İnternet

Web Sitesi Kurma Maliyeti Ne Kadar?

Firmanız için veya kendiniz için bir web sitesi kurmak istiyorsanız aklınıza bazı sorular  takılabilir. En önemlisi “Web Sitesi Kurma Ücreti Ne Kadar?” olabilir.

Fiyatlandırmanın bağlı olduğu birkaç önemli unsur bulunmaktadır. Bunların en başta geleni nasıl bir web sitesi kurmak istediğinizdir.

Bu makalemizde  Web Sitesi Kurma Maaliyeti Ne Kadar olduğundan bahsedeceğiz.

Web Sitesi Kurma Maliyeti

Web sitenizin fiyatı birçok unsura göre değişebilir. Doğru düşüncede olmanızı ve uygun fiyata sitenizi kurmanızı sağlayacak bazı önemli noktalar vardır. Bunlar ayırdığınız bütçe, web sitesinin yönetilmesi ve diğer özelliklerdir.

Bütçeniz Nedir?

Kurucular ilk olarak sıfırdan web site hazırlarlar. Ancak bu seçenek teknik bilgiye az sahip olanlar veya hiç teknik bilgiye sahip olmayanlar için epeyce zor olabilir.

Ancak bir web sitesi kurmayı basit hale getiren içerik yönetim sistemleri ve sürükle-bırak web sitesi kurma araçları gibi yazılımlar bulunmaktadır.

Maliyetler bir seçenekler arası farklılık gösterecektir. Örneğin WordPress‘i web kurucunuz olarak seçerseniz temalara, eklentilere ve diğer özelliklere harcama yapmanız gerekebilir. Bu durumda maliyetiniz yükselebilir.

Aşağıda WordPress, Hosting ve Hazır Site kullanmanın tahmini maliyetlerini göreceksiniz. WordPress sitesinde ücretli bir tema ve bazı ücretli eklentiler bulunmaktadır.

WordPress seçtiğinizde ücretli ve ücretsiz olarak tema ve eklentiler bulunabilir. Tahmini olarak maliyetleri aşağıdaki gibidir.

  • WordPress:
    • Ücretli tema: 25$
    • Premium eklentiler: 15$
    • Toplam: 40$
  • Hazır Site:
    • Tema: Ücretsiz
    • Eklenti: Yok
    • Toplam: Ücretsiz

Bütçeniz ve teknik becerinize göre farklı seçenekler arasından bir tercih yapabilirsiniz.

Bir Web Sitesinin Yönetim Şekli Nasıl Olmalıdır? 

Web sitesi yönetiminin 2 çeşidi vardır: kendinizin yapması veya sizin yerinize başkasının yapması için ödeme yapmanız. İki seçeneğin de pozitif ve negatif yönleri bulunmaktadır.

Alanınız her ne olursa olsun web site veya eklentilerin sık sık güncellemeye gereksinim duyar. İçerik yönetim sistemleri ve web site geliştiricileri güncellemeleri genellikle basitçe bazı tıklamalarla yapmanıza imkan sağlar. Fakat özel web sitelerin manuel yapılması gereken güncellemelere gereksinimi vardır.

Şayet yazılım bilginiz yoksa bu görevi bir yazılım uzmanına vermelisiniz. Yazılım uzmanına vereceğiniz bedel bazı unsurlara bağlıdır. Bir ajanstan yardım isteyecek olursanız ücret daha yüksek olacaktır.

Yaklaşık olarak özel web site bakımı saati 100$ ‘dan başlar.

Hazır bir site kullanacak olursanız web sitesi kurma bedeliniz daha düşük olacaktır.

Ek Özellikler

Bir web site için gerekli olan nitelikler ücreti değiştirecektir. Gerekli olan niteliklerin planını yaparak gerekli eklentileri arayabilirsiniz.

Örneğin kuracağınız web sitenizi bir blog sayfası olarak kullanmayı düşünüyorsunuz. Başlangıç için SEO, iletişim formları ve site hızlandırma için eklentilere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bütün bu faktörler ek ücretler olarak ücretinize eklenecektir. Belirttiğimiz bu iki seçenek ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa alternatif platformları inceleyebilirsiniz. WordPress ve Hazır Site size daha düşük maliyetli çözümler sunar.

Hosting, Domain ve Güvenlik Gibi Teknik Ücretlendirmeler

Eğer bir site kurmayı planlıyorsanız aklınıza ilk gelecek olan şey hosting hizmetidir. Bir hosting hizmetinin sorunsuz şekilde çalışması için ücretinin yüksek olmasına gerek yoktur.

Her zaman iyi bir çalışma süresi olan bir web hosting paketi bulmalısınız. Hostixo‘da mükemmel hosting hizmetlerine ek olarak %99.9 aktiflik sunuyoruz.

Web Sitesi Kurma Maaliyeti

Buna ek olarak, oldukça uygun fiyatlara sunmaktayız. Aylık 0.33 $ kadar düşük bir fiyata hosting alabilirsiniz.

Şayet daha yüksek performans ve kontrole ihtiyaç duyuyorsanız aylık 21.05 TL‘den başlayan fiyatlarla  Bulut Sunucu hosting satın alabilirsiniz.

Web Sitesi Kurma Maliyeti Ne Kadar? 1

Hosting hizmetlerine ek olarak özel bir domain seçmeniz gerekiyor. Farklı domainlerin farklı ücretleri vardır. Domain fiyatları genelde,1.69 $’dan 38.49$’a kadar değişmektedir.

Akılda kalacak bir domain seçmenin önemi büyüktür.Firmanızın ne yaptığını gösterecek orijinal ve yaratıcı bir domain seçmelisiniz.

Bütün içerik yönetim sistemleri ve hazır internet site kurma araçları için güvenlidir diyebiliriz. Fakat bir başka güvenlik sistemi olan SSL sertifikasına gerek olabilir. SSL sertifikası fiyatları firmadan firmaya değişiklik gösterebilir. Hostixo’da hosting paketlerinde ücretsiz SSL alınabileceği gibi, yıllık 5,99 $ ‘dan başlayan bir fiyatla da Sectigo Positive SSL’ sahip olabilirsiniz.

Web Sitesi Türünün Önemi

Yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı türden yazılım çeşitleri vardır. Birincisi hazır içerik sistemleridir. Hazır içerik sistemlerinin birçok türü vardır bunlardan en yaygın kullanılanları WordPress ve Joomla’dır.

İkincisi kolay web sitesi kurmanıza yarayan firmamızın da hizmet sağladığı Hazır Site paketleri bulunmaktadır. Bu paketlerde hiçbir teknik işleme gerek kalmadan 450 den fazla hazır şablonlar arasından seçim yaparak sürükle bırak yöntemi ile internet sitenizi tasarlayabilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz iki farklı siteden kurmak yerine sıfırdan bir site de kurabilirsiniz.

Hazır İnternet Sitesi Araçları

Web Sitesi Kurma Maliyeti Ne Kadar? 2

 

Hazır internet sitesi, yeni kullanmaya başlayanlar için kullanımı en basit ve çok tercih edilen seçenektir. Hazır site paketleri size hazır şablonlardan seçmenize ve zihninizde oluşan web sitesi şeklini istediğiniz gibi düzenlemenize izin verir.

Farklı firmalardaki hazır site kurucuları ücretsiz gibi gözükebilir fakat özelliklerini çoğaltmak istediğiniz zaman karşınıza yüksek ücretler çıkabilir. Yukarıda belirttiğimiz paketlerde tüm bu özellikler ücretsiz sunulmaktadır. Bu paketleri satın aldığınızda ek olarak bir hosting hizmetine ihtiyaç duymazsınız.

Hazır internet sitesi araçları, teknik bilginiz olmadan, hızlıca bir web sitesi kurmak istiyorsanız bunu tercih etmek sizin için doğru olacaktır.

WordPress Bazlı Web Site

web sitesi kurma ücreti

WordPress ve diğer içerik yönetim sistemleri yeni başlayanlar için hazır site paketleri kadar basit olmayabilir. Ancak web sitenize WordPress kurduğunuzda hazır site kurucu paketlere göre ek özelliklerle web sitenizi daha çok geliştirmeniz  mümkündür. Örneğin WordPress 100.000’den fazla eklenti ve ücretsiz temaya sahiptir.

Eğer başlangıç seviyede kodlamayı biliyorsanız WordPress’in esnekliğini arttırabilirsiniz. WordPress kodları tamamiyle açık kaynaklı olmasından dolayı temaların görünümleri, eklentilerin yapılarını ve çekirdek dosyalarını kolayca değiştirebilirsiniz.

WordPress’i kullanması tamamen ücretsizdir. Fakat web sitenizi aktif hale getirmeniz için bir hosting hizmeti ve domaine sahip olmalısınız.

Eğer WordPress’e hemen başlamayı istiyorsanız Hostixo’nun WordPress hosting‘i aylık 1.33$ ‘dan başlamaktadır. WordPress hosting paketlerine ücretsiz SSL sertifikası, 7/24 WordPress desteği ve Litespeed Cache önbellekleme eklentiside dahildir.  Bu paketlerde siteniz devamlı en yüksek verimi gösterecektir.

Özel Bir Yazılım ile İnternet Sitesi Kurma

Konu başlığından da gözlemleyebileceğiniz gibi özel bir yazılım ile internet sitesi kurmak için alanında uzman bir yazılım uzmanına ihtiyaç duyabilirsiniz. Web siteniz özel olarak hazırlanacağı için tamamen size özgün olacaktır. Bundan dolayı tamamen isteğinize göre sınırsız olanaklarla hazırlanır.

Bir uzmana veya bir ajansa bu işlemi yaptırmak maliyetli olabilir. Hayal ettiğiniz web sitesi için neredeyse minimum 5000 TL civarında harcama yapmanız gerekebilir. Düşük maliyetli bir web sitesi kurmak istiyorsanız eğer bu seçenek sizin için uygun olmayabilir.

Sonuç

Yukarıda belirttiğimiz ücretler tamamen tahmini olarak belirtilmiştir.  Bunu hesaba katarak kurmak istediğiniz  web sitenizin ücreti kuracağınız sitenin türüne göre değişeceğini unutmamalısınız..

Özel bir site kurmak burada belirttiğimiz fiyatlardan çok daha düşük veya yüksek olabilir. Ödeyeceğiniz tutar anlaşma yaptığınız yazılım firması veya ajansa göre değişiklik gösterebilir.

Bu makalemizde sunduğumuz fiyatlardan yola çıkarak kendinize bir bütçe planlaması yapabilirsiniz. Bir web sitesi kurma ücreti ile ilgili farklı sorularınız varsa eğer lütfen aşağıda yazan yorumlar kısmını kullanarak yardım isteyebilirsiniz.

Dilerseniz daha önce bloğumuzda paylaştığımız WordPress nedir başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu