SEOWordpress

En Güncel 10 WordPress SEO Eklentileri

Güncel 10 WordPress SEO Eklentileri

En Güncel 10 WordPress SEO Eklentileri

Genellikle, önerdiğimiz en iyi WordPress SEO eklentileri ve araçlarının neler olduğu tarafımıza çok kez soruluyor.

Bunun nedeni, arama motorlarının internette ki çoğu web sitesi için önemli bir trafik kaynağı olmasıdır. Web sitenizi arama motorları için optimize etmek, arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almanıza ve işletmenizi önemli ölçüde büyütmeye yardımcı olabilir.

Bu yazıda, kullanmanız gereken en iyi WordPress SEO eklentilerini ve araçlarını paylaşacağız. Bu araçlardan bazıları benzer işlevler sunar, bu nedenle belirli kullanım durumları için hangilerinin en iyi olduğunu da vurgulayacağız.

WORDPRESS SEO EKLENTİLERİ VE ARAÇLARI

1. Yoast SEO

En Güncel 10 WordPress SEO Eklentileri

 

Yoast SEO, piyasada ki en iyi WordPress SEO eklentisi diyebiliriz. Web sitenizi geliştirmenize yardımcı olan eksiksiz bir web sitesi optimizasyon aracıdır.

Web sitenizde ki tüm yayınlara ve sayfalara kolayca SEO başlıkları ve açıklamaları eklemenizi sağlar. Makalelerinize Açık Grafik meta verileri ve sosyal medya görüntüleri eklemek için de kullanabilirsiniz.

Yoast SEO, tüm web sitesi içeriğiniz için otomatik olarak bir XML site haritası oluşturur, bu da arama motorlarının web sitenizi taramasını kolaylaştırır. Başka bir SEO eklentisi kullanıyorsanız, SEO verilerinizi kolayca içe aktarmaya yardımcı olur.

2. SEMRush

En Güncel 10 WordPress SEO Eklentileri

SEMRush piyasadaki en iyi genel SEO aracıdır. Profesyonel SEO uzmanları, pazarlamacılar, blog yazarları ve her boyuttaki işletmeler tarafından kullanılan bu araç, trafiğinizi büyütmek için kapsamlı bir araç seti sağlar.

Kolayca sıralayabileceğiniz organik anahtar kelimeleri ve arama terimlerini bulmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca, rekabetçi araştırma yapmanıza ve rakiplerinizin hangi anahtar kelimeleri sıraladığını ve bunları nasıl yenebileceğinizi görmenizi sağlar.

SEMRush SEO Yazma Yardımcısı aracı, odak anahtar kelimeniz için en iyi 10 sonucu vermek için web sitenizin içeriğini geliştirmenize yardımcı olur. WordPress ile entegre olur ve bu daha fazla SEO dostu içerik yazmanıza yardımcı olur.

3. Google Search Console

En Güncel 10 WordPress SEO Eklentileri

Google Search Console, web sitesi sahiplerinin sitelerinin Google arama sonuçlarındaki varlığını izlemesine ve sürdürmesine yardımcı olmak için Google tarafından sunulan ücretsiz bir araçtır.

Google web sitenizdeki sayfaları tarayamadığın da ve dizine ekleyemediğin de sizi uyarır. Ayrıca bu tarama hatalarının nasıl düzeltileceği hakkında yararlı ipuçları da alırsınız.

En önemlisi, web sitenizin hangi anahtar kelimeleri sıraladığını, bağlantı metinlerini, ortalama konumu, gösterimleri ve daha fazlasını gösterir. İçeriğinizi optimize ederek kolayca daha üst sıralarda yer alabileceğiniz anahtar kelimeler bulmak için bu verileri kullanabilirsiniz.

Yoast SEO, herhangi bir kod yazmadan Search Console’u kurmanızı sağlayan kolay bir entegrasyon ile birlikte gelir.

4. Ahrefs

En Güncel 10 WordPress SEO Eklentileri

Ahrefs pazarlamacılar, blog site sahipleri ve işletmeler için hepsi bir arada bir SEO aracıdır. SEMRush’a popüler bir alternatiftir ve birçok benzer araç ve özellik sunar.

Anahtar kelime araştırması, rekabet analizi, backlink araştırması, anahtar kelime sıralamalarını izlemenizi ve daha fazlasını yapmanızı sağlar.

Ayrıca, belirli anahtar kelimeleri hedeflerken içeriği iyileştirmeye yardımcı olan ayrıntılı bir içerik analizi aracı sunar.

Büyük bir özellik çakışması olsa da, Ahrefs’in gerçekten iyi yaptığı şey backlink analizidir. Hangi sitelerin birden fazla rakibe bağlandığını görmek için kullanabiliriz. Bu daha fazla geri dönüş almamıza yardımcı olur.

Ayrıca, rakiplerimizin birden çok içeriğinin bizim olmadığımız sıralamaları belirlememize yardımcı olurlar.

Son olarak, Ahrefs sıralamamızı artırmak için doğru içeriği birleştirmeye ve yükseltmemize yardımcı olan yinelenen içeriği ve anahtar kelime tespitini daha iyi tanımlamamıza yardımcı olur.

Yukarıdaki nedenlerden dolayı, hem SEMRush hem de Ahrefs için ödeme yapıyoruz çünkü ikisi de belirli kullanım durumları için iyi.

5. Google Keyword Planner

En Güncel 10 WordPress SEO Eklentileri

Dünyada ki hiç kimse, insanların aradığı şeyle ilgili arama devi Google’dan daha fazla bilgi sahibi değil.

Google Anahtar Kelime Planlayıcı aracını kullanarak kendi anahtar kelime fikirlerinizi Google’ın kendisinden alabileceğinizi biliyor muydunuz?

Bu ücretsiz araç, Google’ın reklam verenlerine ücretsiz olarak sunulur ve herkes onu kullanabilir. Temel amacı, reklam verenlere reklam kampanyaları için teklif verebilecekleri anahtar kelimeleri göstermektir.

Ayrıca, reklam verenlerin arama hacmini, sonuç sayısını ve zorluk düzeyini tahmin ederek doğru anahtar kelimeleri seçmelerine yardımcı olur.

İçerik pazarlamacısı veya blog yazarı olarak, bu verileri yüksek arama hacmi, yüksek reklam veren ilgisi ve daha da önemlisi, diğer tüm sitelerin kolayca geçebileceği anahtar kelimeler bulmak için kullanabilirsiniz.

6.All in One SEO Pack

En Güncel 10 WordPress SEO Eklentileri

All in One SEO Pack, web sitenizi geliştirmek için kapsamlı bir araç seti sunan popüler bir WordPress SEO eklentisi dir. SEO başlığı ve meta etiketleri, açık grafik meta etiketleri, XML site haritaları, resim site haritaları ve daha fazlasını kolayca eklemenizi sağlar.

SEO için çevrimiçi mağazanızı optimize etmek için WooCommerce ile birlikte çalışır. Kolay kurulum ile birlikte gelir ve özellik yöneticisi kullanarak farklı ayarlara erişimi kontrol etmenizi sağlar.

Hepsi Bir Arada SEO Paketi Pro eklentisi daha fazla eklentiye erişmenizi sağlar ve Yoast SEO’dan daha uygun fiyatlı bir çözümdür. Bu yüzden piyasadaki en popüler ikinci WordPress SEO eklentisidir.

 

7. SEOPress

En Güncel 10 WordPress SEO Eklentileri

SEOPress başka bir basit ama güçlü WordPress SEO eklentisidir. Meta başlık, açıklama, açık grafik desteği, resim ve içerik XML site haritaları, yönlendirmeler ve daha fazlası gibi bir SEO eklentisinden bekleyebileceğiniz tüm özellikleri içerir.

Yeni başlayanlar için daha kolay kurulum ve daha deneyimli kullanıcılar için gelişmiş kontroller ile birlikte gelir. Özellikler ve kullanım kolaylığı açısından piyasadaki tüm üst WordPress SEO eklentileri ile karşılaştırılabilir.

Bazı kullanıcıların Yoast SEO üzerinden SEOPress’i seçmelerinin büyük bir nedeni, premium sürümün önemli ölçüde daha ucuz olması ve benzer özelliklerin çoğuyla birlikte gelmesidir.

 

8. Rank Math

En Güncel 10 WordPress SEO Eklentileri

Rank Math, web sitenizi arama motorları ve sosyal medya için optimize etmenizi sağlayan hızlı büyüyen kullanıcı dostu bir WordPress SEO eklentisidir. Bir kurulum sihirbazı ile birlikte gelir ve kurulum sırasında diğer SEO eklentilerinden veri almanızı sağlar.

Blog yazılarınıza kolayca meta başlık, açıklama ve Açık Grafik meta verileri eklemenizi sağlar. Eklenti ayrıca bir XML site haritası oluşturmanıza, Google Search Console’u bağlamanıza ve kullanıcı rollerine dayalı eklenti özelliklerine erişimi kontrol etmenize olanak tanır.

9. All in One Schema Rich Snippets

En Güncel 10 WordPress SEO Eklentileri

Rİch Snippet, bir incelemenin altında yıldız derecelendirmesi, bir ürünün altında fiyatlar, açıklamanın yanında fiyatlar vb. verileri göstererek web sitenizi arama sonuçların da öne çıkarmanızı sağlar.

Schema içerik türleri olarak incelemeleri, etkinlikleri, kişileri, ürünleri, tarifleri, yazılım uygulamalarını, videoları ve makaleleri destekler. Mevcut WordPress SEO eklentinizle birlikte güzel çalışır.

10. KeywordTool.io

En Güncel 10 WordPress SEO Eklentileri

Keyword Tool şu anda mevcut olan en iyi ücretsiz anahtar kelime araştırma araçlarından biridir. Bir anahtar kelime yazarak sadece anahtar kelime fikirleri oluşturmanıza olanak tanır. Bu anahtar kelime önerileri Google’ın otomatik önerme özelliğinden toplanır. Ayrıca Bing, YouTube, Amazon ve diğerlerinden anahtar kelime önerileri gösterir.

Bu anahtar kelime önerileri bir bilgi hazinesidir. Ücretli sürümlerine geçerek her bir anahtar kelime için arama hacmi, tıklama başına maliyet ve diğer verileri de alabilirsiniz.

 

Daha geniş bilgi sahibi olmak için;

Alexa Nedir ve Alexa Değeri Nasıl Yükseltilir ?

En İyi Backlink Sorgulama Araçları

Makalelerimize de göz atabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu