GüvenlikSunucu

Hızlı Bir Site için En İyi CDN Servisleri – 7 Farklı Firma

Uluslararası bir siteniz varsa, CDN servisi kullanmanız kesinlikle şart. En iyi CDN servisleri için yazımızdaki listeye göz atabilirsiniz.

Web sitelerinin sorunsuz yayınlanması için bazı kriterlere dikkat etmek şart. Bir site oluştururken bu gibi detayları pek düşünmek gerekmez. Kaliteli bir hosting seçimi site için oldukça yeterlidir. Ancak, ilerleyen zamanlarda sitenin performansını arttırmak için bazı hamleler yapmak gerekebilir.

İşte bu hamlelerden birisi, CDN hizmeti satın almaktır. CDN, aslında sitenin aynı anda birçok farklı sunucuda yayınlanmasını sağlar. Ziyaretçi, hangi lokasyondan erişim sağlıyorsa, bağlantı isteği en yakın sunucuya yönlendirilir. Bu sayede, bağlantı normalden çok daha hızlı gerçekleştirilebilir. Tüm bunların sonucunda da sitenin performansı önemli ölçüde artar.

CDN Nedir?

hostixo-blog-cdn-nedir-cdn-hizmeti-ne-ise-yarar

Özellikle uluslararası siteler için CDN servisinin önemi büyük. En iyi CDN servisleri listesinden hemen önce içerik dağıtım ağından bahsetmek istiyoruz. Açılımı Content Delivery Network olan CDN, dilimizde İçerik Dağıtım Ağı anlamına gelir.

Bu hizmet, aslında siteye birden fazla sunucu sağlar. Bildiğiniz gibi yeni bir site açarken bir hosting paketi satın alırız. Bu hosting yani sunucu, sitemizi tek bir noktadan yayınlar. Yani normal şartlarda sitemiz tek bir sunucudan yayınlanır.

İşte bu durum, aslında global siteler için oldukça sorunludur. Sitenize birçok farklı ülkeden ziyaretçi geliyorsa, bu durumda çoğu ziyaretçi bağlantıda sorun yaşayacaktır. Örneğin, sitenizin sunucusu Türkiye’de olduğu için, Japonya’dan bağlanan ziyaretçi önemli anlamda yavaşlama gibi sorunlarla karşılaşacaktır. İşte bu noktada karşımıza CDN çıkıyor.

CDN, aslında sitenizin birden fazla sunucuda yayınlanmasını sağlar. Bu hizmet sayesinde, sitenize bağlanan ziyaretçi hangi lokasyondaysa, ona en yakın sunucuya yönlendirilir. Böylece, bağlantı çok daha hızlı gerçekleştirilir.

CDN Ne İşe Yarar?

İçerik dağıtım ağının ne olduğunu az çok anlamışsınızdır. Bu hizmetin ne işe yaradığını biraz daha detaylandırmak istiyoruz. Böylece, en iyi CDN servisleri listemizi daha rahat inceleyebilirsiniz. CDN, bir siteyi veya platformu çok sayıda sunucudan yayınlamaya yarar. Sitenize bağlanmaya çalışan bir ziyaretçi hangi lokasyondaysa, istek ona en yakın sunucuya yönlendirilir.

Örneğin, Almanya’dan sitenize bağlanmak isteyen ziyaretçinin isteği, Almanya’daki en yakın sunucuya yönlendirilir. İşte bu sayede, sitenize bağlanan ziyaretçi hangi ülkeden olursa olsun, bağlantısı hızlı bir şekilde gerçekleştirilir. Özellikle global siteler ve platformlar için CDN kullanımı kesinlikle şarttır.

CDN Kullanmak Neden Önemlidir?

CDN servisi kullanmak, siteler için koşulsuz şartsız çok önemlidir. Özellikle global sitelerin bu hizmeti kullanması zorunluluk gibi bir şeydir. Bu yüzden en iyi CDN servisleri listemize göz atmanız faydanıza olacaktır. Normal şartlarda siteler tek bir sunucudan yayınlanır.

Örneğin, Türkiye’den bir hosting satın aldıysanız, bağlantılar ülkemizdeki bir sunucudan gerçekleştirilir. İşte bu durum uluslararası ziyaretçiler için oldukça can sıkıcı olabilir. CDN sayesinde sitenizin dünyanın dört bir yanındaki sunuculardan yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Böylece, sitenize Japonya’dan bir ziyaretçi bile gelse, normalden daha hızlı bir şekilde bağlanabilir. Bu da olası ziyaretçi kayıplarının önüne geçmenizi sağlar. Ayrıca, CDN web sitenizin performansını arttırdığı için SEO için de faydalıdır. CDN servisinin tek faydaları bunlarla sınırlı değildir.

Sitenizi önemli anlamda hızlandırabilen CDN, güvenlik anlamında da normale göre çok daha avantajlıdır. CDN, sitenizi DDoS gibi saldırılardan önemli anlamda koruyabilir. Ayrıca, trafik yoğunluğunu optimize edebilir ve sitenizin sorunsuz çalışmaya devam etmesini sağlar. CDN hizmetinin bazı avantajları bu şekilde oluşuyor. Özellikle global bir siteniz varsa, düşünmeden bir CDN satın almanızı tavsiye ediyoruz.

Web Siteleri için En İyi CDN Servisleri

İçerik dağıtım ağının ne işe yaradığından ve ne kadar önemli olduğundan bahsetmeye çalıştık. Artık bu konunun önemini yeterince anladığınızı düşünüyoruz. En iyi CDN hizmetleri hangileri diye merak ediyor olabilirsiniz. Çünkü bu hizmeti sunan oldukça fazla firma mevcut.

Yazımızda bu firmalardan bazılarına önemli detaylarla birlikte yer vermek istiyoruz. Böylece, seçim yapmadan önce birazda olsa fikir sahibi olabilirsiniz. Şimdi burada lafı daha fazla uzatmayalım ve en iyi CDN servisleri hangileriymiş, birlikte öğrenelim.

Cloudflare

hostixo-blog-en-iyi-cdn-servisleri-cloudflare-cdn

En iyi CDN servisleri kısmına oldukça bilindik bir firma olan Cloudflare ile giriş yapalım. Senelerdir bu sektörde hizmet veren Cloudflare, en güvenilir ve en kaliteli CDN servislerinden birisi. En ucuz CDN hangisi diye merak ediyorsanız, Cloudflare’de ücretsiz CDN seçeneğinin bulunduğunu belirtelim. Bu şirketin sunduğu hizmet, performans ve güvenlik açısından fazlasıyla yeterli.

Cloudflare ile bazı yapılandırmalar yaparak WordPress sitenizin performansını arttırabilmeniz mümkün. Üstelik, bu hizmette mobil optimizasyonu dahil birçok optimizasyon mevcut. Böylece, siteniz hangi cihazda olursa olsun çok daha düzgün bir şekilde çalışabiliyor. Son olarak, performans açısından fazlasıyla yeterli olan bu firmanın, bot yönetimi ve DDoS koruması gibi ekstra güvenlik özelliklerine sahip olduğunu belirtelim.

BunnyCDN

hostixo-blog-en-iyi-cdn-servisleri-bunnycdn

En iyi CDN servisleri arasında gösterebileceğimiz bir diğer firma BunnyCDN olabilir. Kullanışlı bir kontrol paneline sahip olan BunnyCDN, SSD teknolojisine sahip. Bu sayede, sitenin performansı önemli ölçüde artabiliyor.

Bu servis, kullanıcılara bağlandıkları lokasyondan en yakın sunucuya bağlantı sağlar. Genel olarak uygun bir fiyatlandırmaya sahip olan BunnyCDN, oldukça fazla kişi tarafından tercih edilmektedir. Uzun lafın kısası, bu popüler servisi tercih ederek sitenizin performansını arttırabilir ve bu sayede sıralamasını iyileştirebilirsiniz.

KeyCDN

hostixo-blog-en-iyi-cdn-servisleri-keycdn

Listemize yine güvenilir bir firma olan KeyCDN ile devam edelim. KeyCDN, senelerdir hizmet veren ve oldukça fazla kullanıcıya sahip bir firma. Bu firmanın dünya çapında çok sayıda sunucusu mevcut. Bu sunucular sayesinde, kullanıcılar en yakın noktadan bağlantı sağlayabiliyor. Ayrıca, bu serviste önbellek temizleme gibi önemli özelliklerde mevcut. Ücretsiz deneme sürümünden faydalanarak bu servisi hemen deneyimleyebilirsiniz.

Google Cloud CDN

hostixo-blog-en-iyi-cdn-servisleri-google-cloud-cdn

Google’ın sunduğu bir hizmet olan Google Cloud CDN, en iyi CDN servisleri listemize dahil olabilir. Bu servisin dünya çapında 100’den fazla veri merkezi yani sunucusu mevcut. İşte bu sunucular sayesinde, dünyanın dört bir köşesinden hızlı bağlantı sağlanabiliyor. Üstelik, bu serviste IPv6 desteği gibi önemli özelliklerde mevcut. Google Cloud CDN hizmetini WordPress’e kolayca kurabilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Amazon CloudFront

hostixo-blog-en-iyi-cdn-servisleri-amazon-cloudfront

Kaliteli CDN hizmeti arayanlar için Amazon CloudFront’un oldukça iyi bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Dünya çapında çok sayıda veri merkezine sahip olan CloudFront, DDoS koruması gibi güvenlik önlemlerine de sahip. Özel koruma sistemi sayesinde, sitenizin veya uygulamanızın çok daha güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca, bu yüksek performansı hizmet sayesinde, tüm cihazlara yüksek kaliteli yayınlar ve videolar bile sunabilirsiniz. Yani bu hizmetin yüksek performans ve yüksek güvenlik arayanlar için ideal bir seçenek olacağını söyleyebiliriz.

Sucuri CDN

hostixo-blog-en-iyi-cdn-servisleri-sucuri-cdn

En iyi CDN servisleri listemize bir başka alternatif olan Sucuri CDN ile devam edelim. Birçok farklı hizmet sunan Sucuri’nin CDN hizmeti de mevcut. Bu hizmet, site içeriklerini otomatik önbelleğe alıyor ve kullanıcılara en yakın lokasyondan sunuyor. Bu sayede, sitelerin hızları ortalama %70 oranında artabiliyor. Ayrıca, hizmetteki güvenlik duvarını etkinleştirerek sitenizi olası tehlikelerden de koruyabiliyorsunuz.

Microsoft Azure CDN

hostixo-blog-en-iyi-cdn-servisleri-microsoft-azure-cdn

Microsoft’un CDN servisi Microsoft Azure CDN, çok sayıda sertifika almış başarılı bir servis. Siber güvenlik konusunda oldukça gelişmiş olan bu hizmet, size 30 günlük ücretsiz 200 kredi tanıyor. Bu sayede, servisteki birçok özelliği deneyimleyebiliyorsunuz.

Ek güvenlik önlemlerine sahip olan Azure CDN, performans anlamında da oldukça güçlü. Bu serviste dünya genelindeki ani trafik artışları için bile çözümler mevcut. Microsoft Azure CDN ile birlikte en iyi CDN servisleri listemizi bitirmek istiyoruz. Bu firmalardan birisini kullanarak, sitenizin performansını ve güvenliğini önemli ölçüde arttırabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu