Wordpress

WordPress En İyi 10 Slider Eklentisi

WordPress En İyi 10 Slider Eklentisi

WordPress En İyi 10 Slider Eklentisi

WordPress sitenize güzel bir görsel slider eklemek ister misiniz? Doğru araçlarla eklentilerle yapıldığında, WordPress sliderları sitenizi daha çekici, daha etkileşimli ve daha eğlenceli hale getirebilir. Ancak sizin için en doğru Slider’i bulmak oldukça zor olabilir. Çünkü piyasada çok farklı Slider eklentileri var. Bu yüzden, sizin için en iyilerinden bazılarını seçtik.

Doğru WordPress Slider Eklentisi Nasıl Seçilir

Slider ekleyerek sitenizi daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz, ancak bazen dikkat çekmek isterken hız ve diğer sorunlarla sizi hayal kırıklığına uğratabilirler. Bundan dolayı bir slider eklentisi seçerken çok dikkatli olmanız gerekir.

Temel olarak, bir slider eklentisinde aramanız gereken 3 şey vardır:

İlk olarak, slider eklentinizin tamamen duyarlı olduğundan emin olmanız gerekir. Duyarlılık, her web sitesinin dikkat etmesi gereken temel bir özelliktir. Çünkü giderek daha fazla insan internette gezinmek için küçük ekranlı el cihazları (Cep telefonu, tablet v.b.) kullanıyor. Sliderlarınız bu tür cihazlara iyi uymuyorsa, bundan oldukça zarar görebilirsiniz.

İkincisi kullanım kolaylığıdır. Birkaç eklenti var piyasa da, ancak sadece birkaç eklenti kullanıcı dostu arayüzler sunuyor. Asla karmaşık bir eklenti seçmeyin ki müşterileriniz ve takipçileriniz Websitenizde gezinirken sıkılmasın.
Üçüncüsü ve muhtemelen en önemli şey hızdır. Genellikle, slider eklentilerinin web sitelerini yavaşlattığı ve web sayfalarınız için yükleme süresini artırdığı bildirilmektedir. Bir slider sitenizi yavaşlatırsa, bu eklentiyi kullanmanın bir anlamı yoktur. Web sitesi hızı SEO, kullanıcı deneyimi ve genel iş büyümesi için gerçekten önemlidir.

Bu nedenle, bir slider eklentisi seçerken en az bu 3 şeyi (yanıt hızı, kullanım kolaylığı ve sade) kontrol etmeniz gerekmektedir.

Şimdi devam edelim ve WordPress için en iyi 10 slider eklentisini birlikte göz atalım.

1. Soliloquy

WordPress En İyi 10 Slider Eklentisi

Soliloquy, piyasadaki en iyi duyarlı WordPress slider eklentisidir. Eklentiyi yukarıda belirtilen 3 gereklilik ile test ettiğimizde, hepsi üzerinde mükemmel performans gösterdi. Tamamen duyarlı, kullanımı kolay ve hafif. Yüksek kaliteli kodlama ve en iyi teknolojiyi kullanan bir WordPress uzman ekibi tarafından oluşturulan bu eklenti, güzel sliderlar oluşturmak için en iyi özellikleri sunuyor.

Soliloquy, slider kolayca oluşturmanıza yardımcı olacak basit ve kullanıcı dostu bir arayüzle birlikte geliyor. WordPress arayüzünüzle iyi bütünleşir ve medya kitaplığınızdaki görüntüleri kullanmanıza olanak tanır. Görüntüleri kolayca ekleyebilir, slider ayarlarınızı yapılandırabilir ve yayınlayabilirsiniz.

Bir slider oluşturduktan sonra, paneliniz üzerindeki “Slider Ekle” düğmesini kullanarak slideri sayfalarınıza ve yayınlarınıza kolayca ekliyebilirsiniz. Alternatif olarak, bir kısa kod ile, widget veya şablon etiketi kullanarak slideri sitenizin farklı bölümlerine ekleyebilirsiniz.

2. Smart Slider 3

WordPress En İyi 10 Slider Eklentisi

Smart Slider 3, WordPress için en güçlü slider eklentilerinden biridir. Bu slider eklentisi, herhangi bir WordPress teması ile tamamen duyarlı, SEO için optimize edilmiş slider sunan ücretsiz bir sürüme sahiptir. Ücretsiz sürüm, ayrıca “Son Dakika Yayınları” veya “Öne Çıkan Yayınları” vurgulamanızı sağlayan dinamik bir yazı kaydırma çubuğu ile birlikte gelir.

Eklentinin profesyonel sürümünde, slaytlarınızı sayfa oluşturucularda yaptığınız gibi düzenleyebilirsiniz. Kullanımı kolay sürükle ve bırak özellikleri sayesinde bir slider istediğiniz gibi kolayca oluşturabilirsiniz. Ayrıca son derece özelleştirilmiş bir WordPress slider oluşturmak için 6 benzersiz katmanla birlikte gelir.

3. Slider Revolution

WordPress En İyi 10 Slider Eklentisi

Slider Revolution, CodeCanyon pazarındaki en çok satan WordPress slider eklentisidir. WordPress’te sliderı kolayca oluşturabileceğiniz ve özelleştirebileceğiniz güçlü bir görsel düzenleyici ile birlikte gelir.

Eklenti tamamen WordPress ile duyarlı olduğundan, sliderlarınız masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar da dahil olmak üzere her cihazda harika görünecek. Bir başka ilginç özellik ise gerçek bir çoklu ortam destekli sliderdır. Yani görüntüleri, videoları, sosyal medya feed’in yanı sıra WordPress yayınlarını ve özel yayınlarını kullanabilirsiniz.

Harika sliderlar oluşturmanıza yardımcı olacak güçlü özellikler ve işlevler sunsa da, kullanıcı dostu olmanın bazı yönlerini gözden kaçırır. Ayrıca, arayüzü WordPress UI’nin geri kalanından farklı görünüyor, bu yüzden yeni başlayanlar ilk başta biraz zorlanabilir.

4. LayerSlider

WordPress En İyi 10 Slider Eklentisi

LayerSlider, CodeCanyon pazarındaki bir diğer popüler eklentidir. LayerSlider, efektli resim galerileri, animasyonlu açılış sayfaları, sayfa blokları ve hatta tam bir web sitesi oluşturmanıza olanak tanıyan birçok güçlü seçeneğe sahip gelişmiş bir eklentidir.

Slider Revolution’a benzer şekilde, LayerSlider ayrıca devamlılık oluşturmak için sürükle ve bırak arayüzüne sahiptir. Bu nedenle, onunla başlarken arayüzünü öğrenmek için birkaç gün harcamanız gerekebilir.

Eklentinin en önemli özelliği sliderlarınıza çeşitli geçişler ve animasyonlar eklemenize izin vermesidir. 200’den fazla önceden tanımlanmış slayt geçişi, paralaks ve farklı animasyonlar kullanabilirsiniz. Ayrıca, kişisel ihtiyaçlarınız, profesyonel iş web siteleriniz, yaratıcı çalışmalarınızın sunumu vb. İçin kullanabileceğiniz çok sayıda premium slider şablonu bulabilirsiniz.

5. RoyalSlider

WordPress En İyi 10 Slider Eklentisi

RoyalSlider, CodeCanyon pazarındaki bir diğer en çok satan slider eklentisidir. Ancak yukarıdaki iki CodeCanyon eklentisiyle karşılaştırıldığında daha az özelleştirme seçeneği, geçiş ve animasyon efektine sahiptir. Ancak, WordPress siteleri için sliderlar yapmanız gereken tüm standart özelliklere sahiptir.

RoyalSlider, sezgisel bir arayüze ve daha iyi performansa odakladır. Kolay gezinme için dokunmaya duyarlı ve duyarlı sliderlar oluşturmanızı sağlar. Sayfa hızınızı artırmanıza yardımcı olacak güçlü bir yükleme seçeneği vardır. SEO için iyi bir şekilde optimize edilmiştir.

RoyalSlider ile Instagram ve Flickr fotoğraflarınızı WordPress sliderlarınıza kolayca entegre edebilirsiniz. Ayrıca, daha ilgi çekici sliderlar oluşturmak için YouTube ve Vimeo videolarını destekleyen bir yapıya sahiptir.

6. Slider by WD

WordPress En İyi 10 Slider Eklentisi

Slider by WD, duyarlı sliderlar oluşturmak için ücretsiz bir premium WordPress eklentisidir. Eklenti, web sitesi yayınlarınıza, sayfalarınıza, tema başlıklarına, kenar çubuklarına ve diğer konumlara kolayca ekleyebileceğiniz hızlı yükleme ve SEO dostu sliderlar oluşturmanıza olanak tanır.

Farklı geçiş efektlerine sahip hem resim hem de video sliderları ekleyebilirsiniz. Ancak ücretsiz sürümünde daha az gelişmiş özellikler ulaşabilirsiniz. Film şeridi, atlıkarınca ve paralaks efektleri yalnızca ücretli sürümde mevcuttur. Ayrıca, eklentinin ücretli sürümü ile metin, resim, video, sıcak nokta ve sosyal medya düğme katmanları içeren çok işlevli sliderlar oluşturabilirsiniz.

Slider by WD, ayrıca dokunmatik ekranlı tüm cihazlar için slider kontrolünü de destekler ve bu da en güçlü yanlarından biridir. Ancak, slider yerleştirme seçenekleri Soliloquy kadar kolay değildir. sliderı yazılara ve sayfalara gömmek için kslider kısa kodunu kopyalayıp yapıştırmanız gerekirken Soliloquy, Slider Ekle düğmesinden doğrudan yayın düzenleyicisinden eklemenizi sağlar.

7. WonderPlugin WordPress Slider

WordPress En İyi 10 Slider Eklentisi

WonderPlugin WordPress Slider, basit ve duyarlı bir WordPress slider eklentisidir. Hem ücretsiz hem de premium sürümlerde mevcuttur. Ücretsiz sürümü seçerseniz, eklentinin ana sayfasına bağlantı veren bir filigran eklenir.

WonderPlugin WordPress Slider, WordPress yayınlarının yanı sıra görüntüleri, YouTube, Vimeo, mp4 ve WebM videolarını destekler. Küçük resimlerle hem yatay hem de dikey slayt gösterileri oluşturabilir ve bunları sitenize kolayca yerleştirebilirsiniz.

Dahası, albüm oluşturmak için yerleşik ışık kutusu efekti gibi çarpıcı geçiş efektleri ile birlikte gelir. En önemlisi, bir sliderı adım adım kolayca yapmanıza yardımcı olan sihirbaz tarzı bir kullanıcı arayüzüne sahiptir.

8. Smooth Slider

WordPress En İyi 10 Slider Eklentisi

Smooth Slider eklentisi, WordPress siteleri için pürüzsüz ve hoş sliderlar oluşturmanıza yardımcı olur. WordPress CMS için özel olarak tasarlanmıştır, bu nedenle WordPress kullanıcıları için gerçekten basit ve kullanıcı dostu bir arayüz sunar.

Eklenti; yazı sliderları, görüntü sliderları ve video sliderları gibi çeşitli sliderlar oluşturmanıza yardımcı olur. WordPress medya galerinizdeki görüntüleri kullanabilir ve görüntü sliderları oluşturabilirsiniz. Sliderlarınızın benzersiz görünmesini sağlamak için tipografi, geçiş hızı, efekt, arka plan rengi, slider yüksekliği, genişlik vb. özelliklere sahiptir.

Sliderları oluşturduktan sonra, kısa kod, widget veya şablon etiketini kullanarak sitenize ekleyebilirsiniz.

9. Master Slider

WordPress En İyi 10 Slider Eklentisi

Master Slider, saf slider hareketi ile dokunmatik navigasyonu destekleyen güzel bir WordPress dokunmatik slider eklentisidir. Tüm cihazlara ve ekranlara iyi uyum sağlayan tamamen duyarlıdır ve mobil uyumludur.

Herhangi bir HTML içeriğini (metin ve resimler gibi) katmanlara dönüştürme yeteneğine sahip harika bir katman sliderdır. Görüntüleri, videoları, WordPress yayınlarını, WooCommerce ürünlerini, Facebook albümlerini ve Flickr galerilerini destekler. Her şeyden önce, sitenizde kullanabileceğiniz 90’dan fazla önceden oluşturulmuş slider sağlar.

Eklentinin içine Visual Composer entegre edilmiştir. Bu nedenle sürükle ve bırak düzenleyicisini kullanarak sliderlar oluşturmak basittir.

10. MetaSlider

WordPress En İyi 10 Slider Eklentisi

MetaSlider, kısa sürede tamamen duyarlı slayt gösterileri oluşturmanızı sağlayan basit ama güçlü bir WordPress slider eklentisidir. Video desteği, küçük resim navigasyonu, yayın sonrası slaytları, animasyonlu katman slaytları vb.Gibi tonlarca güçlü özellik ile birlikte gelir.

Eklenti 4 eklentinin gücünü birleştirir: Flex Slider, Nivo Slider, Responsive Slides ve Coin Slider. Böylece, tüm özelliklerini 1 eklentide seçebilir ve kullanabilirsiniz. Ayrıca, tüm büyük WordPress eklentileri ve temalarıyla uyumludur.

MetaSlider hem ücretsiz hem de premium sürümlerde mevcuttur, bu nedenle önce kullanılabilirliğini kontrol etmek için ücretsiz sürümünü denemenizi tavsiye ederiz.

 

Önerebileceğimiz diğer makalelerimize de buradan göz atabilirsiniz.

Instagram Gönderilerini Wordpress Sitede Gösterme

En İyi 5 WordPress Resim Sıkıştırma Eklentilerinin Karşılaştırması

 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu