Wordpress

En İyi 8 WordPress Instagram Eklentisi

Instagram dünyada kullanılan en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesidir. Kitleniz ile fotoğraf, hikaye veya canlı yayınlar yaparak paylaşmanın harika bir yoludur. Ancak, Instagram içeriğinizi WordPress üzerinden paylaşmak WordPress’in kendiliğinden herhangi bir entegrasyon seçeneği sunmadığı için zor olabilir.

En İyi 8 WordPress Instagram Eklentisi 1

Şimdi sizlere en iyi 8 WordPress Instagram Eklentisi konusundan. Bu eklentilerin özelliklerinden ve ücretlerinden de bahsedeceğiz.

En İyi 8 WordPress Instagram Eklentisi

1. AccessPress Instagram Feed

En İyi 8 WordPress Instagram Eklentisi 2

WordPress’e Instagram’ı entegre ederek yayınlarınızı web sitelerinde görüntüleyebilirsiniz. AccessPress Instagram Feed Instagram hesabınız ile bağlanarak yayınınızı herhangi bir sayfada ya da yazıda kısa kod veya bileşen kullanarak yerleştirmenizi sağlar.

BListemizde yer alan WordPress Instagram eklentlerinin çoğu benzer özellikler sağlamaktadır. Bu araç özellikle yayınınızı görüntülemeniz için çok sayıda farklı düzen sağladığı için ön plana çıkmaktadır. Ayrıca, fotoğraflarınız için ışık kutusu efekti de bulunmaktadır. Üstelik tam olarak mobil duyarlıdır.

Biraz daha güç isterseniz eğer bu eklentinin premium sürümü de mevcuttur. Ayrıca fotoğraflarınızın beğenme ve yorum sayısını görüntüleme seçeneği de mevcuttur.

Özellikler:

  • Kısa kod ve bileşenler kullanarak Instagram yayınınızı WordPress’de görüntüleme.
  • Yayınınız için birçok düzen arasından seçim yapabilme.
  • Ek yapılandırmaya ihtiyaç olmadan tam mobil duyarlı bir yayın oluşturabilme.

2. Feed them Social

En İyi 8 WordPress Instagram Eklentisi 3

Şimdi bahsedeceğimiz eklenti daha kapsamlı özelliklere sahiptir. Feed them Social eklentisi birçok sosyal medya platformundan içeriğinizi görüntülemenize olanak sağlar. Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, YouTube gibi sosyal medya ağlarını destekler.

Bu eklenti yukarıda da bahsettiğimiz sosyal medya ağlarının herhangi birinden istediğiniz kadar yayın eklemenizi sağlar. Ayrıca hepsi için takip et ve beğen butonlarına da sahip olabilirsiniz. Üstelik, oluşturmuş olduğunuz tüm galeriler tam mobil duyarlı olurlar ve ek fonksiyonellik için kullanabileceğiniz birçok uzantı vardır.

Farklı fiyat aralıklarında çeşitli uzantılarla sahip olabileceğiniz bir premium versiyonu da mevcuttur.

Özellikler:

  • Kısa kod ve bileşen kullanarak Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, YouTube’dan içerik ekleyebilme.
  • Tüm yayınlarınız için takip et ve beğen butonları ekleyebilme.
  • Tam mobil uyumlu galeriler oluşturabilme.

3. Instagram Feed

En İyi 8 WordPress Instagram Eklentisi 4

Instagram Feed‘in çok sayıda ilginç özelliği bulunmaktadır. Ana özelliği Instagram içeriğinizi WordPress’de kısa kod ile görüntülemenize izin vermesidir. En önemli kısmı tek bir yayın (eğer isterseniz) olarak birden fazla hesaptan fotoğraf görüntülemenize olanak tanımasıdır.

Ayrıca, bu eklenti size Instagram içeriğinizin tüm düzenini ve fotoğraflarınız için çözünürlük özelleştirme seçenekleri de sağlar. Buna ek olarak ziyaretçilerinizin Instagram hesabınızdan ek içerik görüntülemeleri için kullanabilecekleri Daha Fazla Yükle butonu da sağlar. İşe girişmek isterseniz CSS’i de destekler.

Bu eklenti WordPress.org Eklenti Dizininde ücretsiz olarak mevcuttur.

Özellikler:

  • Instagram içeriğinizi kısa kod yardımıyla WordPress’de görüntülemeyi sağlar.
  • Bir tek yayında birden çok Instagram hesabından fotoğraflar görüntülemeyi sağlar.
  • Yayınlarınızın görünüşünü birden fazla yerleşik seçenek ve özel CSS ile özelleştirmeyi sağlar.
  • Ziyaretçilerinizin istediği kadar fotoğraf görüntüleyebilmesine izin verme.

4. WD Instagram Feed

En İyi 8 WordPress Instagram Eklentisi 5

WD Instagram Feed de WordPress için bir Instagram bileşeni oluşturmanıza olanak sağlar ve klasik kısa kodları destekler.

Bu eklenti yayınınız için seçebileceğiniz çok sayıda düzene sahiptir. En çok sevilen özelliğimi Instagram yayınınızdan belirli fotoğrafları görüntülememeyi seçilebiliyor olmasıdır. Bu sayede, WordPress sitenizde yayınlanacak içeriklerde tam kontrole sahip olursunuz.

WD Instagram Feed eklentisi ek düzenlere, çeşitli Instagram yayın desteğine ve galerileri görüntülemek için gelişmiş geçiş efektlerine sahip olan premium sürümü da mevcuttur.

Özellikler:

  • WordPress’e bileşenler ve kısa kodlar ile bir Instagram yayını ekleme.
  • Çok sayıda farklı düzen seçebilme.
  • Instagram yayınınızdan belirli fotoğrafların görüntülenmesini önleme.
  • Sayfa numaralandırma ve kaydırma özellikleri arasından seçebilme.

5. Instagram Gallery

En İyi 8 WordPress Instagram Eklentisi 6

Instagram Gallery kullanımı en basit olan WordPress Instagram eklentilerinden biridir. Bu  eklenti Instagram yayınlarını web sitenize galeri ya da karusel olarak eklemenizi sağlar.

Eklentinin sağladığı birkaç özelleştirebilme seçeneği bulunmaktadır, bundan dolayı da yayınınızı birkaç dakika içerisinde WordPress sitenize eklemeniz mümkündür. Ayrıca, yayınlar neredeyse tüm web sitelerinde muhteşem gözüken temiz ve modern tasarımlara sahiptir.

Bu eklenti WordPress Eklenti dizininde ücretsizdir.

Özellikler:

  • Bileşenler ile WordPress web sitesine Instagram galerileri ve karuselleri ekleyebilme.
  • Instagram yayınınızı hızlı ve basit bir şekilde kurabilme.

6. Instagram Widget by WPZOOM

En İyi 8 WordPress Instagram Eklentisi 7

Instagram Widget by WPZOOM WordPress’de bir Instagram bileşeni kurmanıza izin verir. Eklentinin kullanımı son derece kolaydır. Sitenizdeki tek bir yayını öne çıkarmak isterseniz muhteşem bir seçenektir.

Ancak bu eklenti fazla özelleştirme seçeneği sunmaz. İki ve üç sütunlu düzenleri destekler. Bu düzenlerin her ikisi de harika gözükmektedir.

Bu eklentinin bütün özellikleri ücretsiz sürümüne dahildir.

Özellikler:

  • Yayınınızı WordPress de görüntülemek için bir Instagram bileşeni kullanabilme.
  • Birden fazla çekici düzen arasından seçebilme.

7. WP Instagram Widget

En İyi 8 WordPress Instagram Eklentisi 8

Web sitenize Instagram içeriğinizi eklemenin en hızlı yolunu arıyorsanız eğer bu WordPress Instagram eklentisi tam size göre olabilir. WP Instagram Widget yayınınızı basit bir bileşen yardımıyla görüntülemenize izin verir ayrıca Instagram hesabınıza erişim sağlamanıza da ihtiyaç duymaz. Yapmanız gereken tek şey görüntülemek istediğiniz hesabın adını girmektir. Fakat hesabın herkese açık olması gerekiyor.

Bu eklentinin bir tane dezavantajı bulunmaktadır o da fazla özelleştirebilme seçeneğinin olmamasıdır.

Bu eklenti ücretsiz ve açık kaynaklı bir seçenektir.

Özellikler:

  • Tek bileşen yardımıyla herkese açık herhangi bir Instagram yayınını görüntüleyebilme.
  • Bileşeninizin fotoğraflarını otomatik bir şekilde önbelleğe alabilmesi.

8. Photonic Gallery

En İyi 8 WordPress Instagram Eklentisi 9

Photonic Gallery eklentisi çok sayıda platformdan WordPress’e yayın ekleyebilmenize izin veren bir araçtır. Bu eklenti daha çok fotoğrafçılık web siteleri için tercih edilmektedir. Flickr, Picasa, SmugMug, Zenfolio ve Instagram’dan yayınları destekler.

Photonic Gallery web sitenize yayınlar eklemeniz için kısa kod sistemini kullanır. Kullanımını kolaylaşması için bu eklenti yayınlarınızı özelleştirmenize ve onlar için özel kısa kodlar üretmenize izin veren kısa kod editörüne sahiptir.

Bu eklenti premium versiyonu olmayan ücretsiz bir eklentidir.

Özellikler:

  • Flickr, Picasa, SmugMug, Zenfolio ve Instagram yayınlarını WordPress’de görüntülemeye izin verir.
  • Yayınlarınızı istediğiniz yere ekleyebilmek için özelleştirilebilir kısa kodlar kullanabilirsiniz.

Sonuç

Eğer WordPress’e Instagram’ı entegre etmek istiyorsanız bunun için birçok WordPress Instagram eklentisi mevcuttur. Bu eklentileri kullanarak web sitenize daha fazla ziyareti çekebilir ve kazandığınız geliri de arttırabilirsiniz.

Yukarıda anlattığımız En İyi 8 WordPress Instagram Eklentisi konusunda aklınıza takılan sorularınızın yanıtını alabilmeniz için veya öneride bulunabilmeniz için aşağıda yer alan yorumlar kısmını kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dilerseniz daha önce bloğumuzda paylaştığımız En İyi 5 WordPress Tema Bulma Aracı başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu