DiğerGENEL

Uzaktan Erişim İçin Kullanabileceğiniz 10 Uzaktan Bağlantı Programı

Bir uzaktan bağlantı programı kullanarak bir cihazınızdan diğer cihazınıza uzaktan erişim sağlayabilmeniz mümkün. Örneğin, uzaktan bağlantı programları sayesinde bir bilgisayardan diğer bilgisayara uzaktan erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu programlar sayesinde mobil cihazlar ile bilgisayarlar arasında da uzaktan bağlantı kurabilirsiniz.

Birçok kişi birçok farklı amaçla bir cihazdan diğer cihazına uzaktan erişim sağlamak isteyebiliyor. Bu kısımda ilk olarak bunun mümkün olduğunu belirtmek istiyoruz. Yani uzaktan bağlantı programları sayesinde cihazlar arasında uzaktan bağlantı sağlayabilmeniz mümkün.

Böylece bilgisayarınızın başında olmasanız bile, bilgisayarınıza uzaktan erişim sağlayabilirsiniz. Ancak uzaktan erişim için tabii ki bağlantı sağlayacak cihazların internete bağlı olmaları gerekli.

Ayrıca bazı uzaktan erişim programları sayesinde mobil cihazınızdan bilgisayarınıza veya tam tersi bilgisayardan mobil cihazınıza uzaktan bağlantı sağlayabiliyorsunuz.

Kısacası, bir uzaktan bağlantı programı sayesinde cihazınıza uzaktan bağlanarak cihazınızı normalde olduğu gibi kullanabilirsiniz. Eğer sizde uzaktan bağlantı hakkında daha fazla bilgiye erişmek ve uzaktan bağlantı programlarını öğrenmek istiyorsanız, yazımızı inceleyebilirsiniz.

Uzak Masaüstü Bağlantısı Nedir? Uzaktan Erişim Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-uzaktan-baglanti-programi-uzaktan-erisim-nedir-ne-ise-yarar.jpg

Uzaktan bağlantı programı listesinden önce sizlere uzaktan bağlantı nedir? Biraz bahsetmek istiyoruz. Eğer uzaktan bağlantının ne olduğunu merak ediyorsanız, yazımızın bu kısmına göz atabilirsiniz. Uzaktan bağlantı sayesinde bir cihazdan diğer bir cihazınıza uzaktan erişim sağlayabiliyor ve o cihazınızı kontrol edebiliyorsunuz.

Yani uzaktan erişim, bir cihazınızı uzaktan kontrol edebilmenize olanak tanıyor. Ancak tabii ki uzaktan erişim bağlantısı için bağlantı yapacak cihazların internete bağlı olmaları gerekiyor. Burada kafanızda pek fazla soru işareti bırakmamak adına sizlere bir örneklendirme yapmak istiyoruz.

Örneğin, iki bilgisayarınızın olduğunu ve birinin evde diğerinin ise ofiste olduğunu varsayalım. Ancak ofisinizdeki bilgisayardan evinizdeki bilgisayarınıza bağlanmanız gerektiğini farz edelim. İşte bu gibi durumlarda uzaktan erişim programları ile ofisinizdeki bilgisayardan evinizdeki bilgisayara bağlanabilirsiniz. Daha sonra evinizdeki bilgisayarı istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz.

Ancak tabii ki uzak masaüstü bağlantısı yapabilmeniz için iki bilgisayarında açık ve internete bağlı olması gerekli. Bunların yanı sıra, bazı uzaktan erişim programları sayesinde mobil cihazınız ile bilgisayarınız arasında uzaktan bağlantı yapabileceğinizi belirtmemizde fayda var. Uzun lafın kısası, uzaktan erişim sayesinde bir cihazdan diğer cihaza bağlanabilir ve o cihazınızı yanınızdaymış gibi kullanabilirsiniz.

Hangi Durumlarda Uzaktan Bağlantı Yapılabilir?

Bir uzaktan bağlantı programı kullanarak bir cihazdan diğer cihazınıza uzaktan bağlanmanız için birçok sebep bulunabilir. Uzaktan erişim sayesinde diğer cihazınıza bağlanarak cihazınızı yanınızdaymış gibi kontrol edebilirsiniz.

Ancak daha önce belirttiğimiz gibi uzaktan bağlantı için her iki cihazında açık olması ve internete bağlı olması gerekli. Hangi durumlarda ve hangi sebeplerle uzaktan bağlantı yapabileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Bu yüzden yazımızın devamında sizlere birkaç başlık altında bu konudan biraz bahsetmek istiyoruz.

Ofisten Evdeki Cihazlarınıza Acil Sebeplerle Uzaktan Bağlantı Yapabilirsiniz

Bir uzaktan bağlantı programı sayesinde diğer cihazınıza uzaktan bağlantı yaparak bazı dosyalarınızı cihazınızdan alabilirsiniz. Yani uzaktan bağlantı sizin için çok kritik durumlarda hayat kurtarıcı olabilir. Örneğin, evdeki bilgisayarınızda önemli bir dosyayı unutarak ofisinize gittiğinizi varsayalım.

Bu durumda normal şartlarda evinize geri dönerek bilgisayarı veya bilgisayarın içerisindeki önemli dosyayı almanız gerekiyor. Ancak uzaktan erişim programı sayesinde, evinizdeki bilgisayar açıksa ve internete bağlıysa bilgisayarınıza uzaktan erişim sağlayabilirsiniz.

Daha sonra bilgisayarınızdaki önemli dosyayı birçok uzaktan erişim programında bulunan dosya aktarım özelliği sayesinde ofis bilgisayarınıza aktarabilirsiniz. Böylece evinize dönmeye gerek kalmadan unuttuğunuz dosya veya dosyaları ofisinizdeki bilgisayarınıza taşımış olursunuz.

Uzaktan Erişim Sayesinde Uzaktan Teknik Destek Alabilirsiniz

Uzaktan bağlantı programı kullanarak bir cihaza uzaktan bağlanmak özellikle bir cihazınızdaki problemden dolayı fazlasıyla işinize yarayabilir. Bilgisayarınızda hiç beklemediğiniz bir anda kritik bir hata ortaya çıkabilir. Cihazınızı bu problemden dolayı teknik servise götürmeniz gerekiyor olabilir. İşte bu gibi durumlarda uzaktan bağlantı programları sayesinde herhangi bir yere gitmeye gerek kalmadan sorununuzu çözebilirsiniz.

Örneğin, problem için bir uzmanla görüşerek, uzman kişinin uzaktan erişim programıyla bilgisayarınıza bağlanmasını isteyebilirsiniz. Daha sonra uzman kişi bilgisayarınıza bağlanabilir ve bilgisayarınızdaki sorunu herhangi bir yere gitmenize gerek kalmadan çözebilir.

Bu sayede özellikle vakit konusunda büyük bir tasarruf sağlamış olursunuz. Ayrıca uzaktan erişim sayesinde sizde başkalarının bilgisayarlarına bağlanarak onlara problemlerini çözmeleri için yardımcı olabilirsiniz. Kısacası uzaktan erişim, bir bilgisayardaki problemleri çözmek için kullanılabilir.

Uzaktan Bağlantı Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

hostixo-blog-uzaktan-baglanti-programi-uzaktan-erisim-yaparken-dikkat-edilecekler-guvenlik

Uzaktan bağlantı programı aracılığıyla bir bilgisayara bağlanmak istediğinizi veya başka bir bilgisayardan sizin bilgisayarınıza bağlanılması gerektiğini varsayalım. Her iki durumda da bağlantıyı yaparken oldukça dikkatli olmanız gerekiyor.

Yani uzaktan bağlantı yaparken ve bağlantı sonrasında dikkat etmeniz gereken bazı detaylar mevcut. Bu yüzden sizlere birkaç başlık altında uzaktan erişim yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli detaydan bahsetmeye çalışacağız. Şimdi burada lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte göz atalım.

Güvenlik İçin Antivirüs Programı Kullanın

Uzaktan bağlantı programı kullanarak uzaktan erişim yapmadan önce cihazınızda antivirüs programı bulundurmanız kesinlikle doğru olacaktır. Ayrıca antivirüs programının güncel olmasına ve aktif olmasına özen göstermenizde sizin için fazlasıyla önemli.

Çünkü uzaktan erişim esnasında cihazınız bazı risklerle karşı karşıya kalabilir. Örneğin, uzaktan erişim sebebiyle bazı virüsler bilgisayarınıza girebilir. İşte bu gibi risklerden korunmak için her ihtimale karşı bilgisayarınızda bir antivirüs programının bulunması doğru olacaktır.

Ayrıca yine risklerden korunmak için bilgisayarınızdaki güvenlik duvarının açık olmasına da özen göstermelisiniz. Sizin bilgisayarınıza uzaktan bağlanılmayacak olsa bile yani siz başka bir bilgisayara bağlanacak olsanız bile bu konulara dikkat etmelisiniz.

Kısacası, uzaktan erişim esnasında risklerden korunmak için bilgisayarınızda kaliteli bir antivirüs programı bulundurmalı ve bilgisayarınızın güvenlik duvarını açmalısınız. Ayrıca bilgisayarınızdaki antivirüs programının aktif ve güncel olduğundan da emin olmalısınız.

Cihazınızdaki Bilgilerin Çalınmamasına Dikkat Edin

Uzaktan bağlantı programı aracılığıyla bilgisayarınıza veya herhangi bir cihazınıza uzaktan bağlanıldığını farz edelim. İşte bu esnada cihazınızdaki bilgilerin çalınmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Çünkü uzaktan erişim esnasında cihazınızdaki önemli dosyalar siz fark etmeden diğer cihaza aktarılabilir. Ayrıca uzaktan erişim esnasında cihazınızdaki özel bilgiler diğer kişiler tarafından kurcalanabilir. İşte bu yüzden uzaktan bağlantı yaparken cihazınızdaki bilgilerin çalınmaması için dikkatli olmalısınız.

Ayrıca kendi cihazınızdan başka bir cihaza uzaktan erişim sağlıyor olsanız bile, cihazınızdaki bilgilerin çalınmaması için dikkatli olmanız doğru olacaktır. Uzaktan erişim esnasında tehlikeli durumlarla karşılaşmamak için tanımadığınız veya güvenmediğiniz kişilerle uzaktan bağlantı yapmamanız kesinlikle doğru olacaktır.

Uzaktan Erişim Bittikten Sonra Programı Kapatın

Bir cihazdan diğer cihaza uzaktan erişim sağladığınızı veya başkasının sizin cihazınıza uzaktan bağlandığını varsayalım. Eğer bir uzaktan erişim programı kullanıyorsanız, her iki durumda da uzaktan bağlantı bittiğinde programı tamamen kapatmanız doğru olacaktır.

Örneğin, bir başkası sizin cihazınıza uzaktan bağlanmış olabilir. Bağlantı sona erdikten sonra doğal olarak karşıdaki kişi artık bilgisayarınızı kontrol edemez. Ancak uzaktan erişim programı arka planda açık kaldığında az önce cihazınıza bağlanan kişi cihazınıza tekrar bağlanmaya çalışabilir.

İşte bu yüzden her türlü riske karşı uzaktan bağlantı sona erdiğinde uzaktan erişim programını tamamen sonlandırmanız kesinlikle doğru olacaktır. Böylece siz fark etmeden cihazınıza yeniden uzaktan bağlantı yapılma ihtimali kalmayacaktır.

En Popüler 10 Uzaktan Bağlantı Programı

Cihazdan cihaza uzaktan erişim için tercih edebileceğiniz birçok uzaktan bağlantı programı mevcut. Bu yüzden yazımızın devamında sizler için bu programlardan bir liste oluşturmaya çalışacağız. Listemizdeki programların genel olarak oldukça popüler olduklarını söyleyebiliriz.

Yani bu programlar uzaktan bağlantı için oldukça fazla tercih edilebiliyorlar. Bu programlardan birçoğu mobil cihazlar ile bilgisayarlar arasında da uzaktan erişim yapabilmenize olanak tanıyor. Şimdi burada lafı daha fazla dolandırmayalım ve popüler uzaktan erişim programlarına birlikte göz atalım.

Tercih Edilebilecek Uzaktan Erişim Programları

TeamViewer

hostixo-blog-uzaktan-baglanti-programi-teamviewer

Uzaktan erişim programı listemize birçok kişinin en iyi uzaktan bağlantı programı olarak gördüğü TeamViewer ile başlamak istiyoruz. Fazlasıyla popüler olan bu program, dünya genelinde en fazla kullanılan uzaktan erişim programı bile olabilir.

Ayrıca bu programın oldukça kullanışlı basit bir arayüze sahip olduğunu belirtmemizde fayda var. Fazlasıyla popüler ve kullanışlı olan TeamViewer’da birbirinden farklı birçok özellik mevcut. Örneğin, bu program sayesinde cihazlar arasında güvenli esnek dosya paylaşımı yapabiliyorsunuz.

Ayrıca yine bu program aracılığıyla macOS ve Windows işletim sistemlerinde uzaktan yazdırma da yapabilmeniz mümkün. Tüm bunların yanı sıra, TeamViewer Meeting ile video konferans yapabileceğinizi de belirtelim. Bu kısımda son olarak bu uzaktan bağlantı programının mobil cihazlarda da kullanılabildiğini belirtmemizde fayda var.

Chrome Uzaktan Masaüstü

hostixo-blog-uzaktan-baglanti-programi-google-uzaktan-masaustu-google-remote-desktop

Uzaktan erişim programı listemize Chrome Uzaktan Masaüstü ile devam etmek istiyoruz. Ancak Chrome Remote Desktop aslında bir program değil. Chrome Uzaktan Masaüstü sayesinde Google Chrome tarayıcınıza bir uzantı yükleyerek web üzerinden farklı bir cihazla ekranınızı paylaşabiliyorsunuz.

Kısacası Chrome Remote Desktop, bir cihazdan başka bir cihazdaki uygulama ve dosyalara internet üzerinden erişebilmenizi sağlıyor. Yani bu araç sayesinde başka bir bilgisayarla uzaktan bağlantı kurabilmeniz oldukça kolay.

Üstelik Chrome Uzaktan Masaüstü mobil cihazlarda da kullanılabiliyor. Mobil cihazınızın uygulama marketinden Chrome Uzaktan Masaüstü uygulamasını indirerek diğer cihazlarla uzaktan bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Kısacası Chrome Remote Desktop, iki cihaz arasında çok fazla uğraşmadan uzaktan erişim sağlamak isteyenler için ideal bir seçenek olabilir.

AnyDesk

hostixo-blog-uzaktan-baglanti-programi-anydesk

Bir uzaktan bağlantı programı olan AnyDesk, birçok farklı sebepten dolayı tercih edilebilecek bir program. AnyDesk uzaktan bağlantı programının da diğer birçok program gibi oldukça fazla tercih edildiğini söyleyebiliriz. Programda dikkatinizi çekebilecek birçok özellik bulunuyor.

Bu yüzden sizlere programın bazı özelliklerinden bahsetmek istiyoruz. İlk olarak bu program sayesinde cihazları uyku modundan çıkarıp uzaktan bağlanabildiğinizi belirtelim. Üstelik AnyDesk sayesinde, bir cihaza uzaktan erişimi manuel olarak kabul etme zorunluluğu olmadan şifreyle bağlanabiliyorsunuz.

Ayrıca bu program sayesinde dosyalarınızı ve belgelerinizi istediğiniz yerden uzak bağlantı aracılığıyla yerel bir yazıcıya yazdırabileceğinizi belirtelim. Bu kısımda son olarak AnyDesk’in iOS ve Android cihazlarda da kullanılabileceğini belirtmemizde fayda var.

Ammyy Admin

hostixo-blog-uzaktan-baglanti-programi-ammyy-admin

Uzaktan erişim programları listemizde yer alan Ammyy Admin, ücretsiz olarak birçok özellik sunuyor. Yani bu programın ücretsiz versiyonunda birçok farklı özelliği kullanabiliyorsunuz. Ancak diğer birçok programda olduğu gibi bu programda da bazı özelliklere erişmek için ücretli paketlerden birisini satın almanız gerekiyor.

Bu program ev kullanımı için kişisel amaçlarla tercih edilebileceği gibi iş amaçlı veya eğitim amaçlı olarak da tercih edilebiliyor. Örneğin, bu programı uzak sunucu yönetimi, uzaktan yardım ve sanal dersler gibi birçok farklı amaçla tercih edilebilirsiniz. Bu kısımda son olarak bu programında diğer uzaktan erişim programlarında bulunan dosya aktarımı gibi temel özelliklere sahip olduğunu belirtelim.

TightVNC

hostixo-blog-uzaktan-baglanti-programi-tightvnc

Uzaktan erişim programı listemizde TightVNC programına da yer vermek istiyoruz. Bu uzaktan erişim programının oldukça hafif bir program olduğunu söylememiz pek yanlış olmaz. Hafif bir program olan TightVNC, oldukça basit ve rahat bir şekilde kullanılabiliyor.

Sade bir arayüze sahip olarak tabir edebileceğimiz bu programla uzaktan erişim sağlayarak bir cihazı fare ve klavyeyle kontrol edebilmeniz mümkün. Bu programı da diğer uzaktan erişim programları gibi birçok farklı sebeple tercih edebilirsiniz.

Örneğin, uzaktan başka bir bilgisayarın problemini gidermek için bu programı tercih edebilmeniz mümkün. Ayrıca bu programı eğitim amaçlı veya iş amaçlı olarak da kullanabilirsiniz.

ConnectWise

hostixo-blog-uzaktan-baglanti-programi-connectwise-control

Uzaktan bağlantı programı olarak tercih edilebilecek bir diğer program ConnectWise. Bu programla da yine diğer programlarda olduğu gibi cihazlar arasında uzak bağlantı sağlayabilirsiniz. Üstelik ConnectWise programı Windows ve macOS dahil birçok işletim sisteminde kullanılabilen bir program.

Tüm bunların yanı sıra, bu programın ücretli olduğunu ancak ücretsiz deneme sunduğunu belirtmemizde fayda var. Yani programı kullanabilmek için deneme sürümünden sonra bir ücretli plan satın almanız gerekiyor.

ConnectWise’da diğer uzaktan erişim programlarında bulunan birçok temel özellik mevcut. Ancak programda kullanıcıların dikkatini çekebilecek bazı farklı özelliklerde bulunuyor. Kısacası bu programın uzaktan bağlantı dahil birçok farklı amaçla tercih edilebileceğini söyleyebiliriz.

RemotePC

hostixo-blog-uzaktan-baglanti-programi-remotepc

RemotePC, uzak masaüstü bağlantısı için kullanılabilecek bir diğer program. Bu programında diğer birçok program gibi birçok ücretli paketi bulunuyor. Bu paketlerden istediğinizi tercih ederek programda bazı farklı özelliklere erişebiliyorsunuz.

Programın özellikleri arasında diğer birçok uzaktan erişim programında bulunan temel özellikler yer alıyor. Örneğin, bu program sayesinde iki cihaz arasında dosya transferi yapabiliyorsunuz. Ayrıca programda yazılı sohbet gibi özelliklerde mevcut.

Tüm bunların yanı sıra, bu programın birçok farklı işletim sisteminde kullanılabildiğini belirtelim. Yani bu program Android, iOS, Windows ve MacOS dahil birçok farklı platformda kullanılabiliyor. Kısacası bu program sayesinde birçok farklı cihazda uzaktan bağlantılar gerçekleştirebiliyorsunuz.

Zoho Assist

hostixo-blog-uzaktan-baglanti-programi-zoho-assist

Birçok farklı platformda kullanılabilen uzaktan bağlantı programı Zoho Assist, birçok farklı ücretli planla karşımıza çıkıyor. Yani programdaki bazı özelliklere erişebilmek için programın bir ücretli planını satın almanız gerekiyor.

Cihazlar arasında uzaktan bağlantı yapabileceğiniz bu programda birbirinden farklı birçok özellik bulunuyor. Zoho Assist programında çoklu ekran erişimi, görüntülü ve sesli konuşma ve bağlantı esnasındaki etkinlikleri kaydetme gibi özellikler mevcut.

Birbirinden farklı oldukça fazla özellik bulunan bu program, birçok farklı sebeple tercih edilebilir. Ayrıca bu program diğer birçok uzaktan erişim programı gibi kişisel amaçlı veya iş amaçlı olarak da kullanılabilir.

Splashtop

hostixo-blog-uzaktan-baglanti-programi-splashtop

Uzaktan bağlantı programı Splashtop, ücretli bir program olarak karşımıza çıkıyor. Ancak programı satın almadan önce 7 günlük deneme sürümünden faydalanabiliyorsunuz. Deneme sonucunda isteğinize göre programın bir ücretli planını satın alabilirsiniz.

Aldığınız ücretli plana göre programda birçok farklı özelliğe erişebilirsiniz. Birçok farklı özelliğe sahip olan bu program, birçok farklı amaçla tercih edilebiliyor. Yani bu programı iş amaçlı, kişisel amaçlı veya eğitim amaçlı olarak tercih edebilmek mümkün.

Tüm bunların yanı sıra Splashtop programının birçok farklı platformda kullanılabildiğini belirtelim. Örneğin, bu programı bilgisayarlarınızın yanı sıra tabletlerinizde veya mobil cihazlarınızda da tercih edebilirsiniz. Böylece farklı cihazlarınız arasında uzaktan erişim sağlayabilirsiniz.

Iperius Remote

hostixo-blog-uzaktan-baglanti-programi-iperius-remote

Sizler için hazırladığımız uzaktan bağlantı programları listemizde son olarak Iperius Remote programından bahsetmek istiyoruz. Bu kısımda ilk olarak bu programın ücretsiz olarak kullanılabildiğini belirtelim. Yani programın ücretsiz sürümü mevcut. Bu ücretsiz sürümde uzaktan erişim ve dosya transferi gibi bazı temel özelliklere erişebiliyorsunuz.

Ancak bazı ekstra özelliklere erişebilmeniz için programın bir ücretli paketini satın almanız gerekiyor. Programda genel olarak uzaktan bağlantı programlarında bulunan temel özellikler yer alıyor. Bunların yanı sıra, bu programın bilgisayar ve mobil cihazlarda kullanılabildiğini belirtelim.

Iperius Remote programıyla birlikte uzaktan bağlantı programı listemizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Listemizde ücretli ve ücretsiz birbirinden farklı birçok uzaktan erişim programı yer alıyor. Sizde listemizden isteğinize göre bir program seçebilir ve cihazlarınıza uzaktan erişim sağlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu