerde, CC ya da BCC gibi alanlar olacaktır. Orayı tıklayarak hemen ekleme yapabilirsiniz. Alternatif bir mail kutusu uygulaması kullanıyorsanız yine aynı şekilde orada yer alan bir ileti bölümü var. Oradan birini ya da birilerini rahatlıkla CC’leyebilirsiniz. Bu konu ile ilgili aklınıza takılan bütün detayları bizlere kolayca gönderebilir ve bu konuyla ilgili neler yapabileceğimizi konuşabiliriz.

Yorumlarda eklemek istediklerinizi ekleyebilirsiniz.

 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu