E-Posta

Hotmail Blacklistten Nasıl Çıkarılır ?

Kullanıcılarını istenmeyen e-postalardan korumak için, posta kutusu sağlayıcıları genellikle kötü gönderenleri kara listeye alır ve mesajlarını hedef alıcılara teslim etmez. Gmail, Outlook / Hotmail, Yahoo gibi bazı büyük posta kutusu sağlayıcıları, spam gönderenleri durdurmak için kendi kara listelerini tutar.

Bu yazımızda bahsedeceğimiz 5 adım ile IP adresi hotmail blacklistten nasıl çıkarılır sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

IP Adresi Hotmail Blacklistten (Kara Liste) Nasıl Çıkarılır ?

Bu adımları kullanarak % 100 başarılı olabilirsiniz. Unutmayın ki kaldırma işlemlerinin çoğu 3-5 gün sürmektedir.

Hotmail Kara Liste Kontrolü

İlk olarak e-postanızın engellendiğinden emin olmalısınız. Herkese açık e-posta kara listelerinin aksine, Hotmail doğrudan bir arama aracı sağlamaz. Microsoft, gönderen hizmetleri aracılığıyla IP geri bildirimi sağlar, ancak bu işlem için kaydolmanız gerekiyor.

Hotmail’in kara listesinde olup olmadığınızı kontrol etmenin en kolay yolu bir e-posta göndermektir. Hotmail’iniz e-postanızı engelliyorsa, bu geri dönme bildirimini alırsınız:

<[email protected]>: host
hotmail-com.olc.protection.outlook.com[104.47.6.33] said: 550 5.7.1
Unfortunately, messages from [192.16.1.1] weren't sent. Please contact
your Internet service provider since part of their network is on our block list (S3150). You can also refer your provider to http://mail.live.com/mail/troubleshooting.aspx#errors. [VE1EUR02FT003.eop-EUR02.prod.protection.outlook.com] (in reply to MAIL FROM command)

Geri dönme almazsanız eğer e-postanız spam klasörüne yönlendirilebilir. Aşağıdaki işlem yalnızca Hotmail ve Outlook kara listesinden kaldırılması içindir.

Microsoft’un E-posta Etki Alanları

Microsoft’un birkaç etki alanı vardır, ancak hepsi aynı kara listeyi kullanır.

  • hotmail.com
  • live.com
  • outlook.com
  • msn.com

Hotmail Blacklistten Çıkarma İşlemi

Hotmail E-postaları Neden Reddediyor ?

Hotmail e-postaları reddediyorsa, sunucunuzdan istenmeyen etkinlik algılamıştır. Hotmail’in e-postanızı engellemesinin birçok nedeni olsa da, en yaygın nedenler şunlardır:

  • E-posta hacminiz önemli ölçüde veya hızlı bir şekilde değiştiği için.
  • Yeni bir IP adresinden e-posta gönderdiğiniz için.
  • Bilinmeyen kullanıcılara e-posta gönderdiğiniz için.
  • Sunucunuzdan spam geldiği için.
  • E-posta Kimlik Doğrulamanız başarısız olduğu için.
  • DNS’iniz yanlış olduğu için.

Sorunu Bulmak

Hotmail’in e-postalarınızı neden engellediğini öğrenmek için sunucunuzun günlüklerine bakmanız gerekiyor.

Bu dizeleri e-posta günlüklerinizde arayabilirsiniz:

protection.outlook.com
http://mail.live.com/mail/troubleshooting.aspx
list (S3150)

Hotmail veya Outlook.com’un e-postalarınızı ilk kez engellediğine bakın. İlk problemi bulduğunuzda, önceki 24-48 saatlik dönemden gelen e-postaları analiz edin. Olağandışı bir aktivite olup olmadığına bakın.

Hotmail’in e-postanızı kara listeye almasının 1 numaralı nedeni, güvenliği ihlal edilmiş bir kullanıcı hesabı veya spam gönderen web uygulaması olan bir güvenlik ihlalidir.

Spam gönderenler, hotmail.com’u ve ilgili adresleri, örneğin outlook.com’u mesajlarla doldurmak için güvenliği ihlal edilmiş hesapları kullanır. Herhangi bir e-posta istatistik aracınız varsa, kullanıcı adı veya IP adresine göre oturum açma sayısında artış olup olmadığına bakın. Genellikle, bu etkinlikte ani bir artış yaşayan kullanıcı, güvenliği ihlal edilmiş hesaplardır.

Gönderenin Saygınlığını Kontrol Edin

Microsoft, filtreleme politikalarını yayınlamasa da, belgelerinde Return Path bulundurmaktadır. Return path, e- posta’larınızın AOL, Yahoo, Microsoft, Comcast, Yandex, gibi e-posta servis sağlayıcıları tarafından direkt ‘gelen kutusu’ na teslim edilmesini sağlayan ücretli bir sertifikadır. Return Path ücretli hizmetine ek olarak, SenderScore.org adında ücretsiz bir e-posta kontrol aracı sağlar.

Hotmail Blacklistten Nasıl Çıkarılır ? 1

Gönderen Puanınızın 75’in üzerinde, tercihen 80’in üzerinde olup olmadığını kontrol edin.

E-postanızı Doğrulayın

Outlook.com veya Hotmail.com kullanıcılarına gönderilen e-posta, Gönderen Kimliği kimlik doğrulamasını içermelidir. Microsoft şu anda şunları kontrol etmektedir:

  • SPF
  • DKIM

E-posta kimlik doğrulamanızın çalıştığını doğrulamak için mail-tester.com gibi bir araç kullanabilirsiniz .

Outlook Postmaster Hizmetleri

Outlook.com veya Hotmail.com adreslerine düzenli olarak yüksek hacimde (100 / gün) e-posta gönderiyorsanız, postmaster hizmetlerine kaydolmalısınız . Akıllı Ağ Veri Hizmetleri, IP aralıklarınız hakkında geri bildirim sağlar:
Hotmail Blacklistten Nasıl Çıkarılır ? 2

Ayrıntılı raporlar istiyorsanız, Outlook’un Önemsiz Posta Raporlama Programı’na (JMRP) kaydolmayı düşünün. JMRP, bir Outlook veya Hotmail kullanıcısı e-postanızı spam olarak işaretlediğinde sizi bilgilendirir.

Hotmail Kara Liste Kaldırma Formu

Sunucunuzun IP’sini Hotmail’in kara listesinden çıkarmak için,  Mikrosoft’un destek formunu doldurmanız gerekiyor.

Geri dönen bir e-postadan tüm başlıkları kopyalayıp yapıştırdığınızdan emin olun. Başlıklar, Microsoft’un hata mesajlarını ve IP adreslerini onaylamasına izin verir.

Formu gönderdikten birkaç saat sonra bir bildirim e-postası alırsınız:

Dear Jeffrey Huckaby

Please note that your ticket number is in the subject line of this mail.

192.168.1.1/32

Note: Errors are unlikely, however, if an error is indicated, please resubmit the specific IP or IP range.

Thank you,

Outlook.com Deliverability Support

Genellikle 24-48 saat içinde, kararlarına dair bir bildirim almalısınız. Aşağıda yer alan iki yanıttan birini alırsınız:

  • Not qualified for mitigation
  • We have implemented mitigation
Uygun olmayan yanıtı alırsanız, e-postayı yanıtlayın. IP’nizin neden uygun olmadığı konusunda açıklama isteyin. Genellikle 24-48 saat içinde yanıt alırsınız.
IP azaltmaya uygunsa, Hotmail e-posta bloğunun 24 saat içinde kaldırıldığını göreceksiniz.

 

Aşağıda kara listeden çıkma isteğinize dair reddedilmiş bir mesaj yer almaktadır.

host mx4.hotmail.com[65.55.37.72] said: 550 SC-001 Mail rejected by Windows Live Hotmail for policy reasons. Reasons for rejection may be related to content with spam-like characteristics or IP/domain reputation problems. If you are not an email/network admin please contact your Email/Internet Service Provider for help. Email/network admins, please visit MSN Postmaster for email delivery information and support (in reply to MAIL FROM command)

Hotmail ret bildirimi önemli bilgiler içerir. Yukarıdaki örnekte, 550 SC-001, sunucunuzun neden kara listeye alındığına dair bir örnektir.

Hotmail Kara Listesi Geri Dönme Kodları

SMTP Hata Kodu ve Açıklamaları

421 RP-001Outlook.com sunucusuna bağlanan posta sunucusu IP’si izin verilen hız sınırını aştı. Oran sınırlamasının nedeni IP / etki alanı itibarı ile ilgilidir. Bir e-posta / ağ yöneticisi değilseniz, lütfen yardım için E-posta / İnternet Servis Sağlayıcınız ile iletişime geçin.
421 RP-002Outlook.com sunucusuna bağlanan posta sunucusu IP’si, bu bağlantıda izin verilen hız sınırını aştı. Oran sınırlamasının nedeni IP / etki alanı itibarı ile ilgilidir. Bir e-posta / ağ yöneticisi değilseniz, lütfen yardım için E-posta / İnternet Servis Sağlayıcınız ile iletişime geçin.
421 RP-003Outlook.com sunucusuna bağlanan posta sunucusu IP’si izin verilen bağlantı sınırını aştı. Sınırlamanın nedeni IP / etki alanı itibarı ile ilgilidir. Bir e-posta / ağ yöneticisi değilseniz, lütfen yardım için E-posta / İnternet Servis Sağlayıcınız ile iletişime geçin.
550 SC-001Posta, politika nedenleriyle Outlook.com tarafından reddedildi. Reddedilme nedenleri, spam benzeri özelliklere sahip içerik veya IP / etki alanı itibarı ile ilgili olabilir. Bir e-posta / ağ yöneticisi değilseniz, lütfen yardım için E-posta / İnternet Servis Sağlayıcınız ile iletişime geçin.
550 SC-002Posta, politika nedenleriyle Outlook.com tarafından reddedildi. Outlook.com’a bağlanan posta sunucusu IP’si ad alanı araştırma davranışı sergilemiştir. Bir e-posta / ağ yöneticisi değilseniz, lütfen yardım için E-posta / İnternet Servis Sağlayıcınız ile iletişime geçin.
550 SC-003Posta, politika nedenleriyle Outlook.com tarafından reddedildi. IP adresiniz açık bir proxy / geçiş gibi görünüyor. Bir e-posta / ağ yöneticisi değilseniz, lütfen yardım için E-posta / İnternet Servis Sağlayıcınız ile iletişime geçin.
550 SC-004Posta, politika nedenleriyle Outlook.com tarafından reddedildi. IP adresinize bir engelleme konuldu çünkü bu IP adresinden gelen postalarla ilgili şikayetler aldık. Gönderenlerin istenmeyen alıcıları e-posta listelerinden kaldırmalarına yardımcı olmayı amaçlayan ücretsiz bir program olan Önemsiz E-posta Raporlama Programına (JMRP) kaydolmanızı öneririz. Bir e-posta / ağ yöneticisi değilseniz, lütfen yardım için E-posta / İnternet Servis Sağlayıcınız ile iletişime geçin.
550 DY-001Posta, politika nedenleriyle Outlook.com tarafından reddedildi. Genellikle kimlik doğrulaması yapılmamış SMTP e-postayı bir İnternet posta sunucusuna göndermek için kullanılmadıklarından dinamik IP’lerden gelen e-postaları kabul etmiyoruz. Bir e-posta / ağ yöneticisi değilseniz, lütfen yardım için E-posta / İnternet Servis Sağlayıcınız ile iletişime geçin. http://www.spamhaus.org, dinamik ve konut IP adreslerinin listelerini tutar.
550 DY-002Posta, politika nedenleriyle Outlook.com tarafından reddedildi. Muhtemel neden, güvenliği ihlal edilmiş veya virüs bulaşmış bir sunucu / kişisel bilgisayardır. Bir e-posta / ağ yöneticisi değilseniz, lütfen yardım için E-posta / İnternet Servis Sağlayıcınızla iletişime geçin.
550 OU-001Posta, politika nedenleriyle Outlook.com tarafından reddedildi. Bir e-posta / ağ yöneticisi değilseniz, lütfen yardım için E-posta / İnternet Servis Sağlayıcınız ile iletişime geçin. Bu engelleme hakkında daha fazla bilgi almak ve kaldırma talebinde bulunmak için lütfen şu adrese gidin: http://www.spamhaus.org.
550 OU-002Posta, politika nedenleriyle Outlook.com tarafından reddedildi. Reddedilme nedenleri, spam benzeri özelliklere sahip içerik veya IP / etki alanı itibarı ile ilgili olabilir. Bir e-posta / ağ yöneticisi değilseniz, lütfen yardım için E-posta / İnternet Servis Sağlayıcınız ile iletişime geçin.

 

Yukarıda anlattığımız IP Adresi Hotmail Blacklistten (Kara Liste) Nasıl Çıkarılır ? konusunda aklınıza takılan sorularınızın yanıtını alabilmeniz için veya öneride bulunabilmeniz için aşağıda yer alan yorumlar kısmını kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dilerseniz daha önce bloğumuzda paylaştığımız WordPress Alan Adı Değiştirme İşlemi başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu