Wordpress

Adım Adım WordPress Bileşenleri Eski Haline Getirme İşlemi

WordPress bileşenleri eski haline getirme konusuyla ilgili sık sık araştırmalar yapılmaktadır. Bilindiği üzere WordPress 5.8 güncellemesi ile birlikte birtakım değişikler meydana gelmiştir. Meydana gelen bu değişikliklerden biri de hiç kuşkusuz bileşen alanlarıyla ilgilidir. Yeni gelen güncellemeyle birlikte bileşen alanları da yeni bir görünüme kavuşmuştur.

Fakat hem temalarda meydana gelen sıkıntılar hem de alışkanlıklardan ötürü birçok kullanıcı eski bileşen alanına dönebilmek için araştırmalara başlamıştır. Bileşenleri eski haline getirmek isteyen kullanıcıların karşısına ise WordPress Classic Widgets eklentisi çıkmaktadır. Peki, WordPress bileşenleri eski haline getirme işlemi nasıl yapılır?

Yeni Bileşen Alanı Neden Beğenilmedi?

hostixo-yeni-bilesen-alani-neden-begenilmedi

WordPress 5.8 güncellemesiyle birlikte yeni bileşen alanı da kullanıcılara sunuldu. Fakat, yeni bileşen alanı, temalar ile meydana gelen uyumsuzluk sebebiyle pek fazla sevilmedi. Uyumsuzluğun yanı sıra, yeni görünüme alışamayan birçok kullanıcı da oldu.

Bu sebepten ötürü WordPress de klasik bileşen alanı ile ilgili özel bir güncelleme yayınladı. Kullanıcılar, WordPress ekibi tarafından yayınlanan ve 2022 yılının sonuna kadar desteklenecek olan yeni eklentiyi indirerek eski bileşen görünümüne kavuşabiliyor.

WordPress Bileşenleri Eski Haline Getirme İşlemi Nasıl Yapılır?

hostixo-wordpress-bilesenleri-eski-haline-getirme

WordPress bileşenleri eski haline getirme işlemi için aşağıda anlatılan adımları takip edebilir ve bu adımları uygulayarak bileşen alanınızı eski haline getirebilirsiniz. İşte, adım adım uygulamanız gereken o yöntemler…

  • Öncelikli olarak Hostixo aile olarak verdiğimiz bu linke tıklayınız. (WordPress Classic Widgets)
  • Ardından açılacak olan Download butonuna basınız ve söz konusu eklentiyi bilgisayarınıza indiriniz.
  • İndirme işlemini tamamladıktan sonra eklentiyi WordPress panelinize yükleyiniz ve aktif ediniz.

Bu işlemleri tamamladıktan sonra WordPress bileşen alanınız eski haline gelecektir.

WordPress Classic Widgets Nedir?

hostixo-wordpress-clasic-widgets-nedir

WordPress Classic Widgets eklentisi, yeni bileşen alanını eski bileşen alanına çeviren özel bir eklentidir. WordPress tarafından oluşturulan ve kullanıma sunulan bu eklenti, 500.000 binden fazla kez indirilmiştir.

2022 Yılının sonlarına kadar desteklenecek olan bu eklentiyi kurabilmek için en az WordPress 4.9 ve üzerinde bir sürüme sahip olmanız gerekmektedir. Tüm bu bilgilere ek olarak söz konusu eklendi 25 farklı dili de desteklemektedir.

WordPress bileşenleri eski haline getirme işlemi ile ilgili sizlere kapsamlı bir içerik hazırladık. Sizlerde, hazırladığımız bu içeriği inceleyebilir ve eski bileşen alanına kolaylıkla dönebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu