Wordpress

5 POPÜLER WORDPRESS EKLENTİSİ

Wordpress hemen her tür içerikte web sitesi oluşturmak için kullanılan ve  ideal bir açık kaynak kodlu CMS sistemidir. Başlangıç aşamasındaki kullanıcılar için oldukça kullanışlı ve kolaydır. Ancak ilk kurulum hali ile yapılandırmak için eklenti ve temalara ihtiyacınız olmaktadır. Bu eklentilere ve temalara wordpress uygulama havuzundan kolayca ulaşabilirsiniz. Bizde bu makalemizde sizlere 2021 yılının en popüler wordpress eklentilerini listeleyeceğiz. Listelemeden önce eklentiler hakkında ön bilgi sunmak istiyoruz. Eklenti nedir ,  yararlı mı ve ne işe yaradığı hakkında detaylı bilgiler ileteceğiz.

Wordpress Eklentilerine Giriş

Wordpress eklentisi yapımcı tarafından ve 3. kişiler tarafından geliştirilmiş modüler yapıda yazılımlara verilen isimlerdir. Bu eklentiler sayesinde daha hızlı bir şekilde web sitenizi kolayca yapılandırabilir ve kullanışlı hale getirebilirsiniz. Ek yazılım bilgisi gerektirmeyen bu eklentiler wordpress yazılımını cazip kılan en önemli özelliklerinden biridir.

Bu eklentiler arasında ücretsiz form , cache ( önbellekleme ) , seo ( arama motoru optimizasyonu ) ve bir çok güvenlik yazılımları bulunmaktadır. Çevrim içi uygulama havuzu üzerinden bu eklentileri kolayca indirebilirsiniz.

Eklentiler Yararlı mı ?

Söylediğimiz gibi  sıfır bir Wordpress sizin için çok sade gelebilir. Daha kullanışlı hale getirmek için eklentileri kullanmanız gerekmektedir.

5 POPÜLER WORDPRESS EKLENTİSİ 1

Kullandığınız eklentiler ile bir eticaret web sitesi veya bir blog oluşturabilirsiniz.

Eklenti kurmanız için bazı nedenler

  • Siteniz için özel işlevler eklemesi : Wordpress büyük bir çoğunluk tarafından kullanılmasından dolayı bazı istenen özellikler artık sabitleşmesi ve isteklerinizin havuzda bulunma ihtimalinin yüksek olması.
  • Yazılım bilgisi gerektirmeden kurulum :  Eklenti kurmak veya yapılandırmak için herhangi bir yazılım bilgisine sahip olmanıza gerek yok. Çevrim içi kurarak aktif edebilirsiniz.
  • Ücretsiz eklentilerin olması : Bir çok eklentinin ücretsiz olması oldukça avantajlıdır. Ücretli eklentilerinde ücretsiz sürümlerini kullanma imkanınızda bulunmaktadır.
  • Sitenizi hızlandırması : Eklentiler arasında  web sitenizin performansını artıracak bir çok eklenti yer almaktadır.
  • Güvenli hale getirebilmesi : Güvenlik eklentileri ile wordpress sitenizi dış saldırılardan koruyarak daha güvenli hale getirebilirsiniz.
  • Pratik ve kolaylık : Tüm bu sebeplerden dolayı pratik ve kolaylık sunması en büyük etkenlerden biridir.

En İyi WordPress Eklentilerini Bulma ve Seçme

5 POPÜLER WORDPRESS EKLENTİSİ 2

Wordpress eklentilerin ne olduğunu detayları anlattık ve faydalarını sizinle paylaştık. Şimdi eklentileri nasıl bulacağımızı ve seçeceğimizi anlatacağız. Çok fazla seçenek olması karışıklık ortaya çıkarabilir , aralarından en iyilerini ve sitemize uygun olanını seçmemiz gerekmektedir.

İhtiyaçlarınıza uygun eklenti ararken aşağıdaki maddelere göre gözatmak siteniz için oldukça yararlı olacaktır.

  • Eklentinin özelliklerinin sitenize veya ihtiyacınıza uygun olması. Aradığınız kategoriyi belirlemeniz daha hızlı sonuca ulaştıracaktır. Örneğin hızlandırmak istiyor iseniz cache yani önbellekleme eklentileri sizin ihtiyacınıza göre olacaktır.
  • Kullanıcı yorumları , eklentinin kaç kez indirildiği ve popülerliği eklentiyi seçmenizi kolaylaştıracaktır. Çok indirilen eklentiler her zaman daha yararlı olacaktır.
  • Eklentinin ücretli veya ücretsiz olması seçiminizi yönlendirme açısından ve ihtiyacınıza göre eklenti bakmanızı yönlendirecektir. Ücretli eklentinin özellikleride kullanıcıların genel seçim nedenlerindendir.
  • Eklentinin ne zaman en son güncellendiğinede dikkat etmeniz gerekebilir. Güncel olmayan veya geliştirilmeyen eklentiler güvenlik problemi oluşturabilmektedir.

Eklentileri Nereden Bulabilirim ?

Genel olarak eklentileri Wordpress Çevrimiçi Eklenti Havuzu üzerinden veya Wordpress admin paneliniz üzerinden Eklentiler bölümünden kolayca bulabilirsiniz. Bunun haricinde dış bağlantılar ile ücretli eklentilere ulaşabilirsiniz.

Eklenti kurulumu yaparak dilerseniz test edebilirsiniz. Eğer ihtiyacınıza uymuyor ise kolayca silebilirsiniz. Test işlemi öncesinde yedek almanızda yarar bulunmaktadır.

2021 Yılının En Popüler 5 WordPress Eklentisi

Gelelim sizin için derlediğimiz 2021 yılının popüler 5 eklentisini neler olduğuna. Belirlediğimiz eklentiler müşterilerimiz ve patformlarda gözlemlenen kullanıma göre hazırlanmıştır. Buradaki popülerlik Wordpress’in kullanım amacına göre değişebilmektedir.
Kısacası yeni bir Wordpress Hosting satın aldınız ve ilk sitenizi kurmak istediğiniz eklentileri sizin için özel olarak derledik.

1. Jetpack

Jetpack , wordpress geliştiricileri tarafından hazırlanmış olan all in one yani tümü tek paket halinde bir eklentidir. 5 POPÜLER WORDPRESS EKLENTİSİ 3

Bir çok eklentiyi bünyesinde barındırarak kullanımınıza sunar. Bünyesinde iletişim formları , güvenlik eklentileri ve yedekleme eklentileri gibi olanaklar sunar. Ücretli sürümüde bulunmaktadır. Ücretli sürümü satın alınması durumunda sizlere arama motorlarında üst sıraya çıkmanızı sağlıcak özel eklentiler sunabilmektedir.

2. Rank Math Seo

İsminden de açılabileceği gibi bir Seo eklentisidir. Daha kolay şekilde arama motoruna uygun içerik oluşturmanızı sağlar.

5 POPÜLER WORDPRESS EKLENTİSİ 4

Arama motoru optimizasyonu ( Seo ) web siteleri için oldukça önemlidir. Kurallara uygun ve doğru bir şekilde yapılması durumunda web siteniz arama motorlarında yükselir ve  organik  trafiği artmaktadır.
Kuralları karmaşık olmasından dolayı başlangıç aşamasında bir kullanıcı için zor olabilir. Bu eklenti bu zorluğu ortadan kaldırarak kolaylık sağlamaktadır. Özel optimizesi sayesinde sitenizi Seoya uygun hale getirmektedir.

Başlıca Özellikleri

  • Adres satırınız , meta tanımlama ve keywordler  dahil olmak üzere arama motoru sonuçlarınızı optimize etmenizi sağlar .
  • Sayfanızı ve içeriğinizi analiz ederek hatalı bölgeleri gösterir.
  • Sitenizin hangi sayfalarının  arama sonuçlarında görüntüleneceğini kontrol etmenizi sağlar.

3. Contact Form 7

Bu eklenti bir form eklentisidir. Eklenti tamamiyle ücretsiz bir eklentidir.İletişim formu gibi alanlar oluşturarak müşterilerinizin daha kısa yoldan iletişim kurmasını sağlar.
Formlar oluşturmanızı ve özelleştirmenizi bunun yanı sıra bunları sayfalarınıza veya içeriklerinize eklemenizi sağlar.

5 POPÜLER WORDPRESS EKLENTİSİ 5

4.WooCommerce

Wordpress ile bir eticaret sitesi kurmak istiyor iseniz en başlıca kullanacağınız eklentilerden biri Woocommerce eklentisidir.

5 POPÜLER WORDPRESS EKLENTİSİ 6

Wordpress ile bir eticaret platformu veya mağazası oluşturmanızı kolaylaştırmaktadır. Wordpress için en popüler eticaret platformudur. Fiziksel , dijital ve sanal ürünler satmanıza imkan sağlayacaktır.

Başlıca Özellikler:

  • Fiziksel ve dijital ürünleri doğrudan sitenizde görüntülenmesini sağlar.
  • Bir sipariş ortamı oluşturarak müşterilerinizin satın almasına imkan tanır.
  • Ödeme seçenekleri sunar.
  • Kargo seçenekleri sunar.

 

5.Slider Revolution

Bu eklenti bir çok eklenti içerisinde yer almasıyla bilinmektedir. Sitenizde kayan resimler ve slider yapısı gibi içerikler oluşturmanızı sağlar.

wordpress eklentileri

Resimlerinizi,  videolarınızı , yazılarınızı  ve diğer içeriğinizi görsel olarak çekici ve kullanıcı dostu bir şekilde yayınlamak için birçok seçenek sunar.

Başlıca Özellikler:

  • Tasarım sürecini kolaylaştırarak sürükle ve bırak şeklinde kolayca içerik oluşturmanızı sağlar.
  • Sitenize efekli içerikler oluşturmanızı sağlar.
  • Ön sayfanızda bir çok hazır şablon ile işlem gerçekleştirmenizi sağlar.

Aslında makalemizde daha çok eklenti sunabilirdik. Ancak karmaşıklık oluşmaması adına 5 eklenti ile sınırlandırdık. Eklentilerin sitelerinize yarar sağlayacağını düşünmekteyiz.

Hala bir wordpress siteniz bulunmuyor ise Wordpress Hosting paketlerimizi incelemenizi öneririz.

Dilerseniz Blog Nedir ? Yararları Nelerdir ? adlı makalemizide okuyarak blog sistemi ve wordpress hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu