Bilgisayarİnternet

Chrome için En İyi 5 Reklam Engelleme Eklentisi

Bir reklam engelleme eklentisi, sitelerde çok daha rahat ve özgürce dolaşabilmenize olanak tanır. En iyi reklam engelleyicileri yazımızda listelemek istiyoruz.

İnternet sayesinde arama motorundan birçok bilgiye kolayca erişebiliyoruz. İnternetteki siteleri dolaşarak bilmediğimiz birçok şeyi öğrenebiliyoruz. Ancak sitelerde dolaşırken karşımıza çıkan reklamlar bazen oldukça can sıkıcı olabiliyor. Özellikle video izlerken çıkan reklamlar, bizler için fazlasıyla rahatsız ediciler.

Bu reklamlardan kurtulmanın birkaç farklı yöntemi mevcut. Ancak bunların başında reklam engelleyiciler geliyor. Yıllar önce hayatımıza giren reklam engelleyiciler, günümüzde bizleri büyük bir dertten kurtarıyorlar. Bu uzantılar sayesinde internette çok daha özgür bir şekilde dolaşabiliyoruz. Ayrıca bu eklentileri kullanarak internetteki videoları da rahatça izleyebiliyoruz.

Reklam Engelleme Eklentisi Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-en-iyi-5-chrome-reklam-engelleme-eklentisi

Bir reklam engelleme eklentisi nedir, ne işe yarar diye merak ediyorsanız endişelenmenize gerek yok. Yazımıza bu basit soruyu cevaplamakla başlayalım. İnternette dolaşırken karşımıza oldukça fazla reklamlar çıkabiliyor. Sitelere girdiğimizde birbirinden alakasız birçok reklamla karşılaşabiliyoruz.

İşte reklam engelleyici Chrome uzantılarının görevi bu reklamları engellemek. Bu uzantılar, sitelerdeki reklamların neredeyse tamamını engelleyebiliyorlar. Ayrıca, internetten video izlerken karşımıza birçok reklamın çıkabileceğini biliyoruz. İşte bu uzantılar videolardaki reklamları da engelleyebiliyorlar.

Yani reklam engelleyiciler sayesinde internette reklamlarla karşılaşmadan dolaşabiliyorsunuz. Bu uzantılar reklamların neredeyse tamamını engelleyebiliyor. Ancak, bazı sitelere reklam engelleyicileri kapatmadan giremiyorsunuz. Site sahipleri reklam engelleyicileri engellediği için bazı sitelerde bu uzantıları devre dışı bırakmanız gerekebiliyor.

Reklam Engelleme Uzantıları Güvenli midir?

Sitelerde daha rahat gezinmek için bir reklam engelleyici kullanmak istemeniz fazlasıyla normal. Reklamlardan kurtulmak için tercih edebileceğiniz oldukça fazla eklenti mevcut. Ancak bu uzantıların ne kadar güvenli olduğu birçok kişi tarafından merak ediliyor.

Google Chrome mağazasında bulunan reklam engelleme eklentileri genel olarak mağazaya eklenebildiği için güvenli olarak gösterilebilir. Ancak yine de bu eklentilerin tamamen güvenli olduğu söylenemez. Çünkü bu eklentiler, birçok farklı kişi tarafından geliştirilerek mağazaya eklenebiliyor.

Yine de bazı uzantıların yıllardır oldukça fazla kullanıcı tarafından tercih edildiğini ve güvenlik açısından problem yaşanmadığını belirtelim. Listemizde de genel olarak senelerdir mağazada bulunan güvenli diyebileceğimiz reklam engelleyiciler yer alacak.

En İyi 5 Chrome Reklam Engelleme Eklentisi

Reklam engelleyici arayanları daha fazla sabırsızlandırmak istemiyoruz. Listemizde birbirinden yararlı birçok uzantı bulunacak. Üstelik listemizdeki eklentiler YouTube reklamlarını da engelleyebiliyorlar. Yani ekstra bir YouTube reklam engelleme eklentisi ve YouTube reklam engelleyici aramanıza gerek yok.

Adblock Plus

hostixo-blog-en-iyi-5-reklam-engelleme-eklentisi-adblock-plus

Listemize popüler bir eklenti olan Adblock Plus ile başlayalım. Sürekli olarak güncellenmeye devam eden bu uzantı, sitelerdeki reklamları rahatlıkla engelleyebiliyor. YouTube, Facebook, logo reklamları ve açılır pencereler bu eklenti sayesinde engellenebiliyor. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen bu eklentinin genel olarak güvenilir ve işe yarar olduğunu söyleyebiliriz. Bu eklentiyi kullanarak rahatsız edici çoğu reklamdan rahatlıkla kurtulabilirsiniz.

AdGuard Reklam Engelleyici

hostixo-blog-en-iyi-5-reklam-engelleme-eklentisi-adguard-reklam-engelleyici

Çok fazla tercih edilen AdGuard, reklamları başarıyla engelleyebilen bir diğer eklenti. Bu eklentiyle video reklamlar dahil birçok reklamı rahatlıkla engelleyebilirsiniz. Böylece internette rahat bir şekilde dolaşabilirsiniz. AdGuard eklentisinin belli aralıklarla güncellendiğini belirtelim. Bu sayede eklentide problem çıksa bile kısa bir zamanda güncellemeyle çözülebiliyor. Milyonlarca kullanıcının tercih ettiği bu eklentiyi tercih ederek sizde birçok reklamdan kurtulabilirsiniz.

uBlock Origin

hostixo-blog-en-iyi-5-reklam-engelleme-eklentisi-ublock-origin

Reklam engelleme uzantıları arasında uBlock Origin eklentisinin de oldukça popüler olduğunu söyleyebiliriz. Uzun süredir Chrome Web mağazasında yer alan bu eklenti, oldukça fazla kullanıcı tarafından güvenle tercih ediliyor. Oldukça hafif bir eklenti olan uBlock Origin, belli aralıklarla güncellenmeye devam ediyor. Bu eklentiyi kullanarak video reklamlarını ve daha birçok farklı reklam türünü rahatlıkla engelleyebilirsiniz.

AdBlocker Ultimate

hostixo-blog-en-iyi-5-reklam-engelleme-eklentisi-adblocker-ultimate

Reklamları engellemek için tercih edebileceğimiz bir diğer eklenti AdBlocker Ultimate olabilir. Yine güncellenmeye devam eden bu eklenti, reklamları engellemek için birebir. Ayrıca bu eklentide kötü amaçlı yazılım ve izlenmeyi engelleme özelliği de mevcut. Video, e-posta, banner ve metin reklamları dahil birçok farklı reklamı ve kötü amaçlı yazılımı bu eklentiyle engelleyebilirsiniz.

Poper Blocker – Pop Up Blocker for Chrome

hostixo-blog-en-iyi-5-reklam-engelleme-eklentisi-poper-blocker

Listemizde son olarak bir pop-up engelleyicisi olan Poper Blocker eklentisinden bahsetmek istiyoruz. Bu reklam engelleme eklentisi aslında diğerlerinden biraz daha farklı. Güncel bir eklenti olan Poper Blocker, sitelerdeki rahatsız edici açılır pencereleri engelleyebiliyor. Örneğin, bir sitede dolaşırken yanlış bir yere tıkladığınızda karşınıza beklenmedik bir pencere açılabiliyor. İşte bu eklenti sayesinde bu tür zararlı açılır pencereler engellenebiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu