Wordpress

Eklentilerle WordPress İçindekiler Tablosu Oluşturma

Bir WordPress içindekiler tablosu oluşturarak ziyaretçilerin sitenizdeki içerikleri daha rahat okumalarını sağlayabilirsiniz. Böylelikle siteniz, ziyaretçiler için çok daha kullanışlı bir hale gelecektir.

Sitenizi daha kullanışlı bir hale getirmek için bazı yollar arıyor olabilirsiniz. Tema düzenlemesi gibi işlemler elbette sitenizin daha düzenli görünmesini sağlayabilirler. Ancak aslında bir sitenin düzenli görünmesi tek başına yeterli değil. Bazen gözden kaçırılan ufak detaylar, ziyaretçiler için fazlasıyla önemli olabiliyorlar.

Yazımızda bahsedeceğimiz içindekiler tablosu da küçük ve basit gibi görünen ancak fazlasıyla önemli olan bir şey. Bu tablo sayesinde ziyaretçiler, sitenizdeki içerikleri çok daha rahat bir şekilde okuyabilirler. Bu da tabii ki ziyaretçilerin sitenizden daha memnun kalmaları anlamına gelir. Üstelik, bazı eklentiler sayesinde sitenizde kolayca içindekiler tablosu oluşturabilmeniz mümkün.

İçindekiler Tablosu Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-wordpress-icindekiler-tablosu-olusturma-eklentileri

WordPress içindekiler tablosu sayesinde sitenizi çok daha kullanışlı bir hale getirebileceğinizi belirtmiştik. Bu tablo, aslında sitenizdeki içerikleri başlıklar halinde parçalara böler. İçindekiler tablosu genellikle içeriklerin başında bulunur.

Ancak bazı eklentiler sayesinde tablonun konumu değiştirilebilir. İçerik tablosunun içerisinde yazıda bulunan başlıklar gösterilir. Ziyaretçiler, bu başlıklardan birisine tıklayarak direkt o başlığı okumaya başlayabilirler. Böylece ilgilendikleri kısımlara hızlı bir şekilde ulaşabilirler.

Sitenize Neden Bir İçindekiler Tablosu Eklemelisiniz?

Sitenize içindekiler tablosu eklemenin önemi aslında oldukça fazla. Bu tablo sayesinde ziyaretçiler, yazıların içerisindeki tüm başlıkları görebilirler. Daha sonra bu başlıklardan istediklerine tıklayarak direkt o kısmı okumaya başlayabilirler.

Yani aslında bu tablonun sitenizdeki kullanışlılığı arttırdığını rahatlıkla söyleyebiliriz. WordPress içindekiler tablosu sayesinde ziyaretçiler, sitenizdeki içerikleri çok daha rahat bir şekilde okuyabilirler. Ayrıca, bu tablo sayesinde sitenize yeni gelen ziyaretçiler, bir yazının içerisinde aradıkları bilgilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirler.

Bu da tabii ki ziyaretçilerin sitenizden daha memnun kalmalarını sağlar. Böylece zamanla sitenizde daha fazla ziyaretçiye ulaşabilmeniz mümkün olabilir. Uzun lafın kısası, içindekiler tablosu sayesinde siteniz çok daha kullanışlı bir hale gelecektir. Küçük ama önemli olan bu detay sayesinde ziyaretçilerin sitenizden daha memnun olmalarını sağlayabilirsiniz.

WordPress İçindekiler Tablosu Oluşturma

WordPress içindekiler tablosu oluşturmak için kullanılabilecek bazı eklentiler bulunuyor. Bir WordPress içindekiler eklentisi kullanarak sitenizde kolayca içindekiler tablosu oluşturabilirsiniz. Yazımızın devamında birkaç tane içerik tablosu eklentisinden bahsetmeye çalışacağız. Böylece aradığınız eklentiyi daha rahat bir şekilde bulabilirsiniz.

İçerik Tablosu Oluşturma WordPress

Table of Contents Plus

hostixo-blog-wordpress-icindekiler-tablosu-olusturma-table-of-contents-plus

Popüler Table of Contents Plus eklentisi sayesinde bir sitede kolayca içindekiler tablosu oluşturulabiliyor. Bu eklentiyi kullanarak sitenizde otomatik olarak içindekiler tablosu oluşturulmasını sağlayabilirsiniz.

Üstelik tablonun oluşturulacağı konumu da kendiniz seçebilirsiniz. Ayrıca, WordPress Table of Contents plugin sayesinde tabloda görünmesini istediğiniz başlık düzeylerini bile kendiniz belirleyebilirsiniz. Yani kullanımı kolay olan bu eklentide birçok özelleştirme seçeneğinin de mevcut olduğunu söyleyebiliriz.

Easy Table of Contents

hostixo-blog-wordpress-icindekiler-tablosu-olusturma-easy-table-of-contents

Ücretsiz bir eklenti olan Easy Table of Contents, içerik tablosu oluşturmak için oldukça fazla tercih edilen eklentilerden birisi. Bu eklenti otomatik olarak içindekiler tablosu oluşturma özelliğine sahip. Ayrıca, Easy Table of Contents kullanımı yaparak sitenize eklediğiniz içerik tablosunu birçok farklı şekilde özelleştirebilmeniz mümkün. Örneğin, bu eklenti sayesinde tablonun görünümünü birçok farklı şekilde düzenleyebilmeniz mümkün.

SimpleTOC – Table of Contents Block

hostixo-blog-wordpress-icindekiler-tablosu-olusturma-simpletoc

WordPress içindekiler tablosu oluşturma için kullanabileceğiniz bir diğer eklenti, SimpleTOC. Açık kaynaklı bir eklenti olan SimpleTOC sayesinde sitenizdeki içeriklere kolayca bir içerik tablosu ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu eklentide de tablonuzu özelleştirmek için kullanabileceğiniz bazı seçenekler mevcut. Böylece sitenize eklediğiniz tablo üzerinde farklı düzenlemeler yapabiliyorsunuz.

Tercih edebileceğiniz bazı içindekiler tablosu eklentileri bu şekilde oluşuyor. Bu eklentilerin genel olarak oldukça kolay kullanılabildiklerini söyleyebiliriz. Hatta bazı eklentiler sayesinde içerik tabloları otomatik olarak oluşturulabiliyor. Sizde istediğiniz eklentiyi seçerek sitenizde içindekiler tablosu oluşturabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu