GENEL

Bir Sitenin Ziyaretçi Sayısını Öğrenme Yöntemleri

Bir sitenin ziyaretçi sayısını öğrenme yöntemleri, hiç kuşkusuz merak edilen konuların başında geliyor. Günümüzde birçok kullanıcı, web sitelerinin ziyaretçi sayılarını öğrenebilmek için çeşitli araştırmalar yapıyor. Kimi kullanıcılar, Google servislerini kullanarak sitelerin ziyaretçi sayılarını öğrenme işlemini gerçekleştirirken, kimi kullanıcılar ise farklı sitelerden tıklanma sayısını öğrenme yöntemini tercih ediyor.

Kullanıcılar ayrıca, bazı SEO analiz araçlarını kullanarak web siteleri hakkında ayrıntılı bilgilere de erişebiliyor. Peki, bir sitenin ziyaretçi sayısını öğrenme yöntemleri nelerdir? İşte, internet kullanıcıları tarafından merak edilen ve sıklıkla araştırılan bu sorunun en kapsamlı yanıtı…

Adım Adım Bir Sitenin Ziyaretçi Sayısını Öğrenme

hostixo-adim-adim-bir-sitenin-ziyaretci-sayisini-ogrenme

Bir sitenin ziyaretçi sayısını öğrenme yöntemi için, aşağıda anlatılan yöntemleri inceleyebilir ve bu yöntemleri uygulayarak tıklanma sayısı öğrenme yöntemleri için kapsamlı bilgilere erişebilirsiniz. İşte, inceleyebileceğiniz çeşitli yöntemler…

1.     Google Analytics Uygulaması

hostixo-google-analytics-uygulamasi

Kendinize ait bir web siteniz var ise Google Analytics uygulaması sayesinde web sitenizin ziyaretçi sayısını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Günlük ziyaretçi sayısı öğrenme işlemi için öncelikli olarak Google Analytics uygulamasına giriş yapınız. Tamamen ücretsiz olarak kullanılabilen bu uygulamaya giriş yapabilmek için Gmail hesabına gereksinim duyulmaktadır.

Giriş işlemini yaptıktan sonra web sitenizin trafiğini ayrıntılı olarak inceleyebilir ve var olan istatistiksel bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Son derece faydalı olan bu uygulamayı kullanarak aynı zamanda birden fazla web sitenizi de detaylı olarak sorgulayabilirsin.

2.     Website.İnformer.com Uygulaması

hostixo-web-site-informer-com-uygulamasi

Website.informer.com isimli internet sitesi, dünya çapında oldukça popüler olan analiz araçlarından biridir. Kullanıcılar, bu siteye giriş yaparak diledikleri bir internet sitesinin günlük ziyaretçi sayısını öğrenebilmektir. Üstelik, ziyaretçi sayısı öğrenme işlemi için siteye üye olmanıza da gerek yoktur.

Ziyaretçi sayısının yanı sıra bu siteyi kullanarak web sitesinin açılış tarihini, sahibini, Hosting şirketini, DNS adreslerini ve kardeş sitelerini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Üstelik, tüm bu işlemleri hem tek bir tıklama ile hem de tamamen ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

3.     Yandex Metrica Uygulaması

hostixo-yandex-metrica-uygulamasi

Bir sitenin ziyaretçi sayısını öğrenme yöntemleri arasında, Yandex Metrica uygulaması da bulunuyor. Web sitesi sahibi olan kullanıcılar, Yandex Metrica uygulamasına kayıt olarak web sitesi hakkında kapsamlı bilgilere erişebiliyor. Google Analytics uygulamasına temel de benzeyen bu uygulama ise tamamen ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor.

Kullanıcılar, Yandex Metrica uygulamasını kullanarak ayrıntılı trafik analizini görebiliyor, ziyaretçilerin ülkelerini ve İP adreslerini de tek bir tıklama ile öğrenebiliyor. Ayrıca kullanıcılar, sitede geçirilen zaman dilimi hakkında da kapsamlı bilgilere erişebiliyor.

4.     Semrush Uygulaması

hostixo-semrush-uygulamasi

Tıklanma sayısı öğrenme yöntemlerinden biri de Semrush uygulamasıdır. Ücretli bir şekilde kullanılabilen bu uygulama, dünya çapında milyonlarca kişi tarafından tercih ediliyor. Sizlerde, Semrush uygulamasına giriş yaparak dilediğiniz herhangi bir sitenin tüm bilgilerine erişebilirsiniz.

Ayrıca, rakip sitelerinin analizini yapabilir ve hangi kelimelerden ziyaretçi çektiklerini de öğrenebilirsiniz. Tüm bu işlemleri uygulayabilmek için www.semrush.com adresine girmeli ve üyelik işlemlerinizi başlatmalısınız.

5.     Similarweb Uygulaması

hostixo-similarweb-uygulamasi

Bir sitenin ziyaretçi sayısını öğrenme işlemi için Similarweb uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Son derece gelişmiş özelliklere sahip olan bu uygulama sayesinde web sitelerinin istatistiksel bilgilerine kolaylıkla erişebilir ve görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıca, yine bu uygulama üzerinden bir web sitesinin hangi ülkeden ziyaretçi geldiğini de tespit edebilirsiniz. Tüm bu bilgilere ek olarak hangi kelimeden ziyaretçi çekildiğini, ziyaretçilerin organik olup olmadığını da yine tek bir tıklama ile öğrenebilirsiniz.

Bonus: Alexa Uygulaması

hostixo-alexa-uygulamasi

Web sitesi trafiği öğrenme yöntemlerinin bir diğer ise Alexa uygulamasıdır. Alexa uygulamasına giriş yaparak site tıklanma sayısı ile ilgili kapsamlı bilgilere erişebilir ve anahtar kelimelere ulaşabilirsiniz. Web sitesi tıklanma oranlarıyla ilgili oldukça geniş kapsamlı bilgiler sunan Alexa hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. 

Bir sitenin ziyaretçi sayısını öğrenme yöntemlerini sizler için yukarıda kapsamlı olarak yanıtladık. Sizlerde, anlatılan bu siteleri inceleyebilir ve günlük ziyaretçi sayısı öğrenme konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Ayrıca, bir sitenin ziyaretçi sayısını öğrenme yöntemleri için ücretli servisleri kullanabilir ve daha kapsamlı bilgilere erişebilirsiniz. Tüm bu bilgilere ek olarak internet sitemizde yer alan diğer konulara göz atabilir ve hazırlanan içerikleri okuyabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu