Wordpress

En İyi 5 WordPress Arama Eklentisi

Bir WordPress arama eklentisi kullanarak ziyaretçilerinizin sitenizde detaylı arama yapmalarına olanak tanıyabilirsiniz. Böylece ziyaretçiler aradıkları içeriklere daha rahat ulaşabilirler.

WordPress’in güçlü yönleri sayesinde siteler daha kullanışlı bir hale getirilebiliyor. Bu güçlü yönlerden belki de en önemlisi eklentiler olarak gösterilebilir. Eklentiler, sitenize birçok yeni özellik kazandırabiliyor. Böylece web sitesi çok daha kullanışlı bir hale getirilebiliyor.

Ziyaretçilerin site içerisinde arama yapabilmelerini sağlayan bazı WordPress site içi arama eklentileri bulunuyor. Bu eklentiler sayesinde sitelerde detaylı bir şekilde arama yapabiliyor. Böylece aranılan içeriklere çok daha kolay bir şekilde ulaşılabiliyor. Bu da aslında sitenin ziyaretçiler için çok daha kullanışlı bir hale gelmesini sağlıyor. Sitenizde tercih edebileceğiniz arama eklentilerini yazımızda bulabilirsiniz.

WordPress Site İçe Arama Eklentileri Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-arama-eklentisi-wp-plugin-wordpress-site-ici-arama

Ziyaretçiler, bir WordPress arama eklentisi sayesinde site içi arama yapabilirler. WordPress’in birçok farklı özelliğe sahip eklentilerinin olduğunu biliyoruz. Eklentiler sayesinde web sitesine birbirinden farklı özellikler kazandırılabiliyor.

Sizlere bahsedeceğimiz arama eklentileri de web sitenize arama özelliği kazandırıyor. Normalde WordPress’te standart arama özelliği mevcut. Ancak bazı zamanlar bu arama özelliği yetersiz kalabiliyor. İşte bu tür durumlarda gelişmiş site içi arama eklentileri karşımıza çıkıyor. Arama eklentileri sayesinde, ziyaretçiler sitede detaylı bir şekilde arama yapabiliyorlar.

Ayrıca, bu eklentiler sayesinde sitenin içindeki arama kutucuğu kullanılarak Google’da da arama yapılabiliyor. Üstelik bu eklentilerde birbirinden farklı birçok özelleştirme seçeneği bulunuyor. Örneğin, bazı site içi arama eklentileri sayesinde sitede resim ve dosya gibi şeyler aranabiliyor. Bu detaylı arama sayesinde aranılan içeriklere daha rahat bir şekilde ulaşılabiliyor.

Neden Bir WordPress Site İçi Arama Eklentisi Kullanılmalıdır?

Web sitenizi daha kullanışlı hale getirmek için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler mevcut. Örneğin, web sitenizin temasını anlaşılır ve sade bir hale getirmeniz bile sitenizi daha kullanışlı bir hale getirebilir.

Ayrıca bazı eklentiler sayesinde web sitenizi ziyaretçiler için daha verimli bir hale getirebilmeniz mümkün. Yazımızdaki site içi arama eklentileri, ziyaretçilerin sitenizde arama yapabilmelerini sağlar. Üstelik, birçok WordPress arama eklentisi ziyaretçilerin sitenizde detaylı aramalar yapabilmelerine olanak tanır.

Böylece ziyaretçileriniz aradıkları içeriklere ve sayfalara çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilirler. Bu sayede de ziyaretçilerin sitenizde daha fazla süre geçirmelerini sağlayabilirsiniz. Üstelik, site içi arama özelliği sayesinde siteniz ziyaretçilerin gözünde çok daha kullanışlı bir hale gelecektir.

En İyi 5 WordPress Arama Eklentisi

Web sitenize site içi arama özelliği kazandırmak için aşağıdaki eklentilerden birisini tercih edebilirsiniz. Birbirinden kullanışlı arama eklentileri aşağıdaki şekilde oluşuyor.

WordPress Arama Eklentileri

SearchWP

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-arama-eklentisi-searchwp

Oldukça kullanışlı bir WordPress arama eklentisi olan SearchWP, birçok site sahibi tarafından tercih edilebiliyor. Bu eklentide e-ticaret aramasını düzeltme ve belgelerden metin arama gibi ekstra önemli özellikler bulunuyor.

Bu özellikler sayesinde kullanıcılara çok daha doğru arama sonuçları sunulabiliyor. Ayrıca eklentideki özelleştirme seçeneklerini kullanarak tasarım ve görünümde birçok düzenleme yapabiliyorsunuz. Bu sayede arama motorunun tasarımını sitenizle çok daha uyumlu olacak bir şekilde düzenlemeniz mümkün hale geliyor.

Ajax Search Lite

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-arama-eklentisi-ajax-search-lite

Ajax Search Lite, bir WordPress canlı arama eklentisi olarak tanımlanabilir. Kullanıcı dostu olan bu eklenti, sitenize canlı bir arama çubuğu eklemenize olanak tanıyor. Ayrıca eklenti sayesinde aramalarınızı kategori şeklinde vs. filtreleyebilmeniz mümkün. Bu kısımda son olarak, Ajax Search Lite sayesinde WooCommerce ürünleri gibi özel gönderi türlerinde de arama yapılabildiğini belirtelim.

Ivory Search

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-arama-eklentisi-ivory-search

Kullanımı kolay ancak gelişmiş bir WordPress arama eklentisi arayanlar için Ivory Search eklentisini önerebiliriz. Bu eklenti sayesinde sitede resimler, dosyalar ve hatta WooCommerce ürünleri bile aranabiliyor.

Ayrıca bu eklenti sayesinde sınırsız sayıda arama formu oluşturulabiliyor ve her bir arama formu ayrı ayrı yapılandırılabiliyor. Üstelik çok dilli aramayı destekleyen Ivory Search, oldukça fazla site sahibi tarafından tercih ediliyor.

Relevanssi

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-arama-eklentisi-relevanssi-search

WordPress sitenize birçok özelliğe sahip yapılandırılabilir bir arama motoru eklemek için Relevanssi eklentisini tercih edebilirsiniz. Bu eklentinin ücretsiz sürümünde birçok farklı özellik bulunuyor. Böylece sitenize bir arama kutucuğu ekleyerek birçok farklı şekilde yapılandırabiliyorsunuz.

Ancak eklentinin bazı özelliklerinden faydalanabilmek için Relevanssi Premium satın almanız gerekiyor. Bu kısımda son olarak, Relevanssi eklentisinde yorumları, etiketleri ve kategorileri arama gibi özelliklerin bulunduğunu belirtelim.

Better Search

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-arama-eklentisi-better-search

Ücretsiz WordPress arama eklentisi Better Search, çok fazla gelişmiş bir arama eklentisi değil. Yine de bu eklenti WordPress’in standart arama motorunu daha güçlü bir arama motoruyla değiştirmenizi sağlıyor. Ayrıca eklentinin ücretsiz olduğunu vurgulamamızda fayda var.

Bu eklenti sayesinde arama sorgularında otomatik filtrelenecek sözcükleri belirleyebiliyorsunuz. Ayrıca bu eklenti sayesinde ziyaretçilerin sitenizde ne aradıklarını öğrenebileceğinizi belirtelim. Kısacası, ücretsiz ve güçlü bir arama eklentisi arıyorsanız, Better Search kesinlikle işinizi görebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu