Bilgisayar

En İyi 4 Ücretsiz Yazı Fontları Sitesi

Ücretsiz bir yazı fontları sitesi arayanlar için birçok yazı fontu sitesinden bahsetmeye çalışacağız. Yazımızdaki sitelerden istediğiniz yazı fontlarına hızlıca ulaşabilirsiniz.

Grafik tasarımları yaparken veya buna benzer durumlarda bazı hususlara dikkat edilmesi gerekebiliyor. Bu hususlardan birisi tartışmasız yazı fontları. Yazı fontları aslında birçok yerde karşımıza çıkabiliyor. Örneğin, bir poster tasarımı yaparken yazı fontlarına kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor.

İşte bu yüzden farklı yazı fontlarını keşfetmeniz oldukça önemli. Şık ve estetik yazı fontları arıyor olabilirsiniz. Bu fontları hangi sitelerden bulabileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Eğer yeni yazı fontları arıyorsanız, şu anda doğru yerdesiniz. Birbirinden şık ve kullanışlı yazı fontlarını bulabileceğiniz bazı siteleri sizlerle paylaşacağız.

Font Nedir?

hostixo-blog-en-iyi-4-yazi-fontlari-sitesi-estetik-yazi-fontlari-bedava-yazi-tipleri

Yazı fontları sitesi listemizden önce fontun ne olduğunu birlikte öğrenelim. Yazı fontları birçok yerde karşımıza çıkabilen oldukça önemli şeylerdir. Font, basitçe açıklamamız gerekirse yazı tipi olarak tanımlanabilir. Fonttan fonta göre yazının tipi tamamen değişiklik gösterebilir.

Örneğin, bazı fontlarda yazı tipi tamamen sade ve okunabilir olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak bazı fontlarda yazı tipi o kadar farklıdır ki yazı neredeyse hiç okunamamaktadır. Genel olarak çoğu zaman sade yazı fontlarından birisini seçmek daha doğru olacaktır. Ancak tasarım yaparken veya buna benzer durumlarda dekoratif yazı fontları arasından birisini seçerek kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Yazı Fontları Neden Önemlidir?

Yazı fontunun yazı tipi olarak tanımlanabileceğini tekrar belirtelim. Birçok farklı amaçla kullanılabilecek sayısızca yazı fontu mevcut. Bazı fontlar oldukça sade görünüme sahipken, bazı fontlar ise oldukça farklı bir görünüme sahip olabilir. Yani aslında fonta göre yazıların görünümü baştan aşağıya tamamen değişmektedir. Bu yüzden fontlar aslında birçok alanda büyük önem taşımaktadır.

Örneğin, grafik tasarımı yaparken kullanılan yazı fontlarının önemi fazlasıyla büyüktür. Çünkü yazı fontları, tasarımın görünümünü önemli ölçüde etkiler. İşte bu sebeple bir grafik tasarımı yaparken birbirinden farklı yazı fontlarından birisini seçerek tasarımınızı güzelleştirebilirsiniz.

Ayrıca yazı fontlarının önemi belgeler üzerinde de oldukça büyüktür. Örneğin, iş ile ilgili önemli bir belge hazırlarken sade ancak farklı bir yazı fontu kullanmak isteyebilirsiniz. Doğru fontu bularak belgenizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Kısacası, yazı fontları yazının tipini baştan aşağıya değiştirebilen bir şey.

Bu sebeple grafik tasarımdan tutun özel belgelere kadar birçok alanda doğru yazı fontunu kullanmak oldukça önemli. Özellikle poster gibi tasarımlar yaparken şık ve tasarımınıza uygun bir yazı fontu seçebilirsiniz. Böylece tasarımlarınızı çok daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Birbirinden farklı yazı fontlarına ulaşmak için yazımızdaki sitelere göz atabilirsiniz.

En İyi 4 Popüler Yazı Fontları Sitesi

Sayısızca yazı fontuna ulaşabileceğiniz birçok farklı yazı fontları sitesi mevcut. Bu sitelerden bazılarına yazımızda yer vermeye çalışacağız. Yani eğer şık ve bedava yazı tipleri indirebileceğiniz siteler arıyorsanız, yazımızın devamındaki siteleri inceleyebilirsiniz.

Güzel Yazı Fontları Siteleri

Google Fonts

hostixo-blog-en-iyi-4-yazi-fontlari-sitesi-google-fonts

Font siteleri arasında en popüler sitelerden birisini Google Fonts olarak gösterebiliriz. Yıllardır hizmette olan bu sitenin içerisinde oldukça fazla font mevcut. Siteye giderek istediğiniz fontu kolayca ve ücretsiz bir şekilde bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Daha sonra indirdiğiniz fontları gerekli klasöre atarak birçok farklı yerde kullanmaya başlayabilirsiniz.

DaFont

hostixo-blog-en-iyi-4-yazi-fontlari-sitesi-dafont

Font sitesi olarak tercih edebileceğiniz bir diğer web sitesi DaFont. Bu sitede de yine oldukça fazla font mevcut. Birbirinden farklı görünüme sahip çok sayıda fontun bulunduğu siteden istediğiniz fontu kolayca indirebilirsiniz. Ayrıca bu sitede de yine fontların ücretsiz olarak indirilebildiğini belirtmemizde fayda var.

Font Squirrel

hostixo-blog-en-iyi-4-yazi-fontlari-sitesi-font-squirrel

Ücretsiz fontlar indirebileceğiniz Font Squirrel sitesinde de birbirinden farklı çok sayıda font ve font ailesi mevcut. Bu sebeple bu siteden aradığınız yazı tiplerini rahatlıkla bulabilmeniz mümkün. Font Squirrel üzerinden birçok fontu ve font ailesini kolayca indirebilirsiniz. Daha sonra indirdiğiniz fontları bilgisayarınızdaki gerekli klasöre atarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

FontSpace

hostixo-blog-en-iyi-4-yazi-fontlari-sitesi-fontspace

FontSpace, sayısızca ücretsiz font bulabileceğiniz popüler bir site olarak tanımlanabilir. Yaklaşık 100 bin fontun bulunduğu bu siteden de aradığınız yazı tiplerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Üstelik bu siteden de fontların kolayca indirilebildiğini belirtmemizde fayda var.

FontSpace ile beraber yazı fontları sitesi listemizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Listemizdeki sitelere göz atarak birbirinden şık ve dekoratif yazı tiplerine ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu