Diğer

Bir Google Hizmeti Olan Google Çeviri Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günümüzde birbirinden farklı amaçlarla kullanılan Google Translate gibi birçok Google hizmeti bulunuyor. Bu hizmetler sayesinde birçok farklı özelliğe erişebiliyorsunuz. Örneğin, yazımızdaki Google Çeviri sayesinde birçok farklı dil arasında çeviri yapabilmeniz mümkün.

Özellikle arama motoru olarak bilinen Google, günümüzde birçok farklı hizmetiyle karşımıza çıkıyor. Bu hizmetler sayesinde birçok farklı özelliğe erişebiliyorsunuz. Örneğin, Google Maps hizmeti sayesinde dünyanın dört bir yanını harita olarak görüntüleyebiliyorsunuz.

Yazımızdaki Google Çeviri hizmeti de bir Google hizmeti olarak karşımıza çıkıyor. Bu hizmet sayesinde diller arasında çeviriler yapabiliyorsunuz.

Google Hizmeti Google Translate Nedir?

hostixo-blog-google-hizmeti-google-translate-google-ceviri

Google hizmeti olan Google Çeviri, birçok dil arasında çeviri yapabilmenize olanak tanıyor. Bu araç sayesinde oldukça fazla dil arasında çeviriler yapabilirsiniz. Bu aracı günümüzde en fazla kullanılan çeviri aracı olarak tanımlamamız pek yanlış olmaz.

Oldukça popüler olan Google Translate, uzun yıllardır faaliyette olan bir hizmet. Bu araç çıktığı ilk günlerden beri geliştirilmeye devam ediyor. Her geçen gün daha fazla gelişmiş olarak karşımıza çıkabilen Google Çeviri, günümüzde yaptığı çevirilerle kullanıcıları oldukça şaşırtabiliyor.

Çünkü bu araç birçok farklı dilde şaşırtıcı derecede kaliteli çeviriler yapabiliyor. Bu yüzden Google Çeviri günümüzde Google’ın en fazla kullanılan hizmetleri arasında yer alıyor.

Google Çeviri’de Hangi Diller Mevcut?

Google hizmeti denince akla ilk gelen hizmetlerden birisi olan Google Translate, oldukça fazla dilde çeviri yapabiliyor. Bu hizmet sayesinde yüzden fazla dil arasında çeviri yapabilmeniz mümkün. Yani Google Çeviri’nin kütüphanesinin fazlasıyla geniş olduğunu söyleyebiliriz.

Bu araçta daha önce hiç duymadığınız diller bile bulunuyor. Örneğin, Google Translate ile Estonca, Makedonca ve Zosa dili gibi dillerde bile çeviri yapabilmeniz mümkün.

Yani eğer çeviri yapmak istiyorsanız, dil fark etmeksizin bu aracı kullanabilmeniz mümkün. Ancak Google Çeviri’nin özellikle İngilizce dilinde oldukça sağlıklı çeviriler yaptığını söylememiz pek yanlış olmaz.

Google Translate Mobil Uygulaması Var mı?

hostixo-blog-google-hizmeti-google-translate-google-ceviri-mobil-uygulama

Google hizmeti Google Çeviri’nin mobil uygulamasının olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Bu kısımda ilk olarak Google Translate’in mobil uygulamasının bulunduğunu belirtmemizde fayda var.

Yani nasıl diğer Google hizmetleri APK olarak indirilebiliyorsa bu hizmetin uygulaması da o şekilde indirilebiliyor. Ayrıca Play Store yani Google Store’da bulunan uygulama aynı zamanda Apple’ın App Store mağazasından da iOS cihazlara indirilebiliyor.

Bu uygulamada bazı dikkat çekici özellikler bulunuyor. Bu özellikler sayesinde çok daha rahat şekilde çeviri yapabilmeniz mümkün. Yazımızın devamında sizler için Google Çeviri mobil uygulaması özelliklerinden biraz bahsetmek istiyoruz.

Google Translate Uygulaması Özellikleri

Google Play hizmetleri APK arasında bulunan Google Çeviri mobil uygulaması, daha önce belirttiğimiz gibi bazı dikkat çekici özelliklere sahip. Uygulama temel olarak çeviri özelliğini kaliteli bir şekilde yerine getiriyor.

Ancak uygulamada çeviri yaparken kullanabileceğiniz bazı önemli özellikler mevcut. Örneğin, uygulama sayesinde görsel çeviri yapabiliyorsunuz. Yani bu uygulama sayesinde telefonunuzun kamerasıyla çevirmek istediğiniz kelimenin vs. fotoğrafını çekebilir ve sonra istediğiniz dildeki çevirisine ulaşabilirsiniz.

Ayrıca uygulama sayesinde sesli çeviri de yapabilmeniz mümkün. Tüm bu dikkat çekici özelliklere sahip olan uygulamada otomatik dil algılama gibi temel özelliklerde mevcut. Yani uygulama çevirmek istediğiniz içeriğin dilini otomatik olarak algılayabiliyor.

Ancak tabii ki bu özellik bazen tam olarak doğru çalışmayabilir. Yine de bu özelliğin oldukça önemli olduğunu söylememiz pek yanlış olmaz. Uzun lafın kısası, Google Translate mobil uygulaması sayesinde mobil cihazlarınızdan birçok farklı özellikle birlikte istediğiniz gibi çeviri yapabilirsiniz.

Google Hizmeti Olan Google Çeviri Nasıl Kullanılır?

hostixo-blog-google-hizmeti-google-translate-google-ceviri-nedir

Google hizmeti Google Translate, oldukça basit şekilde kullanılabilen bir araç. Bu aracı kullanabilmeniz için bazı farklı yollar mevcut. Google Çeviri uygulamasını mobil cihazlarınıza indirerek çeviri yapabiliyorsunuz. Ayrıca tarayıcınızdan Google Translate sitesine giderek de çeviri yapabilmeniz mümkün.

Ancak daha önce belirttiğimiz gibi Google Translate mobil uygulamasında görsel çeviri gibi bazı ekstra dikkat çekici özellikler bulunuyor. Eğer bu detaylara rağmen yine de tarayıcıdan çeviri yapmak istiyorsanız, tarayıcınızdan Google Çeviri web sitesine gitmelisiniz.

Tarayıcıdan Google Çeviri Nasıl Yapılır?

Bu işlem için ilk olarak Google Translate sitesine gitmeniz gerekiyor. Sonrasında karşınıza çıkan ekranın sol üst kısmından ‘DİLİ ALGILA’ kısmını seçtiğinizde çevirmek istediğiniz içeriğin dili otomatik algılanır. Ancak siz yine de aynı kısımda bulunan dil seçeneklerinden hangi dilden çeviri yapacağınızı seçebilirsiniz.

Sol üst kısımdan hangi dilden çeviri yapacağınızı seçtikten sonra sağ üst kısımdan içeriğinizin hangi dile çevrileceğini seçebilirsiniz. Ardından sol kısımdaki kutucuğa çevirmek istediğiniz içeriği girebilirsiniz.

Ayrıca sol taraftaki kutucuğun altındaki mikrofon butonuna tıklayarak sesli çeviride yapabilirsiniz. Çevirmek istediğiniz içeriği yazdıktan sonra veya sesli olarak söyledikten sonra içeriğiniz otomatik olarak çevrilecektir.

Bir Google hizmeti olan Google Çeviri’de basitçe bu şekilde çeviri yapabilirsiniz. Ayrıca mobil cihazdaki kullanımında hemen hemen anlatımımıza benzer olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yazımızda son olarak sizlere Google Translate web sitesinin üst kısmındaki ‘Dokümanlar’ ve ‘Web Siteleri’ sekmelerinden bahsetmek istiyoruz.

‘Dokümanlar’ sekmesinden sizin de anlayacağınız üzere bilgisayarınızda bulunan bazı belirli formattaki dosyaları hızlıca çevirebiliyorsunuz. Google Çeviri sitesindeki ‘Dokümanlar’ sekmesine geldiğinizde ilk olarak sol üst kısımdan çevrilecek içeriğin dilini seçebilirsiniz.

Ardından sağ üst kısımdan içeriğin hangi dile çevrileceğini seçtikten sonra ‘Bilgisayarınıza göz atın’ butonuna tıklayabilirsiniz. Sonrasında açılan ekrandan .docx, .pdf, .pptx veya .xlsx formatında bir dosyayı seçerek dosyanın çevrilmesini sağlayabilirsiniz. Ardından son olarak ‘Çeviri indir’ butonuna tıkladığınızda dosyanızın çevrilmiş hali bilgisayarınıza indirilecektir.

Bunun yanı sıra Google Translate sitesinde bir ‘Web Siteleri’ sekmesi mevcut. Bu sekmeye gelerek sol üst kısımdan sitenin dilini, sağ üst kısımdansa sitenin hangi dile çevrileceğini seçebilirsiniz. Ardından “Web sitesi” yazan kutucuğa çevrilmesini istediğiniz sitenin URL adresini girerek kutucuğun sağ tarafındaki butona tıkladığınızda çeviri işleminiz gerçekleştirilecektir.

Bir Google hizmeti olarak karşımıza çıkan Google Translate’in kullanımı genel olarak bu şekilde oluşuyor.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu