Wordpress

Firmanızı Öne Çıkaracak En İyi Kurumsal WordPress Temaları

Kurumsal tema seçimi özellikle şirketler için fazlasıyla önemlidir. En iyi kurumsal WordPress temaları arasından yeni bir tema seçebilirsiniz.

Kişisel blog sitesi açmak isteyenlerin sayısı git gide artıyor. Kullanıcılar, yeni bir site açarak para kazanmanın yollarını arıyorlar. Elbette normal kullanıcılar için bir site açmak zorunlu bir şey değil. Ancak, firmalar için bir web sitesi açmanın önemi büyük. Özellikle büyük kurumların bir site açmak zorunda olduklarını bile söyleyebiliriz.

Çoğu kurum, bir web sitesi açarken WordPress’i tercih ediyor. WordPress’i tercih eden kurumların oldukça şanslı olduklarını söyleyebiliriz. Çünkü, WordPress için hazırlanmış çok sayıda kurumsal tema mevcut. SEO uyumlu olan bu temalar, siteye birçok açıdan fayda sağlıyor.

Tema Seçimi Neden Önemli?

hostixo-blog-wordpress-tema-secimi-onemi-wordpress-kurumsal-tema-ucretsiz.jpg

Site için tema oluşturmak veya seçmek hiç kolay bir şey değil. WordPress için hazırlanan çok sayıda tema bulunuyor. Bu da aslında WordPress kullanıcılarının işini önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Ancak, buna rağmen kurumsal WordPress temaları veya farklı bir tema seçerken oldukça dikkatli olunmalı. Yapılacak yanlış bir tema seçimi, sitenin kullanışsız olmasına yol açabiliyor.

Ayrıca, düzensiz ve kötü görünüme sebep olabiliyor. İşte bu gibi durumlarda önemli ölçüde ziyaretçi kayıpları yaşanabiliyor. Bunlara ek olarak, seçilecek temada SEO uyumu ve responsive tasarım olması da büyük bir önem taşıyor. Bu gibi sebeplerden dolayı, sitenize tema seçerken birçok kritere dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz.

WordPress Teması Seçerken Dikkat Edilecekler

hostixo-blog-wordpress-temasi-secerken-dikkat-edilecekler

Site için bir tema seçerken dikkat edilecek oldukça fazla detay mevcut. Ancak, bunlardan bazıları ekstra önem taşıyor. Bizde bu önemli kriterleri sizler için açıklamak istiyoruz. Kurumsal WordPress temaları veya farklı bir tema seçerken aşağıdaki kriterlere dikkat edebilirsiniz.

SEO Optimizasyonu

Site için en önemli konuların başında SEO geliyor. Açılımı Search Engine Optimization olan SEO, sitenin arama motoru sıralamasını belirliyor. SEO çalışmalarına anahtar kelime kullanımı gibi birçok şey dahil. Bu çalışmalar doğru yapıldığında, sitenizin sıralaması önemli ölçüde yükselebiliyor.

İşte bu çalışmalara ek olarak bir de temanın SEO uyumlu olması gerekiyor. SEO optimizasyonlu hazırlanan temalar, sitenizin sıralamasına olumlu yönde etki edebiliyor. Bu yüzden, seçeceğiniz temanın SEO uyumlu hazırlanmış olduğundan emin olmalısınız.

Responsive Tasarım

Son zamanlarda bilgisayarların yanı sıra tablet ve telefon gibi cihazların kullanımı fazlasıyla artmış durumda. Bu da sitenize mobil cihazlardan çok daha fazla erişim demek oluyor. Responsive tasarım, sitenin farklı cihazlara uygun şekilde tasarlanmış olmasına deniyor. Bu konu, kurumsal WordPress temaları dahil tüm temalar için büyük önem taşıyor.

Çünkü, responsive tasarım sayesinde, sitenize tablet veya telefondan bağlanan kullanıcılar, düzenli ve şık bir tasarımla karşılaşabiliyorlar. Responsive tasarım olmadığında siteniz bu tür cihazlarda kötü bir görünüme sahip olabilir. İşte bu sebeple, seçeceğiniz temanın mobil cihazlara da uygun şekilde tasarlanmış olmasına özen göstermeniz kesinlikle şart.

Düzenli ve Şık Görünüm

Bir tema seçimindeki en önemli kriterlerden birisi tabii ki tasarım. Seçeceğiniz temanın şık görünmesi oldukça önemli. Ancak, tema ne kadar şık olursa olsun, sitenizle uyumlu olmadığında bazı sorunlar yaşanabilir. Örneğin, seçtiğiniz tema sitenize uygun değilse, bazı noktalarda kötü görünümler ortaya çıkabilir. İşte bu yüzden, temanın sitenizle uyumlu olduğuna emin olmalısınız. Ayrıca, kullanışlı ve güzel görünüme sahip bir tema seçmeniz siteniz için oldukça yararlı olacaktır.

Güncelllik ve Yenilikçi Özellikler

Kurumsal WordPress temaları dahil tüm temalar, her geçen gün farklı özelliklerle karşımıza çıkıyor. Günümüze uygun tasarlanan çok sayıda şık tema mevcut. Bu yüzden, seçeceğiniz temanın günümüze uygun ve yenilikçi olması sitenize olumlu yönde etki edebilir.

Eğer sitenize uygun, yenilikçi özelliklere sahip kullanışlı bir tema seçerseniz, birçok yönden avantaj sağlayabilirsiniz. Ayrıca, seçeceğiniz temanın belli aralıklarla güncelleniyor olması da oldukça önemli bir kriterdir. Güncellemeler sayesinde temadaki sorunlar daha hızlı çözülebilir ve temaya yeni özellikler eklenebilir.

En Kullanışlı Kurumsal WordPress Temaları

hostixo-blog-en-iyi-kurumsal-wordpress-temalari

Tema seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini detaylıca açıklamaya çalıştık. Şimdi artık firmalar için hazırlanan bazı WordPress temalarını sizler için listelemek istiyoruz. Aşağıdaki temalardan birisini seçerek firmanızın sitesine şık bir görünüm kazandırabilirsiniz. Listemizdeki temaların oldukça özelleştirilebilir olduğunu ve birçok farklı sektörde tercih edilebileceğini belirtelim.

RT-Theme 20

İlk temamız RT-Theme 20, kurumsal WordPress temaları arasında önemli bir yere sahip. Oldukça fazla tercih edilen bu tema, sağlık sektörüne özel hazırlanmış. Yani sağlıkla alakalı bir firmaya sahipseniz, bu tema sizin için oldukça iyi bir seçenek olabilir.

Responsive tasarıma sahip olan RT-Theme 20, birçok farklı şekilde özelleştirilebiliyor. Ayrıca, temada RTL desteği ve WooCommerce desteği gibi önemli özelliklerde mevcut. SEO optimizasyonuna sahip RT-Theme 20, oldukça yenilikçi özelliklere ve şık bir tasarıma sahip.

Meridian One

Listemizdeki Meridian One WordPress kurumsal tema ücretsiz olmasıyla dikkat çekiyor. Bu WordPress tema ücretsiz olmasının yanı sıra oldukça kullanışlı. Özellikle sade kurumsal WordPress temaları arıyorsanız, bu temaya göz atabilirsiniz. Meridian One’da önemli birçok özellik mevcut. SEO dostu olan bu tema, WooCommerce desteğiyle de site sahiplerine önemli bir avantaj sağlıyor. Kısacası, ücretsiz ve kullanışlı bir kurumsal tema arıyorsanız, bu temaya göz atabilirsiniz.

Total

Ücretli kurumsal WordPress temaları arasında bulunan Total, oldukça popüler bir tema. Bu temanın çok amaçlı olduğunu ve birçok farklı sitede tercih edilebileceğini söyleyebiliriz. Oldukça yenilikçi bir tasarıma sahip olan Total, aynı zamanda birçok farklı şekilde özelleştirilebiliyor.

Temada canlı özelleştirme dahi yapabiliyorsunuz. Yani yaptığınız değişiklikleri anında görebiliyor ve ona göre düzenleyebiliyorsunuz. Ayrıca, bu temanın SEO uyumlu olduğunu belirtmemizde fayda var. Yani aslında bu temada responsive tasarım gibi gerekli tüm özelliklerin bulunduğunu söyleyebiliriz. Total’i sitenize göre özelleştirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

TheFox

Kurumsal WordPress temaları listesine TheFox ile devam etmek istiyoruz. Bu temanında yine oldukça fazla tercih edildiğini belirtelim. Temada birçok farklı demo seçeneği mevcut. Ayrıca, onlarca farklı hazır ana sayfa tasarımı da bulunuyor.

Bu tasarımlardan istediğinizi seçerek kullanabiliyorsunuz. Bu sayede, sektör fark etmeksizin bu temayı tercih edebiliyorsunuz. Özelleştirilebilir bir tema olan TheFox, SEO optimizasyonu ve responsive tasarım gibi önemli temel özelliklere de sahip. Kısacası, bu temada gerekli her özelliğin bulunduğunu söyleyebiliriz. Üstelik, bu temada diğer birçok tema gibi güncellenmeye devam ediyor.

Pofo

Yine ücretli bir kurumsal tema olan Pofo, sıkça tercih edilenlerden. Bootstrap uyumlu bu tema, modern özelliklere ve tasarıma sahip. Üstelik, bu temada da birçok hazır ana sayfa tasarımı mevcut. Bu tasarımlardan istediğinizi seçerek kullanabiliyorsunuz.

Pofo, özelleştirilebilir olması sayesinde birçok farklı sitede rahatlıkla tercih edilebiliyor. Bu sayede, sektörünüz ne olursa olsun bu temayı firmanıza uygun halde özelleştirebilirsiniz. Ayrıca, bu temanında belli aralıklarla güncellendiğini belirtmemizde fayda var.

TheGem

Yüzlerce demoya sahip olan TheGem, kurumsal WordPress temaları arasında oldukça iyi bir seçenek. Temada bulunan birçok farklı tasarım seçeneğinden istediklerinizi seçebiliyorsunuz. Bunun sonucunda da ortaya bambaşka bir tasarım çıkabiliyor. Kurumsal sitelerde kullanılabilecek olan bu tema, aynı zamanda bloglarda bile kullanılabiliyor.

Ayrıca, TheGem’in oldukça hızlı bir tema olduğunu da söyleyebiliriz. SEO uyumlu olan TheGem, mobil optimizasyonlu olmasıyla da kullanıcılara avantaj sağlıyor. Üstelik, bu temanın Contact From 7 ve Yoast SEO gibi popüler eklentilerle uyumlu hazırlandığını belirtmek istiyoruz.

Consulting

Kurumsal WordPress temaları listesini Consulting ile noktalamak istiyoruz. Çok fazla tercih edilen bu tema, belli aralıklarla güncellenmeye devam ediyor. Elementor ve WPBakery ile uyumlu olan Consulting, bu gibi özellikler sayesinde birçok farklı şekilde özelleştirilebiliyor. Temadaki çok sayıda seçenek sayesinde, sektör fark etmeksizin bu temayı tercih edebiliyorsunuz. 1

0 farklı dilde kullanılabilen Consulting’in Türkçe dil seçeneği de mevcut. Üstelik, bu temanın SEO göz önünde bulundurularak geliştirildiğini belirtelim. Uzun lafın kısası, temel özelliklere sahip yenilikçi ve güncel bir kurumsal tema arayanlar, bu temaya da göz atabilirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu