Wordpress

WordPress Yazı Zamanlama Nereden Yapılır ?

WordPress yazı zamanlama seçeneği, yeni başlayanların hemen fark etmediği ancak basitçe kullanılabilen bir özelliğidir. Yazınızı bitirdikten sonra belirlediğiniz gün ve saatte yayımlamanızı sağlayan oldukça kullanışlı bir özelliktir.

Blog yazıları yazmaya yeni başladıysanız bir de tek başınıza yola çıktıysanız eğer bu yol biraz yorucu olabilir. Çünkü blog sayfalarının gelişebilmesi için aktif ve güncel tutulması gerekmektedir. WordPress yazı zamanlama özelliği birçok blogger tarafından tercih edilmektedir. Bu özellik yazılarınızın tam saatinde veya gününde paylaşılmasını sağlamaktadır. Bu sayede siz nerede olursanız olun hatta internetiniz olmasa bile siteniz belirlediğiniz zamanda içeriğinizi paylaşacaktır.

WordPress Yazı Zamanlama’ nın Avantajları

Gönderilerinizi planlamanızın en avantajlı yönü yoğun trafik saatlerinden yararlanmaktır. Gün içerisinde her web sitesinin kullanıcılarının ziyaret ettikleri belirli bir zaman aralığı vardır. O zaman aralığında paylaşarak sitenizdeki trafikten yararlanıp yazınızın görüntüleme sayısını artırmanızı sağlayacaktır.

Örneğin okuyucularınızdan farklı bir ülkede yaşıyorsanız saat dilimi farklı olabiliyor, böyle bir sorunu kolayca çözebilmek için bu özellik çok kullanışlı olacaktır. En yoğun ziyaretçi gelen saatin yaşadığınız yerde gece 4 olduğunu hayal edin. Gönderi zamanlamadan paylaşmanız size sorun yaşatabilir bunun için de bu özellik mutlaka kullanılmalıdır.

Yazı zamanlama özelliği tatile giderken de kullanışlı olmaktadır. Tatilinizde yazı yazmaya zaman ayırmak yerine daha önceden hazırlamış olduğunuz yazıları istediğiniz saatte ve istediğiniz tarihte paylaşarak tatilinizi doya doya yapmanızı sağlamaktadır.

Zamanlamanın ne kadar avantajlı bir özellik olduğunu gördüğümüze göre artık nasıl yapıldığına adım adım bakabiliriz.

WordPress Yazı Zamanlama

WordPress Yazı Zamanlama Nasıl Yapılır ?

Klasik Editörde WordPress Yazı Zamanlama

İlk olarak WordPress admin paneline giriş yapmalısınız.

  • Yazılar butonuna tıklayarak Yeni Ekle sekmesini açın;
    WordPress Yazı Zamanlama Nereden Yapılır ? 1
  • Sağ üst kısımda bulunan Yayımla alanının altında Hemen Yayımla kısmını göreceksiniz buraya tıklayarak zamanlamayı düzenleyebilirsiniz.
    WordPress Yazı Zamanlama Nereden Yapılır ? 2
  • Düzenle butonuna tıklayarak isteğiniz tarih ve saate göre yayınlanma zamanını belirleyebilirsiniz.
    WordPress Yazı Zamanlama Nereden Yapılır ? 2

Yukarıda anlattığım şekilde işlemi tamamladıktan sonra Tamam butonuna tıklayarak yazınız belirlediğiniz tarihte yayımlanmaya hazırlanmış olacaktır.

Yeni Editörde WordPress Yazı Zamanlama

Blog gönderinizi yazmayı bitirdikten sonra, düzenleme ekranının sağ sütununda bulunan  Belge sekmesine tıklamanız gerekmektedir.

Daha sonra Durum ve Görünürlük panelinin altında bulunan Yayınla seçeneğinin yanındaki Hemen bağlantısına tıklamalısınız.

WordPress Yazı Zamanlama Nereden Yapılır ? 4

Bu kısımda karşınıza tarih ve saati ayarlamanız için düzenleyici bölümü açılacaktır.

WordPress Yazı Zamanlama Nereden Yapılır ? 5

Yazınızın yayımlanmasını istediğiniz tarih ve saate göre düzenleyip kaydedebilirsiniz.

ÖZET

Bu yazımızda sizler için WordPress yazı zamanlama konusundan bahsederek nasıl yapılacağını anlattık. Yazı zamanlama içeriğinizi istediğiniz tarihte, istediğiniz saatte ve istediğiniz yerde paylaşmanıza olanak tanımaktadır. WordPress’ in sunmuş olduğu bu özellik tüm kullanıcılar tarafından çok sevilerek kullanılmaktadır.

WordPress Yazı Zamanlama başlıklı yazımız ile ilgili aklınıza takılan sorularınızın yanıtını alabilmeniz için veya öneride bulunabilmeniz için aşağıda yer alan yorumlar kısmını kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dilerseniz daha önce bloğumuzda paylaştığımız WordPress Kategori Linkini Kaldırma başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu