Wordpress

En İyi 5 WordPress Page Builder Eklentisi

Bir WordPress page builder kullanarak sitenizdeki sayfaları yazılım bilgisi gerekmeden düzenleyebilirsiniz. Bu sayede sitenizi çok daha şık bir hale getirebilirsiniz.

Yeni bir site tasarlamak için yazılım bilgisi gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. Bu düşüncenizin geçmiş zamanlar için geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, artık WordPress gibi platformlar sayesinde yazılım bilgisine ihtiyacınız yok. WordPress, kolay ve hızlı bir şekilde yeni bir site açmanıza olanak tanıyor.

Birçok hazır temadan birisini seçerek sitenizde kullanabiliyorsunuz. Buna ek olarak bir de sitenizin tasarımını düzenleyebileceğiniz bazı eklentiler mevcut. Page builder diye bilinen bu eklentiler, sitenizi yazılım bilgisi gerekmeden çok daha şık bir hale getirmenize olanak tanıyor. En iyi sayfa oluşturucular için yazımızı inceleyebilirsiniz.

WordPress Sayfa Oluşturucu Nedir? Ne İşe Yarar?

 

WordPress page builder, yazılıma ihtiyaç duymadan yeni web sayfaları oluşturmanıza olanak tanır. WordPress ile yeni bir site açmak oldukça kolay. Daha sonra site için uygun bir tema seçebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak, bazı noktalarda sitenin tasarımını yenilemeye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Tasarımı düzenlemek istediğiniz durumlarda karşınıza page builderlar çıkıyor. Page builder yani sayfa oluşturucular, sitenizde sürükle bırak gibi yöntemlerle sayfa oluşturmanıza olanak tanırlar. Bu eklentiler sayesinde sitenizdeki sayfalar üzerinde kodlama gerekmeden sürükle bırak şeklinde düzenlemeler yapabilirsiniz.

Örneğin, sitedeki bir sayfaya yeni elementler ekleyebilir ve bazı elementlerin yerini değiştirebilirsiniz. Yani aslında sayfa oluşturucular, sitede istediğiniz gibi yeni sayfalar oluşturmanızı sağlarlar. Böylece sitenin tasarımını baştan aşağıya değiştirebilirsiniz. Ayrıca bazı sayfa oluşturucularda sayısızca hazır şablon mevcuttur. Bu hazır şablonları içe aktararak sitenizin temasına entegre edebilirsiniz.

En İyi WordPress Page Builder Eklentileri

Birbirinden iyi WordPress sayfa düzenleme eklentileri yazımızın devamında olacak. Elementor nedir gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız, yine listemize göz atabilirsiniz. Çünkü listemizde Elementor dahil birçok kullanışlı sayfa oluşturucu bulunacak.

Page Builder: Live Composer

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-page-builder-live-composer

WordPress page builder listemize Page Builder: Live Composer ile başlayalım. Bu araç, on binlerce site sahibi tarafından tercih ediliyor. Live Composer ile mobil uyumlu web sayfaları oluşturabilirsiniz. Böylece sitenizin mobil cihazlarda da şık görünmesini sağlayabilirsiniz. Ücretsiz olarak birçok özelliğe sahip olan bu eklentide onlarca bileşen mevcut. Gerçek zamanlı kolay içerik düzenleme için bu aracı tercih edebilirsiniz. Sürükle ve bırak özelliği sayesinde sitenizdeki sayfaları rahatça düzenleyebilirsiniz.

Elementor

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-page-builder-elementor-web-site-builder

Elementor WordPress eklentisi, aslında oldukça popüler bir eklenti. Milyonlarca kişinin bu eklentiyi tercih ettiğini belirtelim. Elementor, hiçbir kod yazmadan tam kontrole sahip bir şekilde yeni sayfalar oluşturmanıza olanak tanıyor. Bu oluşturucu sayesinde sayfadaki her öğenin konumunu en ince detayına kadar istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Üstelik eklentide geniş bir şablon kütüphanesi mevcut. Bu kütüphanede birçok hazır tasarım bulunuyor. Şablonlardan istediğinizi seçerek web sitenize aktarabilir ve böylece zamandan tasarruf edebilirsiniz. Eklentinin ücretsiz sürümünde birçok özellik bulunuyor. Ancak tüm özellikleri rahat bir şekilde kullanabilmek için Elementer Pro sürümünü satın almanız gerekiyor.

Page Builder by SiteOrigin

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-page-builder-by-siteorigin

Bir diğer WordPress sayfa oluşturucu Page Builder by SiteOrigin, mobil cihazlara duyarlı sayfalar oluşturmanızı sağlar. Bu sayfa oluşturucunun arayüzü WordPress’e benzer şekilde hazırlanmış. Böylece, arayüze daha hızlı alışabilir ve daha rahat bir şekilde yeni içerikler oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu eklentinin WordPress temalarıyla uyumlu bir şekilde çalıştığını belirtelim.

Basit sürükle ve bırak özelliğiyle kodlama bilgisi gerekmeden yeni sayfalar oluşturmak için Page Builder by SiteOrigin tercih edilebilir. Üstelik bu araçta bulunan canlı düzenleme özelliği sayesinde istediğiniz bir içeriği gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Beaver Builder

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-page-builder-beaver-builder

Listemize Beaver Builder eklentisiyle devam edelim. Esnek bir sayfa oluşturucu olan Beaver Builder, yine diğer araçlar gibi sürükle ve bırak mantığıyla çalışıyor. Bu aracı kullanarak sürükle ve bırak sistemiyle kafa karıştırıcı kodlar olmadan birçok düzenleme yapabilirsiniz. Mobil uyumlu düzenlemeler yapmanızı sağlayan bu araç, metin editörü gibi bileşenlere sahip.

Ancak Beaver Builder’ın ücretli ve ücretsiz olarak iki farklı sürümünün bulunduğunu belirtelim. Ücretsiz sürümde metin düzenleyici, HTML ve kenar çubuğu gibi birçok içerik modülü mevcut. Ancak, ücretli sürümü satın aldığınızda iletişim formu ve fiyat tablosu gibi birçok ekstra bileşene ve özelliğe erişebiliyorsunuz.

Website Builder by SeedProd

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-page-builder-website-builder-by-seedprod

WordPress page builder eklentileri listemizin sonunda yer alan SeedProd, aslında bakım modu sayfası oluşturmak için kullanılıyordu. Yani bu eklentinin temel amacı bakım modu ve çok yakında sayfaları oluşturmaktı. Ancak, bu araç artık bir web site oluşturucusu olarak da kullanılabiliyor.

Bu araç sayesinde WordPress temanızın üst bilgi ve alt bilgi dahil birçok kısmını kolayca düzenleyebilirsiniz. SeedProd ile sürükle ve bırak şeklinde yeni sayfalar oluşturabilir ve sayfalar üzerinde birçok düzenleme yapabilirsiniz. Üstelik, bu araçla oluşturulan sayfalar genel olarak oldukça hafif ve hızlıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu