Sunucu

Sunucu Konumunun Önemi

Bu makalemizde sizlere sunucu konumunun yani lokasyonunun önemini anlatacağız.

Sunucu Konumunun Önemi

Verilerinizin hangi konum da saklandığınızı biliyor musunuz? Bu önemli soru hakkında çok fazla insan bilgi sahibi değil maalesef.

Daha da kötüsü, öğrenmek isteseniz bile, birçok barındırma sağlayıcısı, verilerinizin nerede bulunduğunu dünyanın neresinde barındırdığını açıklamaz. Sizler için en fazla yaptıkları sunucunun hangi kıta da olduğunu söylemektir.

“Kuzey Amerika” veya “Asya” demek ve daha fazla bilgi vermemek bizim için yeterli bir bilgi değil. Bunun kararını her zaman kendinizin yapacağı hosting firmalarını tercih etmeye önem göstermelisiniz.

Hostixo bu konu da size her zaman şeffaf davranmıştır ve sunucunuzun konumuna karar vermeyi, sizlerin tercihine bırakmıştır.

Türkiye Dedicated Server   –   Yüksek Performanslı ve Ekonomik Sunucu Hizmeti

Fransa Dedicated Server   –   Daha Yüksek Trafik ve Güçlü Sunucu Hizmeti

Amerika Dedicated Server   –   Gelişmiş Alt Yapısı ile ABD Konumlu Çözümler

Almanya Dedicated Server   –   Avrupa Lokasyonlu Fiziksel Sunucu Hizmeti

Gibi tercihlerle size her zaman doğru hizmeti hedeflemeyi benimsedik ve ilke edindik.

Hadi şimdi sunucu konumunun önemine birlikte bakalım;

Hız

Verileriniz size (veya müşterilerinize) yakın bir sunucuda depolandığında, web sitenizin milisaniye cinsinden bir yanıt süresi olacaktır. Bunu, verilerinizin size yakın bir yerde bulunmamasıyla birlikte gelen 2-3 saniyelik yanıtlama süresiyle karşılaştırın.

2-3 saniyenin bu kadar büyük bir şey olmadığını söylediğinizi duyabiliyorum. Ancak bir kullanıcı web sitenize gelirse ve resimler hemen yüklenmiyorsa veya güzel etkileşimli oyununuz da lag oluşursa, müşterilerinizin ve kullanıcılarınızın ilgilerini hızlı bir şekilde kaybedersiniz.

Biraz araştırma yaparak hedef müşteri kitlenizin nerede yaşadığını öğrenin. Örneğin; Türkiye merkezli bir kitleniz varsa sunucu tercihinizi Türkiye lokasyonlu bir sunucudan yana kullanmanız gerekir.

Sunucu Konumunun Önemi

Gizlilik

Hostixo ‘ da müşterilerimizin verilerini gizli tutmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ancak gerçek şu ki, sunucuların bulunduğu belirli ülkelerdeki yasalar, resmi kuruluşların bu bilgilere erişmesine veya bunları izlemesine izin verilmektedir.

Kendinizi ve verilerinizi korumak için ne yapabilirsiniz? Biraz araştırma yaparak ve verilerinizi barındırmayı düşündüğünüz ülkenin yasaları konusunda bilgi edinin. Örneğin; Ülkemizde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında, yasal bildiriler ve kararlar doğrultusunda verilerinizin ve bilgilerinizin paylaşımı resmi kurum ve kuruluşlarca talep edilip, taraflarına sunulabilmektedir.

Bir belediye kuruluşu veya kar amacı gütmeyen kuruluşlar için çalışıyorsanız, sunucularınızın belirli bir ülkede bulunmasını gerektiren kurallar zaten mevcut. Kararınızı vermeden önce neye ihtiyaç duyduğunuzdan emin olmalısınız.

Sunucu Konumunun Önemi

SEO

Bu, son beş yıldır düzenli olarak tartışılan bir konudur. Fakat teorilerimiz ve incelemelerimiz doğrultusunda bir sunucunun konumu SEO sıralamanız üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.

Google’ın arama sonuçlarında en üste çıkmanızı sağlayacak sihirli bir formül yok ve Google bu algoritmayı bir sır olarak saklıyor. Ancak verileriniz Türkiye’de depolanmışsa ve müşterileriniz Türkiye ‘de bulunuyorsa, bunun SEO sıralamanız üzerinde bir etkisi muhakkak olacaktır.

Eğer verilerinizin kontrolünü elinize almak istiyorsanız, uygun fiyat seçenekleriyle lokasyon seçiminizi yaparak sunucunuzu Hostixo.com ‘dan temin edebilirsiniz. 7/24 Anlık müşteri hizmetiyle online olarak bütün taleplerinize yanıt alabilir ve diğer bütün hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

SEO Hakkında ki teorilerimiz ve incelemelerimiz için blog makalalelerimize göz atabilirsiniz.

 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu