Wordpress

En İyi 7 WordPress Müzik Ekleme Eklentisi

Wordpress sitenizi, podcast veya müzik gibi öğeleri eklemek için En İyi 7 WordPress Müzik Ekleme Eklentisi listemize mutlaka göz atmalısınız. Bu rehber sayesinde sitenize kolaylıkla müzik ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz müzikler sayesinde ister ziyaretçilerinize zengin içerikler sunun, isterseniz de müziklerinizi satarken onlara ön izlemeler sunarak daha zengin mağazalar oluşturun. Kendinize ve sitenize en uygun eklentiyi seçmek sizin göreviniz.

Bu liste sayesinde daha fazla araştırma yapmaktan kurtulacaksınız. İsterseniz gelin listemize bir göz atalım.

Wordpress ile Gelen Yerleşik Müzik Özelliği

Wordpress siteler ses dosyalarını oynatılmasına izin veren basit bir oynatıcı içermektedir. Bu oynatıcı sayesinde yazılarınızın içine müzik ve ses dosyalarını entegre edebilir, ziyaretçilerinizin yazılarınızda daha uzun süre kalmasını sağlayabilirsiniz.

Wordpress yazılarınıza ses eklemek için yeni yazı eklediğiniz bölüm içinde Ortam Ekle butonuna basarak ses dosyalarınızı hostinginize ükleyebilir ve yazılarınıza ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz medya dosyalarının özelliklerini daha sonra Ortam Kütüphanesi üzerinden değiştirebilirsiniz.

Wordpress Sitenizin Anasayfasına Ses Dosyası Eklemek

Wordpress sitenizin ana sayfasına bir medya ve ses dosyasını eklemek için temanızın özelleştirme alanına girmeniz ve bir bileşen olarak Ses dosyasını eklemelisiniz. Yani ses dosyalarını sadece yazıların içinde değil ana sayfanızda bileşen (widget) olarak da ekleyebilirsiniz.

En İyi 7 WordPress Müzik Ekleme Eklentisi

Wordpress’in yerleşik ses oynatıcısı sizlere herhangi bir özelleştirme sağlamamaktadır. Bu durumda podcast ve SoundCloud dosyalarını yerleştirebilmek ve ek özellikleri kullanabilmek adına ekstra eklentiler kullanmalı ve daha kişiselleşmiş oynatıcılar kullanmalısınız.

İşte bu ihtiyacınızı karşılamak için sizlere En İyi 7 WordPress Müzik Ekleme Eklentisi listesini hazırladık. Sırasıyla eklentilerimize göz atalım.

Uyarı: Listedeki eklentileri kurmadan önce Wordpress sürümünüz ile uyumluluğunu mutlaka kontrol ediniz.

Compact WP Audio Player

Adından anlaşılacağı üzere Compact WP Audio Player, Wordpress’e müzik ekleme işlemini kolaylaştıran yegane eklentilerdendir. Ücretsiz olan bu eklenti sayesinde ekleti üzerinden bir oynatıcı ve liste oluşturabilir, bu listeyi yazınızda istediğiniz alana yerleştirebilirsiniz. Eklenti mp3 ve ogg dosyalarını da desteklemektedir.

Otomatik oynatma, döngü gibi seçenekleri barındıran eklenti ile oluşturduğunuz isteler, sayfalarınız yüklenir yüklenmek çalmaya başlayacaktır.

Siteniz üzerinden ses dosyalarını satmak istiyorsanız eklenti sayesinde küçük ön izlemeler de oluşturma imkanına sahipsiniz.

Audio Album

Audio Album birden çok ses dosyasını gruplandırma ve albüm yapmanıza olasılık sağlayan ücretsiz bir eklentidir. Kullanımı çok kolay olan bu eklenti kendisni Wordpress’in varsayılan oynatıcısına entegre ederek çalışır. Ancak standart oynatıcının aksine bu eklenti sayesinde medya dosyalarının başlık, detay ve tarih bilgilerini değiştirebilirsiniz. Oynatıcının boyutları da ayarlanabilmektedir.

SoundCloud is Gold

Sıklıkla SoundCloud kullananların mutlaka kurması gereken bir eklentidir SoundCloud is Gold. SoundCloud içeriklerini bu eklenti sayesinde paylaşabilirsiniz.

Blubrry PowerPress

WordPress Müzik Ekleme Eklentisi listemizin bir diğer eklentisi Blubrry PowerPress eklentisidir. Hem ücretsiz hem de pek çok özelliğe sahip bir eklentidir. Google ve Apple podcastlerini destekleyen bu eklenti sayesinde kolayca yazılarınızı renklendirebilirsiniz.

PowerPress ile kenar çubuğuna bileşen olarak abonelik sayfanızı ekleyebilir ve SEO açısından diğer sitelere fark yaratacak sonuçlar sunabilirsiniz.

Music Player for WooCommerce

Eğer WooCommerce türündeki sitelerinizi kullanarak müzik dosyaları satmak istiyorsanız Music Player for WooCommerce tam aradığınız eklenti. Ücretsiz olan bu eklenti sayesinde mağazanıza kolayca bir müzik oynatıcı ekleyebilirsiniz.

Eklenti OGA, MP3, WAV ve WMA formatındaki dosyaları, popüler tarayıcıları ve mobil platformları desteklemektedir. 3 farklı oynatıcı teması da bulunmaktadır. Yine bu eklentide kenar çubuğu bileşenleri ve kısa kodlar ile yazı içine oynatıcı entegre etmek gibi özellikler mevcuttur.

Seriously Simple Podcasting

Seriously Simple Podcasting eklentisini kullanmak oldukça kolaydır. EKlenti tamamen ücretsizdir ve çok fazla ayara sahip değildir. Wordpress’in mevcut oynatıcısına entegre olur ve onun arayüzünü kullanır. Kısa kod ve bileşen şeklinde kullanılabilen eklenti sayesinde tek dosya ya da oynatma listesi şeklinde podcastlerinizi yayınlayabilirsiniz. Her podcast listenizin kendine ait bir rss linki olabaktır.

Medya dosyalarının kapak fotoğraflarını, başlık ve açıklamalarını değiştirme imkanına da sahpisiniz.

Audio Igniter

Audio Igniter eklentisi basit bir müzik oynatıcısı değildir. Müzik paylaşmak için ihtiyacınız olan her şeye bu eklenti ile kavuşacaksınız. Ücretsiz ve görsel olarak oldukça zengin bir eklentiye kavuşacağınızı garanti ediyoruz.

WooCommerce mağazalarınızda şarkıları tek tek satmak için de bu eklentiyi kullanabilir, mağazanızı zenginleştirebilirsiniz. Mobil duyarlılığı bünyesinde barındıran bu eklenti sayesinde tüm platformlarda ziyaretçilerinize ulaşabilirsiniz.

Eklenti sayesinde medya dosyalarınızın kapak resimlerini, sabatçı isimlerini de gösterebilir ya da saklayabilirsiniz.

Özet

WordPress Müzik Ekleme Eklentisi listemiz sayesinde standart ve yetersiz yapıdan kurtularak ziyaretçilerinize daha zengin içerikler sunabilir veya müşterilerinize şarkılarınızı satarken daha görsel bir mağaza sunabilirsiniz. Bu sayede sitenize gelen her ziyaretçi tekrar gelmek için sizi kaydedecek ve geri dönüş yapacaktır.

Siz de vakit kaybetmeden kendinize ve site yapınıza en uygun eklentiyi yükleyerek sitenizi zenginleştirin, ziyaretçilerinize daha zengin içerikler sunarak hem onları hem de arama motorlarını şaşırtın.

Eğer kullandığınız farklı eklentiler var ise bunları bizimle yorum bölümünden ismi ve linki ile paylaşarak tanıtabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu