Wordpress

En İyi 5 WordPress Resim Sıkıştırma Eklentilerinin Karşılaştırması

En İyi 5 WordPress Resim Sıkıştırma Eklentilerinin Karşılaştırması

En iyi 5 Wordpress Resim Sıkıştırma Eklentilerinin karşılaştırması makalemiz ile  karşınızdayız.

Resimlerin boyutu düz metinden daha büyüktür, yani yüklenmesi daha uzun sürer ve web sitenizi yavaşlatabilir.

Ancak muhtemelen “bir resim bin kelimeye bedeldir” sözünü duymuşsunuzdur. Resimler içeriğinizi daha ilgi çekici ve etkileşimli hale getirir.

WordPress web sitenizin hızını artırmak için resimlerinizi sitenize uygun bir boyutta optimize etmeniz gerekir. Bunu yapmanın en iyi yolu, resimi WordPress’e yüklemeden önce Photoshop veya başka bir resim düzenleme yazılımı kullanmaktır.

Ancak, tüm WordPress kullanıcıları resim düzenleme programlarının kullanımına hakim olmaya bilir. Bazılarımız her resimi web sitemize uygun bir şekilde optimize etmek için çok fazla zaman harcarız.

Neyse ki, size yardımcı olabilecek birkaç WordPress resim sıkıştırma eklentileri var. Bu eklentiler, resimlerinizi otomatik olarak sıkıştırarak ve web sitenizdeki daha küçük boyutlu hale getirerek optimize eder.

Sizler için, en iyi WordPress resim sıkıştırma eklentilerini değerlendirdik. İşte bunlardan bazıları;

1. reSmush.it

reSmush.it en iyi WordPress resim sıkıştırma eklentisidir. Yükleme sırasında resimleri otomatik olarak optimize etmenin yanı sıra eski resimler için toplu optimizasyon seçeneği sunar.

En İyi 5 WordPress Resim Sıkıştırma Eklentileri
En İyi 5 WordPress Resim Sıkıştırma Eklentileri

Resimleri optimize etmek için reSmush eklentisi yüklemeleriniz için websitenize uygun optimizasyon seviyesini seçmenizi sağlar. Dezavantajı, farklı sıkıştırma seviyelerine sahip olmamasıdır. Ayrıca, boyutu 5 MB’tan küçük yüklemeler için optimizasyonu da sınırlar. Tam boyutta bir resim eklemeniz gerektiğinde bazı resimlerinizi sıkıştırma dışında tutabilir.

2. EWWW Resim Optimizatörü

EWWW Image Optimizer, WordPress resim sıkıştırma eklentisi için mükemmel bir seçenektir. Kullanımı kolaydır ve yüklediğiniz resimleri otomatik olarak optimize edebilir. Ayrıca önceden yüklediğiniz resimleri toplu olarak sıkıştırabilir ve optimize edebilirsiniz.

Tüm sıkıştırmaları kendi sunucularınızda gerçekleştirir, yani bir keye ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz. Ayrıca diğer WordPress eklentileri tarafından oluşturulan ve medya kitaplığı klasörlerinizin dışında depolanan resimleri bu eklenti sayesinde optimize edebilirsiniz.
En İyi 5 WordPress Resim Sıkıştırma Eklentileri

3. Compress JPEG & PNG Optimizatörü

Bu eklenti de üyelik almanız gerekiyor. Ücretsiz bir hesapla her ay yalnızca 100 resmi optimize edebilirsiniz. Yükleme sırasında resimleri otomatik olarak sıkıştırabilir ve ayrıca eski resimleri toplu olarak bu eklentide de optimize edebilirsiniz.

Hangi resim boyutlarında optimize etmek istediğinizi seçmenize olanak sağlayan bir optimizatördür. Ayrıca, orijinal yüklemeleriniz için bir maksimum boyut da ayarlayabilirsiniz. Bu boyuttan daha büyük resimler eklenti tarafından otomatik olarak yeniden boyutlandırılarak onayınıza sunulup sitenize otomatik olarak yüklenecektir.
En İyi 5 WordPress Resim Sıkıştırma Eklentilerinin Karşılaştırması 1

4. ShortPixel resim Optimizatörü

ShortPixel Resim Optimizatörü başka bir yararlı WordPress resim sıkıştırma eklentisidir. E-posta adresinizi vererek bir API anahtarı almanızı gerektiren bir eklentidir. Ücretsiz hesap ile ayda 100 resime kadar sıkıştırmanıza olanak tanır ve bu sınırı artırmak için ücretli hesaba geçmeniz gerekir.

Eklentiyi etkinleştirdiğiniz anda resimleri sıkıştırmaya başlar ve orijinal resimlerinizi ayrı bir klasörde saklar. Ayrıca, kalite farkını görmek için orijinal dosyayı sıkıştırılmış sürümle karşılaştırmanıza olanak tanır. ShortPixel gelişmiş özelliklerle doludur ve size karşılaştırma formatlarını seçme olanağı verir.

En İyi 5 WordPress Resim Sıkıştırma Eklentilerinin Karşılaştırması 2

5. WP Smush

WP Smush başka bir popüler WordPress resim sıkıştırma eklentisidir. Yükleme sırasında resimleri otomatik olarak sıkıştırır. Ayrıca eski resim dosyalarınızı sıkıştırmak için optimize etme seçenekleri sunar. Bu eklentide maksimum resim çözünürlüğü ayarlayabilirsiniz.

Eklentinin ücretsiz sürümü, API anahtarlarını kullanmak için bir hesap oluşturmanızı gerektirmez. Toplu optimizasyon özelliği, aynı anda 50 resimye kadar optimize etmenize olanak tanır.

 

Resim Sıkıştırma Eklentileri için Karşılaştırma Puanları

Artık farklı WordPress resim sıkıştırma seçeneklerini öğrendiğimize göre, performans açısından birbirleriyle karşılaştırmamıza bakalım

Bunu ölçmek için, bu eklentilerin her birini kullanarak aynı resmi yükleyerek testi gerçekleştirdik.

JPEG Formatında Resim Sıkıştırmasını Test Etme

Testimiz için aşağıdaki JPEG formatında ki görseli kullandık, dosya boyutu 118 KB.

En İyi 5 WordPress Resim Sıkıştırma Eklentilerinin Karşılaştırması 3

Eklenti ayarlarının hiçbirine dokunmadık ve optimizasyonu orjinal ayarlarıyla oynamadan test ettik. İşte test sonuçlarımız;

En İyi 5 WordPress Resim Sıkıştırma Eklentilerinin Karşılaştırması 4

PNG Formatıda Resim Sıkıştırmasını Test Etme

Test için aşağıdaki PNG forumatında ki resimi kullandık,dosya boyutu 102 KB.

En İyi 5 WordPress Resim Sıkıştırma Eklentilerinin Karşılaştırması 5

İşte test sonuçlarımız;

En İyi 5 WordPress Resim Sıkıştırma Eklentilerinin Karşılaştırması 6

Peki WordPress için En İyi Resim Sıkıştırma Eklentisi Hangisidir?

Resim sıkıştırma eklentinizde esnek seçenekler aramıyorsanız, reSmush.it performans açısından en iyi sonuçları verir.

Resim sıkıştırma için ödeme yapmak istiyorsanız, testlerimizde gerçekten iyi performans gösteren ShortPixel’i deneyebilirsiniz.

EWWW Image Optimizer ise esnek ayarlara sahip harika bir eklentidir. Ancak gerçek farkı yaratan sıkıştırma düzeylerine erişmek için ücretli API anahtarına ihtiyacınız olacaktır.

En iyi WordPress resim sıkıştırma eklentilerinin bu karşılaştırmasını yararlı bulduğunuzu umuyoruz.

Bizi takip etmeye devam edin.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu