GENEL

Web Sitenizi Arama Motorlarına Ekleme Teknikleri – 3 Farklı Arama Motoru

Web Sitenizi Arama motorlarına ekleme tekniklerinden önce arama motoru kavramını anlatmamız yararlı olacaktır.
İnternet üzerinden sonuçları daha kısa sürede ortaya çıkaran , web sitelerini özel yapılandırılmış botlar üzerinden düzenli olarak tarayan sistemlere arama motoru denir. Bunlara örnek olarak google ve yandex olarak belirtilebilir.

Teknolojisinin gelişmesi ile insanların çoğu mobil dahil tüm cihazlardan her an arama yaparak sonuçlara ulaşmaktadır.
Web Sitenizin organik olarak ziyaretçi gelmesinin en kolay yollarından biride arama motorları üzerinden ulaşan trafik oluşturmaktır. Arama motorları üzerinden gelen ziyaretçilerin oluşturduğu hacim en etkili dijital pazarlama aracıdır.
Web sitesiniz  en çok önemli olan ve özen göstermeniz gereken en önemli unsurlardan biri arama motorlarındaki görünürlüğünüz ve aynı zamanda arama motorlarında hangi anahtar kelimelerde kaçıncı sırada bulunduğunuzdur. Ancak sitemizi arama motoruna ekleme işlemini manuel olarak gerçekleştirmek gerekmektedir. Eğer arama motorlarının indekslemesini beklemek istemiyor isek botları manuel olarak tetiklemek sitemize organik ziyaretçilerin hızlı şekilde ulaşmasını sağlıcaktır.
Bu makalemizde sizlere Web Sitenizi Arama Motorlarına Ekleme Teknikleri ve Taktiklerinden bahsedeceğiz.

web sitenizi arama motorlarına ekleme teknikleri

 

1) Google’a  Ekleme

Bilindiği gibi arama motorları tarafında yapılan aramaların %90 olan bir kısmı yani çoğunluğu Google tarafında gerçekleştirilmektedir. Google arama motorları sektöründe liderdir diyebiliriz. Bundan dolayı sitenizin google tarafında görünür olması çok önemlidir.
Google tarafına web sitenizi eklemek için Web Siteleri ve  WebMasterlar için özel geliştirilmiş WebMaster Tools ( aracı ) kullanabilirsiniz.  Google tarafından eklendikten sonra Googlebot tarafından siteniz düzenli olarak tarama yapılarak içerikleriniz sıralamaya eklenicektir. Böylece kullanıcılar arama yaptığında siteniz ön planda çıkabilmektedir.
Google’a sitenizi eklemeniz için 2 teknik bulunmaktadır.

1.1.Teknik – WebMaster Tools Üzerinden Ekleme

Gmail Hesabı Oluşturma

Webmaster tools’a ekleme yapabilmeniz için bazı adımları gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu adımları size detayları ile anlatacağız.

Google webmaster tools üzerinden sitenizi eklemeniz için bir gmail hesabına ihtiyacınız bulunmaktadır. Bir Gmail hesabınız varsa bu aşamayı atlayın.

Öncelikli olarak aşağıdaki adres üzerinden bir gmail hesabı oluşturuyor. https://accounts.google.com/login?hl=tr

Sitenizi Ekleyin

Aşağıdaki link üzerinden sitenizi ekleyiniz.
Sitenizi ekledikten sonra doğrulamak için dosya yüklemesi veya dns oluşturulması istenebilmektedir. Sitenizi doğruladıktan sonra google botları sitenizi ziyaret etmeye başlayabilirler.

https://search.google.com/search-console/about?hl=tr&utm_source=wmx&utm_medium=wmx-welcome

Süreci hızlandırmak adına doğrulama işleminden sonra webmaster tools üzerinden URL Denetimi bölümünden web sitenizin adresini yazarak tarama işlemini başlatabilirsiniz.

1.2.Teknik – Adres Ekleme

Webmaster tools işlemi haricinde bir diğer yöntemimizde URL ekleme yöntemidir. Bu yöntem daha basit gelebilir ancak istatistik veri almak ve seo sistemi için webmaster tools üzerinden eklemeyi öneririz.

Bunun için aşağıdaki adrese giriş yaparak adresinizi ekleyebilirsiniz. Siteniz google kurallarına uygun ise kısa sürede eklenicektir.

https://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html

Google’a eklendiğini doğrulamak için google üzerinden aşağıdaki gibi arama yaparak sonuçlandırabilirsiniz.

site:www.websitenizinadı.com

2. YANDEX’E EKLEME

Google arama motorundan sonra en çok aranma hacmine sahip olan Rus yapımı Yandex arama motorudur. Algoritma ve teknik olarak google kadar gelişmiş olmasada en çok kullanılan arama motoru sıralamasına giricek seviyededir. Özellikle botlarının agresif tarama yapması bazı servis sağlayıcılar tarafından engellenmesine sebep olabilmektedir.
Yandex tarafınada eklemek için bir yandex hesabınızın olması gerekmektedir.

Aşağıdaki web sitesi üzerinden ekleme yapabilirsiniz.

https://webmaster.yandex.com.tr/addurl.xml

Veya yandex webmaster tools aracıyla da ekleme yapabilirsiniz.

https://webmaster.yandex.com.tr/sites/

3. BING’E EKLEME

Google veya yandex kadar kullanılmasa Bing de web sitelerimiz için önemlidir. Buradaki ekleme mantığıda google gibi webmaster aracı üzerinden gerçekleşmektedir.

https://blogs.bing.com/webmaster/september-2018/Anonymous-URL-Submission-Tool-Being-Retired

3. YAHOO EKLEME

Yahoo ve Bing ortak çalışma gerçekleştirmektedir. Bundan dolayı Bing’deki metod Yahoo üzerinde de aynı şekilde geçerlidir.

Arama motorları için en üst seviyeye çıkmak için web sitenizi hızı oldukça önemlidir. Bunun için hızlı hosting servisi kullanmanız önemli olmaktadır. Bu servis için kaliteli hosting sağlayan Hostixo’dan hizmet sağlayabilirsiniz.

Sonuç olarak Google , Yandex ve Bing gibi arama motorlarında görünürlük web sitenizin başarısını daha üst seviyelere çıkarıcaktır. Özellikle sitenizi kendinizin eklemesi oluşacak olan performans problemlerinin önüne geçicektir. Size iletilen bildirimlerden yola çıkarak gerçekleştireceğiz düzenlemeler web sitenizi olumlu olarak etkilemektedir. Önerimiz web sitenizi hazır konuma getirdikten sonra öncelikli olarak google olmak üzere tüm web sitelerinizi arama motorlarına ekleme işlemini gerçekleştirmenizdir. Bu konuda sorun yaşamanız durumunda firmamızın müşterisi olarak destek talebi oluşturabilirsiniz.

Dilerseniz bir önceki yazımızda yer alan Web Hosting Paketi Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken 5 İpucu makalemizide okuyabilirsiniz.

 

 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu