Sunucu

VPS Nedir? Nasıl Çalışır?

VPS, Sanal Özel Sunucu anlamına gelmekte ve insanlar son zamanlarda sanal sunucu kiralama hakkında da sorular sormaktadır.. VPS veya Sanal Özel Sunucu, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ve hizmet sağlayıcıların sunucu bölümünü tamamen ayrılmış sunucunun rekabetçi fiyatıyla kontrol etmesine ve kullanmasına izin veren bulut hizmetlerini ifade eder.

Tamamen müşterilerin ihtiyaçlarına yöneliktir, gizliliğe önem verir ve sunucu olarak çalışacak şekilde yapılandırılabilir. Uygun fiyatlı bir Sanal Özel Hosting Sağlayıcı seçerek sunucunun esnekliğini ve kontrolünü elde edebilirsiniz.
Sanal Özel Sunucu (VPS), küçük ve orta ölçekli işletmelere bir dizi avantaj sağlar. Sizler için VPS Nedir? Faydaları Nelerdir? gibi soruların cevabını araştırdık.

VPS Nedir?

Çoğu işletme Paylaşımlı Hosting kullanmaya başladı. Bu, kaynakları aynı sunucudaki diğer işletmelerle paylaştığınız anlamına gelir. Böylece, maliyetlerin çok daha düşük tutulması sağlanır (çünkü birden fazla site arasında paylaşılır), ancak aynı zamanda, siz veya bir başkası aniden etkinlikte ani bir artış görürse (örneğin çok fazla trafik çekmek gibi) hizmetin yavaşlamasına neden olabilir, çünkü kaynak o sunucudaki tüm siteler arasında paylaşılır.

Bunu önlemek için Dedicated Hosting kullanabilirsiniz. Dedicated Hosting, sunucu kaynaklarının yalnızca sizin kullanımınız için olduğu yerdir. Genellikle daha yüksek bir maliyetle olsa da, kaynakları paylaşan diğer sitelerden etkilenmediğiniz için performans da daha iyidir. Bu, sitelerin daha yüksek trafik sayılarını barındırabileceği veya örneğin daha fazla içerikle daha hızlı çalışabileceği anlamına gelir – bu da sonuç olarak müşteriler için daha iyi bir deneyim sunar.

VPS Nasıl Çalışır?

Sanallaştırma teknolojisi, işletim sisteminin üzerine sanal bir katmanın yerleştirilmesini sağlar. Bu, sunucunun bireysel, sanallaştırılmış sistemlere bölündüğü anlamına gelir. Her sanallaştırılmış sistem, aynı sunucu üzerinde diğerlerinden ayrılır ve bu, her birinin bağımsız davranmasına ve kullanıcıların ısmarlama yazılım ve işletim sistemleri kurmasına izin verir.

Bu, her birimin hiper yönetici adı verilen yazılım veya donanımı kullanarak ayrı bir varlık olarak çalışabileceği anlamına gelir. Hiper yönetici, her birinin bağımsız olarak çalışmasına izin veren Sanal Makineler oluşturmak için sunucunun kaynaklarını bölümlere ayırır.

Bu, kaynakların sunucu alanındaki tüm hesaplar arasında paylaşıldığı anlamına gelir. Böylece, ödediğiniz kaynaklar garanti edilir. Paylaşımlı Hostıng’den farklı olarak, kaynaklarınız sunucu alanını paylaşan diğer (hatta daha büyük) web sitelerinden etkilenmeyecektir, bu da sürekli olarak güçlü bir performansa sahip olacağınız anlamına gelir.

Sanal sunucu kiralama

VPS Kiralama İçin 5 Neden

Düşük Maliyet

İnternetin gelişi, küçük ve orta ölçekli işletmeleri kendi sunucularını yönetme ve onlara borçlu olma yükünden kurtardı. Güvenilir VPS servis sağlayıcısından sunucu barındırma ihtiyaçlarını kiralayarak, sunucu ihtiyaçlarını uygun şekilde karşılayabilirsiniz. Sanal Sunucu Kiralama işlemi, yalnızca sizin için gerekli olan Sanal Sunucuyu kiraladığınız için sunucu kullanımını en üst düzeye çıkarmak anlamına gelir. Bir VPS’ye sahip olmak, fiziksel sunucunun peşin maliyetleri hariç, kendi sunucunuza sahip olmaktan farklı değildir. Sunucuyu desteklemek ve yönetmek için ödeme yapmanın yanı sıra bakım için endişelenmenize gerek yok.

Esneklik

VPS, ihtiyaçlarınıza göre tam özelleştirmeye izin verir; bu, sunucu uygulamalarının ısmarlama varyasyonlarını kullanabileceğiniz anlamına gelir. Sadece bu değil, aynı zamanda VPS, bir Hosting ortamı seçeneği ve aynı sunucudaki diğerlerini etkilemeden sisteminizi yeniden başlatma olanağı sunar.

Özel Kaynak

VPS ile, dosyalar ve diğer hassas bilgiler aynı sunucudaki diğer kullanıcılardan ayrı tutularak kullanıcılar daha iyi bir gizliliğe sahip olur. Her örnekte, ihtiyacınız olduğunda kullanılabilecek önceden tanımlanmış bir kaynak miktarı vardır; bu, önemli bir döneme giren bir perakendeciyseniz veya ürün veya hizmetiniz için ani bir talep artışı gören bir aracı işletmesiyseniz mükemmeldir.

Ölçeklenebilirlik

Kullanıcılar belirli bir miktarda kaynak satın aldıklarında veya üzerinde anlaştıklarında, gerektiğinde bu kolayca ölçeklenebilir. Bu nedenle VPS, hızlı bir şekilde ölçeklenmek isteyen işletmeler için harika bir seçenek olabilir.

Bir VPS, ölçeklendirmek isteyen birçok işletme için tipik olarak harika bir seçenek olsa da, dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Maliyetler, Paylaşımlı Hostıng ile karşılaştırıldığında daha yüksektir ve kurulum ve bakım daha karmaşık olabilir, ancak bu noktada yönetilen VPS yardımcı olabilir.

Güvenlik 

Çoğu işletmenin internete girerken paylaştığı en yaygın endişe güvenliktir. Sunucu gereksinimlerini üçüncü şahısların ele geçirmesi düşüncesi kuruluşların temel sorunudur.

Uygun fiyatlı Hosting sağlayıcısı, veri dosyalarının ve kaynağın, Hosting sağlayıcısının müşterileri için mevcut olmayan güvenli konumunun arkasında saklanmasına izin verir. VPS tarafından sağlanan güvenlik, özel olarak ayrılmış fiziksel sunucuya sahip olmakla eşdeğerdir.

VPS’ye Neden İhtiyacın Var?

Aşağıdaki durumlarda VPS Hosting düşünmeniz gerekebilir:

  • Artırılmış BT güvenliği veya gizliliği ve daha iyi performans arıyorsanız.
  • İşletmeniz, daha fazla ziyaretçi, ürün veya işlemle çevrimiçi olarak – tipik paylaşılan sunucu özelliklerinin ötesinde – büyüyor ise.
  • Daha büyük bir işletme olma planlarınız varsa. Yeni bir ürün veya hizmet piyasaya sürüyorsanız veya daha fazla trafik çekmesi muhtemel yeni pazarlara açılıyorsanız.
  • Sunucunuz üzerinde daha fazla kontrole ihtiyacınız varsa.

VPS’yi tercih etme sebeplerinizden birisi olabilir

VPS Nasıl Kiralanır?

Bir Sanal Sunucu Kiralama için çeşitli paketlerden birini seçebilirsiniz.  Sanal sunucu için gereken sistem özellikleri arttıkça Sanal Sunucu Kiralama fiyatları da buna göre hareket etmektedir. Fakat projenize uygun ve ekonomik fiyatlar ile Sanal Sunucu Kiralama hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Projeniz için gerekli pakete karar verince Hosting firması tarafından sağlanan sizin seçtiğiniz paketlerden birini kolayca satın alabilirsiniz. Sanal Sunucu Kiralama süresi dönemsel olacak şekilde yapılabilmektedir. Böylece kısa bir süre içinde  Sanal Sunucu Kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Maliyet bakımından çok uygun fiyatlı Sanal Sunucu Kiralama paketleri sizlere verilerinizi sağlam bir şekilde depolama ve yedekleme hizmeti vererek istediğiniz performansları almanızı sağlar.

Sanal Sunucu Kiralama işleminde projenize yönelik paketleri tercih etmek önemlidir aynı zamanda maliyetinizi de azaltmanıza yardımcı olacaktır. Satın aldığınız paket daha sonra çok kısa bir sürede aktif hale gelerek kullanmanıza olanak sağlanacaktır.

 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu