Diğer

Keep Alive Nedir, Nasıl Etkinleştirilir?

Keep Alive nedir, konusuyla ile ilgili son dönemlerde oldukça ciddi araştırmalar yapılmaktadır. Doğrudan web sitesi performansı ile ilgili olan bu terim, birkaç farklı yol ile aktif edilebilmektedir. Keep Alive etkinleştirme işleminin yapılmasıyla birlikte web sitenizin hızında da ciddi bir artış meydana gelecektir.

Tüm bunların yanı sıra Keep Alive, doğrudan SEO performansınıza etki edebilmektedir. Peki Keep Alive nedir, nasıl etkinleştirilir? İşte, web sitesi sahibi olan kişiler tarafından merak edilen ve son dönemlerde sık sık araştırılan bu soruların en kapsamlı yanıtları…

Keep Alive Nedir?

hostixo-keep-alive-nedir

Keep Alive, kullanıcıların tek bir port üzerinden dosya indirilmesini sağlayan özel bir sistemdir. Kullanılan bu sistem sayesinde hem site hem de SEO alanında ciddi bir performans artışıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Ayrıca, Keep Alive sayesinde sunucuya gönderilen isteklerde de ciddi bir azalış meydana gelecek ve sunucu bellek kullanımında da bir rahatlama olacaktır.

Keep Alive Etkinleştirme İşlemi

hostixo-keep-alive-etkinlestirme-islemi

Keep Alive etkinleştirme işlemi için birçok farklı yol bulunmaktadır. Dilerseniz, aktif olarak kullanılan bu yolları gelin ayrıntılı ve bir o kadar da kapsamlı bir şekilde birlikte inceleyelim.

1.     . Htaccess Dosyası Üzerinden Etkileştirme İşlemi

. Htaccess dosyasını kullanarak Keep Alive etkinleştirme işlemini oldukça kolay ve bir o kadar da pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Söz konusu sistemi etkinleştirebilmek için .htaccess dosyasını açmalı ve hemen ardından aşağıda bulunan kod satırlarını ekrana girmelisiniz.

<ifModule mod_headers.c>

Header set Connection keep-alive

</ifModule>

2.     Httpd.conf Dosyası Üzerinden Etkinleştirme İşlemi

Keep Alive etkinleştirme işlemi için bir diğer yöntem ise hiç kuşkusuz httpd.conf dosyasıdır. Sizlerde bu dosyaya erişim sağlayarak etkinleştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Etkinleştirme işlemi için aşağıda bulunan komut satırlarında güncelleme yapmanız yeterli olacaktır.

Keep Alive On

MaxKeepAliveRequests 50

KeepAliveTimeout 10

3.     Windows Server Üzerinden Etkinleştirme İşlemi

Windows Server üzerinden etkinleştirme işlemini gerçekleştirebilmek için aşağıda bulunan komut satırını ekrana yazabilir ve etkinleştirme işlemini başarıyla tamamlayabilirsiniz.

Appcmd set config/section:httpProtocol /allowKeppAlive:True

Neden Keep Alive Kullanmalıyım?

hostixo-neden-keep-alive-kullanmaliyim

Keep Alive kullanımı için birçok farklı sebep mevcuttur. Dilerseniz, bu özelliği neden kullanmanız gerektiğini gelin birlikte inceleyelim.

  • İnternet sitenizin hızını arttırmak ve SEO performansınızı da doğrudan yükseltmek için bu özelliği kullanabilirsiniz.
  • Sunucu belleğinin az kullanılmasını istiyorsanız Keep Alive sistemini tercih edebilirsiniz.
  • Keep Alive sistemi sayesinde kaynak kullanımını azaltabilirsiniz.
  • Tüm bu bilgilere ek olarak daha stabil bir web sitesi istiyorsanız bu özelliği kullanabilirsiniz.

Keep Alive nedir yazımızı yukarıda sizler için hazırladık. Sizlerde Keep Alive nedir yazımızı okuyabilir ve bu konuda kapsamlı bilgilere erişebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu