BilgisayarWindows

Windows 10 Görev Çubuğu Çalışmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Windows 10 görev çubuğu çalışmıyor hatasıyla karşılaştıysanız, çözümü için birçok farklı yol izleyebilirsiniz. Bu sorundan kurtulmanız için sizlere yardımcı olmak istiyoruz.

Bilgisayarlar, doğru şekilde kullanıldıklarında birçok anlamda işimizi kolaylaştırabiliyorlar. Bilgisayar denilince aklımıza gelen ilk işletim sistemlerinden birisi Windows olarak gösterilebilir. Windows, yıllardır en fazla tercih edilen işletim sistemlerinin başlarında geliyor. Bu işletim sistemi belli aralıklarla güncellenmeye devam ediyor.

Ayrıca, Windows’ta işimize yarayan birçok faydalı özellik mevcut. Bu işletim sistemindeki görev çubuğu sayesinde açık uygulamaları kolayca yönetebiliyoruz. Üstelik bu çubuğa uygulama kısayolları da ekleyebiliyoruz. Birçok yönden faydalı olan görev çubuğu, bazen bazı sebeplerden dolayı çalışmayabiliyor. Bu sorundan kurtulmak için izleyebileceğiniz bazı yollar mevcut.

Windows Görev Çubuğu Çalışmıyor Sorunu Nedir?

hostixo-blog-windows-10-gorev-cubugu-calismiyor-cozumu-windows-gorev-cubugu-calismiyor

Windows 10 görev çubuğu çalışmıyor ise yazımızın devamındaki yöntemlere göz atabilirsiniz. Ondan önce bu probleme biraz değinmemiz gerekiyor. Windows’da bulunan görev çubuğu, birçok yönden işimizi kolaylaştırıyor. Yazımızda bahsettiğimiz problem ortaya çıktığında bu görev çubuğu tıklanamaz hale gelebiliyor.

Yani görev çubuğu kilitlendiği için bu kısım kullanılamaz hale gelebiliyor. Ayrıca, bazı zamanlar görev çubuğunda sağ tıklama gibi şeylerde çalışmayabiliyor. Kısacası, Windows 10 görev çubuğu dondu ve Windows 10 görev çubuğu yüklenmiyor gibi problemleri bu problemin içerisine dahil edebiliriz. Windows 10 görev çubuğunda simgeler görünmüyor gibi bir hatayla karşılaştıysanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Windows 10 Görev Çubuğu Çalışmıyor Çözümü

Görev çubuğu çalışmıyor hatasından kurtulmak için uygulayabileceğiniz birçok farklı yöntem mevcut. Bu yöntemlerin bazılarını sizlere açıklamak istiyoruz. Böylece bu hatadan hızlıca kurtulabilir ve bilgisayarınızı sorunsuzca kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bilgisayarı Yeniden Başlatın

Bazen bir hatayla karşılaşıldığında çözüm oldukça basittir. Bilgisayarda bir hatayla karşılaştığımızda, cihazı kapatıp açmak bazı zamanlar bizi sorundan kolayca kurtarabilir. Windows 10 görev çubuğu çalışmıyor problemi bir kereye mahsus karşınıza çıkmış olabilir.

Bu durumda bilgisayarınızı yeniden başlatmanız bu sorundan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Bu yüzden, farklı işlemler denemeden önce bilgisayarınızı yeniden başlatmanız doğru olacaktır. Daha sonra hatanın devam edip etmediğine göz atabilir ve duruma göre diğer adımları uygulayabilirsiniz.

Görev Yöneticisinden Windows Gezginini Yeniden Başlatın

Görev Yöneticisinden birçok hizmeti kontrol edebilmeniz mümkün. Görev çubuğunda bir problemle karşılaştığınızda, Windows Gezginini yeniden başlatabilirsiniz. Windows Gezginini yeniden başlattığınızda görev çubuğu da yeniden başlayacaktır.

Bunun için Görev Yöneticisini Ctrl + Shift + Esc tuşlarına basarak çalıştırın. Sonrasında, İşlemler kısmından Windows Gezgini uygulamasını bulun ve bu uygulamaya sağ tıklayarak Yeniden başlat seçeneğine tıklayın. Bu adımları uyguladığınızda muhtemelen görev çubuğu sorunsuz bir şekilde tekrar çalışacaktır.

Görev Çubuğundaki Hizmetleri Düzenleyin

Bilgisayarınızı yeniden başlatarak Windows 10 görev çubuğu çalışmıyor hatası gibi problemlerden kurtulabilmeniz mümkün. Ancak, bu tür sorunları sık sık yaşıyorsanız bu durum oldukça can sıkıcı olabilir.

Bu durumda, sorunun tekrarlamaması için görev çubuğundaki ikonları azaltmayı vs. deneyebilirsiniz. Çünkü görev çubuğu kalabalık olduğu için sürekli olarak sorunlar ortaya çıkıyor olabilir. Bu yüzden, görev çubuğundaki hava durumunu kapatarak gereksiz ikonları kaldırmanız doğru olacaktır. Bu kısmı ne kadar sadeleştirirseniz, sorunla karşılaşma ihtimaliniz o kadar azalacaktır.

İşletim Sisteminizi Güncelleyin

Kullandığınız çoğu yazılım sorunların çözülmesi için belli aralıklarla güncellenir. Bu yüzden her uygulamanın ve yazılımın son sürümünü kullanmaya özen göstermeniz gerekiyor. İşletim sistemi güncel olmadığında karşınıza bazı problemler çıkabilir.

Görev çubuğunda oluşan sorunlar, işletim sistemindeki hatalardan kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda işletim sisteminiz güncel mi diye kontrol etmeniz doğru olacaktır. Eğer Windows güncel değilse, son sürüme güncelleyerek hatanın devam edip etmediğine göz atabilirsiniz.

Sistem Geri Yükleme Yapın

Yukarıdaki tüm adımları denemenize rağmen problemden hala kurtulamamış olabilirsiniz. Bu durumda format atmadan önce deneyebileceğiniz bir yöntem daha mevcut. Sistem geri yükleme, sizi çoğu zaman problemlerden kurtarabilir. Bu yüzden görev çubuğu çalışmıyor sorunundan kurtulmak için bilgisayarınıza format atmadan önce sistem geri yükleme yapmayı deneyebilirsiniz.

Son Çare Olarak Format Atın

Windows 10 görev çubuğu çalışmıyor probleminden hiçbir şekilde kurtulamıyorsanız, son çareniz format demektir. Bilgisayarınıza temiz bir format atarak birçok problemden kurtulabilirsiniz. Bu yüzden, işletim sisteminin tekrar sorunsuz şekilde çalışması için bilgisayarınıza format atmanız gerekiyor olabilir. Bu işlemden sonra muhtemelen sorununuz tamamen çözülecektir. Böylece görev çubuğunu ve bilgisayarınızı eskisi gibi sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu