GENELSEO

Facebook Reklam Kütüphanesi Nedir?

Facebook Reklam Kütüphanesi, Facebook ve Instagram’da yayınlanan tüm reklamların kapsamlı, aranabilir bir koleksiyonunu sunarak reklam şeffaflığı sağlamayı amaçlamaktadır.

Aynı ürün ve hizmeti verdiğiniz rakiplerinizin reklamını yapma şeklini, ürünlerini ve hizmetlerini nasıl konumlandırdığını ve nasıl hedeflediğini anlayabileceğiniz değerli bilgiler vardır.

Halihazırda kendi Facebook veya Instagram reklamlarınızı yayınlıyorsanız veya bunu yapmayı düşünüyorsanız, rekabet ettiğiniz markaların hangi reklamları yayınladığını, nerede yayınladıklarını ve hangi hedeflemeyi belirlemek için Facebook Reklam Kitaplığı’nı nasıl kullanacağınızı takip edebilirsiniz.

Facebook Reklam Kitaplığı Nasıl Çalışır?

Facebook Ads Library

Facebook Reklam Kütüphanesi kullanıma sunulmadan önce, reklamlara erişim tamamen farklı bir yapıda ilerliyordu. Özellik sadece Facebook kullanıcılarına açıktı. Hangi reklam markalarının yayınlandığını öğrenmek için sayfalarını ziyaret etmeniz ve Sayfa Şeffaflığına gitmeniz gerekiyordu.

Bu özellik, kullanıcılara bir dizi bilgi sundu. Bir sayfanın ne zaman oluşturulduğunu, sayfa adının değiştirilip değiştirilmediğini ve değişikliğin ne zaman gerçekleştiğini ve görüntülemekte olduğunuz sayfaya kaç sayfanın daha bağlantılı olduğunu gösteren bir özet görebilirsiniz.

Facebook Reklam Kütüphanesi Reklam Stratejisi İçin Neden Önemli?

Facebook Reklam Kütüphanesi şeffaflık adına oluşturuldu. Sosyal medya ve internet devlerinin doğuşuna ve büyümesine dikkat eden herkes, ürünleri pazara getirirken yürüdükleri ince çizginin farkındadır. Karşılaştıkları belirli bir zorluk, kişisel verilerin kullanımıdır. Bu çok tartışmalı bir konu ve genellikle kesin cevaplar bulmak zor.

Son yıllarda, markaların ne kadar kullanıcı verisine eriştiği ve bunları nasıl kullandıkları hakkında daha fazla haber ortaya çıktıkça, insanlar ve hükümetler bir tavır aldı. Her ikisi de teraziyi dengelemek için sert bir şekilde geri itiyor.

Facebook ve Instagram’da yayınlanan tüm reklamlara ücretsiz erişim sağlamak, herkese hangi markaların peşinde olduğunu belirleme fırsatı verir. Ayrıca hangi sosyal konu, seçim ve siyasi reklamların yayınlandığını da görebilirsiniz.

Facebook Reklam Kütüphanesi Nasıl Kullanılır?

Facebook Reklam Kütüphanesi

Reklam kütüphanesini kullanmak sanıldığından daha basittir. Facebook, hiç işletme hesabı çalıştırmamış veya Facebook kullanmamış olsalar bile herkesin reklam bilgilerine erişebilmesi için elinden gelenin en iyisini sunmuştur.

Facebook Reklam Kütüphanesi’ni kullanmak için:

Tarayıcınızın adres çubuğuna facebook.com/ads/library yazın. Sayfayı yükledikten sonra normal bir arama motoru gibi görünecektir. Devam etmeden önce ekranınızın sağ üst köşesinde bulunduğunuz ülkeyi seçin.

Bir reklama bakmadan önce bir kategori seçmeniz gerekir. Facebook, konu, seçim ve siyasi reklamları diğer tüm reklamlardan ayırmıştır. Bu nedenle, ticari bir reklam arıyorsanız, “Tüm Reklamlar”ı seçin.

Aradığınız reklamı bulmak için, onu yayınlayan markanın/şirketin adını yazın. Bu, ilgili anahtar kelimeyi içeren tüm sayfaları açacaktır.

Bir sayfa seçip tüm reklamlarını açtıktan sonra, daha fazla bilgi görmek için reklamların altındaki ‘Reklam Ayrıntılarını Gör‘ü tıklayabilirsiniz. Bu, reklamın başlangıç ​​tarihini, reklamın bulunduğu platformları (Facebook, Instagram) ve reklamın birden fazla sürümünün yayınlanıp yayınlanmadığını içerir.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu