Wordpress

WordPress Admin Paneline Giremiyorum Problemi ve Çözümü

Birçok kişi WordPress admin paneline giremiyorum hatasıyla karşılaşabiliyor. Bu hatanın bazı sebeplerini ve çözüm yollarını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

WordPress genel olarak fazlasıyla kullanışlı bir platform. Sunduğu kullanışlı özellikler sayesinde günümüzde çok fazla tercih ediliyor. Üstelik eklentilerle birlikte WordPress’in özellikleri çok daha arttırılabiliyor. Ancak tabii ki WordPress web sitesinde hiç beklemediğimiz anlarda karşımıza hatalar çıkabiliyor. Bu hataları çözmek için biraz uğraşmak gerekebiliyor.

WordPress’te karşılaşabileceğimiz hatalardan birisi admin paneli giriş hatası. Bu hata sebebiyle WordPress yönetici paneline giriş yapılamayabiliyor. Aslında bu problemin birçok sebebi bulunabiliyor.

Bu sebeple admin paneli giriş sorunundan kurtulmak için uygulayabileceğiniz birçok farklı çözüm yolu mevcut. Admin paneline giremiyorsanız ve WordPress siteme ulaşamıyorum diye endişeleniyorsanız, yazımızdaki çözüm yollarını uygulayabilirsiniz.

WordPress Yönetim Paneli Açılmıyor Hatası Nelerden Kaynaklanabilir?

hostixo-blog-wordpress-admin-paneline-giremiyorum-hatasi-cozumu-wp-admin-giris

WordPress admin paneline giremiyorum hatasıyla karşılaştığınızda hatanın sebebini merak etmeniz oldukça doğal. Bu hatanın aslında birçok farklı sebebi bulunabilir. Örneğin, bir WordPress eklentisinde oluşan problem nedeniyle admin paneline giriş yapamayabilirsiniz.

Ayrıca yanlış giriş bilgilerinden dolayı da admin paneline giriş esnasında problem yaşayabilirsiniz. Bu ve bunun gibi sorunlar admin paneline girişinizi engelleyebilirler. Admin paneline giremiyorsanız, yazımızdaki çözüm yollarını inceleyebilirsiniz.

WordPress Admin Paneline Giremiyorum Çözümü

hostixo-blog-wordpress-admin-paneline-giremiyorum-cozumu-web-siteme-ulasamiyorum

Wp-admin giriş esnasında bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu sebeple web siteme giriş yapamıyorum diye düşünerek paniğe kapılabilirsiniz. Ancak admin paneli giriş hatasından kurtulabilmeniz için bazı çözüm yolları mevcut.

WordPress Admin Paneli Giriş Linki Değişmiş Olabilir

WordPress admin paneline giremiyorum diye endişeleniyorsanız, ilk aşamada girdiğiniz admin paneli linkini kontrol etmelisiniz. Çünkü admin panelinin URL adresi hatalı olduğu için WordPress wp-admin sayfa bulunamadı gibi bir problemle karşılaşabilirsiniz.

Eğer admin panelinin URL adresinden emin değilseniz, sitenizin veritabanında bulunan URL adresini kontrol edebilirsiniz. Sitenizin veritabanında bulunan URL adresi farklıysa, bu URL adresini doğru şekilde güncelleyerek admin paneline giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

Kullanıcı Adı ve Şifreniz Yanlış Olabilir

WordPress admin paneline girerken kullandığınız kullanıcı adı veya şifreyi yanlış yazıyor olabilirsiniz. Özellikle şifreyi girerken büyük küçük harflere dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer kullanıcı adınızdan veya şifrenizden emin değilseniz, ‘Parolanızı mı unuttunuz?’ butonuna tıklayarak şifrenizi sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Eğer bu yöntemle şifrenizi sıfırlayamıyorsanız, phpMyAdmin üzerinden admin şifresi değiştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

phpMyAdmin ile Admin Paneli Şifresi Sıfırlama

  • Bu işlem için cPanel üzerinden phpMyAdmin seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Ardından açılan pencerenin sol tarafından sitenizin veritabanını bulmalı ve tıklamalısınız.
  • Sitenizin veritabanına tıkladıktan sonra açılan seçeneklerden wp_users seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra karşınıza admin paneline erişimi olan kullanıcılar gelecektir. Burada şifresini değiştirmek istediğiniz kullanıcının yanındaki Düzenle butonuna tıklayın.
  • Ardından açılan ekranın user_login kısmında admin paneline erişmek için kullanacağınız mevcut kullanıcı adını görebilirsiniz. Hemen altındaki user_pass kısmındaysa admin paneline erişmek için kullanacağınız şifre bulunuyor. Bu şifreyi değiştirmek için ilk olarak user_pass kısmında bulunan ve yukarıdaki İşlev yazısının altına denk gelen açılır menüye tıklamanız gerekiyor. Daha sonra açılır menüden MD5 seçeneğini işaretlemelisiniz.
  • Sonrasında bu açılır menünün hemen sağındaki Değer kutucuğuna yeni şifrenizi yazabilirsiniz. Son olarak alttaki Git butonuna basarak admin paneli şifrenizi güncelleyebilirsiniz. Ardından az önce güncellediğiniz yeni giriş bilgileriyle admin paneline giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

Hatalı Eklentiler Giriş Yapmanızı Engelleyebilir

WordPress admin paneline giremiyorum problemine sitenizdeki bazı eklentiler sebep olabilirler. Örneğin, sitenizde yüklü olan bir eklenti admin paneli giriş denemesini sınırlıyor olabilir. Ayrıca bazı hatalı eklentiler admin paneline girerken hata almanıza sebep olabilirler. Bu yüzden bir FTP istemcisiyle sitenizin dosyalarına erişerek eklentileri devre dışı bırakabilirsiniz.

  • İlk olarak FileZilla gibi bir FTP istemcisiyle sitenizin dosyalarına erişin.
  • Sitenizin dosyalarına eriştikten sonra kök dizinde bulunan wp-content klasörüne girin.
  • Ardından wp-content klasörünün içerisinde bulunan plugins klasörünün ismini farklı bir isimle değiştirebilirsiniz. Bu klasörün adını farklı bir isimle değiştirdiğinizde sitenizdeki eklentiler komple devre dışı kalacaktır. Eğer bu adımlardan sonra admin paneline giriş yapabiliyorsanız, problem sitenizdeki bir eklentiden kaynaklanıyor demektir.
  • Bu durumda plugins klasörünün ismini tekrar plugins yaparak eklentileri etkinleştirebilirsiniz. Sonrasında plugins klasörünün içerisinde sitenizde yüklü eklentilerin dosyalarını göreceksiniz. Eklentilerin dosya isimlerini tek tek farklı bir isimle değiştirerek her değiştirme sonrasında admin panelindeki hatanın çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz. Böylece sitenizdeki hatalı eklentiyi bularak tamamen kaldırabilir ve hatadan tamamen kurtulabilirsiniz.

Bu Hata “wp-config.php” Dosyasından Kaynaklanabilir

WordPress admin paneline giremiyorum hatasıyla karşılaştığınızda çözümünüz wp-config.php dosyasında saklı olabilir.

  • İlk olarak FileZilla gibi bir FTP istemcisiyle sitenizin dosyalarına erişerek bu dosyayı bilgisayarınıza indirmelisiniz. Daha sonra her ihtimale karşı dosyayı yedeklemenizi tavsiye ediyoruz.
  • Dosyayı yedekledikten sonra wp-config.php dosyasını Notepad++ ile açmanız gerekiyor.
  • Sonrasında içerisindeki tüm kodları kopyalayıp silerek kodlama türünü ANSI olarak ayarlamalısınız. Daha sonra tüm kodları tekrar yapıştırarak dosyayı kaydedebilirsiniz.
  • Ardından kaydettiğiniz bu dosyayı FTP istemcisiyle sitenizin dosyaları arasına tekrar yüklemeniz gerekiyor.

Bu içeriğimizde WordPress admin paneli açılmıyor hatasından ve bazı çözüm yollarından sizlere bahsetmeye çalıştık.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu