Hosting

Ücretsiz CDN Veren Siteler

Wordpress sitenizi hızlandıracak 4 CDN hizmeti için sizlere özgü bir içerik oluşturuyoruz. Bu yazımızda hem sitenizle ilgili seçenekleri inceleyin hem de beklentileri yakından takip etmeye başlayın. Biliyor musunuz bu konuda nasıl ilerliyoruz? Farklı ve etkili bir çalışma ile aklınıza gelen bütün detayları yakından takip edebiliyor ve incelemeye başlayabiliyorsunuz. Geleneksel hizmetleri ve çalışmaları da bu süreçlerde kolayca ortaya çıkarabilir ve incelemeye başlayabilirsiniz.

İnternet sitenizin hızlı yüklenmesi yeni ziyaretçileri kaçırmamak, mevcut üyelerinizi sıkmamak ve arama sonuçlarında üst sıralarda görünmeniz için önemlidir. Wordpress sitenizin hızlı yüklenmesini sağlamak için alacağınız birçok aksiyon vardır. Bu aksiyonların başında ise CDN kullanımı gelir.

Gelin bu yazımızda CDN konusuna göz atalım. Özellikle ihtiyaçlara yönelik olarak ortaya çıkan bu sistemler sayesinde herkes için farklı bir yaklaşım işimize yarayacaktır. Content delivery network, internet üzerindeki birçok veri merkezinde bulunan dağınık ve geniş bir sunucu sistemidir. CDN’nin amacı kesintisiz bir şekilde yüksek performans ile son kullanıcılara içerik sunmaktır.

Sitenizle ilgili bir içerik dağıtım ağına ulaşmak istiyorsanız yeni bir güçlendirme sistemine göz atmanız gerekecektir. Bunu da CDN hizmetleriyle yakından yapabilirsiniz. Bu hizmetler sayesinde hem farklı ülkeler adına hızlı siteniz olur hem de yurt dışı lokasyonlu bir siteniz var ise Türkiye üzerinde de hızlı bir şekilde iletişim sağlanmış olur. Bu konuya dair yapılacak olan her şeyi sizlere sunmak istiyoruz. Peki ama bunu nasıl yapacağız? Gelin bütün detayları yakından inceleyelim ve ön plana çıkaralım. Seçeneklerin tamamında asıl aşamalar yer aldığı için hepimiz adına da güçlü bir yapıda ilerleme oluşmuş olacaktır. Geleneksel kullanımlardan ziyade bir web sitesinin daha hızlı çalışması adına bu site içeriklerini yakından incelemek gerekiyor. Biz de size en azından bu konuda bir öneride bulunmak istiyoruz. Gelin ve bu içeriklere yakından göz atalım.

Cdn ne işe yarar?

Aslında bir çeşit içerik dağıtım ağı olarak karşımıza çıkan bu sistem, bizler için vazgeçilmeyecek bir kullanım detayı oluşturur. Bu detaylar hepimizin isteklerine yakından bakmak adına da önemli bir seçenek yaratmaktadır. Bireysel olarak bütün bu çalışmaları ve güncel hizmetleri ortaya çıkarabilir ve kendiniz de bu konuda sitenin ilerlemesini sağlayabilirsiniz. Sistemin nasıl çalıştığıyla ilgili olarak içerikleri incelerseniz, ne şekilde bir yenilik oluşturduğunu da görebilirsiniz. Bu yüzden hem yurt dışı bağlantılı siteler hem de güncel dengelerde ortaya çıkarılan siteler için önem sırasına göz atabilirsiniz.

Cdn var ise siteniz hızlı açılacaktır. En azından size uzak lokasyonlarda. Diyelim siteniz Avrupa lokasyonlu ve yurt dışında çalışıyor. Ama erişim olarak Türkiye üzerinde yavaş açılıyor. Birkaç saniyelik gecikmelerin bile önemli olduğu şu zamanlarda, internet sitenizin ne kadar hızlı açılacağına bu cdn sistemleriyle çok daha kolay karar verebilirsiniz. Olabildiğince hızlı bir şekilde çalışan bu sistemler sayesinde kendinizle ilgili seçenekleri de rahatlıkla kullanabilir ve ön plana çıkarmaya çalışabilirsiniz. Geleneksel kullanımlar ve özellikle kurulum aşamaları olarak baktığımız zaman bu işlemlerin tamamını kendine göre kullanabilir ve organize edebilirsiniz. Yeni nesil seçenekler ve farklı yaklaşımlar için daha alternatif bir süreç üzerinde çalışmalara göz atabilirsiniz.

CDN neden önemlidir?

Yeni bir web sitesi genellikle tek bir menşe kaynağına sahiptir. Ve başladığınızda ve çok fazla ziyaretçiniz olmadığında sorun değil. Web siteniz büyüdükçe (örneğin, trafiğiniz artar) sitenizi yüklemek için geçen süre de artacaktır. İnsanlar genellikle bir web sitesi için beklemekten hoşlanmazlar. Etki, yükleme süresindeki bir saniyelik düşüşün 6.000.000 ABD Doları’na (yani, 6 milyon dolar) gelir getirdiği çevrimiçi alışveriş web sitelerinde en güçlü olanıdır. İşte sizin de bu avantajları sağlamanız için çalışan ve ücretsiz hizmet sağlayan CDN firmaları:

1- CloudFlare

Ücretsiz CDN Veren Siteler 1

En çok bilinen ücretsiz ve ücretli versiyonlarıyla çalışma seçeneği sunan bir sitedir. Hem güvenlik konusunda hem de globale yayılmak konusunda kolay bir çalışma seçeneği sağlayan bu sisteme sitenizi eklemeniz de oldukça kolay olacaktır. CloudFlare popüler olarak WordPress kullanıcıları için en iyi ücretsiz CDN olarak bilinir. Gerçekten ücretsiz bir plan sunan az sayıda endüstri lideri oyuncudan biridir. 115 veri merkezi tarafından desteklenen CloudFlare, temel DDoS saldırılarına karşı hız, güvenilirlik ve koruma sağlar. Ayrıca, WordPress eklentisi 100.000’den fazla aktif web sitesinde kullanılmaktadır.

2- Incapsula

Ücretsiz CDN Veren Siteler 2

Incapsula buluttan Uygulama Teslimatı sağlar: Global CDN, Web Sitesi Güvenliği, DDoS Koruması, Yük Dengeleme ve Yük Devretme. Hizmeti etkinleştirmek 5 dakika sürer ve sitenize gönderilen yorumlar için doğru IP Adresi bilgisini almak için harika bir ücretsiz planı ve WordPress eklentisi vardır.

3- Jetpack

Ücretsiz CDN Veren Siteler 3

Tüm WordPress kullanıcıları için — Jetpack tanıtmamıza aslında gerek olmayan bir üründür. Son zamanlarda görkemlerini geliştirmelerine, sitenizin resimlerini küresel olarak güçlendirilmiş WordPress.com ızgaraları üzerinden sunan ücretsiz bir CDN servisi (Photon olarak adlandırıldı) eklediler. Bu hizmeti aktif hale getirmek için tek yapmanız gereken Jetpack’i indirmek ve kurmak ve Photon modülünü etkinleştirmek.

4- Swarmify

Ücretsiz CDN Veren Siteler 4

Swarmify, (önceden SwarmCDN olarak da bilinir), ücretsiz planlarında 10GB bant genişliği (sadece görüntüler için) sunan eşler arası (P2P) tabanlı bir içerik dağıtım ağıdır. Denemek için, WordPress eklentisini indirin ve devam edin. Swarmify’ın biraz farklı şekilde çalıştığını not etmek ilginçtir:

Diyelim ki bir grup insan sitenize göz atıyor. Onları P2P’deki ilk “eş” olarak düşünün. Yeni bir ziyaretçi (eş) geldiğinde, görüntüler mevcut kullanıcı grubundan (önceki eş) sunulur. Bu, sunucunuzun bant genişliğinden tasarruf sağlar ve eşler genellikle birbirine daha yakın olduğu için yükleme sürelerini iyileştirir. Swarmify ayrıca ücretli planlarının sadece bir parçası olan video CDN’yi de sunuyor.

Özet olarak:

Bu yazıları çok daha hızlı bir şekilde incelerseniz, sitenize ne kadar katkı katacağını görebilir ve güçlü bir kullanımla karşınıza çıkmasını sağlayabilirsiniz. Burada asıl amaç herkesin isteklerine yakından cevap vermek olacaktır. Geç kalmayın ve kendiniz de sitenize göre uyumlu bir CDN firması keşfedin. Şuan en çok tercih edilen ürünler ve fiyat performans açısından size katkı sunan siteler yukarıda sıraladığımız siteler oluyor. Bu siteler kendine has bir yapıda ilerlediği için özellikle insanların isteklerine de cevaplar veriyor diyebiliriz. Geç kalmayın ve bu sitelere hemen üyelik yaparak test edin. Genellikle testlerle bir sonuç elde etmek adına insanlar deneyimlerine göre bir kullanıma dahil oluyor ve sitenin de içeriklerine buradan erişmiş oluyor.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu