Wordpress

En İyi 10 WordPress Çoklu Dil Eklentisi

Sitenizin farklı dillere çevrilmesini sağlamak için WordPress çoklu dil eklentisi kullanabilirsiniz. En iyi WordPress çeviri eklentileri içeriğimizde olacak.

Sitemizde tek bir dil kullanmak birçok noktaya kadar gayet yeterli. Ziyaretçilerimiz Türkiye’den olduğunda bu konuda çok sorun yaşamıyoruz. Ancak, farklı ülkelerden ziyaretçi çekmek istiyorsak, bu durumda işler tamamen değişiyor. Bu gibi durumlarda yabancı ziyaretçiler için özel çözümler üretmemiz gerekiyor.

Eğer WordPress gibi bir CMS sistemi kullanıyorsanız, bu durumda oldukça şanslısınız. Çünkü, WordPress gibi CMS sistemleri için geliştirilen çok sayıda eklenti mevcut. Bu eklentiler arasında WordPress çoklu dil çeviri eklentileri de bulunuyor. Çeviri eklentileri sayesinde, yabancı ziyaretçiler sitenizde herhangi bir sorun yaşamıyor.

WordPress Çoklu Dil Eklentisi Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-en-iyi-wordpress-coklu-dil-eklentileri-wordpress-ceviri-eklentisi

WordPress, birçok noktada hayatımızı kolaylaştıran bir CMS sistemi. Bu sistemle site oluşturmak oldukça basit. Ayrıca, sitemizi yönetmek ve düzenlemek için birçok farklı seçenek mevcut. Tüm bunlara ek olarak bir de çok sayıda WordPress eklentisi mevcut.

Çoklu dil eklentileri de yine bu eklentiler arasında yer alıyor. Sitemize bir WordPress çoklu dil eklentisi kurabiliyor ve bu sayede sitenin çevrilmesini sağlayabiliyoruz. Yani aslında bu eklentiler sayesinde sitenin dili değiştirilebiliyor. Üstelik bu çeviri eklentileri, WordPress dil seçeneği ekleme yaparak siteyi çok dilli bir hale getirebiliyor. Bu sayede, farklı bölgelerden ziyaretçilere ulaşmanız mümkün hale geliyor.

Uzun lafın kısası, WordPress çeviri eklentileri, sitenizin farklı dillere çevrilmesini sağlar. Bu sayede, sitenin dilini değiştirmekle uğraşmanız gerekmez. Yabancı ziyaretçiler sitenize gelerek istedikleri dili seçebilir ve sitenizde rahatça gezinebilirler.

Neden WordPress Çeviri Eklentisi Kullanılmalı?

Bir WordPress çoklu dil eklentisi kullanmanın çok sayıda avantajı mevcut. Özellikle global bir site açmak isteyenler için bu tür eklentiler şart. Eğer sadece yerel bir siteye sahipseniz, bu eklentiyi kullanmanız pek gerek yok.

Yani siteniz Türk ziyaretçilere özel konulara sahipse, çeviri eklentisi kullanmanız biraz mantıksız olabilir. Ancak, siteniz geniş kapsamlıysa ve globale ulaşacak konulara sahipse, bu durumda çeviri eklentisi kullanmanız yararınıza olacaktır. Bu sayede, siteye farklı bölgeden ziyaretçiler gelse bile, çeviri yaparak rahatça gezinebilirler.

Bunun sonucunda da farklı bölgelerden ziyaretçilere ulaşabilir ve büyük kazançlar sağlayabilirsiniz. Uzun lafın kısası, global çapta ziyaretçilere ulaşmak istiyorsanız, WordPress çoklu dil eklentisi kullanmanız kesinlikle şart. Aksi takdirde farklı bölgelerden ziyaretçi çekmeniz oldukça zorlaşacaktır.

En İyi WordPress Çoklu Dil Eklentileri

Birçok farklı sebepten dolayı bir çeviri eklentisi kullanmak isteyebilirsiniz. Global çapta bir site için, bir WordPress çoklu dil eklentisi kullanmanızı öneriyoruz. En iyi çeviri eklentilerini merak ediyorsanız, listemize göz atabilirsiniz. Aşağıdaki eklentilerden birisini seçerek, sitenizi yabancı ziyaretçilere daha rahat ulaştırabilirsiniz.

TranslatePress

hostixo-blog-en-iyi-10-wordpress-coklu-dil-eklentisi-translatepress

Sitenizi kolayca çevirmenizi sağlayacak bir eklenti arıyorsanız, TranslatePress sizin için oldukça iyi bir seçenektir. Bu eklenti, bir sayfayı tek seferde tamamen çevirmenize olanak tanır. Sayfadaki formlar ve diğer öğeler, bir adımda hızlıca çevrilebilir.

Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan TranslatePress, WordPress temalarıyla da uyumlu çalışır. Bu sayede, uyumluluk konusunda sıkıntı yaşamadan, bu eklentiyi rahatça tercih edebilirsiniz. Birden fazla dile sahip bir site oluşturmak istiyorsanız, TranslatePress’e göz atabilirsiniz.

The WordPress Multilingual Plugin

hostixo-blog-en-iyi-10-wordpress-coklu-dil-eklentisi-wordpress-multilingual-plugin

WPML olarak da bilinen The WordPress Multilingual Plugin, önemli özelliklere sahip bir WordPress çoklu dil eklentisi. Temalar, eklentiler ve sayfa oluşturucularla uyumlu çalışması sayesinde kullanıcılara önemli bir avantaj sağlıyor.

WPML eklentisiyle sayfaları, gönderileri, menüleri ve daha birçok şeyi hızlıca çevirebiliyorsunuz. Üstelik, bu eklentinin yüksek kaliteli çeviriler sunduğunu söyleyebiliriz. Hız, uyum ve özellik açısından oldukça avantajlı olan WPML, site sahipleri için oldukça iyi bir seçenek.

Polylang

hostixo-blog-en-iyi-10-wordpress-coklu-dil-eklentisi-polylang

En popüler WordPress dil eklentisi belki de Polylang olabilir. Çok fazla tercih edilen bu eklentinin ücretli ve ücretsiz sürümü mevcut. Ücretsiz sürümde birçok şeyi rahatça yapabiliyorsunuz. Ancak, bazı ekstra özelliklere erişmek için Polylang PRO sürümü satın almanız gerekebiliyor. Yoast SEO ile uyumlu olan bu eklenti, gönderileri, sayfaları ve daha birçok şeyi çevirebilmenizi sağlıyor. Ayrıca, WooCommerce sayfalarını da yine rahatça çevirebiliyorsunuz.

WP Multilang

hostixo-blog-en-iyi-10-wordpress-coklu-dil-eklentisi-wp-multilang

Basit ve ücretsiz WordPress çoklu dil eklentisi arayanlar, WP Multilang‘a göz atabilirler. Açık kaynaklı ve ücretsiz olan bu eklenti, Yoast SEO, Rank Math SEO ve WooCommerce dahil birçok önemli eklentiyle uyumlu hazırlanmış. WP Multilang, dil başına ayrı menü öğeleri, gönderiler, terimler, widgetlar ve yorumlar eklenmesini sağlıyor. Ayrıca, temel bir çeviri eklentisinde bulunacak özelliklerin birçoğu, bu eklentide de mevcut.

Google Website Translator

hostixo-blog-en-iyi-10-wordpress-coklu-dil-eklentisi-google-website-translator

Google’ın çeviri hizmetini kullanan Google Website Translator, kolay kuruluma ve basit ayarlara sahip. Herkesin anlayabileceği şekilde hazırlanan bu eklenti, yapılandırmaları içe veya dışa aktarmanıza da olanak tanıyor.

Google Website Translator, Google Translate’i kullanarak, sitenizi 100’den fazla dile çevirmenizi sağlıyor. Üstelik, bu eklentide birçok farklı özelleştirme seçeneği de mevcut. Kısacası, basit bir WordPress çeviri eklentisi arıyorsanız, bu eklentiyi inceleyebilirsiniz.

Weglot Translate

hostixo-blog-en-iyi-10-wordpress-coklu-dil-eklentisi-weglot-translate

Oldukça popüler bir WordPress çoklu dil eklentisi olan Weglot Translete‘in birçok önemli özelliği bulunuyor. Bu eklentiyle de sitenizi 100’ün üzerinde dile çevirebiliyorsunuz. Üstelik bunu kodlama gerektirmeden hızlıca yapabiliyorsunuz.

Eklentinin en önemli avantajlarından birisi, SEO için optimize edilmiş olması. Bu sayede, sitenizi SEO dostu olacak şekilde kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Kurulumu kolay olan Weglot Translate, sitedeki içeriği otomatik algılayarak hemen çevirebiliyor. Ayrıca, bu eklentide tüm çeviriler anlık olarak güncellenebiliyor.

Loco Translate

hostixo-blog-en-iyi-10-wordpress-coklu-dil-eklentisi-loco-translate

Kullanışlı ve gelişmiş WordPress çoklu dil eklentisi Loco Translate, kolay kullanımıyla dikkat çekiyor. Bu eklenti aslında temaları ve eklentileri hızlıca çevirmenizi sağlıyor. Loco Translate ile sitenizin birçok bölümünü rahatça çevirebilmeniz mümkün.

Üstelik, bu eklentinin ücretsiz ve açık kaynaklı olduğunu belirtmek istiyoruz. Kısacası, gelişmiş özelliklere sahip ancak ücretsiz bir çeviri eklentisi kullanmak istiyorsanız, Loco Translate sizin için kesinlikle iyi bir seçenek.

Google Language Translator

hostixo-blog-en-iyi-10-wordpress-coklu-dil-eklentisi-google-language-translator

Google Translate hizmetini kullanan Google Language Translator, sitenizin dilini çevirmenizi sağlıyor. Yoast SEO ve WooCommerce uyumuyla da dikkat çeken bu eklentinin, insan düzeyinde çeviri kalitesinde çeviriler sunmaya çalıştığını söyleyebiliriz.

GTranslate sayesinde ücretsiz çeviri yaparak sitenizin anında farklı bir dile çevrilmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu eklentiyle, kategorileri, etiketleri, temaları, eklentileri ve daha birçok şeyi farklı bir dile çevirebilirsiniz. Üstelik, GTranslate WooCommerce mağazasının dilini de çevirmenize olanak tanıyor.

Multisite Language Switcher

hostixo-blog-en-iyi-10-wordpress-coklu-dil-eklentisi-multisite-language-switcher

Güçlü, basit ve kullanımı kolay bir WordPress çoklu dil eklentisi arayanlar için, Multisite Language Switcher oldukça iyi bir seçenek. 10’dan fazla dil desteği sunan bu eklenti, birçok farklı kişi tarafından hazırlanmış çevirilere sahip.

Bu dil paketleri sayesinde, sitenizi farklı dillere çevirebiliyorsunuz. Multisite Language Switcher, diğer eklentilerdeki gibi sayfalardan tutun kategorilere kadar birçok şeyi çevirebiliyor. Sitenin kök klasörüne çok dilli destek ekleyen bu eklenti sayesinde, yabancı ziyaretçilere daha rahat ulaşabilirsiniz.

Babble

hostixo-blog-en-iyi-10-wordpress-coklu-dil-eklentisi-babble

Oldukça hızlı bir WordPress çoklu dil eklentisi olan Babble, ücretsiz olmasıyla dikkat çekiyor. Çok fazla dil seçeneğine sahip olan Babble, aslında performans düşünülerek hazırlanmış bir eklenti. Yani sitenizi yavaşlatmayacak eklentiler arıyorsanız, Babble sizin için uygun bir seçenek olacaktır. Bunlara ek olarak, bu eklentinin kullanışlı ve anlaşılır bir arayüze sahip olduğunu belirtelim. Bu kolay arayüz sayesinde, sitenizi hızlı bir şekilde farklı dillere çevirebiliyorsunuz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu