oyun

VALORANT İsim Değiştirme Nasıl Yapılır?

VALORANT isim değiştirme işlemini hesabınıza giriş yaparak belli aralıklarla gerçekleştirebilmeniz mümkün. Böylece istediğiniz zaman kullanıcı adınızı değiştirerek yeni kullanıcı adınızla oyunu oynamaya devam edebilirsiniz.

Geçtiğimiz dönemlerde Riot Games, VALORANT ile birlikte sayısızca oyuncunun dikkatini çekmeyi başardı. 2020 yılında piyasaya sürülen VALORANT, diğer FPS oyunlarından farklı olmasıyla dikkat çekiyor. Birçok farklı sebeple oldukça fazla kişi tarafından tercih edilen VALORANT, şüphesiz günümüzün en popüler oyunlarından birisi.

Oyun ayrıca belli aralıklarla yeni güncellemelerle de geliştirilmeye devam ediyor. Sizde VALORANT oynuyor veya oynamak istiyor olabilirsiniz. Ayrıca VALORANT oynarken oyun içi mevcut kullanıcı adınızı değiştirmek istiyor olabilirsiniz.

Bu durumda sizin için iyi bir haberimiz var. Çünkü VALORANT isim değiştirme işlemini belli aralıkla gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu işlemi nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız, yazımızdaki adımları takip edebilirsiniz.

VALORANT Giriş Kullanıcı Adı Değiştirilir mi?   

hostixo-blog-valorant-giris-kullanici-adi-degistirilir-mi

VALORANT isim değiştirme konusundan önce farklı bir soruyu cevaplamak istiyoruz. VALORANT’a giriş yaparken kullandığınız kullanıcı adı ile oyun içi kullanıcı adınız birbirinden farklı oluyor. Bu yüzden oyun içi kullanıcı adını değiştirmek yerine oyuna giriş yaparken kullandığınız kullanıcı adını değiştirmek istiyor olabilirsiniz.

Yani VALORANT oyun içi ismini değiştirmek yerine Riot isim değiştirme yapmak istiyor olabilirsiniz. Ancak burada sizin için kötü bir haberimiz var. VALORANT’ta sadece oyun içi kullanıcı adı belli aralıklarla değiştirilebiliyor.

Yani ne yazık ki hesabınıza giriş yaparken kullandığınız kullanıcı adını değiştiremezsiniz. Ancak eğer oyun içi kullanıcı adını değiştirmek istiyorsanız, bu durumda yazımızın devamına göz atarak bu işlemin nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.

VALORANT Kullanıcı Adı Ne Kadar Zamanda Bir Değiştirilir?

VALORANT isim değiştirme süresi 1 ay olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce VALORANT hesabınıza giriş yaparken kullandığınız kullanıcı adını değiştiremediğinizi belirtmiştik. Ancak oyun içinde kullandığınız kullanıcı adını ayda bir değiştirebiliyorsunuz. Bu sayede mevcut kullanıcı adınızdan memnun olmasanız bile ayda bir değişim yaparak yeni kullanıcı adınızla oyunu oynamaya başlayabilirsiniz.

VALORANT Kullanıcı Adı Etiketi Nedir?

hostixo-blog-valorant-etiket-nedir

VALORANT nick değiştirme işleminden önce sizlere biraz etiketten bahsetmek istiyoruz. VALORANT’ta bulunan etiket sistemi sayesinde kullanıcılar istedikleri kullanıcı adını rahatlıkla alabiliyorlar. Diğer oyunlarda genellikle aynı kullanıcı adını birden fazla kişi alamıyor.

Ancak VALORANT, bunun için bir çözüm geliştirmiş durumda. Etiket sistemi sayesinde oyunda birden fazla kişi aynı kullanıcı adını kullanabiliyor. Örneğin, kullanıcı adınızın “Oyuncu1” olduğunu varsayalım.

İşte bu kullanıcı adının yanında maksimum 5 karakterden oluşan ve “#” ile başlayan bir etiket bulunuyor. Bu etiketi kullanıcılar kafalarına göre belirleyebiliyorlar. Böylece farklı bir kişi aynı kullanıcı adını farklı bir etiket kullanarak alabiliyor.

Yani sizin kullanıcı adınızın etiketi “1111” ise farklı bir kişi aynı kullanıcı adını “1112” etiketiyle alabiliyor. Oyuncular birbirlerini arkadaş olarak eklerken kullanıcı adlarının yanında bu etiketleri de kullanıyorlar. Böylece oyunda isim karışıklığı vs. olmuyor.

VALORANT Etiket Değiştirme Nasıl Yapılır?

VALORANT isim değiştirme işlemi yaparken otomatik olarak kullanıcı adınızın yanında yeni bir etiket belirlemeniz gerekiyor. Yani yazımızın devamındaki kullanıcı adı değiştirme işlemini uygulayarak mevcut kullanıcı adı etiketinizi de değiştirebilirsiniz.

Eğer kullanıcı adınızın yerine sadece etiketi değiştirmek istiyorsanız, aynı kullanıcı adını yazarak yanına farklı bir etiket girebilirsiniz. Böylece kullanıcı adınız aynı kalacak ancak kullanıcı adınızın etiketi değişmiş olacaktır.

VALORANT İsim Gizleme Nasıl Yapılır?

VALORANT oyun içi isim gizleme işlemini birçok sebepten yapmak isteyebilirsiniz. Örneğin, mevcut kullanıcı adınız hoşunuza gitmiyor olabilir. Ancak VALORANT kullanıcı adı değiştirme hakkınızı kullandığınız için yaklaşık bir ay beklemeniz gerekiyor olabilir.

İşte bu gibi durumlarda VALORANT oyun içi kullanıcı adı gizleme işleme yaparak oyun içindeki isminizi gizleyebilirsiniz. Bunu yaptığınızda diğer oyuncular kullanıcı adınızın yerine oynadığınız ajanın adını görürler. Örneğin, Sage ajanını oynuyorsanız, oyun içi adınız diğer oyunculara Sage olarak gözükür. Ayrıca oyun içi kullanıcı adınızı gizlediğinizde kendi adınız size oyun içinde “Ben” olarak gözükür.

VALORANT İsmini Ben Yapma

VALORANT isim gizleme yaptığınızda oyun içi adınızın size “Ben” olarak gözükeceğini belirtmiştik.

  • Bu işlemi gerçekleştirmek için ilk olarak oyunu açın.
  • Oyuna girdikten sonra sağ üstteki çark ikonuna tıklayın.
  • Sonrasında karşınıza gelen seçeneklerden ‘AYARLAR’ seçeneğine tıklayın.
  • Ardından açılan ekranın üst kısmından ‘GENEL’ sekmesine tıklamanız gerekiyor.
  • Daha sonra karşınıza gelen ekranda biraz aşağıya inerek “GİZLİLİK” kısmını bulmalısınız.
  • “GİZLİLİK” kısmını bulduktan sonra bu kısmın altındaki “İsmimi Grubumun Dışındakilerden Gizle” seçeneğini ‘Açık’ olarak ayarlamanız gerekiyor. Bu kısmı açık hale getirdiğinizde oyun içi isminiz gizlenmiş olacaktır. Eğer bu kısmı tekrar ‘Kapalı’ olarak işaretlerseniz oyun içi isminiz yeniden herkese görünür olacaktır.

VALORANT İsim Değiştirme Nasıl Yapılır ?

hostixo-blog-valorant-isim-degistirme-nasil-yapilir

VALORANT isim değiştirme işlemini Riot Games’in resmi sitesinden birkaç adımda gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik bu işlemi ayda bir yapabileceğinizi tekrar hatırlatmamızda fayda var. Böylece mevcut oyun içi kullanıcı adınızdan memnun olmasanız bile belli bir süre sonra kullanıcı adınızı değiştirerek oyunu oynamaya devam edebilirsiniz.

VALORANT Kullanıcı Adı Değiştirme

  • VALORANT kullanıcı adı değiştirme işlemi için ilk olarak buraya tıklayarak ismini değiştirmek istediğiniz hesaba giriş yapın.
  • Sonrasında karşınıza gelen ekranın sol tarafında bulunan ‘RIOT ID’ seçeneğine tıklayın.
  • Ardından açılan sayfanın en üst kısmında “RIOT ID” yazan bir kutucuk göreceksiniz. Bu kutucuğa yeni kullanıcı adınızı girebilirsiniz. Daha sonra bu kutucuğun yanındaki “ETİKET” yazan kutucuğa da kullanıcı adınızın yanında görünecek etiketi girmelisiniz.
  • Son olarak kutucukların altında bulunan ‘DEĞİŞİKLİKLERİ KAYDET’ butonuna tıklayarak kullanıcı adı ve etiket değiştirme işlemini tamamlayabilirsiniz.

VALORANT isim değiştirme ve etiket değiştirme işlemi yukarıdaki adımlarla gerçekleştirilebiliyor. Bu işlemi ayda bir uygulayarak VALORANT oyun içi kullanıcı adınızı ve etiketinizi değiştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu