Sunucu

Yeni Sunucu Barındırma Hizmetimiz Yayında !

İnternet sitesi kurarken siteniz üzerinden yayımladığınız içeriklerin saklanması ve korunması için bir alana ihtiyaç vardır. Bu durumda pek çok farklı siteye aynı anda yardımcı olan büyük ve güçlü özelliklere sahip olan sunucular (server) bu sistemi size sağlamaktadır.

Co-location sunucu barındırma anlamında kullanılır. Bu sistem ekonomik olmasından dolayı kiralık sunucu yerine tercih edilmektedir. Kullanıcılara ait olan sunucunun veri merkezin de barındırılması işlemidir.

Colocation bir sağlayıcının yüksek hızlı 7/24 internet hizmetleri ve donanım için muhteşem güvenli bir ortam sunar. Hizmet alan tüm sunuculara elektrik kaynağının sağlanması, erişilebilir olması ve gerekli güvenlik sistemlerinin sağlanması da sunucu barındırma hizmetlerine dahil olmaktadır. Dünya çapındaki müşterilere ulaşmayı sağlayan ve uzun vadeli kararlılığı kullanarak daha düşük maliyetli sunucu barındırmayı amaçlar.

Hostixo gibi sunucu barındırma hizmeti veren firmalardan bu hizmeti aldığınız zaman sunucuda yer alan dosyaların güvenilir bir şekilde saklanmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu bilgilere en hızlı şekilde erişebilmeniz de sağlanmaktadır.

Sunucu barındırma hizmeti, müşterilere sunucu sağlarken iş operasyonlarını iyileştirir, soğutma işlemi, fiziksel güvenliğin sağlanması, maliyetlerin minimum seviyede tutulması ve hizmet kalitesinin artırılmasını sağlar.

Sunucu barındırma hizmeti, müşterinin mevcut sunucu altyapısını kullanarak bir veri merkezi aracılığıyla barındırma hizmeti satın alınması anlamına gelir.

Sunucu barındırma hizmetinin, kurumsal bir bakış açısıyla temel yararları aşağıdaki gibidir:

  • Ekonomik tasarruf sağlama
  • Daha iyi bağlantı
  • Gelişmiş ağ güvenliği
  • Servis ve destek
  • Ölçeklenebilirlik

Sunucu barındırma, müşterilerinin, daha önce satın almış oldukları sunucuları kullanarak, bilişim teknolojileri bütçelerini düşürürken kuruluşların operasyonlarını yönetmeye ve ürünlerini iyileştirmeye olanak tanır.

Yeni Sunucu Barındırma Hizmetimiz Yayında ! 1

Sunucu Barındırma Hizmeti Nedir?

Colocation (sunucu barındırma) , bir kuruluşun fiziksel sunucusunu bir servis sağlayıcı şirketinin veri merkezine konumlandırılmasıdır. Kuruluş, sunucusunu sağlayıcının rafına koyar ve sağlayıcının güç ve ağ bağlantılarından yararlanır.

Sunucu barındırma şirketi aşağıdaki hizmetleri sunar:

  • Her türlü fiziksel güvenlik
  • Yüksek hızlı internet erişimi sağlama
  • Son derece kesintisiz  güç
  • Kurumsal ısıtma ve soğutma görevi
  • Fiziksel hasar azaltma

Sunucu barındırma hizmeti sağlayıcıları, bakım ve kaynak ihtiyacı sağlama konusunda derinlemesine bilgiye sahiptir. Bu özel bilgi, firmaların internet teknolojisi altyapısında yüksek maliyetli yatırımlardan kurtulmasına da yarar sağlar.

Bir firma için bilişim teknolojileri uzmanlarını bulmak, işe almak ve onlara yüksek maaşlar ödemek oldukça maliyetlidir. Aynı zamanda pahalı ağ donanımı ve uygun şekilde tasarlanmış bir veri merkezi kurmakta yüksek harcamalar yapmayı gerektirmektedir. Bu da neredeyse her kuruluş için çok pahalı ve zaman alıcı olabilir.

Hosting endüstrisinde güçlü deneyime sahip bilgili, alanında uzman personel, veri merkezlerini 7/24 saat boyunca kullanma yetisine sahiptirler. Sunucu barındırma hizmeti almanız işletme maliyetlerini oldukça düşürür. Bu hizmet için ek bir personele ve verimerkezi alt yapısına gerek kalmaz. Bunun yanı sıra personel gideri ve personel eğitimi gibi hem maliyetli hem de uğraştırıcı işlemlerle zaman kaybına uğramazsınız. Bu durum işletme içi rahatlığı sağlar ve bilişim teknolojileri operasyonlarına kıyasla işletme maliyetlerini düşürür.
Özetleyecek olarak sunucu barındırma hizmeti aldığınız zaman personel maliyetlerini de düşürmüş oluyorsunuz.

Sunucu Barındırma Hizmeti Nasıl Çalışır?

Sunucu barındırma hizmetleri ile firmanız kendi sunucu donanımını ve yazılımını satın almaktadır. Hizmet sağlayıcısı, sunucuların barınmak için ihtiyaç duyduğu ortamları sağlamak  için ağ, güç ve yer taleplerini karşılar.

Müşteriler verimerkezine bir personel göndermedikçe veya bir destek hizmeti satın almadıkça genellikle fiziksel sunucuya müdahalede bulunmazlar.

Sunucunuzu firmanızın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kurulum ve yapılandırmanın yanı sıra fiziksel yönlerini (sunucunun bakımını yapmak gibi) yönetmek size aittir.

Sunucu barındırma hizmetini kullanan firmaların, sunucularıyla ne iş yapacaklarını ve barındırma hedeflerine ulaşmak için hangi donanım ve yazılım alt yapısına ihtiyaç duyacaklarını bilmeleri gerekir. Bu nedenle, sunucu barındırma hizmeti müşterilerinin çoğu, kullandıkları sunucu alt yapısını mevcut şirket ortamından alıp sunucu barındırma sağlayıcısının veri merkezine taşıyan kişilerdir.

Sunuculara uzaktan erişilmesi gerektiği için, firmanın sunucusuna konsol (ILO, IPMI, KVM) üzerinden erişilip, kontrol edilmesi sağlanır.

Colocation, acil bir durumda veri merkezindeki fiziksel sorunları yönetmek için uzman personeller saatlik bir ücret karşılığında görevlerini yapmaktadırlar.

Sunucu barındırma hizmeti’nin maliyeti ne kadar olur?

Colocation şunlara göre fiyatlandırılır:

  • Sunucuların sayısı ve veri merkezinde kapladığı fiziksel alan (1U,2U,3U,5U)
  • Sunulacak internet servisi hızı (100mbit)
  • Sunulacak internet trafiği genişliği
  • Gerek duyulacak IP sayısı
  • Enerji kullanımı
  • İhtiyaç duyulan yerde destek hizmetlerinin miktarı (kullanım başına ödeme esasına göre)

Sunucu barındırma hizmeti ile kuruluşunuz, sunucunuz için gerekli olan fiziksel alan miktarını öder.

Özel ortak yerleşim hizmetlerinizi fiyatlandırmak için uzman ağ personellerimizden biriyle veya uzman satış ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Hostixo, firmanızın düşündüğünüzden daha düşük bir maliyetle büyük adımlar atmasına imkan sunan çok çeşitli esnek ve özelleştirilebilir sunucu barındırma seçenekleri sağlar. Sunduğumuz hizmetler ayda sadece 49.99 $ ‘dan başlamaktadır.

Sunucu barındırma

Sunucu Barındırma Hizmeti En İyi Nasıl Seçilir? 

Hostixo, sunucunuzun ne kadar alana ihtiyaç duyduğunu belirleyerek size seçenekler sunar. Firmalar, sunucuları için paylaşılan bir kafes veya daha güçlü uygulamalar için bütün bir kafes kiralayabilirler.

Sunucu barındırma hizmeti, veri merkezinizde kesinti süresinin engellenmesiyle başlamaktadır. Beklenmedik bir acil durum söz konusu olduğunda değerli verilerinizi ve altyapınızı korumak için ideal bir ortam yaratmak amacıyla sunucu barındırma merkezimize güçlü yatırımlar yapmaktayız.

Sunucu barındırma hizmeti sağlayıcısı seçerken, veri merkezlerini sürekli olarak bakımını yapıp yapmadıklarını ve güncelleyip güncellemediklerini sorabilirsiniz.

Hostixo’nun sunucu barındırma hizmeti; gelişmiş bilişim teknolojileri altyapısını ekonomik fiyatlarla oluşturmak isteyen firmalar için ideal bir barındırma seçeneğidir.

Sonuç

Size yazımızda sunucu barındırma hizmetiyle ilgili bilgilendirmeler yaptık.

Sunucu barındırma hizmetiyle ilgili aklınıza takılan diğer soruların yanıtını alabilmeniz için aşağıda bulunan yorumlar kısmını kullanabilirsiniz.

Dilerseniz daha önce bloğumuzda paylaştığımız Sunucu Nedir ve Türleri Nelerdir? başlıklı yazımızdan da yararlanabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu