Güvenlikİnternet

En İyi Ücretsiz VPN Programları Listesi

Ücretsiz VPN programları kullanarak VPN bağlantısı yapabilirsiniz. Böylece internette daha rahat gezinebilirsiniz.

İnternet üzerinden birçok işlem yapabilmemiz mümkün. İnternette dolaşırken karşımıza birçok farklı site çıkabiliyor. Bu sitelerden bazıları oldukça yararlı bilgilere ulaşmamızı sağlıyor. Ancak, internette güvenli ve yararlı sitelerin yanı sıra çok sayıda tehlikeli site mevcut. Bu yüzden, siteler arasında gezinirken birazda olsa dikkatli olmak gerekebiliyor.

VPN, özellikle internette daha güvenli bir şekilde gezinebilmemiz için oldukça faydalı bir yöntem. VPN programları genel olarak ücretli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ancak bazı ücretsiz programlarda mevcut. Birçok kişinin tercih ettiği VPN programlarını sizler için listelemek istiyoruz. Üstelik listemizde ücretsiz kullanılabilen programlar yer alacak.

VPN Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-ucretsiz-vpn-programlari-sanal-ozel-ag-nedir-turkiye-ucretsiz-vpn

Kullanışlı ve ücretsiz VPN programları listesini paylaşmadan önce VPN’in ne olduğunu birlikte öğrenelim. İnternet, genel olarak bizlere birçok açıdan büyük faydalar sağlıyor. Ancak internette dolaşmanın beraberinde büyük riskler getirdiği tartışılmaz bir gerçek. Çünkü internet aleminde faydalı siteler olduğu kadar tehlikeli sitelerde mevcut. İşte bu yüzden internette dolaşırken oldukça dikkatli olmak gerekiyor.

Açılımı Virtual Private Network olan VPN, Türkçeye çevrildiğinde Sanal Özel Ağ olarak tanımlanıyor. VPN, basitçe açıklamamız gerekirse bir ağa bağlanırken bağlantınızı şifreler. VPN sayesinde ağ bağlantınız arasında bir tünel oluşturularak gerçek IP adresiniz gizlenir ve internete farklı bir IP ile bağlanmanız sağlanır. Böylece, ağ bağlantınız daha güvenli bir hale gelir ve kimliğiniz tespit edilemez.

Sanal Özel Ağ Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-ucretsiz-vpn-programlari-vpn-nedir-sanal-ozel-ag

Bir VPN bağlantısı gerçekleştirerek farklı ülkedeki ağ sunucularına bağlanabilmeniz mümkündür. Örneğin, bir VPN programı kullanarak Almanya’daki sunucular üzerinden internete bağlanabilirsiniz. Böylece, internet bağlantınız Almanya üzerinden sağlanıyormuş gibi gözükür. Bu da aslında internette biraz daha güvenli bir şekilde dolaşabilmenizi sağlıyor. Ayrıca, VPN sayesinde daha önce erişemediğiniz bazı sitelere erişim sağlayabilmeniz mümkün.

Ücretsiz VPN Programları 2023

hostixo-blog-ucretsiz-vpn-programlari-2023-en-hizli-ucretsiz-vpn

Artık lafı daha fazla uzatmadan internette daha güvenli dolaşmanızı sağlayacak programları sizler için listelemek istiyoruz. Listemizde en iyi ücretsiz VPN uygulaması olarak gösterilebilecek birçok program yer alacak. Türkiye VPN ücretsiz bağlantı programları arıyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

ProtonVPN

Oldukça popüler bir program olan Proton VPN, ücretli ve ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Programın ücretli sürümünü satın alarak oldukça fazla ülke sunucusundan birisini seçebilir ve VPN bağlantısı sağlayabilirsiniz. Ancak, ücretsiz sürümde de birçok farklı ülkeden bağlantı sağlayabilmeniz mümkün. Programı kullanabilmek için cihazınıza indirip bir üyelik oluşturmanız yeterli. Daha sonra ücretsiz olarak belli kısıtlamalar dahilinde bağlantı sağlayabilirsiniz.

Windscribe VPN

Listemizdeki Windscribe VPN, son zamanlarda kullanıcılar için iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Programın birçok farklı ücretli üyelik planı mevcut. Yıllık ve aylık planlardan birisini satın alarak birçok ekstra özellikten faydalanabiliyorsunuz. Ancak, Windscribe VPN ücretsiz olarak kullanılabilen bir program. Bu VPN programıyla birçok farklı ülke sunucusuna belli bir limite kadar ücretsiz bağlanabilirsiniz.

TunnelBear

Güvenli internet erişimi için tercih edebileceğiniz bir diğer VPN, TunnelBear olarak gösterilebilir. İnternet bağlantınızı şifreleyen bu uygulamayı ücretsiz olarak kullanabilmeniz mümkün. Ancak, bu programın tamamen ücretsiz VPN arayanlar için uygun bir seçenek olmadığını belirtelim. Çünkü bu programı kullanarak belli bir limite kadar ücretsiz VPN bağlantısı sağlanabiliyor. Daha fazlası için ücretli paketlerden birisini satın almanız gerekiyor.

AVG VPN

Antivirüs programı olarak bilinen AVG, VPN programıyla da dikkatleri çekmeyi başarıyor. Aslında AVG VPN ücretsiz bir program değil. Ancak, bu programın ücretli paketleri oldukça düşük fiyatlarla satışa sunuluyor. Ayrıca, AVG VPN’i 30 veya 60 gün boyunca ücretsiz olarak deneyebiliyorsunuz.

Böylece denemeden sonra isteğinize göre ücretli bir paket satın alabilirsiniz. Bu programda bağlantı sağlayabileceğiniz oldukça fazla ülke sunucusu mevcut. Almanya, Hollanda ve İtalya dahil birçok ülkenin sunucusuna kolayca VPN bağlantısı sağlamak için bu programı kullanabilirsiniz.

Betternet

Listemizin sonunda oldukça fazla kişinin bildiği Betternet programına yer vermek istiyoruz. Betternet, internette daha güvenli ve rahat gezinebilmek için kullanabileceğiniz bir diğer program. Bu program belli bir limite kadar ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ücretsiz kullanım için herhangi bir üyelik oluşturmanız gerekmiyor. Ancak, bir üyelik oluşturarak ücretli bir paket satın alabiliyorsunuz.

Ücretsiz VPN programları listemiz burada sona eriyor. En hızlı ücretsiz VPN arıyorsanız, bu programlardan birisini seçerek internette daha güvenli ve rahat bir şekilde gezinebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu