İnternetJoomlaWordpress

İçerik Yönetim Sistemi (CMS) Nedir? Avantajları Neler?

Kolayca site açmamızı sağlayan birçok içerik yönetim sistemi mevcut. CMS, kodlama bilgisine gerek duymadan web sitesi oluşturabilmemizi sağlıyor.

Web siteleri açarak ekstra gelir kazanabilmeniz mümkün. Hatta sitenizi iyi yönetirseniz, bir süre sonra iyi miktarda para kazanmaya başlayabilirsiniz. Birçok kişi bu gibi sebeplerden dolayı bir site açmak istiyor.

Ancak yeni bir site açmak ilk başta kullanıcıların gözüne zor gelebiliyor. Normal şartlarda site oluşturmak için kod bilgisi gerektiğini söyleyebiliriz. İşte bu sebepten dolayı bu fikirden vazgeçmeyi düşünebilirsiniz. Ancak CMS sayesinde yeni bir site oluşturmak için kod bilgisine ihtiyaç yok. CMS nedir, CMS açılımı nedir gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

İçerik Yönetim Sistemi Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-icerik-yonetim-sistemi-cms-avantajlari-nelerdir

İçerik yönetim sistemi, kodlamayla uğraşmadan hızlı bir şekilde site oluşturmanıza ve yönetmenize olanak tanır. Bu sistemler aslında CMS olarak da bilinir. CMS, Content Management System kelimelerinin kısaltılmışıdır. İçerik yönetim sistemlerinin çalışma prensipleri oldukça basit. CMS sistemleri, temel olarak teknik bilgiye gerek olmadan kolay bir şekilde internet siteleri yayınlanmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Bu sistemler her geçen gün daha fazla gelişmeye devam ediyor. Güncel olarak seçim yapabileceğiniz oldukça fazla CMS sistemi mevcut. Bu sistemler sayesinde e-ticaret sitesinden tutun blog sitesine kadar birçok farklı site tasarlanabiliyor.

Bu kısımda son olarak CMS sistemlerine bir örnek vermek istiyoruz. Günümüzde sayısızca kullanıcı tarafından tercih edilen WordPress, aslında bir CMS olarak karşımıza çıkıyor. WordPress sayesinde kodlamaya gerek olmadan kolayca site açabiliyor ve yönetebiliyoruz.

İçerik Yönetim Sistemlerinin Avantajları Neler?

hostixo-blog-icerik-yonetim-sistemi-nedir-cms-nedir-cms-acilimi-nedir

CMS platformlarının hızlıca site oluşturup yönetmenize olanak tanıdığını tekrar hatırlatalım. Bu sistemlerin aslında kullanıcılar için birçok avantajı mevcut. Bu avantajlardan bazılarına gelin birlikte göz atalım.

Kod Bilgisi Gerektirmez

CMS sistemlerinin en büyük avantajı, kolayca site oluşturup yönetmeye olanak tanımasıdır. CMS platformlarıyla hızlıca bir site oluşturabilirsiniz. Ancak, bu platformla sadece bir site oluşturmakla da kalmazsınız. Bir içerik yönetim sistemi sayesinde web sitenizi kod bilgisi gerekmeden rahatlıkla yönetebilirsiniz.

Bu platformların arayüzünü kullanarak birçok özelliğe erişebilirsiniz. Siteniz için yeni bir tema seçebilir, yeni içerikler ekleyebilir ve daha birçok farklı düzenlemeler yapabilirsiniz. Kısacası, bu sistemler herhangi bir teknik bilginiz olmadan kolayca bir site yönetmenize imkân tanırlar.

Hazır Temaları Bulunur

Tema, bir web sitesi için belki de en önemli şey olarak gösterilebilir. Bir siteye tema yazmak için tabii ki kod bilgisine sahip olmak zorundasınız. Ayrıca, sitenize uygun bir tema yazdırmak için iyi bir web tasarımcı bulmanız gerekiyor.

Ancak, CMS platformlarında böyle şeylerle uğraşmanıza gerek yok. Günümüzde WordPress gibi CMS platformları çok fazla tercih ediliyor. Bu sebeple, geliştiriciler bu platformlara özel hazır temalar hazırlıyorlar. WordPress gibi platformlar için hazırlanan ücretli ve ücretsiz sayısızca tema bulunuyor. İsterseniz ücretsiz hazır temalardan birini seçerek sitenizde kullanabiliyorsunuz.

Ayrıca isteğinize göre ücretli temalardan birini satın alarak hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Kullanıcılar için bu durumun kesinlikle çok büyük avantaj olduğunu söyleyebiliriz.

Hazır Eklentileri Bulunur

CMS platformları için hazırlanan sayısızca eklenti mevcut. Bu eklentilerin hepsi birbirinden farklı özelliklere sahip. Örneğin, sitenize bir üyelik eklentisi kurarak üyelik sisteminde gelişmiş ayarlar yapabilirsiniz. Yani aslında eklentiler sayesinde web siteniz çok daha fazla özellik kazanabilir. Böylece herhangi bir kodla uğraşmadan gelişmiş özelliklere sahip olabilirsiniz.

Bilgi Ağı Geniştir

CMS platformlarının oldukça popüler olduğunu belirtmiştik. WordPress ve Joomla gibi platformlar sayesinde kolayca site oluşturup yönetebilirsiniz. Peki bu tür platformlarda herhangi bir sorunla karşılaştığınızda ne yapacağınızı biliyor musunuz? Aslında buna pek kafa yormanıza gerek yok. Çünkü, bu tür CMS sistemleri çok fazla tercih edildiği için hatalarını araştırmak daha kolay oluyor.

Kullanıcılar, CMS sistemlerinde karşılaştıkları sorunları ve çözümlerini internette sıkça paylaşıyorlar. Böylece, internette yapacağınız kısa bir araştırmayla aradığınız şeyi hızlıca bulabilmeniz mümkün. Örneğin, bir WordPress hatasını internette aratarak çözümünü hızlıca bulabilirsiniz.

En Popüler 5 CMS Uygulaması

hostixo-blog-icerik-yonetim-sistemi-en-iyi-5-cms-uygulamasi

Tercih edilebilecek birçok farklı CMS platformu mevcut. İçerik yönetim sistemi örnekleri için bu platformları inceleyebiliriz. WordPress’in bu platformlar arasında en popüleri olduğunu söyleyebiliriz. Sıkça adını duyduğumuz WordPress, günümüzde neredeyse tüm web sitelerinin temelini oluşturuyor. Bazı popüler CMS platformları aşağıdaki şekilde oluşuyor.

Popüler İçerik Yönetim Sistemleri

  • WordPress
  • Joomla
  • Wix
  • Shopify
  • Drupal

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu