DiğerWordpress

En İyi 5 WordPress LMS Eklentisi

Online eğitime yönelik bir site açmak için bir WordPress LMS eklentisi kullanabilirsiniz. Bu eklentiler, sitenizi Udemy gibi bir platform haline çevirebilir.

Eğitim, asla sonu olmayan geniş kapsamlı bir konu. Bilim ve sanattan tutun birçok farklı konuda sayısızca eğitimci var. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte, online eğitiminde kullanımı oldukça arttı. Günümüzde birçok kişi bir kursa gitmek yerine online eğitim almayı tercih ediyor.

WordPress eklentileri, hali hazırda bize çok sayıda imkân tanıyor. Bu eklentilerden faydalanarak sitemizde önemli düzenlemeler yapabiliyoruz. LMS eklentileri, aslında çevrimiçi eğitim platformu oluşturmak için kullanılıyor. Bu eklentiler, sitenizi online kurs gibi bir platforma çevirebilmenizi sağlıyor. Örneğin, bu eklentileri kullanarak sitenizde öğrenciler kaydedebiliyor ve online sınavlar yapabiliyorsunuz.

LMS Nedir? Ne İşe Yarar?

LMS açılımı Learning Management System, yani Eğitim Yönetim Sistemi olarak tanımlanmaktadır. WordPress LMS eklentisi kısmına geçmeden önce bu konuyu biraz detaylandırmak istiyoruz. LMS, aslında bir CMS yani içerik yönetim sistemi gibidir.

WordPress gibi içerik yönetim sistemleriyle hızlıca bir site oluşturabiliyoruz. LMS ise bir online eğitim platformu oluşturmamızı sağlar. LMS’yi kullanarak eğitimler yükleyebilir, sınav ve anketler oluşturabilir, haber ve duyurular paylaşabilir ve daha birçok şeyi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Ancak, tüm bu özellikler kullanılan LMS platformuna göre değişiklik gösterir.

Kullandığınız eğitim yönetim sisteminin size sunduğu özellikleri kullanarak bir online eğitim sistemi oluşturabilirsiniz. Bu kısımda son olarak LMS sistemlerinin genellikle kurumlar tarafından tercih edildiğini belirtelim.

WordPress LMS Eklentisi Ne İşe Yarar?

Bir WordPress LMS eklentisi, WordPress site içerisinde LMS sistemi oluşturmanızı sağlar. Bu eklentileri kullanarak sitenizi bir LMS platformu gibi kullanabilirsiniz. Yani aslında bu eklentiler sayesinde sitenizi online eğitim platformuna dönüştürebilirsiniz. Eklentilerin sunduğu özellikler değişiklik gösterebilir.

Ancak, birkaç örnek vermek gerekirse, bu eklentilerle sınav ve anketler oluşturabilir ve öğrencilerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca, kurslar paylaşabilir ve öğrencilerin kurslara kaydolmalarını sağlayabilirsiniz. Bunlar LMS eklentileriyle yapabileceğiniz şeylerden sadece birkaçı. Sizde listemizden bir eklenti seçerek, sitenizi bir eğitim platformu gibi kullanabilirsiniz.

En İyi WordPress LMS Eklentileri

LMS eklentilerinin detaylarını sizlerle paylaşmak istedik. Bu detayların ardından, eklenti listemize geçebiliriz. Eğer bir LMS eklentisi arıyorsanız, aşağıdaki eklentilere göz atabilirsiniz.

LearnPress

hostixo-blog-wordpress-lms-eklentisi-learnpress

Bir WordPress LMS eklentisi olan LearnPress, oldukça kullanışlı ve kolay bir arayüze sahip. Eklentide eğitimle alakalı birçok önemli özellik mevcut. Örneğin, çevrimiçi kurslar oluşturarak içerisine dersler ve testler dahil birçok şey ekleyebiliyorsunuz.

Kursu oluşturduktan sonra yönetebiliyor ve öğrencilerinizle kolayca iletişim kurabiliyorsunuz. Aktif olarak geliştirilmeye devam eden bu eklenti, ücretsiz olarak karşımıza çıkıyor. Yani çevrimiçi bir kurs sitesi vb. platform oluşturmak istiyorsanız, LearnPress eklentisini inceleyebilirsiniz.

LifterLMS

hostixo-blog-wordpress-lms-eklentisi-lifterlms

Listemize bir diğer LMS eklentisi LifterLMS ile devam edelim. Bu eklentiyle de yine çevrimiçi kurslar oluşturabilmeniz mümkün. Bu eklenti hakkında ilk olarak kurs oluşturmadan bahsedelim. Eklentide zengin içerikli kurslar oluşturarak bölümlere ayırabilir ve daha birçok farklı düzenleme yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra, öğrencilerin ilerlemelerini ayrıntılı olarak takip edebilirsiniz.

Örneğin, sınavlar oluşturabilir, ilerlemeleri raporlarla kontrol edebilir ve başarılı öğrencilere sertifikalar verebilirsiniz. Ayrıca, bir forumu veya tartışma alanını entegre ederek kurs incelemeleri gibi alanlar oluşturabilirsiniz. Bu sayede, sitede etkileşimin yükselmesini sağlayabilirsiniz.

Tutor LMS

hostixo-blog-wordpress-lms-eklentisi-tutor-lms

Bol özellikli bir WordPress LMS eklentisi arayanlar, Tutor LMS eklentisine de göz atabilirler. Eklentiler kurslar oluşturmak ve satmak için çok sayıda önemli özellik mevcut. Ayrıca, Tutor LMS temaları arasından birisini seçerek oluşturduğunuz sitede kullanabilirsiniz. Bu eklentide kurs oluşturma, öğrencilerin ilerlemesini takip etme ve sertifika hazırlama dahil çok sayıda özellik mevcut.

Örneğin, oluşturduğunuz kurslar için önizleme ekleyebilir, ayrıca kurslara sınırsız ders ve içerik ekleyebilirsiniz. Gelişmiş sınav oluşturucuyla birçok farklı türde sınav oluşturabilir, bir zamanlayıcı ekleyerek öğrencilere sunabilirsiniz. İşte bu eklentide bunlar gibi çok sayıda önemli özellik mevcut.

Sensei LMS

hostixo-blog-wordpress-lms-eklentisi-sensei-lms

Listemizde yer vermek istediğimiz bir diğer eklenti, Sensei LMS. Bu eklenti WordPress sitelerle sorunsuz şekilde bütünleşebiliyor. Eklentide yine birçok temel LMS özelliği mevcut. Kodlama gerekmeden dersler oluşturabiliyor, görünümü birçok farklı şekilde özelleştirebiliyorsunuz.

Ayrıca, detaylı raporlarla öğrencilerin ilerlemelerini takip edebiliyorsunuz. Kursları başarıyla tamamlayan öğrenciler için PDF formatında sertifikalar hazırlayabiliyorsunuz. Üstelik, bu eklentide sadece birkaç tıklamayla blog gönderilerini kurs derslerine dönüştürebilmeniz bile mümkün.

MasterStudy LMS

hostixo-blog-wordpress-lms-eklentisi-masterstudy-lms

WordPress LMS eklentisi listemizde son olarak MasterStudy LMS eklentisine yer verelim. MasterStudy, sitenizi profesyonel bir çevrimiçi eğitim platformuna çevirebilecek bir eklenti. Eklentide kurs oluşturma, kurs önizlemesi, ders duyuruları ve öğrencilerin ilerlemesini görme gibi temel özellikler mevcut.

Ayrıca, kurslar üzerinde birçok farklı düzenleme yapabilmenizde mümkün. Örneğin, kursları kategorilere bölebilir, ders ekleri sunabilir ve kursa SSS bölümü ekleyebilirsiniz. Bu eklentinin bazı özellikleri basitçe bu şekilde oluşuyor. Bir LMS eklentisi arıyorsanız, bu eklentiyi de alternatifleriniz arasına ekleyebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu