GENEL

Font Awesome Nedir, Nasıl Kurulur?

Hostixo ailesi olarak Font Awesome nedir konusuyla ilgili sizlere kapsamlı bir içerik hazırladık.  Font Awesome, bilindiği üzere içerisinde yüzlerce farklı simgeyi barındıran özel bir simge aracıdır. Ayrıca, bu simge aracı içerisinde yer alan ikonların 1400’ den fazlası da tamamen ücretsiz olarak kullanılabilmektedir.

Bu bilgilere ek olarak söz konusu simgelere erişebilmek için tek bir satırlık HMTL kodu kullanmanız yeterli olacaktır. Ayrıca, Font Awesome içerisinde bulunan tüm simgeler de vektörel tabanlıdır. Peki Font Awesome nedir, nasıl kullanılır? İşte, web sitesi sahibi olan kullanıcılar tarafından merak edilen bu sorunun en detaylı yanıtı…

Font Awesome Nedir?

hostixo-font-awesome-nedir

Font Awesome, 21 Ağustos 2012 tarihinde kullanma sunulan özel bir simge aracıdır. Kullanıcılar, var olan bu aracı kullanarak web sitelerini özelleştirebilmektedir. Aynı zamanda, popüler simge aracı, çapraz platform desteğine de sahiptir. Kullanıcılar, bu sayede birçok farklı işletim sisteminden bu yazı tipi fontlarına ve simgelerine erişebilmektedir.

Font Awesome Avantajları Nelerdir?

hostixo-font-awesome-avantajlari

Font Awesome avantajları ile ön plana çıkan simge araçlarından biridir. Dilerseniz hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanılabilen Font Awesome’ un avantajlarını gelin yakından birlikte inceleyelim.

  • Font Awesome kütüphanesi içerisinde binlerce farklı simge bulunmaktadır.
  • Tek bir tıklama ile var olan bu simgelere erişmek mümkündür.
  • Html kod yapısını kullanarak web sitelerine simgeler eklenebilmektedir.
  • Var olan simgeler, tek tek özelleştirebilmektedir.
  • Tüm bu bilgilere ek olarak hem manuel hem de otomatik olarak Font Awesome kurulumu yapılabilmektedir.

Yukarıda da görüldüğü üzere Font Awesome, son derece önemli avantajlara sahiptir. Sizlerde, web sitenize Font Awesome kurulumunu gerçekleştirebilir ve daha şık bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Font Awesome Nasıl Kurulur?

hostixo-font-awesome-nasil-kurulur

Font Awesome kurulumu, teknik olarak oldukça kolay ve pratik bir şekilde yapılabilmektedir. WordPress başta olmak üzere web siteleri ile ilgili herhangi bir ön bilginiz bulunmuyorsa, söz konusu simge aracını eklentiler vasıtasıyla kurmanız önerilmektedir. Söz konusu eklentiyi indirmek ve WordPress tabanlı internet sitenize yüklemek için aşağıda bulunan bağlantı seçeneğini kullanabilirsiniz.

Ayrıca, diğer indirme seçeneklerine ulaşabilmek için yine aşağıda bulunan bağlantı seçeneğini güvenle kullanabilirsiniz.

Font Awesome Ücretli Mi?

hostixo-font-awesome-ucretli-mi

Font Awesome, yukarıda da bahsettiğimiz üzere hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. Ücretli versiyonu satın alan kullanıcılar, ek özelliklerden yararlanabilmekte ve daha geniş bir kütüphaneye erişebilmektedir.

Font Awesome İkonları Gözükmüyor Sorunu Neden Olur?

hostixo-font-awesome-ikonlari-gozukmuyor-ne-yapabilirim

Bazı kullanıcılar, Font Awesome ikonlarının gözükmediğini ve bir sorun ile karşılaştıklarını söylemektedir. Söz konusu problem, genellikle ilgili Pluginlerin yüklenmemesinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca, yine bu sorun HTML ve CSS kod yapısında meydana gelen ufak bir hatadan dolayı da oluşabilmektedir.

Font Awesome Fiyatı Ne Kadar?

hostixo-font-awesome-fiyati-ne-kadar

Font Awesome nedir sorusuna ek olarak söz konusu aracın fiyatı da oldukça fazla merak ediliyor. Font Awesome iki farklı paket seçeneği ile birlikte kullanıcıların karşısına geliyor.  Free paketini seçen kullanıcılar, herhangi bir ücret ödemesi yapmadan 1,608 tane ikonu kullanabiliyor.

Fakat, Standart paketi satın alan kullanıcılar ise hem 7,864 ikona ulaşabiliyor hem de diğer kapsamlı özelliklerden yararlanabiliyor. Ayrıca, standart pakette, teknik destek özelliği de yer alıyor. Dilerseniz, dünya çapında popüler olan ve hemen hemen birçok kişi tarafından kullanılan bu simge aracının paket fiyatlarını gelin birlikte inceleyelim.

  • Font Awesome + Free Paket: Ücretsiz
  • Font Awesome + Standart Paket: Yıllık 99 Dolar.

Font Awesome nedir konusunu sizler için ayrıntılı olarak inceledik. Sizlerde Font Awesome nedir yazımızı okuyabilir ve konu hakkında kapsamlı bilgilere kolaylıkla erişebilirsiniz.

 

 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu