GENELWordpress

En İyi WordPress Site Taşıma Eklentileri

Sitenizi taşımak için WordPress site taşıma eklentileri kullanabilirsiniz. Bu sayede birçok işlemden kurtulabilir ve süreci hızlandırabilirsiniz.

Web siteleri senelerdir hayatımızda var. Birçok kişi birden fazla site açmayı tercih ediyor. WordPress gibi CMS sistemleri, site açmamızı önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Bu sayede çok sayıda kullanıcı bu tür sistemleri tercih ediyor.

Bir hosting firması seçtikten sonra WordPress gibi bir platformdan hızlıca site açabilirsiniz. Ancak, bir süre sonra sitenizin sunucusunu değiştirmeniz gerekebilir. Yani basitçe açıklamamız gerekirse sitenizi taşımanız gerekebilir.

İşte bu tür durumlarda tercih edebileceğiniz birçok farklı yöntem mevcut. Ancak, basit bir site taşıma yöntemi arıyorsanız, site taşıma eklentilerine göz atabilirsiniz. WordPress site taşıma eklentileri sayesinde bu işlemi birkaç adımda gerçekleştirebilmeniz mümkün. Bu konu hakkında daha fazla detaylı sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

WordPress Site Taşıma Eklentileri Ne İşe Yarar?

Bir site açmak için hosting ve domain satın almanız gerekiyor. Daha sonra WordPress veya Joomla gibi CMS sistemi kullanarak kolayca site açabiliyorsunuz. Sitenizin sürekli sorunsuz çalışması için iyi bir hosting firması seçmeniz şart. Çünkü sunucuda sorunlar yaşandığında site erişilemez hale gelebiliyor ve bu da ziyaretçi kayıplarına yol açabiliyor.

Eğer sorunlarla karşılaşıyorsanız, sitenizi farklı bir sunucuya taşımak isteyebilirsiniz. İşte bu durumda WordPress site taşıma eklentileri tercih etmeniz doğru olacaktır. Elbette siteyi taşımak için kullanabileceğiniz birçok farklı yöntem var.

Ancak, bu yöntemlerden bazıları ekstra uğraştırıcı olabilir. Site taşıma eklentileriyse sitenizi fazla işlem yapmadan hızlıca taşımanızı sağlıyor. Aslında bu eklentileri bir WordPress yedekleme eklentisi olarak da tanımlayabiliriz. Ancak, bazı taşıma eklentilerinde ekstra önemli özelliklerde mevcut. Örneğin, bu bazı eklentilerde siteyi taşırken hangi verilerin taşınıp taşınmayacağını seçebiliyorsunuz. Böylece, istediğiniz verileri seçerek sitenin hemen farklı bir sunucuya taşınmasını sağlayabiliyorsunuz.

Neden Bir Site Taşıma Eklentisi Kullanmalısınız?

Aslında bu sorunun cevabı oldukça basit. Sitenizin sunucusunda oluşan problemler, ziyaretçi kayıplarına yol açabilir. Bu sebeple sitenizi sorunsuz yani farklı bir sunucuya taşımanız doğru olacaktır. Site taşımak için karmaşık yöntemlerle uğraşmak yerine bir site taşıma eklentisi kullanabilirsiniz. Eklentilerin özelliklerinden faydalanarak sitenizi hızlıca taşıyabilirsiniz.

Daha önce belirttiğimiz gibi bir WordPress site taşıma eklentisi aslında bir yedekleme eklentisi olarak da tanımlanabilir. Yani bu tür eklentiler temel olarak sitenizi yedekler, kopyalar. Bu sayede sitenizdeki verilerin kaybolma ihtimalini de ortadan kaldırmış olursunuz. Bu eklentileri kullanarak siteyi yedekleyebilir ve kolayca farklı bir yere taşıyabilirsiniz.

En İyi 5 WordPress Site Taşıma Eklentisi

Sitenizi taşımak yani farklı bir sunucuya kopyalamak istiyor olabilirsiniz. Bu durumda listemizden bir WordPress kopyalama eklentisi seçebilirsiniz. Burada lafı uzatmadan site taşıma eklentileri listemize geçmek istiyoruz.

All-in-One WP Migration

hostixo-blog-en-iyi-wordpress-site-tasima-eklentileri-all-in-one-wp-migration

WordPress site taşıma eklentileri arasında bulunan All-in-One WP Migration, çok fazla tercih ediliyor. İlk olarak eklentinin kullanımının oldukça basit olduğunu vurgulamamızda fayda var. Yani bu eklentiyi kullanıyorsanız site taşıma nasıl yapılır diye araştırmanıza bile gerek yok. Çünkü eklentiyi kurduktan sonra dışa aktar butonuyla sitenizi kolayca dışa aktarabiliyorsunuz.

Bu dışa aktarımda veritabanı, medya dosyaları, temalar ve eklentiler gibi önemli veriler bulunuyor. Ancak, sitenizi taşırken hangi verilerin dışa aktarılmayacağını da kendiniz seçebiliyorsunuz. Basit ve kullanışlı bir site taşıma eklentisi arayanlar için All-in-One WP Migration doğru seçenek olabilir.

Duplicator

hostixo-blog-en-iyi-wordpress-site-tasima-eklentileri-duplicator

Milyonlarca kişi tarafından tercih edilen Duplicator, oldukça kullanışlı bir eklenti. Bu eklenti temel olarak birden fazla amaçla kullanılabiliyor. Duplicator ile site taşıma ve klonlama gibi amaçların yanı sıra yedekleme gibi işlemlerde yapabiliyorsunuz. Eklentiyi kullanarak sitenizde kesinti olmadan hızlıca başka bir sunucuya taşıyabilirsiniz. Üstelik eklentide bu tür işlemleri yapmak hiç karmaşık sayılmaz.

UpdraftPlus

hostixo-blog-en-iyi-wordpress-site-tasima-eklentileri-updraftplus

Listemizde yer alan UpdraftPlus, aslında tam olarak WordPress site taşıma eklentileri arasında gösterilemez. Bu eklenti bir yedekleme eklentisi olarak tanımlanabilir. Fazlasıyla popüler olan eklenti, sitenizin tamamını yedeklemenizi sağlıyor. Yani bu eklentiyi kullanarak hem WordPress dosyalarını hem de site veritabanını kopyalayabiliyorsunuz. Daha sonra bu yedeği kullanarak sitenizi hızlıca farklı bir sunucuya taşıyabilirsiniz. Eğer yedekleme işlemi için kullanışlı bir eklenti arayışı içerisindeyseniz, UpdraftPlus’a göz atabilirsiniz.

Migrate Guru

hostixo-blog-en-iyi-wordpress-site-tasima-eklentileri-migrate-guru

Sitenizi taşımak için hızlı bir yol arıyorsanız, Migrate Guru size bu konuda yardımcı olabilir. Migrate Guru, birçok farklı avantaja sahip bir eklenti. Bu eklenti sayesinde taşınması zor olan siteler bile daha basit bir şekilde taşınabiliyor.

Örneğin, yüksek kapasiteli bir sitenin taşınması bu eklentiyle normalden daha basit bir şekilde yapılabiliyor. Eklentiyi kullanarak tek tıkla hemen sitenizi taşımaya başlayabilirsiniz. Taşıma esnasında siteniz Migrate Guru sunucularında kopyalanır, taşıma sonunda bu kopya tamamen silinir. Böylece sitenizi sorunsuz bir şekilde taşıyabilirsiniz.

WP Migrate Lite

hostixo-blog-en-iyi-wordpress-site-tasima-eklentileri-wp-migrate-lite

WordPress site taşıma eklentileri listemizde son olarak WP Migrate Lite eklentisinden bahsedelim. Bu eklentiyle sitenin veritabanını taşıyabilir ve siteyi dışa aktarmayı hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Eklentide temel olarak iki farklı aktarma seçeneği mevcut. İsteğinize göre sadece sitenin veritabanını dışa aktarabilmeniz mümkün. Ayrıca, bu eklentiyi kullanarak sitenizin tamamını da dışa aktarabilirsiniz. Üstelik bu işlemlerin hızlıca gerçekleştirilebildiğini belirtmemizde fayda var.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu