E-Posta

Mailchimp Nedir ve Neden Gereklidir?

Mailchimp Nedir ve Neden Gereklidir?


MailChimp
size E-posta listeleri, bültenler, otomatik kampanyalar ve daha fazlasını oluşturma ve yönetme olanağı sağlayan bir eklentidir. Sizi sürücü koltuğuna yerleştirir ve baştan sona e-posta pazarlama çabalarınız üzerinde tam kontrol sahibi olmanızı sağlar. MailChimp basit ve kullanımı kolaydır ve eklentiyi tek bir yönetim panelinde bulunan bir dizi e-posta pazarlama aracına erişmenizi sağlar. MailChimp e-posta pazarlamasıyla gelirlerinin artmasını isteyen işletmeler için en iyi seçim aracı olmasıyla ön plana çıkmaktadır.

E-posta pazarlamasının önemi

E-posta pazarlaması günümüz pazarlama çabalarında önemli bir araçtır. İşletmeler ve şirketler, e-posta pazarlamasıyla mümkün kılınan daha geniş ve daha küresel bir kitleyi hedefleyerek gelirlerini artırabilir ve erişimlerini sağlayabilir. İnternet pazarlamasının potansiyeli, doğru yapıldığında muazzamdır ve oldukça rekabetçi bir ekonomide büyümek isteyen işletmeler için bir kırılma noktası oluşturmaktadır.

E-posta pazarlamasında başarılı olmak zor bir çaba olabilir ve doğru yapılmazsa, bir işletmenin itibarına zarar verebilir. Neyse ki, bugün mevcut olan bir işletmenin sadece başarılı olmakla kalmayıp e-posta pazarlama çabalarıyla gelişmesine yardımcı olabilecek araçlar da var. Bu araçların başında MailChimp gibi eklenti göze çarpıyor. MailChimp sizin için pazarlama stratejisi geliştirerek rakiplerinizden de önde olmasını sağlar.

Mailchimp Nedir ve Neden Gereklidir? 1
Mailchimp Nedir ve Neden Gereklidir ?

E-posta Kampanyaları Tasarlama ve Başlatma Kolaylığı

MailChimp‘i kullanmaya başlamak daha kolay olamazdı. Bir liste oluşturduktan sonra, devam edebilir ve ilk kampanyanızı başlatabilirsiniz. MailChimp tüm bunları sizin için yaptığı için güzel bir bülten oluşturmak için hiç HTML bilmenize veya kodlama bilgisine sahip olmanıza gerek yok! Tek yapmanız gereken, önceden oluşturulmuş geniş şablonlar arasından seçim yapmak ve kullanımı kolay  oluşturucularını kullanarak içeriği özelleştirmek. (Biraz daha merak uyandıran şablonlara ihtiyacınız var ise, tam olarak istediğiniz şekilde oluşturulmuş ve size özel tasarlanmış bir MailChimp şablonuna sahip olabilirsiniz .) E-postaları hemen gönderebilir veya hangisi sizin için en iyi olursa olsun daha sonra çıkacak şekilde planlayabilirsiniz.

E-posta Kampanyalarını Otomatikleştirin

MailChimp ayrıca, e-posta kampanyalarını tamamen otomatikleştirmenizi sağlar. Bu, bir listeye kaydolduklarında sizin yerinize otomatik bir kampanya atarak oturduğunuz yerden e-posta göndermenize olanak sağlamakta. Otomatik kampanyalar, markanızın imajını kişiselleştirmenize ve siz ve aboneleriniz arasındaki çok değerli etkileşimi geliştirmenize yardımcı olur. Sonuçta, aboneleriniz potansiyel müşterilerdir. Müşteriyi karşılamanın ötesinde, otomatik e-postalar satın alma verilerinizin başkaları adına kullanımına sokabilir. Belirli bir kampanyadan türetilen web sitesi etkinliğini izlemenize, abonelerinizin daha fazla bilgi için geri gelmesini sağlamanıza ve tam kontrol sahibi olmanıza yardımcı olur. MailChimp, WordPress, Facebook ve daha fazlası gibi çeşitli diğer uygulamalarla entegre olabilir.

Otomatik e-postalar, yalnızca yeni e-posta abonelerini karşılamakla kalmaz, aynı zamanda abonelere satın alma ile ilgili ürün önerileri, ister doğum günü, isteyen bir aboneye yıllık posta gönderme, aktif olarak zirayet eden düzenli abonelere teşekkür etme gibi özelleştirilmiş bir posta sağlamak için mükemmel bir araçtır. web siteniz hakkında önemli geri bildirimler almak vb. Tüm bu tetikleyiciler, abonelerinize / müşterilerinize yaklaşmanıza yardımcı olabilecek otomatik e-postalar için mükemmel nedenlerdir. MailChimp, başlamanız için bir dizi kullanılabilir iş akışı sağlar!

mailchimp

Gelen Kutusu Önizleme ve Test Etme

Başarılı bir e-posta pazarlama kampanyası söz konusu olduğunda, her şeyden daha önemlisi, bir kişinin gelen kutusu açıldığında nasıl görüneceğini simüle etmek için kampanyayı başlatmadan önce test etmeniz gerekmektir. Bu test sayesinde, ciddi olabilecek hatalardan kaçınmanızı sağlar. MailChimp, e-postanızın 40’ın üzerinde farklı istemcide nasıl görüneceğini görmenizi sağlayan değerli bir gelen kutusu önizleme aracı sağlar. Bu test aracı, nerede olursa olsun e-postalarınızın iyi görünmesini sağlayacaktır. Tek yapmanız gereken, bir kampanya oluşturmak için ne kadar zaman harcadığınıza bakılmaksızın kampanyanızı mahvetmek için bir hatayı önlemeyi amaçlamaktır.

Mailchimp Nedir ve Neden Gereklidir? 2

Listelerinizi Büyütmek ve Daha Fazla Abone Almak

Zaten iyi bir abone listesine sahip olabilirsiniz, ancak listenizi daha da büyüterek daha fazla müşteriye ulaşmanız gerekmekte. Her iki durumda da Mailchimp, kullanıcı dostu dinamik formlarla abone listelerinizi büyütmenize ve abonelerinize ulaşmanızda yardımcı olur. Bu formları markanıza uyacak şekilde özelleştirilebilir ve kişisel/iş web sitenize bağlanabilir veya web sitenize yerleştirilebilirsiniz. Formlarınızı özel alanlarda kullanabilmek demek, işiniz veya uygulamanız, gereksinimleriniz vb. İle ilgili olduğu için abonelerinizle ilgili bilgileri yakalamanızı sağlamak demektir.

E-Ticaret Entegrasyonu

Hem ücretli hem de ücretsiz MailChimp hesaplarıyla, kampanya yöneticileri belirli bir kampanyadaki satın alma sayısını ve miktarını izleme olanağına sahiptir. Bu, bir e-posta pazarlama kampanyasının üretilen gelir ve satışlar açısından ne kadar iyi performans gösterdiğini görme olanağı sağlar. ECommerce360 ile e-posta kampanyalarınızı basit API entegrasyonu aracılığıyla doğrudan çevrimiçi mağazanıza bağlayabilirsiniz.

Bu çevrimiçi mağazalar Magento, Shopify, BigCommerce ve Prestashop gibi çeşitli alışveriş platformlarına dayanabilir. Her şey düzgün bir şekilde ayarlandıktan ve kullanıma hazır hale geldikten sonra, kampanyalarınızın işiniz için ek gelire dönüştürme açısından gerçekten ne kadar başarılı olduğunu görmeye başlayabilirsiniz. Bu, doğru yaptığınız şeyi ve bir daha ki sefere daha iyisini yapabileceğinizi anlamanıza yardımcı olabilir. Bu e-Ticaret verilerini kampanyalarınız için listenizi bölümlere ayırmak için bile kullanabilirsiniz.

Sizlerle birlikte MailChimp nedir ve sizin e-ticaret veya kişisel web sayfanıza ne gibi avantajlar sağlayabileceğini anlattık. Başka sorularınız var ise yorum kısmında belitmeyi unutmayınız.

Kampanyalarımıza mutlaka göz atın , uygun fiyatlarımızdan yararlanın.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu