E-Posta

Outlook Hesap Silme Nasıl Yapılır? Kalıcı Hesap Silme

Hotmail hesabı silme yani Outlook hesap silme yapmak için bir yol arıyor olabilirsiniz. Hesabınızı kalıcı olarak silmenin bir yolu var.

E-mailin geçmişte ne kadar önemli olduğunu neredeyse hepimiz biliyoruz. Yıllar önce internet üzerinden haberleşmek için sıklıkla e-postalar kullanılırdı. Ancak tabii ki farklı yöntemlerin piyasaya çıkmasıyla birlikte mail kullanımı oldukça azaldı.

Buna rağmen günümüzde maillerin hala oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin, bir sitede üyelik oluştururken e-posta adresimizi kullanıyoruz. Daha sonra mail adresimizle şifremizi sıfırlayabiliyoruz.

Mail dendiğinde aklımıza ilk gelen servislerden birisi Outlook olarak gösterilebilir. Bir Outlook hesabınız varsa, bazı sebeplerden dolayı hesabınızı kalıcı olarak silmek isteyebilirsiniz. Bu işlem için uygulayabileceğiniz bir yöntem mevcut.

Microsoft Outlook Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-outlook-hesap-silme-linki-microsoft-outlook-kalici-hesap-silme

Outlook hesap silme adımlarından önce sizi en başa götürelim ve biraz Outlook’tan bahsedelim. Outlook aslında uzun bir geçmişe sahip. 2000’li yıllar öncesinde piyasaya sürülen bu servis, Microsoft tarafından sürekli geliştirilmeye devam ediyor. Microsoft’un Office ve OneDrive gibi birbirinden farklı birçok hizmeti mevcut.

Dev şirket aslında bu tür hizmetlerini Microsoft Outlook ile ilişkili bir şekilde hazırlıyor. Microsoft, mail hizmetini de yıllardır Outlook üzerinden sunuyor. Bir Outlook mail hesabı açarak Microsoft hizmetlerini tek bir çatı altında yönetebiliyoruz. Yani aslında Outlook’un Microsoft için tüm hizmetleri tek bir noktada birleştiren bir servis olduğunu söyleyebiliriz.

Microsoft Hesap Silme İşleminden Önce Bilmeniz Gerekenler

hostixo-blog-outlook-hesap-silme-microsoft-outlook-nedir

Outlook hesabınızı silmeden önce bilmeniz gereken bazı şeyler var. Bu hesabı sildiğinizde bazı şeylerin geri dönüşü olmayacak. Outlook mail servisinin Microsoft hizmetlerine entegre olduğunu belirtelim. Yani Outlook hesap silme işleminden sonra kullandığınız Microsoft hizmetleri de iptal olacaktır. Hesabınız kapandığında doğal olarak mail adresinizle bağlantılı servisler devre dışı kalacaktır.

Üstelik, mailinizi kapattığınızda Microsoft ve Xbox hediye kartı bakiyeleriniz ve Skype kredileriniz kaybolabilir. Bunların yanı sıra, mail adresinize kayıtlı tüm işletme ve kuruluş hizmetleri de erişilemez duruma gelir. Özetle, e-posta adresinizi kapattığınızda hesabınıza bağlı hizmetleri kullanamayacaksınız.

Bu yüzden Outlook hesabınızı kapatmadan önce gerekli hazırlıkları yapmanız gerekiyor. Örneğin, hesabınızı kapatmadan önce önemli hesaplarınıza tanımlı e-posta adresini farklı bir e-posta adresiyle değiştirebilirsiniz. Bu bir oyun hesabı veya forum hesabı olabilir. Hesabınızı kapatırken aklınızdan çıkarmamanız gereken bazı şeyler bu şekilde oluşuyor. Microsoft, hesabınızı silerken sizleri önemli konular hakkında bilgilendirecektir.

Silinen Outlook Hesabı Geri Alınabilir mi?

Microsoft Outlook hesabı silme işlemi hemen gerçekleşmiyor. Yani aslında hesabınızı sildikten sonra belli bir süre boyunca geri alabilmeniz mümkün. Microsoft, size hesap kapanmadan önce kaç gün bekleneceğini soruyor. Burada seçtiğiniz süre boyunca hesabınızı geri alabiliyorsunuz. Bu yüzden bu süreyi dikkatli bir şekilde seçmeniz oldukça önemli. Eğer hesabınızı sildiyseniz, seçtiğiniz bekleme süresi dolmadan önce tekrar oturum açarak yeniden aktifleştirebilirsiniz.

Outlook Hesabı Kaç Günde Silinir?

Mail hesabınızın anında kapatılmayacağını tekrar hatırlatalım. Yani siz mail adresinizi kapattığınızda hesabınız hemen silinmiyor. Hesabınızın silinmesi için bir süre beklemeniz gerekiyor. Microsoft, size hesap kapanmadan önce kaç gün bekleneceğini soruyor. 30 veya 60 gün seçeneklerinden birisini seçtikten sonra hesabınızı kapatabiliyorsunuz.

Seçtiğiniz süre boyunca hesabınız tam olarak kapanmıyor. Bu süreç zarfında hesabınızı tekrar aktifleştirmek için oturum açarak güvenlik bilgileriyle kimliğinizi kanıtlamanız gerekiyor. Güvenlik bilgilerini doğru bir şekilde doldurduğunuzda hesabınız tekrar aktifleşiyor.

Microsoft Outlook Hesap Silme Kalıcı

Sizlere yazımızdaki birçok önemli detaydan bahsettik. Daha fazla kafanızı karıştırmadan asıl konuya gelmek istiyoruz. Outlook hesabınızı kapatmadan önce e-posta adresinize kayıtlı hesaplarınızı unutmamanız gerektiğini tekrar hatırlatalım.

Hesaplarınızın mail adresini değiştirdikten sonra kapatma işlemine geçebilirsiniz. Eğer hesabınızı kapattıktan sonra geri almak istiyorsanız, seçtiğiniz süre boyunca güvenlik bilgileriyle geri alabilirsiniz.

Microsoft Hesap Silme

hostixo-blog-microsoft-outlook-hesap-silme-kalici-hotmail-hesabi-silme

  • İlk etapta Outlook hesap silme linki bağlantısına tıklayın ve silmek istediğiniz hesaba giriş yapın.
  • Karşınıza gelen ekranda çıkan uyarıları dikkatli bir şekilde okuyun ve ardından alt kısımdan hesabınızın kaç gün sonra silineceğini seçin. 30 veya 60 gün seçeneklerinden birisini seçtikten sonra alttaki İleri butonuna tıklayabilirsiniz.
  • Açılan sayfada hesabınız silindikten sonra neler olacağı sizlere tekrar hatırlatılır. Bu sayfadaki maddeleri dikkatli bir şekilde okuduktan sonra tek tek onaylayarak en alta inmeniz gerekiyor. En alt kısımda Bir neden seçin yazan bir açılır menü göreceksiniz. Bu menüye tıkladıktan sonra hesabınızı neden kapatmak istediğinizi seçebilirsiniz.
  • Bu adımlardan sonra en alttaki Hesabı kapatılmak üzere işaretle butonuna tıklamanız gerekiyor. Bu butona tıkladıktan sonra hesabınızın silinme süreci başlatılacaktır. Seçtiğiniz sürenin sonunda hesabınız kalıcı olarak kapatılacaktır. Outlook hesap silme işlemini bu adımlarla kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu