İnternetYazılım

Python Nedir? Python İle Neler Yapılabilir?

Gün geçtikçe teknolojimiz daha da gelişiyor, gelişen teknolojide en önemli araçlardan biri haline gelen yazılım dilleri bir çok alanda işlerimizin kolaylaşmasını sağlıyor bu yazılım dillerinden biride Python, bu yazımızda Python Nedir? Python İle Neler Yapılabilir? gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

Python Nedir? Python, Groovy ve Perl dahil  diğer kodlama programları arasında en fazla yönlülüğe sahip programlama dilidir.

Aslında, JavaScript tabanlı ” Minecraft ” oyununda sıkıcı görevleri hızlandırmak için Python’u kullanabilirsiniz .

Ancak Python’un tam olarak ne olduğu ve yeni başlayan site sahiplerinden Redditors’a kadar yazılımcılar tarafından neden bu kadar sevildiği konusunda kafanız karıştıysa, Python’u kimlerin kullandığı ve neden bu kadar sıklıkla tercih edilen bir programlama dili olduğu da dahil olmak üzere Python Nedir? sorusunun cevabını araştırdık.

Python nedir?

Python Nedir? Python veri, matematiksel hesaplama kullanılan hemen hemen her yerde uygulanabilen çok amaçlı bir programlama dilidir ve Bu Java’dan farklı olarak Python’un web geliştirme için kullanılmasıyla sınırlı değildir.

Bir çok programlama dilinde olduğu gibi Python da sonlandırılmış kod satırlarını yürüten bir program ile birlikte çalışır. Temeli İngilizceye dayanan, kodlama dilini öğrenmek ve okumak için en az endişeleneceğiniz ve en basit kodlama dillerinden biri olan Python bir çok ücretsiz kaynak kullanılarak öğrenilebilir.

Python hakkında kısa bir not: Yılan gibi adaşı bir kısaltma değil, yalnızca Python dilinin mucidi Guido van Rossum’un inanılmaz derecede Monty Python hayranı olmasının sonucudur.

Python İle Neler Yapılabilir?

Büyük şirketlerin yazılım mühendislerinden küçük çaplı yazılımcılara kadar herkes için Python, erişilebilir bir programlama dilidir.

Python, basit bir Reddit moderatör botuna güç vermek veya bir riskten korunmak için büyük miktarda finansal verileri istatiksel şekilde analiz etmek gibi son derece karmaşık kodları yürütmek gibi görevler için kullanılabilir.

Python’un ölçeklenebilirliği, ilgi çekiciliğinin açısından önemlidir: Python altyapısı ile bir uygulama kullanan, küçük bir girişim, büyük bir şirkete dönüşse bile aynı kodlama dilini koruyabilir.

İşte Python’un temel bir web geliştirme aracının ötesinde olduğunu gösteren işlevleri:

  • Veri bilimleri: Veri bilimleri Python’un büyük bir kullanıcı tabanını oluşturur bu topluluk sadece hesaplamalar ve veri kitaplıklarının düzenlenmesi için Python’u kullanır.
  • Makine öğrenimi: Python’un kodları, bir çok ses tanıma ve sizlere içerik önerisine kadar algoritmasını kullanarak yapay zekanın yaptığı bilgi toplama ve makine öğrenimini kullanabilir.
  • Veri madenciliği: Python’un ölçeklenebilirliği, Python’ı finans sektöründe çok büyük verileri çıkarmak ve işlemek gibi görevleri rahat bir şekilde yapabilen bir program haline getiriyor.

Python Nedir? Python İle Neler Yapılabilir?

Python’un Avantajları ve Dezavantajları

Python’un dezavantajlarından biri  satır satır okuma stili hesaplamaları daha yavaş yapmasına neden olur. Fakat avantajları, onu daha ilgi çekici bir yazılım dili haline getiriyor.

Python’un avantajlarından birkaçı:

  • Popülarite ve erişim kolaylığı: Python’un destek aldığı devasa bir topluluğu vardır, bu da her seviyede erişilebilirliğini sürdürmesine sağlar, ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılım olması popülaritesini daha da artırmasına neden olur.
  • Basitlik: Python öğrenmesi çok kolay bir kodlama diline sahiptir, kolay bir dizime ve ingilizce kelimelere dayanır.
  • Okunabilirlik: Python kodlama dilinde yazılmış kodların okunması çok kolaydır.
  • Ölçeklenebilirlik: Python’da farklı platformlar için kodları yeniden yazmak gibi bir zahmete girmenize gerek kalmadan bir program başlatabilirsiniz.

Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: VPS Nedir? Nasıl Çalışır? Sanal Sunucu Kiralama İçin 5 Neden?

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu