Wordpress

En Popüler 8 WordPress Captcha Eklentisi

Web site sahipleri için güvenliğin sağlanması adına kullanılabilen captcha sistemi, WordPress sitelere eklentilerle kolayca entegre edilebiliyor. İstenmeyen epostalar, formların otomatik olarak doldurulması ya da spam yorumların engellenmesi gibi pek çok farklı alanda kullanılabilen captcha için en popüler 8 WordPress captcha eklentisi ile sitenizdeki güvenliği arttırabilirsiniz.

Neden Captcha Sistemi Kullanılır?

Captcha olarak adlandırılan sistem, siteye giriş yapan kişinin bir robot mu yoksa insan mı olduğunu ayırt etmek adına kullanılmaktadır. Google tarafından da desteklenen ve özel bir şekilde kodlarla sitelere entegre edilebilen Captcha, bu açıdan kolaylık sağlar.

 

En Popüler 8 WordPress Captcha Eklentisi 1

 

En Popüler 8 WordPress Captcha Eklentisi

1. Google Captcha (reCAPTCHA)

Adından da anlaşılacağı gibi Google Captcha sitenizi spam ve istenmeyen kullanıcılardan korumak için Google reCAPTCHA teknolojisini kullanıyor. Eklentiyi kullanmak için önce web sitenizi Google’a kaydettirmeniz ve gerekli kodları almanız gerekiyor. Bu ücretsiz eklenti sayesinde; kayıt formu, yorum alanı ve giriş formu vb. tüm alanları koruma altına alabilirsiniz.

2. SI-CAPTCHA Anti-Spam

SI-CAPTCHA Anti-Spam eklentisi, kullanıcılardan görüntülenen görüntüdeki harfleri yazmalarını zorunlu kılar. Böylece siteye giren robotlar, harfleri tanımlayarak ilgili alana giremeyeceğinden dolayı gereksiz yere denemeler yapamaz ve tüm faaliyetleri etkisiz kalır. Eklenti, tüm WordPress formlarını destekler. Üstelik formların yanı sıra SI-CAPTCHA Anti-Spam eklentisi artı özellikleriyle de dikkat çeker. Akismet, BuddyPress ve WPMU ile tamamen uyumlu olması da sitenizin daha entegre bir şekilde çalışmasını sağlar.

3. Captcha by BestWebSoft

BestWebSoft tarafından geliştirilen Captcha eklentisi ücretsiz alternatiflerden bir diğeri. Siteleri botlardan kurtarmak için rastgele harfler ve karışık görüntüler yerine basit matematik problemlerini sunar. Popüler Captcha eklentisi, bu sayede farklı bir güvenlik çözümü sunar. IP sistemleri üzerinde de bir kontrol sağlamanızı sağlayan eklentiyle kara ve beyaz listeler oluşturabilirsiniz.

4. Captcha Bank

WordPress’te kullanılabilecek bir diğer eklenti ise Captcha Bank. Özellikle gelişmiş kontrol paneliyle dikkat çeken eklenti, güçlü kod yapısıyla dikkat çekmektedir. Diğer Captcha eklentilerinin aksine, Captcha Bank, görüntülenen Captcha’nın düzenini, yerleşimini ve farklı güvenlik ayarlarıyla özelleştirilmesini sağlar.

5. Blue Captcha

Sitenizi kötü botlardan ve istenmeyen ziyaretçilerden koruyan Blue Captcha, özelleştirilebilir yapısıyla WordPress Captcha eklentilerinden birisidir. Eklenti yedi farklı Captcha zorluk seviyesine sahip olduğu gibi hem tek hem de çift katmanlı Captcha’yı desteklemektedir. Özellikle güvenliğin çok önemli olduğu alanlarda bu eklenti ile güvenlik seviyenizi çok daha arttırabilirsiniz. Eklentinin diğer önemli özellikleri arasında etkinlik kaydı, farklı engelleme seçenekleri ve Captcha görüntü özelleştirmesi yer almaktadır

6. Conditional CAPTCHA

Listedeki diğer tüm eklentilerin aksine, Conditional Captcha farklı çalışır ve yalnızca belirli koşullar yerine getirildiğinde Captcha’yı ekranda gösterir. Temel düzeyde, Captcha yalnızca kullanıcı giriş yapmadıysa veya önceden onaylanmış bir yorumu yoksa görüntülenir. Öte yandan, eklentiyi yalnızca Akismet yorumu spam olarak işaretlerse, Captcha’yı gösterecek şekilde yapılandırabilirsiniz. Bu tip ek özellikleriyle gelmesi, eklentinin geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmasını sağlamış durumda. Eklenti tüm kullanıcıları etkilemediği gibi bu alandaki ihtiyaçlarınızda temiz ve farklı bir yaklaşım seçeneği sunuyor. Sitenizdeki kullanıcı deneyimini daha da arttırmak istiyorsanız, Conditional Captcha’yı deneyebilirsiniz.

7. Math Captcha

Adından da anlaşılacağı gibi, Matematik Captcha insanlar ve botlar arasındaki farkı anlatmak için toplama, çıkarma, çarpma ve bölme gibi basit matematik problemlerini kullanır. Basit ve kullanımı kolay bir eklentidir. Eklenti, tüm WordPress formları, BBPress ve Contact Form 7 ile sorunsuz bir şekilde bütünleşir. Eklenti aynı zamanda temiz bir kodlamaya sahiptir. Tek yapmanız gereken eklentiyi kurmak ve Captcha’nın nerede görüneceğini seçerek “Değişiklikleri Kaydet” düğmesine basmaktır.

8. HumanCaptcha by Outerbridge

HumanCaptcha, insanları botlardan ayırmak için listedeki diğer eklentilere göre farklı bir yaklaşıma sahip. Görüntüler veya matematik problemleri kullanan diğer eklentilerden farklı olarak, eklenti cevaplamak için insan mantığı gerektiren sorular sorar. Cevap doğruysa, kullanıcılar Captcha testini geçerler. Eklenti hızlı bir şekilde ayarlama adına için önceden tanımlanmış birkaç soru ile birlikte kurulur. Ancak isterseniz, kendi sorularınızı ve cevaplarınızı eklenti ayar panelinden ekleyebilirsiniz. Özellikle sitenizle ya da hedef kitlenizle ilgili sorularla eklentiyi özelleştirebilirsiniz.

Listelenen en popüler 8 WordPress captcha eklentisinin her biri, kendine has farklılıkları ile ön plana çıkmaktadır. İhtiyaçlarınız ve captcha eklentisinden beklentilerinize göre bu 8 alternatiften birisini seçerek sitenize ekleyebilirsiniz.

Dilerseniz daha önce Wordpress Spam yorumları durdurma teknikleri başlıklı makalemizi de inceleyebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu