İnternet

Figma Nedir Nasıl Kullanılır? 8 Özelliğini Öğren!

Figma nedir nasıl kullanılır sorusu günümüzde birçok kişi tarafından merak edilen konulardan bir tanesidir. Gelin bu konuyu biraz inceleyelim…

Figma nedir nasıl kullanılır sorusuna bakıldığına bulut tabanlı olarak çalışan bir tasarım ve prototip oluşturma programı olduğu anlaşılıyor. Bu program sayesinde grafik tasarlamak ve kullanıcı ara yüzü oluşturmak çok daha kolay bir hal almaktadır.

Farklı birçok alanda kullanılabilen bir uygulama olan Figma sayesinde uygulama ve web sitelerinin ara yüzleri, sosyal medya içerikleri ve prototip tasarlama gibi grafik tasarlama işlemleri yapılabilir. Bütün bu avantajlarının yanı sıra farklı birçok avantajı da sunmakta olan bu uygulama birçok kişinin ilk tercihi oluyor.

Figma Nedir?

Figma nedir sorusu ile karşılaşan kişilerin çoğunluğu bu konuda bir web sitesi tasarım aracı olduğu sonucuna varıyor. Ancak ne kadar web sitesi tasarım uygulaması olarak biliniyor olsa da bir tasarım ve prototip oluşturma programıdır.

Kolay kullanımı ve web tabanlı olan bu uygulama MAC, İOS, Windows ve Linux’ta çalışabilen bir uygulamadır. Bu yönü ile birçok tasarımcının ilgisini çeken uygulama SVG kodu, CSS, İOS ve Android kodlarını üretmesi gereken tasarımcıların işbirliğini sağlamaktadır.

Tek bir amaç için geri bildirim almayı sağlayan bu uygulama, birbirinden farklı avantajlar sunuyor.

hostixo-figma-nedir-nasil-kullanilir

1.  Çok Hızlı Onboarding

Herhangi bir tasarım aracını kullanmadan önce yapmanız gereken ilk şey kurulum ve 30 gün boyunca denemek oluyor. Daha sonrasında ise belirli bir ücret ödeyerek kullanımınıza devam ediyorsunuz. Kurulum yapılırken çok ağır dosyaların indirilmesi gerekiyor. Bu durumda kullanımı zorlaştırıyor.

Figma, web sitesi tabanlı bir uygulama olması nedeni ile kurulum olmadan kullanabilme imkanı sunuyor. Üstelik deneme süresi de yok. Tamamı ile web tabanlı olması sayesinde tarayıcınız üzerinden oturum açarak tasarımlarınıza başlayabilirsiniz.

Figma ücretli mi sorusunun yanıtı da bu şekilde alınmış oluyor. Figma, hem ücretsiz hem de kolay kullanımı olan bir uygulama olarak bilinen bir uygulamadır.. Kullanıcılarının kullanmaktan vazgeçemediği bu uygulama günümüzde sık sık Figma nedir nasıl kullanılır sorusu ile gelmektedir.

2. Ortak Çalışma İmkanı

Tasarım yaparken en etkili yöntemlerden bir tanesi de ekip çalışması yapabilmektedir. Sketch üzerinden yapmış olduğunuz çalışmaları direkt olarak bu uygulama üzerine aktararak ekip olarak çalışmalarınızı yürütebilirsiniz.

Figma nedir nasıl kullanılır sorusunun en güzel cevaplarından bir tanesi olan uzaktan çalışma günlerinde en etkili yönü ortak bir çalışma alanı olmasıdır. Figma tasarım programı kullanımı ekip çalışması halinde kullanım için en uygun uygulamadır.

Bu programın sunmuş olduğu yorumlama özelliği ile de geri dönüş almak ve fikir alışverişi sağlamak oldukça kolay bir hal alıyor. Aynı zamanda da paylaşımı da oldukça kolay… Yapmanız gereken sadece paylaşma linkini kopyalayarak göndermek olacak. İşte bu kadar basit…

Bu programı kullanmak için herhangi bir şey indirmek, kurmak veya güncellemesini yapmanıza gerek kalmayacak. Tek yapacağınız ve ihtiyacınız olacak şey ise güncel bir tarayıcı kullanıyor olmanız olacak.

hostixo-figma-nedir-nasil-kullanilir

3. Figma ve Slack Entegrasyonu Sağlıyor

Ekip çalışmalarında bir bütün oluşturmak ve çalışmaları daha bütüncül bir şekilde tamamlamak bir projenin en temel ögesidir. Bir tasarım projesi sırasında Figma, Slack ile entegre bir şekilde çalışabilir.

Bu sayede çalışmalarınızda Slack grubu kullanırken Figma ile entegre ederek çalışmalarınıza devam edebilirsiniz. Bu alanda çalışmalarınız yorumlanabilir ve hızlı bir şekilde takip edilebilir bir hal alacaktır.

Figma nedir nasıl kullanılır sorusu ile beraber dikkat çekilmek istenen noktalardan bir tanesi de budur. Slack gruplarına entegre edebilmiş olmak bir çalışmanın daha hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlayacaktır.

Figma nasıl kullanılır sorusu genellikle bu program ile bağlantı kurulup kurulamadığı ile alakalı olarak gelmektedir.

4. Daha Hızlı İlerleyen İş Akışı

Hızlı bir şekilde çalışma birçok ekibin isteğidir. İşin uzaması hem çalışanlar hem de işverenler tarafından istenmez. Bu durumun karşısında en hızlı çalışmaları sağlayan programlardan bir tanesi olan Figma sayesinde en hızlı şekilde çalışmalarınızı tamamlayabilirsiniz.

Figma nedir nasıl kullanılır ve hızı hakkında birçok konuda sorular merak ediliyor. Bunun yanıtı ise bu alanda yürütülen çalışmaların her biri web tabanlı olması nedeni ile çok hızlı bir şekilde yapıldığı bilinmelidir.

Figma çalışma hızı konusunda tarayıcı tabanlı iş akışının da bir hayli olduğu bilinmesi gereken bir konudur. Sizler de kolaylıkla bu alanlarda çalışmalarını tamamlayabilir ve hızlı çalışma akışına geçebilirsiniz.

5. Otomatik Kaydetme Özelliği Mevcuttur

Bir tasarımın herhangi bir sebeple kaybolmuş olması büyük bir hayal kırıklığı olacaktır. Figma programı bulut tabanlı çalışmakta olan bir uygulamadır. Bu nedenle otomatik olarak kaydederek bu alanda oluşabilecek olan sorunları ortadan kaldırmayı hedefler.

Figma nedir nasıl çalışır sorusu ile başlayan figma macerası her kullanıcı tarafından mutlu sonuçlanmıştır. Hem kolay bir kullanıma sahip olması hem de birbirinden farklı avantajlara sahip olması nedeni ile hem sizi hem de ekibinizi mutlu edecek özelliklere sahiptir.

Figma tasarım uygulaması, veri tabanlı bir web sitesi olması ile beraber bu denli özelliğe sahip olması nedeni ile birçok kullanıcı tarafından vazgeçilmez bir hal almıştır.

6. Prototipleme Özelliği

Çok kolay bir şekilde ilerleyen Figma prototipleme işlemi oldukça basit ilerliyor. Yalnızca prototif kısmına geçmeniz gerekiyor. Daha sonrasında basitçe prototip oluşturabilirsiniz.

Figma nedir nasıl kullanılır sorusuyla başlayan prototip yapma işleminde başka bir platforma yükleme yapmadan işlemlerinizi yalnızca Figma ile tamamlayabilirsiniz.

7. Figma Mirror Uygulaması

Figma nedir nasıl kullanılır sorusunun yanı sıra Figma programının kullandığı bir uygulama olan Mirror uygulaması da merak ediliyor. Bu uygulamayı cep telefonlarınıza indirerek eş zamanlı olarak projelerinizi görüntüleme imkanına sahip olabilirsiniz.

Bu görüntüleme sırasında da aynı zamanda prototipi deneyimleme imkanı elde edebilirsiniz. Bu uygulamanın getirmiş olduğu bir diğer kolaylık ise kullanılabilirlik testini en kolay bir şekilde yapılabiliyor olmasıdır.

hostixo-figma-nedir-nasil-kullanilir

8. Developer Kolay Aktarım İşlemi

Developer ekibi bu işlem sayesinde tasarımlarınızı düzenleme veya editleme yetkisi olmadan görebilmektedir. Bununla beraber bu kişiler tasarımlarınızdaki herhangi bir yeri İOS, CSS veya Android fark etmeksizin dışa aktarma işlemi yapabilirler.

Figma kolay aktarımı yaparak üçüncü bir uygulamaya ihtiyaç duymadan işlemlerini tamamlayabilir ve kolaylıkla işleminizi sonlandırabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu