GüvenlikWordpress

Saldırılardan Korunmak için En İyi WordPress Güvenlik Eklentileri

Daha güvenli bir site için en iyi WordPress güvenlik eklentilerini öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Karşınızda birbirinden iyi güvenlik eklentileri…

Bazı platformlar ek yazılımlardan destek alarak daha güçlü bir hale gelebiliyor. Bu sayede kullanıcılar ekstra özelliklerden faydalanabiliyor. WordPress, eklentiler sayesinde çok daha kullanışlı bir platforma dönüşebiliyor. Güvenlik eklentileri, bu eklentiler arasında önemli bir konuma sahip.

Çünkü bu yazılımlar sayesinde sitenin güvenliği arttırılabiliyor. Bunun sonucunda web sitesi birçok tehlikeden önemli ölçüde korunabiliyor. En iyi WordPress güvenlik eklentilerini arayanlara özel detaylı bir içerik hazırlamak istedik. İçeriğimizin sonunda en iyi güvenlik eklentisine kendiniz karar verebilirsiniz.

WordPress Güvenlik Eklentisi Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-wordpress-guvenlik-eklentisi-ne-ise-yarar

WordPress’i daha güvenli bir hale getirmek için yapılabilecek birçok farklı hamle var. Bunlardan belki de en basiti bir güvenlik eklentisi kullanmak olabilir. WordPress’e bir eklenti kurmak oldukça kolay. En iyi WordPress güvenlik eklentilerinden birisini kurarak sitenizi dış tehlikelerden biraz daha sıkı koruyabilirsiniz.

Tabii ki her eklentinin özellikleri farklıdır. Ancak bu konuyu biraz genel olarak ele almak istiyoruz. Bir WordPress güvenlik eklentisi, genel olarak saldırıları ve şüpheli davranışları tespit ederek onları engellemeye yarar. Bu eklentileri birer güvenlik duvarı olarak düşünebilirsiniz.

Bazı eklentiler sayesinde DDoS ve Brute Force gibi tehlikeli saldırılardan sitenizi koruyabilirsiniz. Kısacası, web sitenizi tehlikeli saldırılardan ve virüslerden korumak için bir güvenlik eklentisi kullanabilirsiniz. En iyi WordPress güvenlik eklentilerinde bunların haricinde birçok farklı özellik bulabilirsiniz. Bu özellikler, sitenin güvenliği önemli ölçüde iyileştirecektir.

Bir WordPress Güvenlik Eklentisinin Özellikleri Nelerdir?

hostixo-blog-wordpress-guvenlik-eklentisi-ozellikleri

Bir güvenlik eklentisi kullanmak, sizi olası siber saldırılardan ve diğer tehlikelerden koruyabilir. Bunun sonucunda web sitesi normalden çok daha güvenli bir hale getirilebilir. WordPress için hazırlanmış çok sayıda güvenlik eklentisi mevcut. En iyi WordPress güvenlik eklentilerinin özellikleri tabii ki tamamen aynı değil. Ancak bu konuyu genel olarak ele alırsak, eklentilerin dikkat çeken bazı özelliklerini sizlere şu şekilde açıklayabiliriz:

Güvenlik Duvarı (Firewall)

Bu tür eklentiler bir güvenlik duvarı gibi çalışır. Güvenlik duvarı, sitenizi potansiyel saldırılara karşı korumak için giriş noktalarını kontrol eder. Bu eklentiler, kötü amaçlı trafik ve saldırıları algılayarak engellemek için gelişmiş filtreleme özellikleri sağlar.

Kötü Amaçlı Yazılım Taraması

Eklenti, sitenizi düzenli olarak tarar ve kötü amaçlı yazılımlar varsa size bildirim gönderir. Bu şekilde, sitenizdeki zararlı kısımları tespit edebilir ve hızlı bir şekilde müdahale edebilirsiniz.

Oturum Güvenliği

Güvenlik eklenti, kullanıcı oturumlarını izleyerek potansiyel güvenlik açıklarını tespit eder. Güvenlik duvarıyla birlikte çalışarak kötü amaçlı girişimleri engeller ve oturum güvenliğini sağlar.

IP Engelleme

Sitenize zarar vermek isteyen belirli IP adreslerini engellemek için IP engelleme özelliğini kullanabilirsiniz. Eklenti, potansiyel saldırganların IP adreslerini tespit edebilir ve bunları engelleyerek sitenizin güvenliğini artırır.

Veritabanı Güvenliği

Bu tür eklentiler, veritabanı güvenliğini sağlamak için çeşitli önlemler alır. Bu önlemler arasında veritabanı yedeklemeleri, güvenli veritabanı bağlantıları ve veritabanını saldırılara karşı koruma gibi şeyler bulunur.

WordPress Güvenlik Eklentisi Kullanmanın Yararları Neler?

Güvenlik eklentilerini bir antivirüs gibi düşünebilirsiniz. Siteyi saldırılardan ve kötü amaçlı yazılımlardan korumak için bu tür eklentileri tercih etmek en doğrusu olacaktır. En iyi güvenlik eklentilerinden birisini kullanmak, sitenin güvenliğini önemli derecede arttırır. Bu tür eklentilerin bazı yararları aşağıdaki şekilde açıklanabilir.

Saldırılara Karşı Koruma

WordPress güvenlik eklentileri, web sitenizi çeşitli saldırılardan korur. Bu eklentiler, saldırı girişimlerini izler ve otomatik olarak engeller. Örneğin, birçok güvenlik eklentisi, bilinen kötü niyetli IP adreslerini engelleyebilir ve güvenlik açıklarını tespit edebilir.

Güvenlik Açıklarının Tespiti

Güvenlik eklentileri, web sitenizdeki potansiyel güvenlik açıklarını tespit etmek için tarama yapabilir. Bu taramalar, zayıf şifreler, güncellenmemiş eklentiler veya temalar, gizli dosya dizinleri gibi potansiyel riskleri bulmak için kullanılabilir. Bu sayede, bu açıkların kapatılması için önlemler alabilirsiniz.

İzleme ve Bildirimler

Güvenlik eklentileri, web sitenizin etkinliklerini izleyebilir ve size potansiyel tehditler hakkında bildirimler gönderebilir. Örneğin, başarısız giriş denemelerini takip edebilir, kötü amaçlı yazılım taramalarını algılayabilir veya kritik dosyaların değiştirilmesini bildirebilir.

Güvenlik İyileştirmeleri

Güvenlik eklentileri, web sitenizin genel güvenliğini artırmak için önerilerde bulunabilir. Örneğin, zayıf şifreleri güçlendirmenizi, güncelleme kontrolleri yapmanızı veya güvenlik açığı olan eklentileri devre dışı bırakmanızı önerebilir.

En İyi WordPress Güvenlik Eklentileri Listesi

Bir WordPress sitesini korumak, diğer siteleri korumaktan daha kolay. Çünkü bu CMS için hazırlanmış bazı güvenlik eklentileri mevcut. Bu eklentiler kötü yazılımları tarayabiliyor ve siteyi saldırılardan koruyabiliyor. Üstelik güvenlik açığı tespiti yapıp sitenin güvenliğini arttırmanızı sağlıyor. En iyi WordPress güvenlik eklentilerinden birisini kullanmak, sitenizin güvenlik seviyesini arttıracaktır.

iThemes Security

hostixo-blog-en-iyi-wordpress-guvenlik-eklentileri-ithemes-security

Web sitelerini güvence altına alan iThemes Security, siteye gelen saldırıları tanımlayabiliyor ve engelleyebiliyor. En iyi WordPress güvenlik eklentilerinden olan bu eklenti, e-ticaret ve blog siteleri dahil birçok sitede güvenlik sağlayabiliyor.

iThemes Security kullanarak sitede gerçekleşen güvenlik olaylarını takip edebiliyorsunuz. Ayrıca, eklentinin kontrol panelinden site tarama sonuçlarını ve yasaklanmış kullanıcıları kontrol edebiliyor ve daha birçok şey yapabiliyorsunuz.

Bu eklentinin ücretsiz sürümünde Brute Force koruması ve kullanıcı yasaklama gibi özellikler mevcut. Ancak ekstra özelliklere erişmek için, iThemes Security Pro satın alınması gerekiyor. Bu kısımda son olarak, eklentinin dosya değişikliği algılama ve site tarayıcı gibi temel özelliklere sahip olduğunu belirtelim.

Sucuri Security

hostixo-blog-en-iyi-wordpress-guvenlik-eklentileri-sucuri-security

Dünya çapında en iyi WordPress güvenlik eklentilerinden olan Sucuri Security, temel olarak güvenliğe odaklanan bir yazılım. Eklentinin ücretsiz sürümünde çok sayıda özellik mevcut. Bu yüzden, ücretsiz WordPress güvenlik eklentisi arayanlar, bu eklentiyi inceleyebilir. Sucuri Security, güvenliğe uzaktan kötü amaçlı yazılım taraması ve engellenenler listesi izleme gibi özellikler barındırıyor.

Bunlar haricinde, dosya bütünlüğü izleme, güvenlik etkinliği denetimi ve güvenlik bildirimleri gibi özellikler sayesinde, tehlikeli durumları tespit edip sizi bilgilendirebiliyor. Yani aslında eklentinin temel özelliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Sucuri Security ücretli sürümünde ise web sitesi güvenlik duvarı gibi ekstra özellikler mevcut. Bu tür özellikler, sitenin güvenliğini üst seviyelere çıkarabiliyor.

All in One WP Security & Firewall

hostixo-blog-en-iyi-wordpress-guvenlik-eklentileri-all-in-one-wp-security-firewall

Popüler ve en iyi WordPress eklentileri listemize All in One WP Security (AIOS) eklentisini eklememek olmaz. 1 milyonun üzerinde indirme alan eklenti, ücretsiz sürümde birçok özelliğe sahip ve kullanımı kolay. Uygulamada site için bir güvenlik duvarı bulunduğunu belirtelim. Bu sayede tehditlere karşı otomatik korunma sağlanabiliyor.

Ayrıca, uygulamadaki içerik koruma özelliği, spam yorumları ve diğer sitelerin içeriğinizi çalmasını önlüyor. Kullanıcı hareketlerini takip eden All in One Security, birden fazla oturum açma denemesi yapan şüpheli kullanıcıları bir süreliğine engelleyebiliyor. Ayrıca, bilinen saldırıların bir listesini tutuyor ve bu tür saldırılara karşı aktif koruma oluşturuyor.

Sahte Google botlarını da önleyebilen bu eklentinin DDoS saldırıları engelleme gibi önemli özellikleri de mevcut. Temel özelliklerle donatılan bu eklentinin sayamayacağımız daha çok ekstra özelliği bulunuyor. Sitenin güvenliğini üst seviyeye arttırmak isteyenlerin, All in One WP Security & Firewall eklentisini incelemelerini öneriyoruz.

Jetpack

hostixo-blog-en-iyi-wordpress-guvenlik-eklentileri-jetpack-security

En iyi WordPress güvenlik eklentilerinden birisi olan Jetpack, aslında sadece bir güvenlik eklentisi değil. Eklentinin site yedekleme ve hızlandırma gibi ek özellikleri de mevcut. Ücretsiz CDN sunan bu eklenti, otomatik olarak görüntüleri optimize edebiliyor ve sayfaların daha hızlı yüklenmesini sağlayabiliyor. Ayrıca, sitenizi gerçek zamanlı olarak otomatik yedekleyebiliyor ve tek tıklamayla bu yedeklemeleri geri yüklemenizi sağlıyor.

Bunlara ek olarak, eklentinin güvenlik için sunduğu çok sayıda özellik mevcut. Jetpack, sitenize gelen trafiği izlemenize ve isteğinize göre engellemenize olanak tanıyor. Güvenlik duvarı sayesinde siteye ekstra bir koruma katmanı ekliyor ve saldırılardan ekstra korunmanızı sağlıyor. Kötü amaçlı yazılımları otomatik tarama özelliğine sahip olan bu eklenti, Brute Force koruması gibi özelliklere de sahip. En iyi WordPress güvenlik eklentilerinden olan Jetpack’in bazı özellikleri bu şekilde karşımıza çıkıyor.

BulletProof Security

hostixo-blog-en-iyi-wordpress-guvenlik-eklentileri-bulletproof-security

En iyi WordPress güvenlik eklentileri listemizi BulletProof Security ile tamamlayalım. İlk olarak eklentide kötü amaçlı yazılım tarama ve giriş güvenliği gibi temel özelliklere sahip olduğunu vurgulayalım. BulletProof Security, bunlara ek olarak güvenlik duvarı, veritabanı yedekleme ve anti-spam gibi özelliklerle barındırılmış. Tüm bu özellikler, kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesine ve engellenmesine olanak sağlıyor. Ücretsiz sürümde birçok özelliğe sahip olan BulletProof Security, ücretli sürümde çok sayıda önemli özellik sunuyor. Kısacası, bu eklentiyi sitenize kurarak tehlikelerden önemli ölçüde korunabilirsiniz.

Sonuç 

En iyi WordPress güvenlik eklentilerinde güvenlik duvarı, kötü amaçlı yazılım taraması ve DDoS koruması gibi özellikler bulunur. Bu özellikler, sitenin güvenliğini önemli anlamda arttırır ve emeğinizin boşa gitmesine engel olur. Bu uygulamaları bir antivirüs programı gibi düşünebilir ve sitenize kurarak saldırılardan korunabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu