HostingWordpress

Wordpress Ücretsiz Site Yedekleme Eklentileri

Wordpress sitenizin yedeklemesini yapmak için sizlere dair ön plana çıkarılan pek çok içerikten bahsetmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi içerikler adına özellikle plugin konusunda eklenti arıyorsanız Wordpress bu anlamda oldukça hızlı bir çalışma üretiyor. Özellikle bulut sistemler üzerine yapılacak yedeklemeler sayesinde çok fazla şeye ulaşabiliyor ve ön plana çıkarabiliyorsunuz. Bireysel bir çalışma yapısıyla birlikte ortaya çıkarılan her türlü kullanımı kolaylaştırabilirsiniz. Peki ama Wordpress ücretsiz site yedekleme eklentileri nasıl çalışıyor? Gelin bu konuya yakından bir göz atalım.

Ücretsiz site yedekleme eklentileri konusunda isteklerimize ulaşmak ve göz atmak için tercihlerimize de bu anlamda bakmalıyız. Bu yazımda da size WordPress yedeklemesinin otomatik olarak nasıl yapılacağından bahsedeceğim. Bu yedekleme uygulamalarının manuel yedeklemeye göre pek çok avantajı mevcut. Yedeklerin dropbox ve Google Drive gibi alanlara otomatik olarak yüklenmesi ve belirlediğiniz dönemlerde yedek alması bunlardan birkaçı. Eğer daha önce sitenizin yedeğini hiç almadıysanız hemen bu yedekleme eklentilerinden birisini seçin ve önleminizi alın. En azından anlık yüklemeler işinizi kolaylaştıracağı için bu konuda organize edilen her bir seçeneği tek bir tıklama ile kullanabilir ve ön plana çıkarabilirsiniz. Ücretsiz site yedekleme konusunda genellikle hızlı bir çalışma yapmak gerekiyor.

BackWPup

Wordpress Ücretsiz Site Yedekleme Eklentileri 1

Ücretsiz olarak sunulan eklentilerin başında bu eklenti geliyor. Herkese özgü bir çalışma sağlayan bu eklenti, kolay ve hızlı bir kullanımla karşımızda yer alıyor. Hemen hemen herkese hitap eden bu eklenti için tek yapmanız gereken çözüm odaklı bir  ilerleme dünyası yaratmak. Yani tamamen kendinize özgü bir kullanım sistemi oluşturmak. Bu eklenti özellikle son dönemlerde çok fazla aranan bir eklenti. BackWPub yedekleme için en iyi uygulamardan birisi. Ücretsiz olarak sunulan bu eklenti ile Dropbox, Amazon s3, FTP alanınıza yada bilgisayarınıza yedek alabiliyorsunuz. Birçok ayar bulunan uygulamada yedek almak istediğiniz veritabanı tablolarını, medya dosyalarını ve daha birçok yedekleme tipini de yedek almanın yanında tüm site yedeklemesini almanızda mümkün. Eklentinin belirli günlerde yedek almasını da sağlayabilirsiniz

BackUpWordPress

Wordpress Ücretsiz Site Yedekleme Eklentileri 2

Yine ücretsiz eklentilerden biri olan bu eklenti, kesinlikle herkese hitap ediyor. Bir başka ücretsiz WordPress yedekleme eklentisi olan BackUpWordpress backwpub ile hemen hemen yakın özelliklere sahip. Geneli itibariyle pek çok web sitenin içeriğine hitap eden bu site, yapısal olarak da farklı bir dilde çalışmaları karşımıza çıkarıyor. Bu yüzden de geleneksel olarak bütün kullanım süreçlerini yakından ortaya çıkarabilir ve güncellemeye başlayabiliriz. Geleneksel detaylar ve daha fazlası için tek bir tıklama yeterli olacaktır. Tüm site ve veritabanı yedeğini alabiliyor. Belirlenen periyodlarda yedekleme alarak mailinize gönderimini sağlayabiliyor. Bulut platformlarına yedek almak isterseniz preimum özelliğini satın almanız gerekiyor.

UpDraft

Wordpress Ücretsiz Site Yedekleme Eklentileri 3

Wordpress web sitelerine göre ön plana çıkarılan bu yapıda daha çok kişiye erişmek istiyorsanız bu sistemi kullanabilirsiniz. Hem alt yapı olarak hem de içerik olarak daha fazla kişiye ve seçeneğe erişmek istiyorsanız bu süreçler hepimiz için öncelikli oluyor. Yapısal olarak farklı, etkili ve hızlı bir düzenleme içerisinde büyüyen siteler, anlık olarak yedeklenmelidir. Bu yüzden de güzel olanı, etkili olanı ve farklı olanı ortaya çıkarmak için belli başlı çalışmaları yapmanız önemli olacaktır. Updraft uygulamasının diğer uygulamalardan ayrılan yanı pek çok bulut tabanlı yedekleme hizmetini destekliyor olması. Bunun yanında diğer uygulamalardan alınan yedekleri de Updraft geri yükleme yapabiliyor. Uygulama Dropbox, Google Drive gibi alanlara yedeklemenin yanı sıra ücretli sürümünde daha fazla platforma yedek alma imkanı sunuyor. Belirleyeceğiniz dönemlerde yedekleme almasını sağlayabiliyorsunuz ve bu yedekleri size mail yoluyla iletebiliyor. Ayrıca yedekleme sırasında hata oluşursa yedeklemeyi tekrar başlatıyor.

Duplicator

Wordpress Ücretsiz Site Yedekleme Eklentileri 4

Alternatif bir etkileşim uygulaması olan Duplicator, hızlı bir yedekleme için işinize kolaylık sağlayacaktır. Bu konuda değişimlerin öncüsü olarak kendinizle ilgili seçimleri yakından takip edebilir ve kullanımları da bu süreçlerde organize edebilirsiniz. Yapısal farklılıklar ve güçlü seçenekler için tek bir tıklama işlemi yeterli olacaktır. Duplicator basit ve kullanışlı bir yedekleme uygulaması. Tüm site yedeği ayrıca veritabanı ve dosya yedeği almanıza olanak sağlıyor. Yedeklemeleri zamanlamak ve bulut platformlarına yüklemek isterseniz premium sürümüne geçiş yapmanız gerekiyor.

VaultPress

Wordpress Ücretsiz Site Yedekleme Eklentileri 5

VaultPress bir yedekleme eklentisi olarak bu yazıda ele alınsa da aslında tek amacı yedekleme almak değil. VaultPress sitenize tam koruma sağlayan bir eklenti. Spam korumasıgüvenlik taraması ve çözümlemesigerçek zamanlı yedekleme, sitenizdeki yedekleri tek tıkla geri yükleme gibi gelişmiş özelliklere sahip harika bir uygulama. Fakat bu özelliklere sahip olmanız için yıllık 300$ gözden çıkarmanız gerekiyor. Hemen üzülmeyin eğer 30 günlük yedek bana yeter güvenlik taraması da istemiyor diyorsanız uygulamanın 99$’lık sürümünü de tercih edebilirsiniz.

Bonus: CodeGuard

Wordpress Ücretsiz Site Yedekleme Eklentileri 6

CodeGuard eklentisi sadece wordpress için değil tüm platformlar için geliştirilmiş gelişmiş bir yedekleme yazılımı. Sitenie ait yedekleri bulut platformlara yada bilgisayarınıza alabiliyorsunuz. Ayrıca aylık 5$’dan başlayan bir ücretle satın alabiliyorsunuz. Tabi yine sizin beklentilerinize göre ele alınması daha önemli.

 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu