Wordpress

Wordpress Forum Teması | 8 Kullanışlı Wordpress Forum Teması

Wordpress forum teması, kendi kişisel alanları ile ilgili paylaşımlar yapacak olan kişilerin sık olarak tercih ettiği tema türüdür. Kolay kullanımı ve göze hitap eden tasarımları ile sitelerin albenisini yükseltmektedir. Farklı opsiyonlar sunması ile de farklı kategorilerde farklı tarzlarda içerik sunulmasında etkili çözümler oluşturmaktadır.

Wordpress ile site oluşturanların sayısı her geçen gün çoğalmaktadır. Platformun sunduğu zengin içerik oluşturma eklentileri sayesinde profesyonel web siteler yapılmaktadır. Teknoloji, sağlık, spor, magazin, haber, ekonomi gibi alanlara uygun temalar ile göz alıcı tasarımlara sahip web siteler kurulmaktadır.

wordpress forum teması

Kurulan bu siteler, wordpress eklentileri sayesinde SEO uyumlu olarak güncellenebilmekte ve sürekli olarak geliştirilebilmektedir. Kullanıcılara sunulan bu sınırsız eklenti ve temalar sayesinde herkes içerik oluştururken kendilerini özgür hissetmektedirler. Kendi özgür forumlarını oluşturmak isteyen kullanıcılar ise geniş özelliklere sahip forum temasını tercih etmektedirler.

Wordpress Forum Teması Özellikleri Nelerdir?

Bir web site projesi için tema seçimi yapılacakken genel konsept tam olarak belirlenmelidir. Daha sonra konsepte en uygun ve geliştirmeye açık tema seçimi yapılmalıdır. Tema seçimi yapılırken de hız optimizasyonu, minimalist tasarım ve mobil uyumluluk gibi özellikler dikkate alınmalıdır. Bu özelliklerin sağladığı avantajlara gelin yakından bakalım.

1- Hız Optimizasyonu

Bilindiği üzere arama motorlarında sıralama alabilmek için istenilen bazı kriterlere uyulması gerekmektedir. Bu kriterler genel olarak kaliteli ve özgün içerik ile benzeri kriterleri içermektedir. İçeriklerinizin kaliteli olduğunu düşünüyorsanız fakat halen arama motorlarında üst sıralarda konumlandırılmıyorsanız hız optimizasyonunda sorun yaşıyor olabilirsiniz.

wordpress forum teması

Çünkü arama motorları için web sitelerinin hızları da oldukça önemlidir. Kullanıcılar da hızlı web sitelerini daha çok tercih etmektedirler. Çünkü site içerisinde gezinirken akıcı bir gezinme fırsatı yakalarlar. Eğer sitenizin hız optimizasyonu kötü ise ziyaretçi sayınız da önemli ölçüde düşüşler yaşanacaktır.

Bunun olmaması için tema seçimi sırasında temanın sağlayacağı hız değerleri göz önüne alınmalıdır. Ağır bir kullanım sağlayacak olan wordpress forum teması yerine daha hızlı bir kullanım sağlayan temalara yönelmek uygun olacaktır. Bu sayede arama motorlarında yukarı sıralarda yer alırken ziyaretçi memnuniyetini de üst seviyelerde tutmuş olacaksınız. Sitenizin hızı nedeniyle ziyaretçi sayınız artacak ve bu da web sitenizin otoritesine katkı sağlayacaktır.

2- Minimalist Tasarım

Forum sitelerinin, ziyaretçilerin ulaşmak istediği konuya kolay şekilde ulaşmasını sağlayacak tarzda olması önerilmektedir. Kafa karıştırıcı, karmaşık forum siteleri bu yüzden tercih edilmemektedir. Wordpress forum teması seçerken bu duruma dikkat etmeniz gerekir. Daha basit ve sade bir tasarıma sahip tema seçimi siteniz için uygun olacaktır. Dikkati dağılmayan ziyaretçi kolay şekilde aradığı konuya ulaşacak ve bu durum onu memnun edecektir.

wordpress forum teması

Sitenin tasarımı göze hoş gelmelidir. Sitenizi, müşteriyi cezbeden bir dükkan gibi düşünebilirsiniz. Dükkanınız ne kadar hoş bir tasarıma ve renk tonlarına hakim olursa müşteri sayınız ve size olan bağlılıkları o derece yüksek olacaktır. Forum sitelerinde de bu kritere dikkat edilerek daha soft ve ziyaretçiyi bunaltmayacak renk tonları tercih edilmelidir. Genel olarak forum temalarında önerilen renkler ise beyaz ve mavi tonlarıdır.

3-Mobil Uyumluluk

Wordpress forum teması tercihinde mobil uyumluluk özelliği büyük bir etkendir. Çünkü günümüzde artık akıllı telefon kullanmayan kalmadı diyebiliriz. Hemen hemen herkes web sitelerine akıllı telefonlarından erişim sağlıyorlar. Bir sitenin mobil uyumlu olmaması bu nedenle büyük dezavantajdır. Mobil dostu olan bir web site teması seçerek ziyaretçi sayınızı ve otoriterinizi artırabilirisiniz.

Web sitelerinin ziyaretçi sayısını artırabilmek için profesyonel bir görünüm oldukça önemlidir. Ziyaretçiler, site ziyareti sırasında kolay kullanım ve hızlı geçişleri tercih etmektedir. Mobil üzerinde karmaşık ve uyumsuz bir tema, markanızın imajını zedeleyeceği gibi ziyaretçi sayınızda da düşüşe neden olacaktır.

wordpress forum teması

Tüm bu problemlerin yaşanmaması adına seçeceğiniz temanın hızlı olmasına, minimalist bir tasarıma sahip olmasına, mobil uyumlu olmasına ve SEO açısından geliştirilebilir olmasına dikkat etmelisiniz. Kaliteli ve kriterlere uygun bir wordpress forum teması seçerek arama motorlarının sıralamalarında büyük bir sıçrayış gerçekleştirebilirsiniz. Temaya ve sitenizin konseptine uygun eklentiler ile de daha profesyonel bir site sahibi olabilirsiniz. Ziyaretçilerin ilgisini çekecek içerikler ve konular ile de ziyaretçi sayınızı artırarak sitenizin otoritesini yükseltebilirsiniz.

8 En İyi Wordpress Forum Teması

Sizler için hazırladığımız bu yazımızda forum projeleriniz için en uygun temaları göreceksiniz. Sizler için seçtiğimiz temaların her biri yukarıda bahsettiğimiz özellikleri kapsamaktadır. Arama motorlarının istediği uyuma sahip temalar ile profesyonel web sitelere sahip olacaksınız.

1- Cinematix Forum Teması

Projenizin konsepti spor, kültür – sanat, eğitim alanlarını kapsıyor ise Cinematix forum teması size istediğiniz tasarımı sunacaktır. Enerjinin tavan yaptığı bir topluma hitap edebilmek adına enerjisi yüksek bir temadır. Canlı sohbet imkanı sunmaktadır. Farklı eklentiler ile temayı özelleştirmeniz mümkündür. BBpress, BudyPress ve OneByOne eklentileri ile de web sitenizi üst seviyelere çıkartabilirsiniz.

2- One Social Forum Teması

One Social wordpress forum teması forum temaları arasında en sık tercih edilen tema çeşididir. Minimalist özellikleri onun öne çıkan özellikleri arasındadır. Kullanıcısına basit ve sade bir arayüz sunan bu tema, eklentiler sayesinde çok daha güçlü bir dinamiğe sahip oluyor. Her türlü web site konseptine göre tasarlanabilme özelliği sayesinde de kullanışlıdır. Sizler sunduğu özellikleri arasında;

  • Üye ve grup dizinleri ekleme
  • Kolay kullanılabilir profil ayarları
  • Sosyal medya paylaşım butonları
  • Mobil uyumluluk
  • SEO uyumluluğu
  • Gelişmiş güvenlik düzeyi ve kolay panel kullanımı avantajları bulunmaktadır.

3- Salutation Forum Teması

Şık bir tasarıma sahip olmak isteyenler için Salutation forum teması oldukça uygundur. Sürükle bırak özelliği sayesinde sayfa düzenini sağlamak oldukça kolaydır. Sosyal medya eklentisi ile tek bir tuşla sosyal medya paylaşımları yapabilme avantajına sahiptir. Forum yönetimini tamamen size bırakarak kontrol panelinde izin verme ve engelleme yetkileri sunmaktadır. Sitesine şıklık ve gelişmişlik katmak isteyen birçok kişinin tercihi bu temadan yana olmaktadır.

wordpress forum teması

4- 3Clicks Wordpress Forum Teması

Teknolojiyi damarlarınızda hissedeceğiniz gelişmiş bir tema ile tanışmaya hazır olun. Tasarım olarak sitenize profesyonellik katacak olan bu tema ayrıca kullanışlı olması ile de kendi farkını ortaya koymaktadır. Popüler tüm tarayıcılara olan uyumu ile SEO kriterlerine de uygundur. Yüksek çözünürlüklü cihazlardan erişim sağlayan kişilere canlı renkleri ile merhaba demektedir.

Tema sunduğu özel şablonlar ve eklentiler ile sizlere özgün web siteler tasarlama fırsatı sunuyor. Forum kontrolünü kolayca yapabilmeniz için gelişmiş bir yönetim paneline de sahiptir. SEO optimizasyonu özelliği ile de arama motorlarında üst sıralara yerleşmenizi kolaylaştıran çok kullanışlı bir temadır.

5- Boss Wordpress Forum Teması

Site kurma konusunda herhangi bir teknik bilgiye sahip olmayan kişilerin daha bu tema ile site kurması oldukça kolaydır. Tema yazılımcıları ayrıca temanın özelliklerini ve kullanımını anlatan bir video ile de işlerimizi kolaylaştırmaktadır. Bu tema sayesinde ziyaretçilerinize iletişim ve tartışma alanı oluşturabilirsiniz.

Konseptinize göre renkleri ve bileşenleri ayarlamanız bu tema ile oldukça kolaydır. Kendi zevkinize göre tasarım yapabileceğiniz özellikleri sizlere sunmaktadır. Ziyaretçilere sosyal medya hesapları ile giriş imkanı da sunmaktadır. Ayrıca ücretli üyelik oluşturmak isterseniz de tema bu isteği desteklemektedir.

6- One Community Wordpress Forum Teması

Ziyaretçileri ilk anda etkilemek isteyenler için eşsiz 4 tane ana sayfa tasarımı sunan One Community forum teması işlevselliği ile ön plana çıkıyor. Temayı yüklediğinizde birçok Premium eklentiye de sahip oluyorsunuz. Ayrıca sosyal medya hesaplarında kolaylıkla paylaşım yapmanıza yarayacak AddThis entegresine de sahip olacaksınız. Sitenize profesyonellik katacak bu tema birçok ihtiyacınıza karşılık verecektir.

wordpress forum teması

7- Forum Engine Forum Teması

Görselliği ön planda tutan kullanıcılar için eşsiz bir avantaj sunan bu tema ile tüm kategorilere farklı renk atamaları yapabilirsiniz. Renk cümbüşü sayesinde ziyaretçilerinize renkli bir sayfa sunabilirsiniz. Mobil uyumlu bir wordpress forum teması olması nedeniyle de mobil ziyaretçilere mükemmel ve kolay bir kullanım sunmaktadır.

Tasarım konusunda birçok özellik sunmaktadır. Yazı çeşitleri, banner alanları, arama kutusu, üyelik alanları ile profesyonel bir forum sitesi kurmanıza yardımcı olacaktır. İstatistikleri sizlere sunarak stratejik planlama yapmanızda da etkili çözümler sunmaktadır. Ziyaretçilerin kafasını karıştırmayacak kullanımı sayesinde siteniz hak ettiği değere kısa sürede kavuşacaktır.

8- True Mag Forum Teması

Siteden para kazanmak isteyenler için profesyonel reklam konumlandırması yapan bu tema ile kazançlarınız artacaktır. Adsense reklamlarını, tıklanması bol olacak şekilde konumlandırma yetisine sahiptir. Ayrıca sunduğu profesyonel tasarım avantajı ile markanıza uygun olarak renk seçimleri ve sayfa düzeni sağlayabilirsiniz. Tüm bu özellikleri ile profesyonel bir wordpress forum teması arayanlara uygun bir temadır.

Bu yazımızı beğendi iseniz bu konu da ilginizi çekebilir: Kişisel Blog Sitesi Nasıl Açılır?

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu