DiğerSosyal Medya

WhatsApp Web Nedir ? Nasıl Giriş Yapılır ? Telefonsuz Kullanılır mı?

WhatsApp Web nedir sorusunun cevabını birçok kişi merak edebiliyor. Bizde bu yüzden yazımızda sizler için WhatsApp Web hakkında bazı önemli bilgiler paylaşmaya çalışacağız.

Sizin de bileceğiniz üzere WhatsApp, günümüzde en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması olarak tanımlanabilir. Dünyanın dört bir yanında aktif olarak kullanılan uygulama, her geçen gün geliştirilmeye devam ediyor.

Örneğin, WhatsApp uygulamasına geçtiğimiz uzun dönemde eklenen mesaj silme özelliği sayesinde kullanıcılar yanlışlıkla gönderdikleri mesajları karşı taraf görmeden silebiliyorlar. İşte bu gibi birçok özellikle geliştirilmeye devam eden WhatsApp, WhatsApp Web sayesinde bilgisayarlardan da kullanılabiliyor.

Bu noktada WhatsApp Web nedir sorusunun cevabını daha fazla merak etmeniz oldukça doğal. Eğer WhatsApp Web hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız, kafanızdaki soruları gidermek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

WhatsApp Web Nedir ?

hostixo-blog-whatsapp-web-nedir-whatsapp-giris

Yazımızda ilk olarak WhatsApp Web nedir sorusunu sizler için cevaplamak istiyoruz. Bu kısımda ilk olarak biraz WhatsApp’tan bahsedelim. WhatsApp, dünya çapında oldukça ünlü bir mesajlaşma ve konuşma uygulaması olarak gösterilebilir.

Bu uygulama normal şartlarda telefon ve tablet gibi mobil cihazlar için hazırlanmış bir uygulama. Yani uygulamayı telefonlarınızdan vs. rahatça kullanabiliyorsunuz. Ancak bu popüler uygulamayı birçok kişi bilgisayarlarından vs. kullanmak isteyebiliyor.

İşte bu gibi senaryolarda karşımıza WhatsApp Web çıkıyor. WhatsApp Web sayesinde internet tarayıcısından WhatsApp’ı kullanabiliyorsunuz. Böylece bilgisayar gibi cihazlarınızdan da WhatsApp’ı kullanabilmeniz mümkün oluyor.

Üstelik WhatsApp Web üzerinden WhatsApp’ın sunduğu birçok özelliği de kullanabilmeniz mümkün. Örneğin, WhatsApp uygulamasında bulunan sesli mesaj özelliği dahil birçok özelliği yine WhatsApp Web üzerinde de kullanabiliyorsunuz.

WhatsApp Web ile Neler Yapılabilir?

WhatsApp Web nedir kısmının ardından WhatsApp Web üzerinden hangi özellikleri kullanabileceğinizi sizlere kafanızı çok karıştırmadan açıklamak istiyoruz. Bu uygulamaya bir kez bağlantı sağladıktan sonra WhatsApp’ta bulunan birçok özelliğe erişebiliyorsunuz.

WhatsApp Web Özellikleri

WhatsApp Web’e bağlantı sağladıktan sonra birçok özelliği kullanabilmeniz mümkün. Yani WhatsApp’ta bulunan çoğu özelliği burada da kullanabilirsiniz. Örneğin, WhatsApp Web üzerinden sesli mesaj gönderebilir ve ayrıca dosya paylaşımları yapabilirsiniz.

Ayrıca yine buradan profil fotoğrafını gizleme, okundu bilgisini kapatma gibi gizlilik ayarlarını da gerçekleştirebilmeniz mümkün. Üstelik bunların yanı sıra WhatsApp Web üzerinden bildirim ve güvenlik gibi ayarları da değiştirebiliyorsunuz. Yani daha önce belirttiğimiz gibi WhatsApp Web ile WhatsApp’ın çoğu özelliğini kullanabilmeniz mümkün.

WhatsApp Web Telefonsuz Kullanılır mı?

hostixo-blog-whatsapp-web-nedir-whatsapp-web-telefonsuz

WhatApp Web nedir sorusundan sonra bir diğer merak edilen soru muhtemelen WhatsApp Web’in telefonsuz kullanılıp kullanılamayacağıdır. WhatsApp Web’e bağlanmak için ilk aşamada telefonunuzun yanınızda olması gerekiyor.

Telefonunuzdan WhatsApp’a girerek ve bilgisayardaki WhatsApp Web QR kodunu telefonunuzdan okutarak bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Ancak daha sonra WhatsApp Web’i kullanabilmeniz için telefonunuzda ve bilgisayarınızda internet erişiminin açık olması gerekiyor.

Telefonunuz internete bağlı olduğu sürece nerede olursa olsun WhatsApp Web’e bilgisayarınızdan bağlanabiliyorsunuz. Yani bilgisayarda internet bağlantınız olsa bile WhatsApp’ın bulunduğu telefonunuzda internete bağlı değilseniz WhatsApp Web’e erişiminiz kesiliyor.

Ancak WhatsApp’ın yeni özelliği sayesinde bu sorun yakında ortadan kalkacak gibi gözüküyor. Bu yüzden yazımızın devamında sizler için WhatsApp’ın bu yeni özelliğine de değinmeye çalışacağız.

WhatsApp Web Telefon İnternete Bağlı Değilken Kullanılır mı?

WhatsApp Web nedir sorusunun ardından cevaplamak istediğimiz önemli bir soru daha var. Daha önce belirttiğimiz gibi WhatsApp Web’i kullanabilmeniz için telefonunuzdaki WhatsApp uygulamasından birkaç işlem yapmanız gerekiyor.

Telefonunuzdaki WhatsApp uygulamasından WhatsApp Web’de ki QR kodunu okuttuktan sonra WhatsApp Web’e bağlanabiliyorsunuz. Ancak daha sonra bağlantının kesilmemesi için normal şartlarda her iki cihazında internete bağlı olması gerekiyor.

Yani hem WhatsApp uygulaması bulunan telefonun hem de WhatsApp Web’e gireceğiniz bilgisayarınızın internete bağlı olması gerekli. Ancak WhatsApp, son zamanlarda yeni bir özellik test ediyor. Bu özellik sayesinde WhatsApp Web’e bir kere bağlantı sağlamanız yeterli olacak.

Yani bu özellik sayesinde telefonunuz internete bağlı olmadığında bile WhatsApp Web’i kullanabileceksiniz. WhatsApp Web’i telefonsuz kullanma özelliği şimdilik sadece beta sürecinde olsa da WhatsApp beta sürecine katılan kullanıcılar bu özellikten yararlanabiliyorlar.

Böylece telefonları yanlarında olmasa bile ve internete bağlı olmasa bile, internete bağlı olan bilgisayarlarından WhatsApp Web’e bağlanabiliyorlar.

WhatsApp Web Nasıl Kullanılır?

hostixo-blog-whatsapp-web-nedir-nasil-kullanilir

WhatsApp Web nedir gibi soruların cevaplarından sonra WhatsApp Web’in nasıl kullanılacağını merak ediyor olabilirsiniz. WhatsApp Web’i kullanmak için birkaç farklı yöntem bulunuyor. Örneğin, WhatsApp Web’i normal şartlarda tarayıcınızdan WhatsApp Web resmî sitesine giriş yaparak kullanabiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra WhatsApp Web uygulamasını bilgisayarınıza WhatsApp Web indir adresinden indirerek de kullanabilirsiniz. Biz yazımızın devamında tarayıcınızdan WhatsApp giriş nasıl yapılır? Yani WhatsApp Web’e nasıl girilir? Sizler için cevaplamaya çalışacağız.

Adım Adım WhatsApp Web Giriş

  • WhatsApp Web giriş işlemi için ilk olarak WhatsApp Web resmî sitesine giriş yapın.
  • Sonrasında telefonunuzdan WhatsApp uygulamasına girerek sağ üstteki üç noktaya tıklayın.
  • Daha sonra çıkan seçeneklerden ‘Bağlı cihazlar’ veya buna benzer bir seçeneğe tıklamalısınız.
  • Ardından karşınıza cihazınızı bağlamanız için bir ekran gelecektir. Bu ekranda “Çoklu cihaz beta programı” kısmına tıklayarak WhatsApp’ın beta programına katılabilirsiniz. Eğer bu beta programına katılırsanız, WhatsApp Web’i bir kez bağladıktan sonra telefonunuzda internet olmadan da kullanabilirsiniz. Yani beta programına katılırsanız, telefonunuz yanınızda olmasa bile ve internete bağlı olmasa bile WhatsApp Web’e bilgisayarınızdan giriş yapabilirsiniz.
  • Eğer beta programına katılmak istemiyorsanız az önceki ‘Bağlı cihazlar’ kısmına geri dönebilirsiniz. WhatsApp Web’e bağlanmak için ‘Bağlı cihazlar’ ekranından ‘CİHAZ BAĞLA’ seçeneğine tıkladığınızda QR kodunu taramanız için kamera açılacaktır.
  • Sonrasında telefonunuzun kamerasını bilgisayarınızdan girdiğiniz WhatsApp Web resmî sitesindeki QR koduna doğru tutarak QR kodunu taratmanız gerekiyor.
  • WhatsApp Web kod yani QR kodunu bir süre sonra tarattıktan sonra WhatsApp Web bağlantınız tamamlanmış olacaktır. Ardından bilgisayarınızdan ve telefonunuzdan internete bağlı olduğunuz sürece WhatsApp Web’i kullanabilirsiniz.

Yazımızda sizler için WhatsApp Web nedir gibi soruları cevaplamaya çalıştık. Umarız kafanızdaki soruları biraz olsun giderebilmişizdir.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu